» »

Ugrizni se v sovražni jezik

Ugrizni se v sovražni jezik

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

D3m ::

nejclp je izjavil:

D3m je izjavil:

Aja....Wiki pravi ne Albanci. :D

Si nesposoben prebrat, kar piše v včlanku?
-
..izzvala odločne proteste Albancev, ki v tej državi sestavljajo okoli četrtino prebivalstva. Najprej zaradi delov, ki zadevajo njihovo ime, v katerih jih imenujejo »Šiptarji« ...

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne glede na to al je član SDS ali pa član Svobode, je tak človek debil in kreten. Med janšo in golobom je razlike samo to, da ima golob več las.

In to je resnica, ki bo označena za žaljivo in verjetno tudi za sovražni govor.

Ne, to ni sovražni govor. Sovražni govor je, če rečeš, da je Janša videt kot Šiptar. Pa ne do Janše, ampak do Albancev.

Članek je irelevanten kjer predoči problem samo iz ene strani.

Oz. drugače povedano slab PR članek.
|HP EliteBook|R5 6650U|

111111111111 ::

nejclp je izjavil:

Biti Rom ni stvar izbire, biti janšist pa je, le dovolj govej, zloben in mentalno invaliden moraš biti, da podpiraš fašiste.

Še dobro da je sedaj drugače in se kadruje strokovno.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

D3m ::

Pa, če kaj zajebejo se še vedno na JJ-ja izgovarjajo. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

nejclp ::

Malcolm_Y je izjavil:

Ejej, Nejc. Ne 'Cigan' ampak 'cigan'. Z malo. Je razlika, potrudi se. ;)

Topšit. 'Ociganiti' še slabšalno ni. :)

Se piše z veliko, če se nanaša na etnično skupino, četudi je žaljivka. "Ociganiti" je žaljivo, ker se koren besede nanaša na etnični stereotip.

Miki N je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Ena slikovitejših slovenskih besed, se definitivno premalo uporablja glede na vsakdanje priložnosti! Pa saj dandanes te poizkušajo ociganiti takorekoč na vsakem koraku.

Včeraj sem videl ciganko, ki je šla iz špara s polnim vozičkom. Je vzela račun in pregledala seznam, da je slučajno niso ociganili. :D

D3m je izjavil:

Pa, če kaj zajebejo se še vedno na JJ-ja izgovarjajo. :D

Bobnarjevi je itak Janša naredil brain-wash, da ni pustila zamenjat kadrov. Pa še Kosovo je Janša čisto zmešal, da je zapustila Svobodo.

Zgodovina sprememb…

"NaN" ::

Phantomeye je izjavil:

sovrážen -žna -o prid. (ā) ki ima, kaže do koga zelo nenaklonjen čustveni odnos, navadno združen z željo škodovati mu [...]

slabšálen -lna -o prid. (ȃ) ki izraža zaničljiv, prezirljiv odnos do česa: slabšalna oznaka / slabšalni pomen besede

Slabšalno in primitivno: "Poglej jih te pedre, a niso glupi."

Sovražno: "Te pedre bi morali zmetati v jame."

Miki N ::

Kaj pa če je "sovražni govor" zgolj prevara s katero nas želi politika pretkano ociganiti za določene svoboščine pod pretvezo skrbi za druge?

Ni čisto nemogoče.

c3p0 ::

nejclp je izjavil:

Če rečeš nekomu,da je videt kot Šipac, s tem žališ Albance, če rečeš nekomu, da je Cigan, žališ Rome, če rečeš meni, da sem čefur, ne žališ mene, ker nisem šovinist in mi dol visi, žališ določeno skupino. Kaj koji fak ti ni jasno?

Zakaj že žališ s tem določeno skupino? S tem pisanjem namiguješ, da so ti "šipci"/Albanci grdi. Ali da so Romi vsi kriminalci. Zapletel si se v svojo woke ideologijo, nekaj predpostavljaš in ravno ti žališ.

