Forum » Kaj kupiti » Nakup rabljene delovne postaje
Nakup rabljene delovne postaje
matjaz000 ::
Za potrebe CAD-CAM iščem rabljeno delovno postajo.
Pred nekaj dnevi sem zasledil oglas na Bolhi, da neka firma iz okolice LJ prodaja obnovljene del.postaje.
Jih pokličem in mi povejo, da so postaje nerabljene in z tovarniško garancijo 1 leto (HP Z620). Stare naj bi bile 2-3 leta. Ker že imam takšno postajo sem rekel, da na notranji strani stranice je odtisnjen datum izdelave in mi naj prosim sporoči. Me kliče tip nazaj in pravi da je letnik 2014 in še vedno zagotavlja da je nerabljena (da je stala nekje v skladišču oz. je bila raztavni eksponat). Pravi, da ventilatorji imajo 0 minut vrtenja, disk pa so oni dali nov, ker je prišla brez diska.
Zanima me, ali naj verjamem, da je postaja res nerabljena in kako lahko to preverim?
lp, Matjaž
Pred nekaj dnevi sem zasledil oglas na Bolhi, da neka firma iz okolice LJ prodaja obnovljene del.postaje.
Jih pokličem in mi povejo, da so postaje nerabljene in z tovarniško garancijo 1 leto (HP Z620). Stare naj bi bile 2-3 leta. Ker že imam takšno postajo sem rekel, da na notranji strani stranice je odtisnjen datum izdelave in mi naj prosim sporoči. Me kliče tip nazaj in pravi da je letnik 2014 in še vedno zagotavlja da je nerabljena (da je stala nekje v skladišču oz. je bila raztavni eksponat). Pravi, da ventilatorji imajo 0 minut vrtenja, disk pa so oni dali nov, ker je prišla brez diska.
Zanima me, ali naj verjamem, da je postaja res nerabljena in kako lahko to preverim?
lp, Matjaž
- spremenil: matjaz000 ()
Blinder ::
Vprašanje je predvsem , kako preveriti. Ker na poštenost prodajalca ni za računat, še posebej ne, če ti je že podal netočne informacije.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
mihagr ::
Pozdravljen
V okolici Ljubljane obstaja eno podjetje, ki res prodaja rabljene rač.
Pri njih sem kupil že veliko (25-30) rač. Tega modela sicer nisem našel na
njihovi spletni strani, tako da ti ne vem konkretno povedati. So pa bile
nazadnje tam kupljene 4 delovne postaje serije HP Z4**.
Vsi uporabniki so še vedno zadovoljni. BBT.si
V okolici Ljubljane obstaja eno podjetje, ki res prodaja rabljene rač.
Pri njih sem kupil že veliko (25-30) rač. Tega modela sicer nisem našel na
njihovi spletni strani, tako da ti ne vem konkretno povedati. So pa bile
nazadnje tam kupljene 4 delovne postaje serije HP Z4**.
Vsi uporabniki so še vedno zadovoljni. BBT.si
blze ::
z bbt imamo mi odlične izkušnje. pri njih nabavili usal 10 prenosnikov. nekateri delajo 5 plus let
uživejte
blze
blze
bbbbbb2015 ::
lp, Matjaž
Vse to, kar so ti prodajalci navedli - je laž. Ni tovarniške garancije, ni staro 2-3 leta, niti ni nerabljeno.
Gremo po vrsti:
- svojčas sem imel orodje, ki ti je za HP preverilo po serijski številki, če ima postaja še vedno garancijo in kako dolgo. HP je svojčas imel "refurbished" postaje (kar pa ne delajo več), kjer so do 3 leta staro postajo dali v stanje novo in prodajali z nekim 25% diskontom. Po serijski si videl, da je "refurbished".
Zdaj imam orodja samo še za IBM/Lenovo.
Skoraj prepričan sem, da navedena postaja nima več nobene prav nobene HP garancije. Lahk ti oni dajo "prodajalsko" garancijo. Vendar realno menim, da je ne bodo spoštovali, če ti motherboard crkne.
Še originalni HP ima hudo proceduro, da ti na pol leta starem laptopu menjajo motherboard. Lenovo ima proceduro 4+ mesecev da ti 16GB ram zamenjajo (ala ti vrneš RAM, oni naredijo diagnostiko).
