» »

Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America

Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America

Temo vidijo: vsi
««
22 / 23
»»

endelin ::

Ne pozabite da je argentina do polfinala prišla z s statistično najlažjim razporedom v zgodovini svetovnih prvenstev :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

DarwiN ::

Hydration breaka ni bilo ?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Preveč vroče za hydration break:))

Angleži so skregani!

Kdo bo dal hattrick v finalu?

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

DarwiN je izjavil:

Hydration breaka ni bilo ?

Je bil. Takoj po uspešno izvedeni enajsmetrovki.

IgorCardanof ::

Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Torej FIFA v resnici navija za Mehiko.. Zanimivo, ker teoretiki zarot že celo prvenstvo kričijo nad Argentino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Bellator ::

Zakaj se ti zdi, da FIFA ne more preferirati več ekip, sploh pred finalom? Ker to, da hote ali nehote olajša pot še kakšni, ne pomeni da tega ne počne tudi za kakšno drugo ekipo.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Možno, ampak teoretiki zarot ste/so se očitno osredotočili na napačno ekipo.

Sigurno ne zaradi logike, ki si jo navedel.

Zgodovina sprememb…

Edina logika je, da dobimo po koncu prvenstva točno takšno linearno sliko, kjer imajo ene ekipe neto srečo, ene pa neto smolo, ostale so pa nekje v zlati sredini.... Enostavno je premajhen vzorec tekem, da bi lahko bile vse ekipe podobno "srečne"...

Če bi vsaka ekipa odigrala 100.000 tekem, potem bi bile razlike v "sreči" zanemarljive oziroma bi bile odvisne izključno od načina igre posamezne ekipe.. Tiste, ki več napadajo, imajo več posesti, itd...

Zvezdica27 ::

uf.

španci so danes klaso boljši!

zz

Katastrofa francije danes.

Tole je dobro za Španijo.
Ne odgovarjam na DM.

V finalu bi vseeno stavil na zmagovalca med anglijo in argentino da bo na koncu prvak
Zaradi pritiska finalne tekme.

Zakaj je bilo sedaj na grafiki za offside za 3 gol meja telo, na drugih offsideih, se pa šteje vse dele telesa??
Ne odgovarjam na DM.

Če bi zmagala francija bi stavil v finalu na francijo

IgorCardanof je izjavil:

Zakaj je bilo sedaj na grafiki za offside za 3 gol meja telo, na drugih offsideih, se pa šteje vse dele telesa??

Meja je najbližji legalni del obrambnega igralca proti svojemu vratarju.. In tukaj je bila ta meja rama francoskega branilca, ki pa je potekala nekje po sredini Yamalovega telesa. Se pravi je imel nekje pol telesa v ofsajdu.

avani12 ::

Če bo Francija se naprej igrala s tako visoko obrambo, bo samo fasala še en gol. Edini način za zmagati proti Španiji je postaviti nizko obrambo in udariti v protinapadih.

Španci imajo žogo kot zaslepljeno na nogo, ne moreš jim jo vzet. Igrajo pa guardiolin pressing, torej takoj po izgubi žoge jo hočejo dobit nazaj . Pravilo 6 sekund. Sta pa cucurella in cubarsi res nora branilca. Napad pa jim manjka...

To lahko počneš pri 0-0, ne pa v zaostanku.

Pressing pa izvajajo predvsem na zadnjo vrsto.

Zgodovina sprememb…

Pele bo še dolga desetletja sam s tremi kantami svetovnega prvaka.
Ko je Mbappe dvignil kanto pred 8 leti sem mislil da gre po njegovih stopinjah ampak mu bo zmanjkalo.

Zgodovina sprememb…

Pele je igral v času amaterjev in nerazvitega nogometa. Nekako podobno kot danes velja za ženski nogomet.. Jaz mislim, da če bi Peleja skozi čas potegnil v današnji čas - torej Peleja na višku svojih moči - tip danes ne bi bil niti med top 20 nogometaši..

Zgodovina sprememb…

Ali pa če bi merckxa na vrhuncu potegnil v današnji čas, ne bi bil niti med 20 najboljših kolesarjev.

Skratka neumnosti pišeš.

Od kje ti ideja, da je bil nogomet v njegovem obdobju amaterski?

Zgodovina sprememb…

Francozi so torej out za Zlato žogo.. Mbappe, Olise in Dembele... Se pravi bo dobitnik Kane ali Messi.. Tudi Bellingham ima možnosti, če doseže hatrik v finalu. Španci nimajo nekega aduta, tko da če prvenstvo osvojijo Španci, bo zlato žogo dobil Kane.. Za življensko delo.