Malcolm_Y ::

nejclp je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Se piše z veliko, če se nanaša na etnično skupino, četudi je žaljivka. "Ociganiti" je žaljivo, ker se koren besede nanaša na etnični stereotip.
Ti si se tako zaplezal, da ne vidiš več ven. Cigan (z veliko) je oznaka etnične skupine in NI žaljivka. Lahko pa so Romi užaljeni, če jim kdo tako reče, to razumem. cigan (z malo) pa je slabšalni izraz nekoga, ki ni iz Romske populacije, pa je recimo zvit, pretkan. To bi potencialno lahko spadalo pod žaljivko, čeprav je to zelooooo diskutabilno. Medtem ko izraz 'ociganiti' ne more biti žaljiv, tako kot recimo 'stol' ni žaljiv. Ni beseda kriva, da jo uporabljamo.

Ne 'Cigan' ne 'cigan' pa ni sovražni govor, pa če ti to razumeš ali ne.

Zgodovina sprememb…

c3p0 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Če rečeš nekomu,da je videt kot Šipac, s tem žališ Albance, če rečeš nekomu, da je Cigan, žališ Rome, če rečeš meni, da sem čefur, ne žališ mene, ker nisem šovinist in mi dol visi, žališ določeno skupino. Kaj koji fak ti ni jasno?

Zakaj že žališ s tem določeno skupino? S tem pisanjem namiguješ, da so ti "šipci"/Albanci grdi. Ali da so Romi vsi kriminalci. Zapletel si se v svojo woke ideologijo, nekaj predpostavljaš in ravno ti žališ.

Zato ker žališ Albance, če trdiš, da je Janša videti kot Šiptar.
Ker, prvič, namiguješ, da so vsi Albanci videti kot Janša,
drugič, da so vsi Albanci videti enako, kar še zdaleč ne drži in tretjič, uporabljaš termin, ki je žaljiv za Albance. Prav nič se ne zapletam, povsem jasen in precizen sem.

Hja samo kaj pa če ni hotel žaliti Albancev ampak pohvaliti Jajota, da je lep kot Albanec?

Ne skakat v neke zaključke, če ne veste kaj je zadaj.

Nejc, z večimi se prepiraš, pa si nekoliko izgubil rdečo nit. Saj bo.

Malcolm_Y je izjavil:

nejclp je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Ti si se tako zaplezal, da ne vidiš več ven. Cigan (z veliko) je oznaka etnične skupine in NI žaljivka. Lahko pa so Romi užaljeni, če jim kdo tako reče, to razumem. cigan (z malo) pa je slabšalni izraz nekoga, ki ni iz Romske populacije, pa je recimo zvit, pretkan. To bi potencialno lahko spadalo pod žaljivko, čeprav je to zelooooo diskutabilno. Medtem ko izraz 'ociganiti' ne more biti žaljiv, tako kot recimo 'stol' ni žaljiv. Ni beseda kriva, da jo uporabljamo.

Ne 'Cigan' ne 'cigan' pa ni sovražni govor, pa če ti to razumeš ali ne.

Cigan z veliko ni oznaka za etnično skupino, ampak je žaljiva oznaka za pripadnika etnične skupine. Cigan z malo pa pomeni, da Neromu pripisuješ značilnost, ki na bi bila lastna etnični skupini, pomeni posploševanje lastnosti, ki naj bi bila značilna za to skupino, stereotipizacijo, kar je bistveni element šovinizma, rasizma in fašizma. Jasno je, kakšen je koren besede ociganiti, zato se ji normalen človek izogiba, Če trdiš, da je beseda ociganiti enako nevtralna kot je beseda stol, potem si dejansko malce bogi v glavo.

