Forum » Loža » Se delo v Avstriji dejansko sploh splača?
Se delo v Avstriji dejansko sploh splača?

link_up ::
Zanimivo koliko je vreden otrok v AT in koliko pri nas. Pri nas je vreden 0, ce presezes nek cenzus...ker otrok je tvoj in ni drzavljan. Tako si to predstavljajo.:)
sem moral ... ah ja
sem moral ... ah ja
In and Out

konj123 ::
Pozdrav ekipa
tisti ki delate v avstriji, kaj sebolj splača, torej ostati davčno prijavljen v Slo in delati v AT? Ali odjaviti davčno rezidenco, in si najti zgoraj naslov za prijavo. delo bi bilo sicer od domačega naslova v Slo oddaljeno cca 80 km in bi se dnevno vozil.
Kakšna je razlika med eno in drugo obliko dela, glede na to da je partnerka zaposlena v slovenski firmi, en otrok star 5 let(v slo vrtcu). Kako je s kinderbonusi in ostalimi plačili, veljajo v takem primeru če sem davčno prijavljen v AT za otroka? kje so +/-?
Druga stvar pa pokojnina..torej razlika v % pokojnine ki jo država obračuna je različna med AT vs. SLO, poleg tega treba še računati da je v sloveniji goli neto(torej ni malice, prevoznih str.), v AT je pa to samo od njihovega netta. Če sem rezident AT je logično da se mi računa po AT zakonodaji.. kako pa je v primeru da delam v AT pa sem davčni razident SLO, mi potem slovenija za pokojnino izračuna % po slovenski zakonodaji od AT plače in mi jo Slo izplačuje, ali Avstrija?
Za 5. let starega otroka bi trenunto dobil 219€ skupaj otroških dodatkov. Recimo tvoja dobi v Sloveniji normalni otroški dodatek, če ne presegate cenzusa ter ti potem razlikov AT. Če presegate cenzus v Slo dobiš celotnih 219€ iz AT.Za Familienbonus in ostale dohodninske stvari pa bi rabil več podatkov. To odjavljanje se ti verjetno nebo splačalo, razen če imaš koga, ki te bo brezplačno prijavil. Če das vsak mesec nekaj se skoraj ne splača. Jaz delam iz Slo že 9let.
Hvala :) Veste mogoče po kateri tarifi obračunavajo kilometrino za prevoz na delo(to kar lahko uveljavljam kot olajšavo za dohodnino)?
Še to glede iskanja službe gor, spletne strani poznam, pa vendar je dobra taktika tudi direktno obiskati firme pri iskanju, oz kako ste vi iskali?

bm1973 ::
V Nemčiji je otrok vreden 250 EUR. Kolega dobi mesečno 750 EUR samo iz tega naslova...
Drugače pa en link:
Avstrija:
https://bruttonetto.arbeiterkammer.at/
Nemčija:
https://www.brutto-netto-rechner.info/g...
Drugače pa en link:
Avstrija:
Nemčija:

biserx ::
Tako je pri dohodnini se upošteva kilometrina po 0,18€/km. Spletne strani, LinkedIN in osebno na podjetjih oddati prošnje. Jaz sem našel oglas na karriere.at, ter potem drugi dan bil poklican s strani šefa in sem potem v 14h dneh začel delat.

Sparkxl ::
Na LinkedIn se splača izpilit profil. Če si iskan kader, bodo ponudbe preko headhunterjev same prišle. Konju iz katerega področja si?

m0LN4r ::
V Nemčiji je otrok vreden 250 EUR. Kolega dobi mesečno 750 EUR samo iz tega naslova...
Drugače pa en link:
Avstrija:
Nemčija:
Na Bayerskem dobis se on top 250 za prva dva in 300 za tretjega prvi dve leti itn.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