Bellator je izjavil:

Klubski nogomet je bil takrat takšen, da si dopoldon delal v Elektrokovini, popoldan pa si šel odigrat tekmo. Tako je Pele odigral večino svojih tekem na klubskem nivoju. Dobesedno proti amaterjem. :D

Zgodovina sprememb…

Polda ::

Europejci popolnoma prebutali afričane. Bravo

Groot ::

Uf kako nebogljeni so Francozi, nepreceljivo. Napihnjeni Mbappe pa postaja nova izvedenka Ronalda. Čakam samo še solze.

Španci res res vrhunsko. 100+ minut popolne discipline.

skumpl ::

Španija je zmagala :D

Ti Francki vedno dominirajo potem pa se poserjejo. Europa je danes zmagala.

Mato989 ::

Fak so spanci dolgocasni z tem pepckanjem

Zdaj upam da zmaga Anglija ker drugace bo tezko za nekoga navijat v finalu ker bi rad da obojni zgubijo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Lojze1 ::

Prva močnejša država in pričakovano Francozi domov.

DarwiN je izjavil:

Bellator je izjavil:

Klubski nogomet je bil takrat takšen, da si dopoldon delal v Elektrokovini, popoldan pa si šel odigrat tekmo. Tako je Pele odigral večino svojih tekem na klubskem nivoju. Dobesedno proti amaterjem. :D

Ne prbiji, večina(če ne celo vsi) nogometašev je bila profesionalcev.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Zdaj upam da zmaga Anglija ker drugace bo tezko za nekoga navijat v finalu ker bi rad da obojni zgubijo

Spoken like a true Real Madrid fan :)):))

Za nevtralne gledalce so zadnje tekme ponavadi zelo dolgočasne. Po mojem bo napredovala Argentina.

Zgodovina sprememb…

skumpl ::

Jaz rečem, da bo Argentina prvak.

Kvota je 4.5, če res verjameš v lastne besede, Toše. Španija bo zelo trd oreh v finalu, po mojem skromnem mnenju tudi favorit.

Zgodovina sprememb…

Španci so izgleda rak rana francozov. Enostavno jim ne ustrezajo. In to že večkrat v zadnjem času. Preostale verjetno vse stresejo ampak španci so za njih zakleti :D

Alcarinnn ::

Groot je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ma ne včasih sem kr navijal za Španijo in Real Madrid, dokelr niso začeli s pepčkanjem žoge...

lej, karkoli si mislimo o pepčkanju, tole včeraj je bil vrhunec fuzbala dosedaj, noro, kaka kvaliteta in disciplina Španije - ki pa res nima brutalne špice, a je niti ne rabi... pač, žoga je ista za vse, vzamji jo in daj gol. noro. Kot ekipa so nenormalni, sredina in obramba, špica pa - očitno so zavestno brez, saj imajo drugače jih. Ampak nevtralizacija vsega, kar Francija ima, neverjetno. Niti pod razno si nisem mislil, da je mogoče tako ustaviti Francijo.

Glede na tole, bodo Španci zmagali... in to gladko.

zz

aja, kdor pravi, da je bila dolgočasna tekma, v resnici ni fan. Toliko akcije, kot je je bilo večeraj... saj francozi so se skoz trudili, a niso prišli niti blizu...

zz

Zgodovina sprememb…

Alcarinnn je izjavil:

Groot je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ma ne včasih sem kr navijal za Španijo in Real Madrid, dokelr niso začeli s pepčkanjem žoge...

Pa koliko profilov imaš?? Malo si pozabil zamenjati za reply.

Haha samo smejim se ko Real fani začnejo z besedo pepčkanje :)) Si je bilo treba izmisliti neko kvazi slabo besedo, da se ublaži nemoč ob takšni tehnični dominaciji. Redko se strinjam z Zvezdico, ampak je tule lepo napisal. Če je takšna igra tako brezveze, potem ni nobene težave, da dobra ekipa ne dobi žoge in pokaže kaj boljšega. Aja čakaj ne gre tako preprosto :))

Alcarinnn ::

Groot je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Groot je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pa koliko profilov imaš?? Malo si pozabil zamenjati za reply.

