» »

Kako "poriniti" anketo na mobilni telefon?

Kako "poriniti" anketo na mobilni telefon?

MoRp ::

Naj opišem kaj bi želel doseči, pa ne najdem rešitve na spletu - mogoče narobe iščem? Na turistični lokaciji, ki ima 10 "postaj ogleda" bi želeli po odhodu iz postaje uporabnikom na telefon poriniti anketo. Vem obstaja možnost QR, pa ga poskenirajo in izpolnijo anketo ampak do sedaj je zgodba takšna, da to naredi manj kot 5% obiskovalcev. Gre se za mini turistično društvo, zato neke drage rešitve ne pridejo v poštev. Načeloma bi nam bil dovolj 1x push ankete na koncu ogleda.
Razmišljal sem o BT zaznavi in komunikaciji preko njega vendar ne najdem nič pametnega. Vsekakor bi "pop up" najprej vprašal za konsenz (opti-in) in ko se oseba strinja bi se odprlo okno ankete (verjetno spletna storitev).
Resnično bom vesel debate v vse smeri, tudi graje in nasprotovanja, sam sem razmišljal, da bi mi verjetno vse živce požrlo, ko bi hodil mimo trgovin, pa bi mi vsaka poslala svojo reklamo na telefon... Ampak vseeno :-)
Druga opcija je app, ki bi ponudil neko dodano vrednost ogleda predstave in bi na koncu ponudil anketo, samo kdo za vraga si bo to naložil?

Avenger ::

Nisem ravno iz te stroke, ampak v grobem bi moralo bit tako, da se moraš za ogled lokacije najprej prijavit z mobitelom, kjer moraš obvezno obkljukati konsenz, da se strinjaš, da ti po koncu ogleda (ali npr. čez 1 uro) sistem pošlje anketo kot MMS, poudarjeno, da točno enkrat pošlje, zgolj in le samo anketo in takoj zatem številko izbriše iz baze. Če bi bila obrazložitev dovolj kratka in jedrnata in bi bilo enostavno izpolnjevat anketo (npr kljukice v okenca in send), bi izpolnil, sicer raje ne.

Če bi mi nekdo na drug način vsiljeval BT ali kaj drugega, push notification v pravem smislu, 100% ne bi hotel izpolnit ampak bi iskal možnost kam se pritožit nad vdorom v zasebnost.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

OutOfTheBox ::

Vem obstaja možnost QR, pa ga poskenirajo in izpolnijo anketo ampak do sedaj je zgodba takšna, da to naredi manj kot 5% obiskovalcev.


A to ni dovolj velik vzorec, da dobiš reprezintativne podatke o anketi? V čem točno je problem?

DePalmo ::

Jaz mislim da ankete delujejo v stilu korenčka. Torej, dajte nek bombonček ljudem ki izpolnijo anketo. Torej, naprimer 10 procentov popusta ob naslednjem ogledu, če izpolnejo anketo.

To da bi pa takole vsilil reklamo na telefon, sem prepričan da ni nova ideja in še bolje da ne pride ven v prakso. Takoj začnem puščati telefon doma, za zunaj pa kupim nek star neumen telefon. Že tako je krepko preveč reklam in ti bi pošiljal še preko BTja.

Senzor ::

Kaj pa če zadnjo postajo ogleda oblikujete tako, da uporabnika čim bolj zmotivira, da slika QR kodo in obišče spletno stran, kjer na primer dobi dodatne informacije, slike, reši kviz (v smislu preveri svoje znanje, ki si ga dobil med ogledom znamenitosti) ali kaj podobnega. In ko je enkrat na tej strani, mu na koncu porinete še anketo.

Kiwix ::

Zakaj pa na telefon? Na koncu bi lahko imeli eno tablico, kjer bi to anketo izpolnil. :)

Gagatronix ::

Da meni karkoli vsilis na telefon te prijavim na inspekcijo in posljem v kurac.

Master_Yoda ::

Gagatronix je izjavil:

Da meni karkoli vsilis na telefon te prijavim na inspekcijo in posljem v kurac.


This, nimas mi kaj vsiljevat preko telefona!

Predlog:
Nastavi QR kodo, pa zgoraj napisi da vsak ki resi dobi kodo ki jo mora pokazati za free cokoladico na pultu. Ceno vstopnice povisaj za nabavno ceno cokoladice .
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

študentka1 ::

S kolegicami v okviru študijske projektne naloge izvajamo anketo in zelo bi bile hvaležne, če bi si kdo vzel čas in jo rešil.
Že vnaprej hvala.

https://1ka.arnes.si/a/224c02e4

Unchancy ::

Kje je ta lokacija, da se je izognem? Hvala.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

DamijanD ::

študentka1 je izjavil:

S kolegicami v okviru študijske projektne naloge izvajamo anketo in zelo bi bile hvaležne, če bi si kdo vzel čas in jo rešil.
Že vnaprej hvala.

https://1ka.arnes.si/a/224c02e4

Anketa je zastavljena tako, da je primerna zgolj za tiste, ki živijo v mestu, kjer imaš eKolesa in eSkuterje na voljo za izposojo. Nikjer pa ni navedeno, da naj samo taki izpolnijo anketo...

feryz ::

Edino čez free wifi jih lahko drajsaš in nadleguješ. Na prijavni strani. Če sploh še kdo uporablja free wifi.

BuDi79 ::

Če se prav spomnim so še po Ljubljani bile v neki akciji pred leti svetlobne reklame od Europlakata (mislim da) za Poli salamo, ki so ti vsilile "možnost" oglasa prek bt.

Gagatronix ::

Pac ne hodis okrog z vklopljenim BT.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Psihološka raziskava - odnosi v sodobni družbi

Oddelek: Loža
101113 (702) jabe
»

Razvoj poslovnih modelov v IT sektorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
142140 (779) knp36870
»

Lepo bi vas prosil za pomoč. (Poklicna matura)

Oddelek: Loža
101553 (946) PatrikV

Pomagajte pri dobrodelni magistrski nalogi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1199429 (7051) Vetrpiha
»

Zakaj igramo MMORPGje?

Oddelek: Igre
243356 (2442) greev84

Več podobnih tem