manta ::
Mogoce bi samo se dodal, v primeru da si v At zaposlen in zivis v Slo, ter imas delno delo od doma, pazi, ker po vseh pravilih bi moral za dneve ko delas od doma placati davke v Slo. Se pravi, za dni ko delas od doma bi ti morala firma nakazati bruto (brez socialnih prispevkov) in ti bi moral to nakazati Slo.
To je prislo na plano po kovidu. Seveda je pa vse odvisno od referenta, ki je dobil tvojo napoved dohodnine v roke.
Stroski prevoza in malice se v Slo odbijejo od tvoje bruto osnove, preden ti izracunajo dohodnino.
Za pendlerpauschale si moras preracunati ali se ti splaca, ker v At ti to odbijejo od davkov, kar lahko pomeni, da imas v Slo za doplacati.
Veliko informacij dobis lahko tudi tukaj: https://www.sindikat-sdms.si/
Trenutno sem zaposlen v At 8 let in me ne mika da bi menjal, vozim se dnevno Lj-Villach
To je prislo na plano po kovidu. Seveda je pa vse odvisno od referenta, ki je dobil tvojo napoved dohodnine v roke.
Stroski prevoza in malice se v Slo odbijejo od tvoje bruto osnove, preden ti izracunajo dohodnino.
Za pendlerpauschale si moras preracunati ali se ti splaca, ker v At ti to odbijejo od davkov, kar lahko pomeni, da imas v Slo za doplacati.
Trenutno sem zaposlen v At 8 let in me ne mika da bi menjal, vozim se dnevno Lj-Villach
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: manta ()

Takole je z remote delom...
Pri pogodbi je treba ful pazit, kaj ti piše v njej. Sam sem delal v Nemčiji, in idioti (delodajalec, oz. agencija) so dali noter hibridno delo, tudi na lokaciji v Nemčiji. Tako je nemška davčna takoj poskočila in so mi začeli odvajati akontacijo dohodnine. Zdaj sem tam plačal cel kup Lohnsteuerja, ki ga hočem dobiti nazaj...
Se pravi, če bo avstrijska firma noter dala člen, ki določa, da boš deloma delal on-site, bodo odvajali avstrijski davek. Na koncu boš moral oddati 2 davčni napovedi, eno za avstrijsko, eno za slovensko davčno. Najprej tisto kjer boš plačal manj davka, da vidiš kaj boš moraldrugjke doplačati.
Ne vem po kateri EU direktivi ali zakonodaji je to določeno...
Tudi FURTS priznava potne stroške. Kolega, ki dela v Nemčiji, je FURSu samo dostavil račun za avstrijsko vinjeto in je bilo TISTO leto dovolj. Ampak ga je opozorila, da vnaprej ne bo šlo več tako preprosto.
Najbrž se splača voditi evidenco poti...
Pri pogodbi je treba ful pazit, kaj ti piše v njej. Sam sem delal v Nemčiji, in idioti (delodajalec, oz. agencija) so dali noter hibridno delo, tudi na lokaciji v Nemčiji. Tako je nemška davčna takoj poskočila in so mi začeli odvajati akontacijo dohodnine. Zdaj sem tam plačal cel kup Lohnsteuerja, ki ga hočem dobiti nazaj...
Se pravi, če bo avstrijska firma noter dala člen, ki določa, da boš deloma delal on-site, bodo odvajali avstrijski davek. Na koncu boš moral oddati 2 davčni napovedi, eno za avstrijsko, eno za slovensko davčno. Najprej tisto kjer boš plačal manj davka, da vidiš kaj boš moraldrugjke doplačati.
Tudi FURTS priznava potne stroške. Kolega, ki dela v Nemčiji, je FURSu samo dostavil račun za avstrijsko vinjeto in je bilo TISTO leto dovolj. Ampak ga je opozorila, da vnaprej ne bo šlo več tako preprosto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Takole je z remote delom...
Furs seveda priznava potne stroske, ampak pendler je pa druga stvar. Za pendler ti avstrijci dajo davcno olajsavo, kar na koncu pomeni da placas manj davka v Avstriji. Ko Furs naredi svoj izracun, ugotovi da je bilo za tvoj bruto placano premalo davka, in ti lepo zaracuna razliko.
Je pa to seveda cisto odvisno od posameznega primera, koliko imas preplacila davka v Avstriji.
Npr, meni se ne splaca uveljavljati, ker bi moral doplacati to v Sloveniji
Glede remote dela, kaj pise v pogodbi je cisto vseeno. Delodajalec mora slovenskemu davcnemu rezidentu za cas dela od doma placati bruto oz. ne sme odvajati davka v Avstriji. Vecina delodajalcev tega ni vedela do korone.
Govorim striktno za Avstrijo, za redno zaposlitev slovenskega davcnega rezodenta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: manta ()

karafeka ::
Bi znal kdo povedat kje je meja pri višini AT bruto plače, da v Sloveniji ne rabiš kaj doplačat?

