Forum » Loža » Nenadna utrujenost, nezbranost, ki hitro mine
Nenadna utrujenost, nezbranost, ki hitro mine
zobnik ::
Je že kdo doživljal, da ga je naenkrat dobila precej huda utrujenost, zaspanost, nezbranost.... in je hitro minil samo od sebe, brez da bi kaj spil, al vzel kak tablet.....sladkorne nimam ker mamo aparat za mert, tud za pritisk....gibam se dost.
Bolj me zanimajo, če se je kdo soočal s podobnimi zdr.težavami in če pozna kakšno rešitev.
Bolj me zanimajo, če se je kdo soočal s podobnimi zdr.težavami in če pozna kakšno rešitev.
- spremenil: zobnik ()
WizzardOfOZ ::
Temu se reče postCovid ali po naše dolgi covid.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
OFF topis: Saj zdej se vse okol covida vrti in naš zdrav.sistem je kot moj clio s 300.000km k bo vsak čas crknil pa še kuri olje....in še ropota.
da se vrnem nazaj na temo:
Je lahko vzrok za take stvari bioritem
da se vrnem nazaj na temo:
Je lahko vzrok za take stvari bioritem
Zgodovina sprememb…
IL_DIAVOLO ::
Dehidracija, lakota ali lenoba. Vse je rešljivo zelo hitro.
Spijes kozarec vode, pojes kos kruha in se spraviš iz postelje.
Ja, lenoba je to.
Ja, lenoba je to.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Moj sorodnik ima 2 froca in 2 sihta in ni nikoli utrujen. Ker nima časa, da bi bil.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
IL_DIAVOLO je izjavil:
Moj sorodnik ima 2 froca in 2 sihta in ni nikoli utrujen. Ker nima časa, da bi bil.
Čez 1 let bo pa v Polju iskal pomoč, tak da ne prehitro s takimi. Še vsakemu se je z leti odpeljal.Črna kronika je vsak dan pestra
Morda simptomi blage depresije?
Citiram:
ter kronične telesne bolezni (sladkorna bolezen, rak, srčni infarkt, nevrološka obolenja)
Nevrološka obolenja
Zgodovina sprememb…
Kapitan Jack ::
Je že kdo doživljal, da ga je naenkrat dobila precej huda utrujenost, zaspanost, nezbranost.... in je hitro minil samo od sebe, brez da bi kaj spil, al vzel kak tablet.....sladkorne nimam ker mamo aparat za mert, tud za pritisk....gibam se dost.
Kako tocno mislis "naenkrat"? Delas nekaj, mas full energije, potem pa v drugem trenutku si utrujen, zaspan, nezbran in cez 5minut si spet v igri?
Malo bolje definiraj. Drugace pa priporocam akupunkturo.
Drugace pa ja lahko mas raka, mozgansko bos kmalu dobil, srcnega najbrz tud, depresija, sladkorna kmalu...skratka to googlat je brezveze, tako kot je najbrz tudi to postanje na tem forumu brezveze.
WizzardOfOZ je izjavil:
Temu se reče postCovid ali po naše dolgi covid.
Ali post-cepljenje
Po bolezni ali po cepljenju, jap.
Alien123 ::
Take primere sem imel, ko sem kadil. Od kar že eno leto ne kadim sem ko nov.
gruntfürmich ::
da, vsak dan to vsakega doleti po malici. ene bolj, ene manj. mene že 5 let ne toliko da bi moral zadremat. ostali pa lahko imajo bolečo glavo cel dan, če po malici ne počivajo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Glugy ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
To ni dolgoročno vzdržno to vse še za tabo pride z obrestmi vred brez skrbi.
Ravno tako kot največji promotorji športa; vrhunski športniki sami grejo v nezdrave skrajnosti. Nobena skrajnost ni dobra. Al če preveč delaš al pa če premal je isto sranje. Delaš nekaj slabega za svoje telo.
V življenju je vedno bistveno da se zasleduje ravnovesje ne pa ekstreme da bolj "car" izpadeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
T440 ::
V nekem trenutku ti količina nečesa v telesu upade... naj si je to sladkor, kofein, pritisk, kaj tretjega.... to pa moras ugotoviti.
Se odvajas od kave ali zmanjsujes kolicino? in potem utrujenost mine če malo pomigaš?
Se odvajas od kave ali zmanjsujes kolicino? in potem utrujenost mine če malo pomigaš?