Glej, večji strokovnjaki od tebe študirajo besede in njih pomen. In dokler se kaj bistvenega ne spremeni, velja takole - razlike cigan/Cigan:

In še to, res je, da je beseda 'ociganiti' slogovno zaznamovana (oz. po tvoje 'ni nevtralna'), ampak zato še ni nič bolj žaljiva kot npr. 'stol'. *Google is your friend*

In zadnjič, tema govori o sovražnem govoru, ti pa iščeš (potencialne) žaljivke.

Phantomeye ::

Malcolm_Y je izjavil:

Glej, večji strokovnjaki od tebe študirajo besede in njih pomen. In dokler se kaj bistvenega ne spremeni, velja takole - razlike cigan/Cigan:

In še to, res je, da je beseda 'ociganiti' slogovno zaznamovana (oz. po tvoje 'ni nevtralna'), ampak zato še ni nič bolj žaljiva kot npr. 'stol'. *Google is your friend*

In zadnjič, tema govori o sovražnem govoru, ti pa iščeš (potencialne) žaljivke.

https://fran.si/135/epravopis-slovenski...

https://fran.si/133/sskj2-slovar-sloven...

Zgodovina sprememb…

Haha, tale naš SSKJ je pa prav "based".

Sploh primer: "še hujši cigan je, kot si ti" je močen.

Ne samo, da si ti cigan, on je še večji!! lol. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

luli ::

Menim, da bo po pregledu financiranja te "kampanije" prišlo do nove akcije:Ugrizni svoj koruptivni jezik.

Horas ::

nejclp je izjavil:

c3p0 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Zato ker žališ Albance, če trdiš, da je Janša videti kot Šiptar.
Ker, prvič, namiguješ, da so vsi Albanci videti kot Janša,
drugič, da so vsi Albanci videti enako, kar še zdaleč ne drži in tretjič, uporabljaš termin, ki je žaljiv za Albance. Prav nič se ne zapletam, povsem jasen in precizen sem.

pa ti si res idiot, torej tole sm teb reku, kakoje možno da s tem žalim še ostale idiote??? če sm teb reku. mislim...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Phantomeye ::

SSKJ je popis besed in pomenov, ni seznam dovoljenih besed. Ampak očitno to ljudi, ki uporabljajo SSKJ kot dokaz zakaj smejo uporabljati določene izraze, to ne briga :D

arnecan1 ::

nejclp je izjavil:

Skratka, tvoja apologija uporabe žaljivega termina je ta, da ga po svetu izgovarjajo podobno.
Neverjetno, kako delujejo miselni procesi povprečnega desnjakarja. Tudi Gypsie, torej Cigan, velja za žaljiv termin in je obsolete.
Če Albanci rečejo, da je termin žaljiv za njih, če Romi rečejo, da jih termin Cigan žali, potem se ga pač ne uporablja. A je tako težko, šovinistične snežinkice?

Naj malo preštudiram.
.....
.....
.....
.....

Šiptarji sami sebi sebi pravijo Shqiptar https://sq.wikipedia.org/wiki/Shqiptar_...

Jaz pa jih tako ne smem imenovati? Tores so rasistični tudi sami do sebe?

Nečesa ne razumem.

A lahko zahtevam, da mene na Balkanu kličejo Šved in ne Slovenaaaac?

In da me v Sloveniji ne kličejo Gorenjc, ker so to stiskaške p...e. Raje bi bil severni Slovenec. Se sliši dosti boj nevtralno, Gorenjc prikliče toliko nekih negativnih anekdot in vicev.

Ti novi časi so tako težki. Toliko prepovedi, kaj lahko rečeš in kaj ne smeš.

Te pa prosim, da mi razložiš te besede, ker vidim, da si strokovnjak. THE global financial crisis was caused by "white people with blue eyes", says Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva. https://www.smh.com.au/world/brazils-le...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

yayo ::

Jaoooo, tupavih li Janeza! :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Mi plešemo. Lo, lo, lo...

Colt1911 ::

nejclp je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Egzaklti - očitno Romu ne smeš rečt "cigan", ne-Romu pa lahko. Svaka čast za to argumentacijo.