Mogoce bi samo se dodal, v primeru da si v At zaposlen in zivis v Slo, ter imas delno delo od doma, pazi, ker po vseh pravilih bi moral za dneve ko delas od doma placati davke v Slo. Se pravi, za dni ko delas od doma bi ti morala firma nakazati bruto (brez socialnih prispevkov) in ti bi moral to nakazati Slo.
To seveda ni res. Če je to bilo pri tebi tako, je to samo zato, ker tvoj delodajalec nima pojma o tem.
Do kovida je bilo dovoljeno 25% remote dela za zaposlene. Med kovidom 50%, junija 2023 je šlo nazaj na 25%.
Potem pa so države lahko podpisale če dovolijo 50% dela remote. In Slovenija je podpisala.
Guglaj direktive 883/2004, 987/2009 in twa signatory states
Od kot vse to vem? Ker sem takrat bil točno v tej situaciji pri firmi, ki ve kaj dela.
Junija 23 so mi skinili 1 dan home office.
Septembra je slo podpisala in sem spet lahko delal 2 dni home office
Moja logika: visjo placo imas, vec rabis doplacat, manj se sekiras glede doplacila.
Ki je seveda napačna logika. Višjo plačo imaš, manj doplačaš. Kaj res ni noben sposoben primerjat in razumeti slovensko in avstrijsko dohodninsko letsvico?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sparkxl ()

To seveda ni res. Če je to bilo pri tebi tako, je to samo zato, ker tvoj delodajalec nima pojma o tem.
Do kovida je bilo dovoljeno 25% remote dela za zaposlene. Med kovidom 50%, junija 2023 je šlo nazaj na 25%.
Potem pa so države lahko podpisale če dovolijo 50% dela remote. In Slovenija je podpisala.
Od kot vse to vem? Ker sem takrat bil točno v tej situaciji pri firmi, ki ve kaj dela.
Ce je tako, se posipam s pepelom, zgleda pa da tudi lokalni furs ne pozna teh direktiv..

FTad ::
Pozdrav ekipa
tisti ki delate v avstriji, kaj sebolj splača, torej ostati davčno prijavljen v Slo in delati v AT? Ali odjaviti davčno rezidenco, in si najti zgoraj naslov za prijavo. delo bi bilo sicer od domačega naslova v Slo oddaljeno cca 80 km in bi se dnevno vozil.
Kakšna je razlika med eno in drugo obliko dela, glede na to da je partnerka zaposlena v slovenski firmi, en otrok star 5 let(v slo vrtcu). Kako je s kinderbonusi in ostalimi plačili, veljajo v takem primeru če sem davčno prijavljen v AT za otroka? kje so +/-?
Druga stvar pa pokojnina..torej razlika v % pokojnine ki jo država obračuna je različna med AT vs. SLO, poleg tega treba še računati da je v sloveniji goli neto(torej ni malice, prevoznih str.), v AT je pa to samo od njihovega netta. Če sem rezident AT je logično da se mi računa po AT zakonodaji.. kako pa je v primeru da delam v AT pa sem davčni razident SLO, mi potem slovenija za pokojnino izračuna % po slovenski zakonodaji od AT plače in mi jo Slo izplačuje, ali Avstrija?
Samo najti si naslov za prijavo (stalni naslov) sploh ne bi bilo dovolj za odjavo DAVCNEGA rezidenstva. Moral bi vsaj se bancni racun odjavit, pa se kaka dodatna dokazila, da ne zivis vec v Slo, da bi slo to skozi...

Mogoče si samo naletel na trotla od referenta. Poznam nekaj ljudi ki so v tej situaciji in noben ni imel problemov.

FTad ::

Malo domačega branja glede remote dela
https://eures.europa.eu/whats-latest-cr...
To govori o socialnih prispevkih/zavarovanju in ne obdavcitvi, ce prav razumem?