IL_DIAVOLO je izjavil:
To ni dolgoročno vzdržno to vse še za tabo pride z obrestmi vred brez skrbi.
Ravno tako kot največji promotorji športa; vrhunski športniki sami grejo v nezdrave skrajnosti. Nobena skrajnost ni dobra. Al če preveč delaš al pa če premal je isto sranje. Delaš nekaj slabega za svoje telo.
V življenju je vedno bistveno da se zasleduje ravnovesje ne pa ekstreme da bolj "car" izpadeš.
Želel sem povedati, da lenobe so vedno utrujeni, pridni pa nikoli.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
dope1337 ::
Webmojster je izjavil:
Zdravniku pojdi. Kaj sploh sprašuješ to na nekem forumu
Tocno to. Gres na samoplacniski managerski pregled, pa imas malo boljsi pregled nad svojim zdravstvenim stanjem.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
m0LN4r ::
Izgorelost in stress.
Lahko pa, ce cel dan nic ne jes in se potem napokas, ti nabije cuker v krvi, pa je isti feeling za 2-3 ure.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ganon ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Želel sem povedati, da lenobe so vedno utrujeni, pridni pa nikoli.
Ko bo tiste "pridne" z dvema službama in dvema otrokoma ujelo, ne bodo samo utrujeni, ampak bo stanje hudičevo resno.
Kayzon ::
A si morda cepljen? Imam v sluzbi tri osebke ki niso vec isti po cepljenju,kronicna utrujenost ter bolecine v sklepih. Pred tem so bili normalno zdravi.
gojira ::
Koliko spiš? Spiš dobro? Piješ dovolj vode? To je namreč meni pomagalo ko sem spravil v red :)
FireSnack ::
Ščitnica, ni druge. Pregled ščitničnih hormonov in ti bo takoj vse jasno.
Preprodajalec NFT umetnin
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnack ()
Misliš zatečen, ker tega nimam pa še nedolog nazaj sem na medicini dela delal pregled.
https://www.google.com/search?q=%C5%A0%...
https://www.google.com/search?q=%C5%A0%...
mr_chai ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Taki še pred upokojitvijo kasirajo raka. Itak je prepozno, ker prej ni bilo časa iti k zdravniku. Ampak v današnjem zdravstvu tudi če greš dosti prej k zdravniku nič ne zaleže. Sedaj bomo dobili še čudovit kader iz ex-Yu republik. Vse gre v pravo smer.
dice7 ::
A si morda cepljen? Imam v sluzbi tri osebke ki niso vec isti po cepljenju,kronicna utrujenost ter bolecine v sklepih. Pred tem so bili normalno zdravi.
Mogoce jih antivaxerji prevec utrujate
Jebo ti antivaxer mater. Govna ena cepilska, zaradi vas je tud plandemija trajala toliko casa. V letu 2020 par sto primerov, v letu 2021 vsi neki na polno cepljeni pa na tisoce novih primerov.
Da vam jebem boga.
Poldy ::
Kolega pri 50ih je opisal podobno stanje kot praviš ti. Zaradi stresa je imel blage panične napade, dvignilo mu je adrenalin in je takrat zehal. Posamezni napad je hitro minil. Problem pri teh stvareh je, ko se začneš obremenjevati in se zaciklaš. Naredil je managerski pregled in tam mu niso nič odkrili, po tistem pa se mu je poslabšalo, ker je najbrž dojel, da so težave psihičnega izvora.
Voda ni kriva, ker dost pijem če pa več pa grem večkrat na wc...psihične težave pa še manj, da bi ble krive saj se skoraj z nič ne morem obremenjevat. Revščina ni kriva.
Skoraj mislim, da imam sum na multiplasklerozo, čeprav so samo ugibanja. O tem že bral, 1000 obrazov in pri vsakemu drugače poteka.
Skoraj mislim, da imam sum na multiplasklerozo, čeprav so samo ugibanja. O tem že bral, 1000 obrazov in pri vsakemu drugače poteka.
Zgodovina sprememb…
Kayzon ::
Si povedal morda koliko si star? Lahko poves tudi ce zivis zdravo,v smislu da spis vsej 7 ur,da jes zdravo uravnoveseno hrano v smislu dovolj proteinov,mascob,hidratov in vitaminov. A uporabljas kej svoje noge,ne samo z avtom naokoli? Ali si aktiven fizicno,morda treniras kej,vozis kolo ali teces?