Haha samo smejim se ko Real fani začnejo z besedo pepčkanje :)) Si je bilo treba izmisliti neko kvazi slabo besedo, da se ublaži nemoč ob takšni tehnični dominaciji. Redko se strinjam z Zvezdico, ampak je tule lepo napisal. Če je takšna igra tako brezveze, potem ni nobene težave, da dobra ekipa ne dobi žoge in pokaže kaj boljšega. Aja čakaj ne gre tako preprosto :))

Samo 2 profila mam, ne sekiram se jaz da bi menjaval, en je naret izključno ker za brezveze mečejo ven iz tem eni modi.

jaz sem včeraj hčerki rekel, da je 2:0 najbolj kritičen trenutek, ko se tekma lomi, sploh. Ne 1:1, 1:0 ali tkao naprej, 2:0 je najbolj nevarna prednost. In Španci so odreagirali vrhunsko. Sicer je bilo EP drugo, recimo Carvajala ni letos, ampak že dolgo ni bilo take dominance nad nekom tako močnim, kot je Francija. Rodri je neverjeten, sem že pozabil, kako dober je, lepo, da se je vrnil po križnih. In tako kot so odšpilali po 2:0 - tako se dobiva turnirje. Zdaj sama taktika pa - suvereni so tako, da so PROTI FRANCIJI kršili vsa osnovna pravila, da se pred 16 v obrambi ne igraš - pa so lepo razširili in podaje v sredo (kar NIKOLI ne delaš) in naprej na sredo (trikotniki). Že dolgo dolgo tega nisem videl na tako vrhunski ravni.

Osmešili so Francijo.

Ampak - danes pa je vojna za Falklande in Božja roka in tako naprej - uf. Komaj čakam, da vidim, kako bo danes tole izgledalo, ker nazadnje ARG ni bila lih suverena, medtem ko so Angleži proti pričakovanjem dobro stali v Mehiki...

Pizda, cel mesec brezveznega fuzbala, da bosta potem dve, tri dobre tekme.

zz

avani12 ::

Če koga zanima, zelo dobra analiza. Na kratko: ja začetku se je rodri pomaknil toliko nazaj, da so prisilili rabiota, da je šel naprej. To je odprlo prostor za njim za dolge podaje. Ta prostor je lepo izkoriščal cucurella. Dembele na tej strani je pač slab v obrambnih nalogah. Po prvem golu sta se oba francoska vezista postavila višje, igrali so 442, kar je omogocilo Rodriju, da se je premaknil naprej in spet rahlo na levo. Tam so imeli Španci premoč 3 proti 2. To se zelo videlo pri fra protinapadih. Kar naenkrat so se ob fra napadalcih pojavili 2-3 Španci.

Malce me spominja na tisto tekmo Man UTD - Barcelona iz 2011. Nekje okrog polcasa je bilo fergussonu jasno, da nima šans. Tako podobno je bil včeraj videti Deschamps.

mtosev ::

Danes Anglija vs Argentina.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zanimivo je tudi, kako Španija koristi Olma in Yamala... drugače, kot v klubu. Olmo je samo vlekel nase obrambo in delal nič, pa je s tem vse naredil - ko pa je slučajno imel luft, pa potegnil ko prasica... in so Španci lahko širili, Marc C je itak super, drugi gol je pa čisto posledica tega, da je sredina nase navlekla center F obrambe, oni je pa utekel, kot na vaškem igrišču. yamal isto... bil je samo vaba, saj pravim, tole včeraj... In če pomislimo, da je Olmo zaradi igric igral celo v Dinamu... uf. Tista analiza gori izpušča en vidik, ki je zame ključen: tehnično znanje španskih branilcev je neverjetno. Tudi golman, tehnično super. O pregledu terena sploh ne bom, saj to je jasno in tudi Francija to ima, samo obramba je tehnično neverjetna. Saj je Deschamps probal, ko je dal Rabiota ven (ne zaradi kartona, pač pa ker tehnično ni bil na nivoju), ampak enostavno niso imeli za burek. Moral bi ob polčasu zamenjati pol ekipe, sam tudi meni do 2. gola ni bilo jasno kaka absolutna dominanca je to, potem pa je bilo samo še pol ure in deschamps ni reagiral. Moral bi, ker tedaj pa je bilo kristalno jasno, da na njihov način ne bo šlo - in tvegaš vse, tako pa so se potopili kot Titaic...

videl sem Inter lani v začetku sezone, ko so podobno želeli širiti igro in na tak način dominirati - do poškodbe Lautara je to v Ita ligi še šlo, sam v Evropi pa nimajo kvalitete na bokih, ne v obrambi ne v sredini (Darmian...). konec sezone so že drugače igrali ;) Za tole, ... ni 5 ekip na svetu, ki lahko takole igrajo, sploh pa ne vem če sem tako kvaliteto kdaj videl na reprezentančni ravni. Saj bile so vedno dobre ekipe, sam na takle način pa se res ne spomnim...

zz

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Zelo dobra analiza s strani zgornjega komentarja od @Zvezdica27. Jaz bi še samo eno stvar dodal. Španija je na tem svetovnem prvenstvu do vstopa za finale dobila samo 1 gol in hkrati dala 13 golov. Res noro, ko pogledaš to statistiko.