A si dejansko blentav? Če Neromu rečeš Cigan, je to sovražni govor, ampak ne do osebe, ki si ji rekel Cigan, ampak do Romov.

D3m je izjavil:

nejclp je izjavil:

Skratka, tvoja apologija uporabe žaljivega termina je ta, da ga po svetu izgovarjajo podobno.
Neverjetno, kako delujejo miselni procesi povprečnega desnjakarja. Tudi Gypsie, torej Cigan, velja za žaljiv termin in je obsolete.
Če Albanci rečejo, da je termin žaljiv za njih, če Romi rečejo, da jih termin Cigan žali, potem se ga pač ne uporablja. A je tako težko, šovinistične snežinkice?

Kdo je rekel? :)

Albanci in Romi.
https://slo-tech.com/forum/t809041/p778...

Kaj pa vem! Mene je sokrajan Cigan skurcal ko sem mu rekel Rom. Je rekel da je Cigan.
Je pa tudi rekel za mojega prijatelja Slovenca , da je večji Cigan od njega.:))

#000000 ::

arnecan1 je izjavil:

nejclp je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Č
Albanci sebi pravijo Šiptarji. https://sq.wikipedia.org/wiki/Shqiptar%...

.

Ne seri, pravijo si Shqiptarët, kar ni enako, also, če že uporabljaš wikipedijo:

The term Shiptar (Serbo-Croatian Latin and Slovene: Šiptar; Serbo-Croatian Cyrillic and Macedonian: Шиптар) used in Serbo-Croatian, Slovene and Macedonian is an ethnic slur, and it is also considered derogatory by Albanians when used by South Slavic peoples, due to its negative connotations.

Also
https://old.delo.si/novice/svet/siptar-...

https://www.howtopronounce.com/albanian...
https://forvo.com/word/shqiptar/
https://www.definitions.net/pronounce/S...
https://forvo.com/word/shqiptar/

Ta mi je najboljša:
https://www.pronouncekiwi.com/Shqiptar
Lahko poslušaš v različnih jezikih, zelo dobra mi je korejska. Japonska pa je res na meji sovražnega, šiptar izgovori zelo grdo.:(

Ona prva italijanska je zelo razločna. Nemška tudi.

Skratka, gospod snežinka, praktično vsi izgovorijo šiptar enako kakor povprečni Slovenec. Torej je cel svet "sovražen do šiptarjev? Pardon, mislim do prebivalecev dežele orlov?

Norvežani tud enako izgovorijo dejansko kot mi.

nagobčnik ::

arnecan1 je izjavil:

Šiptarji sami sebi sebi pravijo Shqiptar https://sq.wikipedia.org/wiki/Shqiptar_...

Jaz pa jih tako ne smem imenovati? Tores so rasistični tudi sami do sebe?

Nečesa ne razumem.

Ja, res marsičesa ne razumeš. Za začetek tega, da imajo iste (ali podobne) besede v različnih jezikih različne konotacije. V lastnem linkanem wiki članku maš indice, da ločujejo med Shqiptar in Šiptar. Če ti to ne zadošča, si pa lahko v SSKJ pogledaš, kaj je v slovenščini nevtralno ime za omenjeno skupino ljudi.

arnecan1 je izjavil:

A lahko zahtevam, da mene na Balkanu kličejo Šved in ne Slovenaaaac?

Slovenac je, če se ne motim, v srbščini, hrvaščini itd. popolnoma nevtralno ime za Slovenca. Torej drugače kot zgornji primer v slovenščini. Približno ekvivalentno bi bilo Janez (za vse Slovence). Ti si ignorantski do konotacij, ki jih zaznavajo Albanci (in tudi slovenski slovarji), v srbščini in hrvaščini pa bi jih kar dodajal, kjer jih ni.