5 let se vozil v Ljubljano 60km (tja in nazaj), pol pa domov prišel in še enkrat starše peljal k zdravniku,trgovino nikol problema, prav užival v vožnji.......par let se tud vozil v Italijo vsak vikend, 400-500km dolga vožnja in 6-8ur v 1 dnevu.....zdej če grem kam 1.30 ure v eno smer, nazaj domov že težje vozm, začnejo me pečt oči, utrujenost kljub 8-9ur spanju, svetloba drugih luči me zmatra. Drug da ni šans d abi kam še peljal avto. Občasno se zaletavam v okvirje vrat, kakšno zadevo spustim iz rok, čeprav nisem hotel
Tud če sem utrujen spat ne morem prej, nekaj mesecev nazaj v šoku se zbudil, 2uri nisem mogu zaspat nazaj, kot kak potres, vse se je treslo, sam potresa ni blo.
Tud če sem utrujen spat ne morem prej, nekaj mesecev nazaj v šoku se zbudil, 2uri nisem mogu zaspat nazaj, kot kak potres, vse se je treslo, sam potresa ni blo.
Zgodovina sprememb…
Temu se reče pa EMŠO.
gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Webmojster ::
gruntfürmich je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Pij več. Vode
nehajte s to vodo, ker ni tako čudežna kot jo vsi prikazujejo.
To je meni tudi ful smešno s to vodo :)
Spijejo po 3 litre na dan (ker tako nekje slišijo, da je zdravo) + voda iz hrane in nato se čudijo zakaj so nonstop na wcju :)
Pij ko si žejn (razen, če si profesionalni športnik npr. kolesar, ki mora pazit, da spije tekočino pravočasno)
jizzer ::
5 let se vozil v Ljubljano 60km (tja in nazaj), pol pa domov prišel in še enkrat starše peljal k zdravniku,trgovino nikol problema, prav užival v vožnji.......par let se tud vozil v Italijo vsak vikend, 400-500km dolga vožnja in 6-8ur v 1 dnevu.....zdej če grem kam 1.30 ure v eno smer, nazaj domov že težje vozm, začnejo me pečt oči, utrujenost kljub 8-9ur spanju, svetloba drugih luči me zmatra. Drug da ni šans d abi kam še peljal avto. Občasno se zaletavam v okvirje vrat, kakšno zadevo spustim iz rok, čeprav nisem hotel
Še vedno nisi povedal koliko si star? :) Malo mi je odleglo, ker se meni letos dogaja isto. Nisem cepljen, sem pa letos že 2x (če ne 3, ampak nepreverjeno) imel covid, prejšnja leta pa niti enkrat, tak da jaz sumim na to. Je pa res da mam poleg tega še psihološke težave pa na šihtu se še lovim po burnoutu izpred 2 let, tako da zna bit related tudi.
Glede na to da praviš da je vse "super", pa mogoče ne opazuješ pravih stvari? Nočem bit pameten, pravim samo da je to pri meni še vedno problem - čeprav vem da verjetno ne gledam na prave/pomembne stvari, nevem kaj je tisto pravo, kar bi moral. Ko pa mi končno "potegne" pa vidim kaj je problem je dejansko boljše. Sam sem sicer star 27, pa ko se pogovarjam z različnimi ljudmi, imam simptome kot da sem star 50. Crap ja... Da ne omenjam spanja, ki je prava umetnost. Zdaj razumem stare ko so tečnarili da zaradi nas (bratov) nemorejo spat. :)
gruntfürmich je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Pij več. Vode
nehajte s to vodo, ker ni tako čudežna kot jo vsi prikazujejo.
Nekateri so res tečni, je pa dejstvo da 0.5L vode na dan ne more bit dovolj. Isto kot je 3L definitivno nepotrebno.
Webmojster je izjavil:
Pij ko si žejn (razen, če si profesionalni športnik npr. kolesar, ki mora pazit, da spije tekočino pravočasno)
To ni glih pristop, če maš senzorje za to hin :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jizzer ()
CleanPower ::
Rabš en Fizer Zoloft za anti-deprešn, boš koj k nov :)
Pol pa še Fizer Viagro za eliminacijo stranskih učinkov, pa ker bo preveč akcije in ne boš več zdržov :)
Meni se to zgodi po sexu.. nenadna utrujenost, nezbranost in zaspanost, ki pa hitro mine in sem že takoj pripravljen na novo rundo :)
Pol pa še Fizer Viagro za eliminacijo stranskih učinkov, pa ker bo preveč akcije in ne boš več zdržov :)
Meni se to zgodi po sexu.. nenadna utrujenost, nezbranost in zaspanost, ki pa hitro mine in sem že takoj pripravljen na novo rundo :)
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CleanPower ()
PacificBlue ::
Mene voda veliko bolj osvežuje in preprečuje utrujenost, kot pa npr kava.