Mogoče si samo naletel na trotla od referenta. Poznam nekaj ljudi ki so v tej situaciji in noben ni imel problemov.
Po kateri logiki bi ti referent dal stempelj, da si davcno odjavljen, imas pa se vedno avto s slo. tablicami, slo. telefonsko stevilko, slo. bancni racun itd?
Onemu nad tabo sem odgovarjal
Ja, ker cela poanta te kolobocije je samo zaradi zavarovanja, ne davkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sparkxl ()

Po kateri logiki bi ti referent dal stempelj, da si davcno odjavljen, imas pa se vedno avto s slo. tablicami, slo. telefonsko stevilko, slo. bancni racun itd?
To že zdavnaj ni več pogoj za davčnega rezidenta.
Edini pogoj je bivanje 183 dni na naslovu drugje, kar seveda dokažeš s stalnim bivališčem v drugi državi. In dokazilom, da si res bil tam...
Vse ostalo je pred-EU bluzenje FURSa.
Sam glede akontacije dohodnine to potem nima smisla.
Socialno zavarovanje se plačuje tam, kjer si davčni rezident...
Sicer je prijava malo zakomplicirana, ampak v Sloveniji imajo prav posebno pisarno v Mariboru in obrazci so malo drugačni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Onemu nad tabo sem odgovarjal
Sodelavka pri nas ima problem glede davkov, v prispevke se ni noben vtaknil. Davkarija zahteva davke za nazaj za vse dni ko je delala od doma. Sedaj (po cca dveh letih) so se koncno zmigali na finanz in ji bodo nakazali vse davke za nazaj (za delo od doma), da jih bo lahko nakazala fursu

Sodelavka pri nas ima problem glede davkov, v prispevke se ni noben vtaknil. Davkarija zahteva davke za nazaj za vse dni ko je delala od doma. Sedaj (po cca dveh letih) so se koncno zmigali na finanz in ji bodo nakazali vse davke za nazaj (za delo od doma), da jih bo lahko nakazala fursu
Ja, ta avstrijska in nemška davčna je za crknit počasna...
Kličem par Steuerberaterjev po Nemčiji, da bi uredil davčno zase, pa pravijo vsi, da so zasuti z delom za leto 2023...

codeMonkey ::
Edini pogoj je bivanje 183 dni na naslovu drugje, kar seveda dokažeš s stalnim bivališčem v drugi državi. In dokazilom, da si res bil tam...
Ce nimas otrok doma, ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

IgorCardanof ::
Sam sem novembra naredil isto. Odjavil davcno rezidenstvo brez problema, ceprav sem imel se odprt bancni racun, registriran avto za 4 mesece in se zmeraj imam slovensko telefonsko stevilko.
Ce pomislis, so to res nerelavantni podatki za to, kje si davcni rezident.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

codeMonkey je izjavil:
Ce nimas otrok doma, ane?
Za otroke nisem ziher, ampak ti nimajo nič kaj okoli tega težit...
Oni se izgovarjajo na nek ekonomski interes, ki je pa zelo subjektivna kategorija...
Sicer se pa ločiš. Če familija sodeluje, pač gre...

WhiteAngel ::

IgorCardanof je izjavil:
Sam sem novembra naredil isto. Odjavil davcno rezidenstvo brez problema, ceprav sem imel se odprt bancni racun, registriran avto za 4 mesece in se zmeraj imam slovensko telefonsko stevilko.
Ce pomislis, so to res nerelavantni podatki za to, kje si davcni rezident.
Jaz tudi podobno. V zahtevku konkretno razlozis situacijo in ne izpolnjujes nobenih vprasalnikov. Internet, bancni racun ipd. imamo tudi na HR, zaradi vikenda, in ne vem zakaj bi moral zapirati v SLO (ceprav na koncu cez nekaj casa smo). Podobno z nepremicninami - lahko jih imas kjerkoli. Za uvoz osebnega vozila imas tudi nekaj casa, po tem, ko se preselis.
Tudi zena je bila v tem casu se zaposlena v SLO, s pogodbo za delo od doma. Zeleli so le dokazila okoli otrok, ker ni bilo dovolj, da sta bila prijavljena, ampak je bilo potrebno posiljati tudi pogodobo od vrtca in mislim da je bilo potrebno tudi potrdilo, da zena dela od doma.
Zgodovina sprememb…

