» »

Razlika v kvaliteti skeniranja

Razlika v kvaliteti skeniranja

Laki_lai k ::

Kot laik se na vas obračam z vprašanjem v čem sta CANON LIDE 400 in Epson perfection v600 toliko boljša od naprimer Hp photosmar c4580 (kerega si lastim sedaj)v kvaliteti skeniranja fotografij (predvsem starejših ki bi jih rad rešil pred propadom)?Kaj bi vi ki imate izkušnjev tem priporočali?Ali naj kupim katerega od omenjenih skenerjev ali pa bo obstoječi all in one tiskalnik tudi vredu?Res bi rabil dobro razlago glede razlik med omenjenimi napravami.Hvala že vnaprej in ostanite zdravi.
Lp

Laki_lai k ::

Res noben ne pozna omenjenih modelov skenerjev?A mi potem vsaj lahkov kdo pove a se mi izplača skenirat z hp photosmart c4580?Bodo slike zadovoljive kvalitete?

starfotr ::

Lahko daš poskenirat na kak profi skener, najbrž ne bo preveč drago. Seveda, če so ti posnetki dragi.

ttommy ::

Ja tvoj HP ima ločljivost skeniranja 1200x2400 dpi, cenejši Canon pa ima ločljivost 4800x 4800 dpi. Se pravi, da bo kvaliteta skeniranja fotografij precej boljša, kot pa je kvaliteta skeniranja s tvojim HP- jem. Epson pa ima še možnost skeniranja negativov in še bolj kvalitetno skeniranje. Ampak za moje pojme, bo še Canon dovolj dobro opravil skeniranje fotografij.
Gamer

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Sam sem pred časom imel HP Photosmart C4580 in sem "popravil" kar nekaj starih fotografij. In sem bil z rezultatom skeniranja zadovoljen. Ne vem, kako velike fotografije boš skeniral, če je to npr. standarden format 12cm x 9cm boš po skeniranju hitro opazil, da so redke stare fotografije, ki so resnično ostre. To pa zato, ker bodo na ekranu precej večje, kot so v resnici in so vse nepravilnosti bolj vidne. Sam sem skeniral in popravljaj še precej manjše črno/bele fotografije, kjer je to bilo to še bolj povdarjeno. Dostikrat zadostuje že skeniranje z 600 dpi in seveda dobra obdelava, da je kopija na pogled potem precej boljša od originala.

Sedaj imam Canon Pixma TS6200 multifunkcijsko napravo, ki je mogoče malo boljša, velja pa še vedno vse, kar sem zgoraj zapisal.

Drugače pa so fotografije, ki so primerno shranjene (glavno je, da niso na svetlem), načeloma zelo dolgoživa stvar. Sam sem popravljal fotografije, starejše od 50 let predvsem zato, ker so imele določene fizične poškodbe, drugače pa niso bile zbledele ali kaj podobnega.

Lp

Jože

Laki_lai k ::

Hvala vam za vse odgovore.

no comment ::

Vsi ti flatbed skenerji z ločljivostjo 4800, 6400dpi... imajo pravo ločljivost bistveno manjšo. Redki pridejo do 2000dpi. K sreči je pa 600dpi popolnoma dovolj za sken fotografij. Torej bo tudi multifunkcijska naprava zadostovala.

Bolj pomembno bo kakšen softver imaš oz. dobiš ob napravi in kako daleč želiš pripeljati digitalizacijo (popravki fizičnih poškodb, korekcija obledelih barv...). Če imaš veliko fotografij in boš moral vse popravke delati ročno, zna stvar postati mučna.

Imam eno multifunkcijsko napravo in en napol resen flatbed skener (Epson 4990) in lahko naredim hitro primerjavo... če na lokaciji karantene najdem kak star album ;)

mulc007 ::

Če bi bila res pomembna samo ločljivost, bi pametni telefoni delali lepše fotke kot jih dela fotoaparat.
Za tiste ki kljub temu mislijo da je ločljivost alfa in omega, se lahko hvalijo da je njihov multifunkcijski skener iz Hoferja tako dober kot najdražji skener.

Laki_lai k ::

Da ne odpiram nove teme bi vprašal tukaj. a je kdo že najel skener za določen čas pri kaki firmi ki se s tem bavi? kako se kaj gibljejo cene? sprašujem ker kolebam ali iti v nakup in ga rabit za preskenirat teh 1000 fotografij ali pa it v najem za kar pa še nevem cene in zato sprašujem. če kupim tak skener ga je potem problem prodat.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: bluefish ()

mulc007 ::

Ne spomnim se več kje sem videl da je nekdo posojal skener. Mogoče na bolhi. Za skeniranje negativov je dober Epson V800.

V google napiši najem skenerja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mulc007 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skeniranje negativov

Oddelek: Sedem umetnosti
246464 (3847) harvey
»

Skener resolucija - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
4017444 (16856) moat
»

Kako skenirati diapozitive ali negativ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5716277 (8677) cekr
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787287 (5826) BlaY0
»

Skeniranje negativov

Oddelek: Kaj kupiti
113595 (1545) Blisk

Več podobnih tem