Zahtevaš sicer lahko karkoli, ampak vprašanje, kdo te bo resno jemal. Sicer oboje garantirano lahko dobiš, ampak bo treba na sebi delat: nauči se albansko, pa boš lahko Albancem pravil, kot si pravijo sami v albanščini, brez negativnih konotacij in posledično brez zamer z njihove strani. In nauči se švedsko, pa ti bodo Srbi in Hrvati pravili Šved. Verjetno bi bila tudi angleščina z ustreznim naglasom dovolj.

Namesto, da poskušamo biti nežaljivi, bodimo neužaljeni.
Ker užaljenost je naša izbira.

Ne grizi jezika, saj zgolj pove, kar se ne sme.

Utk ::

Če nekje nekdo "pozna" neko skupino ljudi, ki se imenuje tako kot se imenuje, postane to žaljivo šele ko se užaljenci tako odločijo. Madžar ni žaljivo, če bi pa vsi "vedeli", da so Madžari, ne vem, recimo umazanci, bi postalo to za njih naenkrat žaljivo. Tudi če bi nekdo čisto normalno reku. Tako da v resnici edini način, da normalna beseda kot je cigan ali šiptar preneha bit žaljiva je, da se cigani nehajo obnašat kot cigani in šiptarji kot šiptarji. V resnici je enostavno.
Mi nimamo nekih problemov s črnci, zato ta beseda pri nas nikoli ni bila žaljiva. Niger pa je, čeprav pomeni čisto isto. Samo da tam, kjer govorijo niger, imajo problem z njimi, ki ga drugačno poimenovanje ne bo rešilo. Če bi v Ameriki od začetka črncem govorili afro-američani, bi bilo to danes enako žaljivo kot je niger. Morda bi potem celo zahtevali afro-američani, da se jih kliče nigri. Tako da s pretepanjem besed ne moremo daleč prit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

"NaN" je izjavil:

Zakaj namesto, zakaj ne hkrati? Idealno je bit nežaljiv in neužaljen. Nekatere sicer grabi neka zavist in obrnejo, potem pa so žaljivi do drugih, sami pa užaljeni za vsako malenkost.

Utk je izjavil:

Mi nimamo nekih problemov s črnci, zato ta beseda pri nas nikoli ni bila žaljiva.

Meni je bilo vedno zanimivo, da je pri nas kao žaljiva beseda "zamorec", ker smo se pač verjetno z njimi prvič srečali za obalami Sredozemskega morja - čisto legit za razliko od "črnca", ki se gre neke rasne fore. Samo saj v teh politiki govora itak ni logike.

Zgodovina sprememb…

Miki N je izjavil:

Utk je izjavil:

Mi nimamo nekih problemov s črnci, zato ta beseda pri nas nikoli ni bila žaljiva.

Meni je bilo vedno zanimivo, da je pri nas kao žaljiva beseda "zamorec", ker smo se pač verjetno z njimi prvič srečali za obalami Sredozemskega morja - čisto legit za razliko od "črnca", ki se gre neke rasne fore. Samo saj v teh politiki govora itak ni logike.

Ni fora v etimologiji ali površinskih pomenskih povezavah, ampak bolj v tem, kak odnos so imeli Slovenci do njih, ko so ta izraz uporabljali. Ta balast beseda nosi. Seveda nič od naštetega ne nosi takega balasta kot angleške besede. Iz očitnih razlogov.

No včasih so bili kar vsi zamorci, ker je bila to edina znana beseda odnos pa je bil ... odnos do eksotike, podoben odnosu do Azije.

Poanta je, da je beseda sama nastala po istem kopitu kakor "nemec" (človek, ki ne govori našega jezika, ergo je "nem") - asociativno, ne z namenom podjebavanja kogarkoli.

Zgodovina sprememb…

Miki N je izjavil:

No včasih so bili kar vsi zamorci, ker je bila to edina znana beseda odnos pa je bil ... odnos do eksotike, podoben odnosu do Azije.