Včeraj so mi bili rahli favoriti Francozi za katere sem imel občutek, da bodo na koncu prvaki. Sedaj pa menim, da zna na koncu Španija osvojiti naslov. Menim, da ne Angleži in niti Argentinci ne bodo kos Špancem. No, žoga je okrogla in na eni sami tekmi se lahko marsikaj zgodi...

fur80 ::

Tole je bila pa učna ura fuzbala Španije. Si nikoli ne bi mislil. Francija ni imela niti enega strela na gol, kar je poraz za trenerja, da ni mogel postaviti igralcev niti za en strel. Noro.

Zvezdica27 je izjavil:

Zanimivo je tudi, kako Španija koristi Olma in Yamala... drugače, kot v klubu. Olmo je samo vlekel nase obrambo in delal nič, pa je s tem vse naredil - ko pa je slučajno imel luft, pa potegnil ko prasica... in so Španci lahko širili, Marc C je itak super, drugi gol je pa čisto posledica tega, da je sredina nase navlekla center F obrambe, oni je pa utekel, kot na vaškem igrišču. yamal isto... bil je samo vaba, saj pravim, tole včeraj... In če pomislimo, da je Olmo zaradi igric igral celo v Dinamu... uf. Tista analiza gori izpušča en vidik, ki je zame ključen: tehnično znanje španskih branilcev je neverjetno. Tudi golman, tehnično super. O pregledu terena sploh ne bom, saj to je jasno in tudi Francija to ima, samo obramba je tehnično neverjetna. Saj je Deschamps probal, ko je dal Rabiota ven (ne zaradi kartona, pač pa ker tehnično ni bil na nivoju), ampak enostavno niso imeli za burek. Moral bi ob polčasu zamenjati pol ekipe, sam tudi meni do 2. gola ni bilo jasno kaka absolutna dominanca je to, potem pa je bilo samo še pol ure in deschamps ni reagiral. Moral bi, ker tedaj pa je bilo kristalno jasno, da na njihov način ne bo šlo - in tvegaš vse, tako pa so se potopili kot Titaic...

videl sem Inter lani v začetku sezone, ko so podobno želeli širiti igro in na tak način dominirati - do poškodbe Lautara je to v Ita ligi še šlo, sam v Evropi pa nimajo kvalitete na bokih, ne v obrambi ne v sredini (Darmian...). konec sezone so že drugače igrali ;) Za tole, ... ni 5 ekip na svetu, ki lahko takole igrajo, sploh pa ne vem če sem tako kvaliteto kdaj videl na reprezentančni ravni. Saj bile so vedno dobre ekipe, sam na takle način pa se res ne spomnim...

zz

Zanimivo ja, da Deschamp ni naredil menjav in rotacije med polčasom, saj niso imeli niti enega strela na gol, Španci pa so jih z lahkoto branili in celo zadeli in potem je spet rinil z isto taktiko in prejel še en gol. Španski trener je povozil Deschampa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Danes navijam za Evropsko ekipo Argentino.

Demographics of the World Cup semifinals.

Percentage of black players:
France 19/26 (73%)
Spain 2/26 (7%)
Argentina 0/26 (0%)
England 16/26 (62%)

Percentage of ethnic Europeans:
France 5/26 (19%)
Spain 24/26 (93%)
Argentina 11/26 (42%)
England 10/26 (38%)

c3p0 ::

mtosev je izjavil:

Lahko bi se malo potrudil, dodal še uro, kako boš ti gledal tekmo, katere snacke priporočaš... Daj, pojdi malo next level!

No ko smo že pri rasizmu.

Keep this White away: Lucas Digne targeted by racist insults after France's defeat against Spain.

Dobro, penal je zajebal isto kot Modrić - kriv, a v resnici bi to lahko pričakoval... pa hkrati nič kriv, pač oba sta samo brcnila. Bolj je problem, da celo tekmo ni naredil svojega, deschamps pa ga je držal notri... kriv je izključno deschamps, ker bi moral reagirati, pa ni. Do polčasa ajde, po drugem golu pa... čisto in samo njegova krivda, trenerja.

zz

Pithlit ::

c3p0 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Lahko bi se malo potrudil, dodal še uro, kako boš ti gledal tekmo, katere snacke priporočaš... Daj, pojdi malo next level!

Pa saj to je znano. Mek überalles.
Life is as complicated as we make it...
««
22 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
896188358 (163609) FlyingBee
»

Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
1901259029 (219838) DarwiN

Več podobnih tem