- HP postaje na žalost ne beležijo uptime. IBM/Lenovo beleži. Uptime bi se videl v SMART diagnostiki od diska. Kar sem jaz kupoval rabljene HP postaje - so imele vse čez 80k delovnih ur. To se je videlo po SMART od diska.
- ventilatorji z 0 ur vrtenja - verjetno so samo s kompresorjem prah spihali. Ne verjamem niti, da so dali nov ventilator. Za IBM/Lenovo stane ventilator cca 120€. Ne vem, koliko ventilatorjev ima postaja, samo ni šanse,da menjavajo delujoče ventilatorje.
Sicer pa s kompresorjem spihaš postajo - ne rabiš prati postaje v halonski ali kajje že uni kopeli - to zgleda ko novo.
Moj nasvet je naslednji:
- če si vešč vsaj malo informatike - boš tak računalnik našel na eBayu, dosti ceneje in večinoma z originalnim diskom. Če je treba disk zamenjaš. Tak je običajno ravno tako spihan in vse. Če drugo ne, boš po SMART statistiki videl, koliko je dejansko rabljen.
- če pa nisi vešč, potem požreš cmok kupiš in to je to. Na te "garancije" se preveč ne zanašaš -ampak saj verjetno itak veš, da te postaje znajo stati nove vsaj 7500€. Ta rabljena ne bi smela stati čez 1000€.
Ahim ::
...
mene pa zanima ali imas tak softver, ki je kompatibilen ravno s tem hardverjem (torej neka starejsa verzija)? Ne znam si predstavljati zakaj bi kupoval neko muzejsko zadevo?
bajsibajsi ::
HP Z620 delovne postaje so stare skoraj desetletje. HP Z620 pri nas prodajajo za okoli 400-500 eur. To vse sloni na Ivi Bridge procesorjih (E5-2609V2, 2620V2) in zastarelih grafah NVIDIA Quadro 2000/4000, AMD FirePro W7000 seriji.
Na CAD software se ne spoznam, ampak ce ni kaksne specifike, za katero ne vem, se teh masin ne splaca kupovati (tudi ce bi dobil povsem novo iz tovarne). Nov, bistveno zmogljivejsi, pri nas kupljen PC (primer: Ryzen 5 3600, 16GB DDR4, 1TB HDD, 240GB SSD...), stane cca. 400 evrov. Omenjene muzejske graficne pa na ebay.de za nekaj deset evrov.
Na CAD software se ne spoznam, ampak ce ni kaksne specifike, za katero ne vem, se teh masin ne splaca kupovati (tudi ce bi dobil povsem novo iz tovarne). Nov, bistveno zmogljivejsi, pri nas kupljen PC (primer: Ryzen 5 3600, 16GB DDR4, 1TB HDD, 240GB SSD...), stane cca. 400 evrov. Omenjene muzejske graficne pa na ebay.de za nekaj deset evrov.
MoRp ::
Oj, a leasing nove postaje se ti pa ne izide? Potrebuješ za službo ali hobi? Če služiš denar s tem, potem razmisli o opciji najema...
Invictus ::
Za delovno postajo bos dal 16GB RAMa ???? Prej 64...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ales ::
Kaj pa če namesto starih Z620 z v nebo navitimi cenami raje pogledaš za novejše HP Z440 ali Z240? Ali pa seveda primerljive Dell, Lenovo, Fujitsu iz istega obdobja...
Letniki 2015-17 se v tujini dobijo že od 130 EUR dalje, tam proti 250 se dobi že kaj spodobnega. Kar je več denarja, je IMHO za te zadeve preveč, razen če ni not 64+ MB RAM ali kak drug "presežek".
Starejše od tega ne vem če ima sploh smisel še gledat.
Letniki 2015-17 se v tujini dobijo že od 130 EUR dalje, tam proti 250 se dobi že kaj spodobnega. Kar je več denarja, je IMHO za te zadeve preveč, razen če ni not 64+ MB RAM ali kak drug "presežek".
Starejše od tega ne vem če ima sploh smisel še gledat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik za 3D modeliranjeOddelek: Kaj kupiti | 3200 (2738) | m0LN4r |
» | Zmogljiva delovna postaja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7325 (4791) | špela113 |
» | PDM: server, priporočila in nasvetiOddelek: Strojna oprema | 2999 (2412) | archer |
» | Render workstation konfiguracija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18675 (13215) | Machete |
» | PRO-ji 3d rendrov!!! Potrebujem vaš nasvetOddelek: Kaj kupiti | 7307 (6536) | m0LN4r |