Poanta je, da je beseda sama nastala po istem kopitu kakor "nemec" (človek, ki ne govori našega jezika, ergo je "nem") - asociativno, ne z namenom podjebavanja kogarkoli.

Saj pravim, da nastanek ni toliko pomemben, ampak tisti odnosi, ki so se s časom ob besedi nabrali, eksotičnost ni edini.

Utk je izjavil:

Madžar ni žaljivo, če bi pa vsi "vedeli", da so Madžari, ne vem, recimo umazanci, bi postalo to za njih naenkrat žaljivo.

Če vprašaš nekatere popolnoma razumne, objektivne in kulturne Slovence iz preteklosti (na strani 29, celo poglavje o Madžarih), so menda Madžari točno takšni. Res pa očitno teh razumnežev ni bilo dovolj, da bi močno zaznamovali to besedo v slovenščini.

nagobčnik je izjavil:

"NaN" je izjavil:

Zakaj namesto, zakaj ne hkrati? Idealno je bit nežaljiv in neužaljen. Nekatere sicer grabi neka zavist in obrnejo, potem pa so žaljivi do drugih, sami pa užaljeni za vsako malenkost.

Ker na užaljenost/neužaljenost pri sebi lahko vplivaš, pri drugih pa težje.
Začeti bi bilo pa potrebno pri tistih, ki so užaljeni za druge ;((

"NaN" je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

"NaN" je izjavil:

Ker na užaljenost/neužaljenost pri sebi lahko vplivaš, pri drugih pa težje.
Začeti bi bilo pa potrebno pri tistih, ki so užaljeni za druge ;((

Na oboje lahko. In na lastno užaljenost in na žaljivost do drugih. Lahko si pa seveda tudi sam užaljen za vsako malenkost in žaljiv do drugih - če meniš, da je to bolj produktivno.

Horas ::

kake uboge užaljene snežkinicke ste eni tule gor to ni za verjet.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

cias ::

Gagatronix ::

Toliko drekanja kot ste ga tule nasrali vam mora vsaka lokalna komunala zavidat.

XIIT ::

"Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me."

Besede same so samo besede. Na tebi je kako jih interpretiraš.
Če nekdo nekomu reče da je idiot ima ta osebek dve opciji:
- ni užaljen, ker ve da ni idiot
- je užaljen, ker... vsi-vemo-zakaj ;) (ker se identificira kot genij, in je užaljen ker nekdo ne vidi njegovega intelekta... ali pa ker je res idiot)

Recimo primer ko je en tip oblekel pončo, sombrero, si nalepil brke in spraševal študente kaj si mislijo o njegovem kostumu - pa so mu vsi govorili da je žaljiv etc.
Potem je šel do mehičanov, pa so mu vsi govorili da je jim je všeč kako fajn je urejen.
Video: https://www.tiktok.com/@devildog1977/vi...

WizzardOfOZ je izjavil:

Torej tudi če nekomu rečemo idiot ali peder ali debil ali politična prostitutka, to ni sovražni govor, ampak žaljivka.

Žaljivka je če rečeš to nekomu ki to ni. Če rečeš nekomu ki to je, potem je sovražni govor (ker je to direktni napad na njegovo identiteto).

Prepoved uporabe t.i. "žaljivk" vodi samo v ustvarjanje novih, bolj subtilnih -- ali pa v uporabo t.i. pozitivnih besed v sarkastičnem tonu (ti si idiot -> ti si taki genij, kandidat za nobelovo).
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

Scaramouche3 ::

Ljudje morajo imeti pravico žaliti, mi imamo pravico te ljudi ignorirati, samo potem je vprašanje kje je meja?
Če te nekdo užali na ulici, greš lahko kar naprej!
Če pa te nekdo žali na delovnem mestu,šoli,igrišču in veš da tam ne moreš kar zaradi ene osebe oditi, potem moraš prijaviti.
Delati se da te to ne dotakne je neumno!

tony1 ::

-Wall je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Še več - lahko govori neumnosti in dokazano povzroča škodo (anti vaxerji), pa jim ne moreš nič.