Comandante ::
Moja logika: visjo placo imas, vec rabis doplacat, manj se sekiras glede doplacila.
Ki je seveda napačna logika. Višjo plačo imaš, manj doplačaš. Kaj res ni noben sposoben primerjat in razumeti slovensko in avstrijsko dohodninsko letsvico?
Potrjujem, tudi pri meni je bilo tako. Po kovidu so mi skinili dva dneva home office, čez nekaj mesecev so spet dovolili, ko sta državi uspeli spacati dogovor.
In ja, več kot zaslužiš, manjša je razlika med davki med AT in SI. Najbolj ga najebejo tisti na avstrijskem minimalcu, ker v AT plačajo minimalno davka, pri nas pa potem razliko do naše lestvice.
Je pa marsikaj odvisno od referenta na FURSu. Praviloma dohodnino izračunajo napačno, ampak dokler je v mojo korist, sem tiho.

redtech ::
@konj123 koliko se vrtijo plače konstrukterjev, trenutno najbolj razvrednoten poklic in branža, glede na nivo znanja?
Imaš pa tudi svetle izjeme, ki za operaterja plačajo 1600.

Comandante ::

fikus_ ::
Mislim da je MAGNA Graz dobila nove posle, kadaj bodo zaceli oa ne vem.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

@konj123 koliko se vrtijo plače konstrukterjev, trenutno najbolj razvrednoten poklic in branža, glede na nivo znanja?
Se ne morem bolj strinjat, najbolj razvrednoten poklic v tej gnili Slo..Izredno iskan, a daleč podcenjen poklic.žal je tako. Jamrajo pa najbolj delavci z nekimi srednjimi izobrazbami kako imajo nizke plače, ker delajo za 1200neto. Sploh se ne zavedajo kakšno je realno stanje.
Odvisno kje, je pa tako čez palec plača konstrukterja v Slo med 1300 - 1600eur neto. Pa za 1600eur moraš imet že kar izkušenj.

Če upoštevaš, da so gori plače čez palec x2 naših, potem je ta poklic tam enako razvrednoten, boš težko prišel preko 3200 neto. Za njih je to malo boljša plača, za nas pa adijo pamet, zato tudi rineno v množicah gor.
En fun fact: ne dolgo nazaj, mi je en vodilni iz magne ob čik pauzi na enem seminarju razlagal o slovenskem tehničnem kadru. Njegove besede: vi tam doli morate imeti neke super šole, ker vse to kar k nam hodi je top roba. S tem je mislil feri in strojni faks v mb.
Pri nas jim dajo minimalca, gori pa plačo da se jim zmota v glavi
En fun fact: ne dolgo nazaj, mi je en vodilni iz magne ob čik pauzi na enem seminarju razlagal o slovenskem tehničnem kadru. Njegove besede: vi tam doli morate imeti neke super šole, ker vse to kar k nam hodi je top roba. S tem je mislil feri in strojni faks v mb.
Pri nas jim dajo minimalca, gori pa plačo da se jim zmota v glavi

feryz ::
Itak da so plače v Avstriji top of the top. Jaz lahko vsako snažilko vikam.
Po drugi strani pa lahko vsak Avstrijc, ki ima trojno mojo plačo, mene vika po kvaliteti življenja in materialnih dobrinah.
Ni vse v plači, pravzaprav je v plači še najmanj.
Kar se tiče kvalitete šolstva, je to popolnoma primerljivo. Kar Avstrijci zanemarjajo je pregovorna in dejanska pridnost Slovencev.
Pri Avstrijcih je še bolj pomembna formalna izobrazba, kot pri nas. In jim zadošča tisto, kar so se ali pa ne, naučili na faksu.
Slovenci pa šele po zaključku šolanja začnemo resno študirati.
Po drugi strani pa lahko vsak Avstrijc, ki ima trojno mojo plačo, mene vika po kvaliteti življenja in materialnih dobrinah.
Ni vse v plači, pravzaprav je v plači še najmanj.
Kar se tiče kvalitete šolstva, je to popolnoma primerljivo. Kar Avstrijci zanemarjajo je pregovorna in dejanska pridnost Slovencev.
Pri Avstrijcih je še bolj pomembna formalna izobrazba, kot pri nas. In jim zadošča tisto, kar so se ali pa ne, naučili na faksu.
Slovenci pa šele po zaključku šolanja začnemo resno študirati.