Si levičar? Levičarji so nagnjeni k večji nerodnosti, kot pa desničarji.(brez politične konotacije)
Občasno se zaletavam v okvirje vrat, kakšno zadevo spustim iz rok, čeprav nisem hotel
Si levičar? Levičarji so nagnjeni k večji nerodnosti, kot pa desničarji.(brez politične konotacije)
I’m out.
:3
:3
rhino ::
PacificBlue je izjavil:
Mene voda veliko bolj osvežuje in preprečuje utrujenost, kot pa npr kava.
Občasno se zaletavam v okvirje vrat, kakšno zadevo spustim iz rok, čeprav nisem hotel
Nekaj bo na tem. Jaz sem levicar, pa moj sin tudi, pa sma oba bolj nerodne sorte.
Intel I7 950|Asus P6X58D-E|
ZOTAC GeForce 580 GTX 1536 GDDR5|OCZ Vertex2E 60GB + 500GB WD + 1TB Samsung F3|
3x2GB Kingston HyperX DDR3-1600|Cougar GX1050|CM HAF-X
ZOTAC GeForce 580 GTX 1536 GDDR5|OCZ Vertex2E 60GB + 500GB WD + 1TB Samsung F3|
3x2GB Kingston HyperX DDR3-1600|Cougar GX1050|CM HAF-X
njyngs ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Dehidracija, lakota ali lenoba. Vse je rešljivo zelo hitro.
Ja, lenoba je to.
Kruhu se naj raje začne izogibat. Je menda ravno kruh kri za nihanje krvnega sladkorja in posledično volje.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Kruh :D Kruh je top, meni. Ga jem polno in nikoli nobenih težav.
Od kruha jem sam polnozrnatega, najboljši pirin in kake ajdove žgance, 1x/teden, kruh ga sam spečem, belga nič več.
Zgodovina sprememb…
njyngs ::
Tudi polnozrnat kruh ima glikemični index (75), torej skoraj enako kot namizni sladkor (80). Torej zanemarljiva razlika kar se tiče krvnega sladkorja napram cukru.
Ampak po vrsti bi iskal na tvojem mestu razloge v:
1. dovolj spanca (7-9 ur)
2. nižanje stresa, če je to možno
3. manj interneta, več knjig
4. intermitent fasting (to je meni osebno naredilo veliko razliko)
5. kvalitetna hrana.
EDIT: 6. predvsem manj socianih omrežij s kratkimi videi/kratkimi članki/kratkimi tekst, ki dokazano slabšajo zbranost zarad konstantnih preklopov
Ampak po vrsti bi iskal na tvojem mestu razloge v:
1. dovolj spanca (7-9 ur)
2. nižanje stresa, če je to možno
3. manj interneta, več knjig
4. intermitent fasting (to je meni osebno naredilo veliko razliko)
5. kvalitetna hrana.
EDIT: 6. predvsem manj socianih omrežij s kratkimi videi/kratkimi članki/kratkimi tekst, ki dokazano slabšajo zbranost zarad konstantnih preklopov
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Od kruha jem sam polnozrnatega, najboljši pirin in kake ajdove žgance, 1x/teden, kruh ga sam spečem, belga nič več.
tole je res smeh ko boš ugotovil da je beli kruh edini, ki ne povzroča prebavnih težav, ker ne vsebuje raznih balastov, smeti in lušin semen, ki jih naše telo ne more prebaviti, potem se oglasi
pa koga briga glikemični indeks.. spet ena stvar, da imajo kaj pisati. Pri hrani je važno še kaj drugega, kot glikemični indeks
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nenormalno potenje in zaspanost (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6413 (2649) | GupeM |
» | Zaspanost ali kronična utrujenost?Oddelek: Loža | 4681 (2502) | c3p0 |
» | Zaspanost (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12921 (9726) | c3p0 |
» | Utrujenost med vožnjo (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7500 (5406) | Unknown_001 |
» | Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10081 (8399) | Jakka |