Ne vem, ce res. Pojav antivaxerstva je vmes postal raziskan: Covid-19 conspiracies link to psychopathy, Machiavellianism and collective narcissism.

ZDZdr, v 40. clenu pravi:
(1) Postopek za sprejem osebe v oddelek pod posebnim nadzorom brez privolitve na podlagi sklepa sodišča se začne na predlog izvajalca psihiatričnega zdravljenja, centra za socialno delo, koordinatorja nadzorovane obravnave, najbližje osebe ali državnega tožilstva.

Dejstvo je, da so antivaxerji dusevno moteni in nevarni zase in za okolico, verjetno bi bilo dovolj, da se pojavljanja striktno prijavlja policiji, nato pa prevzame tozilstvo in psihiatricna ustanova.

Hvala za link na raziskavo, polepšala mi je dan.

Ce se nekdo drug pocuti uzaljenega zaradi necesar kar sem rekel to ni moj problem. Jaz nisem v sluzbi kontroliranja sogovornikovih custev.

#000000 ::

Ponavadi se vedno najbolj borijo in repenčijo tisti kateri sploh niso užaljeni, ampak se odzovejo za druge, kao to ne smeš ker bo lahko Fehid užaljen, ne vedo pa da morda to ne bo držalo.

anyway

Kayzon ::

Horas je izjavil:

kake uboge užaljene snežkinicke ste eni tule gor to ni za verjet.

V polnem zamahu se pri nam razvija woke-kizem,ima ZDA kar lep vpliv s svojo dekadenco.

Nekateri so pa take snežinkice, da "ni ti ravno treba" nalašč razumejo kot "ne smeš". In se delajo žrtve na podlagi tega. Ali pa pogumneže. Kot da je to nek dosežek. So brave.

špinel1 ::

Gagatronix je izjavil:

Ce se nekdo drug pocuti uzaljenega zaradi necesar kar sem rekel to ni moj problem. Jaz nisem v sluzbi kontroliranja sogovornikovih custev.

haha ravno ko sem videl to temo sem razmišljal če se boš ti , totalen pacjent potreben zapora oglasil. Kakšne ti pišeš tukaj bolano. Narkoman.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Kayzon ()

špinel1 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

haha ravno ko sem videl to temo sem razmišljal če se boš ti , totalen pacjent potreben zapora oglasil. Kakšne ti pišeš tukaj bolano. Narkoman.

That's the spirit! :D

Raptor F16 ::

Hypathia je izjavil:

Ste opazili novo kampanjo Službe za digitalno preobrazbo? Se vam dopade, je to to, ste se že kaj ugriznili v jezik? Ali gre za metanje denarja čez okno samo še za eno woke neumnost?

https://twitter.com/digitalSLO/status/1...

Mislm ljudje se bodo ugriznili v jezik, ko bodo spet začel dobivat leteče okol kepe zaradi izjav zoper čast. Do takrat pa ...

Gre se bolj za problem vzgoje. Komentatorji bodo itak našli način, da v taki kampaniji sebe prikažejo kot žrtev.

Moje mnenje ? Sporočilo je pravo, način sporočanja pa slab.

Začne se doma, prenese v vrtec, nadaljuje v šoli in družbi, potencira in razširja na spletu.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

špinel1 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

So te spustili z zaprtega oddelka, da spet pisaris bedarije po internetu ? PACIENT! NARKOMAN! ZLOCINCEC!
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ali je Svoboda izdala ljudstvo in demokracijo? (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1001129162 (87239) 111111111111
»

ESČP: Delfi vs. Estonia (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8337969 (33270) AndrejO
»

Je žalitev prejeta ali dana?

Oddelek: Problemi človeštva
254519 (3596) gruntfürmich
»

Sovražni govor v Slovenski zakonodaji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14922605 (20171) ABX

Več podobnih tem