» »

Nenadna utrujenost, nezbranost, ki hitro mine

Nenadna utrujenost, nezbranost, ki hitro mine

1
2
»

njyngs ::

"Priporočila belega kruha" in "GI ni pomemben"? OK. Trolli in/ali idioti so že preplavili temo.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

CleanPower ::

Troll si edino ti lahko. Zakaj bi kdo odsvetoval bel kruh? Odličen, lahko prebavljiv vir kompleksnih ogljikovih hidratov ;)
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

cvalsr ::

Pa je nastala še ena zbirka budalarij.
Upam, da večina samo trola, ker nisem zasledil, da bi obstajale kake 'kvalifikacije' ali 'predtekmovanje', da bi se na S-T forum 'uvrstili' samo najbolj butasti ljudje.
8-O

Orias ::

zobnik je izjavil:

Je že kdo doživljal, da ga je naenkrat dobila precej huda utrujenost, zaspanost, nezbranost.... in je hitro minil samo od sebe, brez da bi kaj spil, al vzel kak tablet.....sladkorne nimam ker mamo aparat za mert, tud za pritisk....gibam se dost.
Bolj me zanimajo, če se je kdo soočal s podobnimi zdr.težavami in če pozna kakšno rešitev.

Jaz imam podobne simptome (utrujenost, nezbranost, razdražljivost, občutek nemoči v rokah in nogah). Vse skupaj traja po nekaj ur.
Imaš kdaj "na lepem" bolečine v mišicah, sklepih, križu ? Bolečine pa minejo tudi po nekaj urah.
Te probleme meni povzroča borelioza, z katero se borim že 7 let.

zobnik ::

Kak tak obroč, rdeč pa 100% nisem opazil.

Sumim na multiplasklerozo, ker je v sorodstvu ta bolezen je večja možnost, da še kdo dobi. Nekatere znaki se na 3/4 umirijo in pojavijo drugi. Zmeraj nekaj novega, satrega ki niha kot kaka krivulja z vmesnimi stabilizacijami, včasih se zgodi, da gre tud nižje in takrat dobim en tak expresni zagon, ko kar frči vse od mene, takrat bi za 300% več naredil kot normalen človek. Potem se zgodba obrne, ne dosegam niti 30% kot zdrav ki dela 100%

DamijanD ::

Eni znaki so kar tipični za MS, eni pa (vsaj meni) niso.
Ampak ne razumem kaj delaš tukaj. Tako stvar greš do zdravnika -> nevrolog -> MR (ali CT s kontrastom, zdajle se ne spomnim) glave in takoj vidiš ali je to to ali ne. Vglavnem se vidi kakšno je stanje z mielinom.

MajorM ::

lonewolf_ ::

Od oke rečt težko, lahko je karkoli. Glede na časovno obdobje in post covid, bi rekel, da gre za depresijo, tesnobo ali nekaj v tej smeri. Pogovori se z psihoterapevtom za začetek, vse ostale preiskave bodo trajale dosti dlje.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Poldy ::

Po mojem je OP tesnoben, zato navaja razne razloge, da bi opravičil svoje skrbi. Ker je tesnoben, so se začele pojavljati nekatere druge težave. Ampak psiha je tabu, zato bi bilo bolje karkoli, tudi rak v zadnjem stadiju, kajne?

Glede vode - nekateri nimamo občutka za žejo. Jaz spijem, če ne pazim, 0,5 l ali pa še manj na dan. In sem konec dneva ali pa naslednji dan povsem sesut.

Kakorkoli, pojdi k osebnemu zdravniku. Ko boš tam sam naštel 10 ali več možnih samodiagnoz, bo zdravnik medtem že spisal napotnico.

FrRoSt ::

zobnik je izjavil:

Je že kdo doživljal, da ga je naenkrat dobila precej huda utrujenost, zaspanost, nezbranost.... in je hitro minil samo od sebe, brez da bi kaj spil, al vzel kak tablet.....sladkorne nimam ker mamo aparat za mert, tud za pritisk....gibam se dost.
Bolj me zanimajo, če se je kdo soočal s podobnimi zdr.težavami in če pozna kakšno rešitev.

Stari, EMŠO te jebe! ;)

Začni se masirati z Rojstnim Listom!! :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

zobnik ::

DamijanD je izjavil:

Eni znaki so kar tipični za MS, eni pa (vsaj meni) niso.
Ampak ne razumem kaj delaš tukaj. Tako stvar greš do zdravnika -> nevrolog -> MR (ali CT s kontrastom, zdajle se ne spomnim) glave in takoj vidiš ali je to to ali ne. Vglavnem se vidi kakšno je stanje z mielinom.

MS je bolezen 1000 obrazov a brez MR in punkcije so sam ugibanja. Če težko hodiš, vlečeš noge za seboj ali ne vidiš na eno oko in da ponoči mokriš..... potem logično greš takoj k zdravniku, da te pošlje na MR in še punkcijo. Ampak če pa hodiš še normalno in vidiš še kr solidno potem pa mislim da je za MS prehitro. Imam druge znake, ki so lahko tudi MS

Zaenkrat mislim da je lahko vzrok tudi v 1 dnevu ko se preobremniš na polno in zarad tega potem trpiš preostale dni v tednu....sploh če naslednji dan delaš in se ti nalaga.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nenormalno potenje in zaspanost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
676419 (2655) GupeM
»

Zaspanost ali kronična utrujenost?

494681 (2502) c3p0
»

Zaspanost (strani: 1 2 )

7012924 (9729) c3p0
»

Utrujenost med vožnjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
587500 (5406) Unknown_001
»

Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )

6010082 (8400) Jakka

Več podobnih tem