Kvaliteta življenja? Za noben denar na tem svetu ne grem živeti tja. Iz preprostega razloga: islamizacija je v polnem teku.
Zadnji biser islamizacije: Osterhase je zdaj Sitzhase. Da ne užalijo novih prebivalcev. Iz istega razloga so prepovedali križe v učilnicah. Da jih ne užalijo.
Pa je to samo vrh vsega, še najmanj pomembno
Zadnji biser islamizacije: Osterhase je zdaj Sitzhase. Da ne užalijo novih prebivalcev. Iz istega razloga so prepovedali križe v učilnicah. Da jih ne užalijo.
Pa je to samo vrh vsega, še najmanj pomembno

Saj to vam skušam že od nekdaj povedati.
Avstrija je podn, bila in bo.
Rešuje jo kvečjemu koroški, torej pretežno slovenski, del.
Vse ostalo ni vredno nič. Dunaj included.
Avstrija je podn, bila in bo.
Rešuje jo kvečjemu koroški, torej pretežno slovenski, del.
Vse ostalo ni vredno nič. Dunaj included.

Malo pretiravaš. Do nedavnega je bila super država. Ampak woke politika jo je uničila, tako kot mnoge druge Z evropske države

c3p0 ::
Dunaj je bil super še 10 let nazaj, zadnja leta se stanje slabša. Kmalu bo vukojebina.
Kvaliteta življenja pa je relativna stvar. Za nekoga bo to jahta in wagyu vsak dan, za drugega bo dovolj lastni vrtiček in delo zase brez 9-5 rat-race.
Kvaliteta življenja pa je relativna stvar. Za nekoga bo to jahta in wagyu vsak dan, za drugega bo dovolj lastni vrtiček in delo zase brez 9-5 rat-race.

Krizi v solah. Problem pa je da morajo dol? l. 2025?
Avstrijci so tako konzervativni, da rabijo se kaksen woke val, ali dva, da bi prisli do Slovenije. Bolj slab argument je tole. Sicer s priseljenci imas stik predvsem v subvencioniranih stanovanjih, trdite pa da solani Slovenci delajo prakticno cudeze tam. Po kaksnem scenariju koncajo potem v takih krogih? Pac ne gres v blok in kupis bajto med domacini in das otroke v privat sole. Kot da se v Sloveniji marsikje ne izogibajo Albancem na podoben nacin.
Res me zanima koga sploh prepricujete tisti, ki zivite v Sloveniji in tukaj pisete kako je tam?
Zanimivo, sin ima od najboljsih prijateljov dva, ki prihajata iz Egipta. 100x raje ju imam na obisku kadarkoli, kot kateregakoli od domacinov, ko moram desetletnim otrokom prvic v zivljenju postavljati osnovne meje, da mi ne razfukajo pol bajte. Ne mores verjeti kaksna razlika v vzgoji.
Avstrijci so tako konzervativni, da rabijo se kaksen woke val, ali dva, da bi prisli do Slovenije. Bolj slab argument je tole. Sicer s priseljenci imas stik predvsem v subvencioniranih stanovanjih, trdite pa da solani Slovenci delajo prakticno cudeze tam. Po kaksnem scenariju koncajo potem v takih krogih? Pac ne gres v blok in kupis bajto med domacini in das otroke v privat sole. Kot da se v Sloveniji marsikje ne izogibajo Albancem na podoben nacin.
Res me zanima koga sploh prepricujete tisti, ki zivite v Sloveniji in tukaj pisete kako je tam?
Zanimivo, sin ima od najboljsih prijateljov dva, ki prihajata iz Egipta. 100x raje ju imam na obisku kadarkoli, kot kateregakoli od domacinov, ko moram desetletnim otrokom prvic v zivljenju postavljati osnovne meje, da mi ne razfukajo pol bajte. Ne mores verjeti kaksna razlika v vzgoji.
Zgodovina sprememb…

Imamo oči?
Pojdi še kam drugam, recimo proti vzhodu. Res je, da je vse skupaj bolj revno kot na zahodu, je pa 100x bolj čisto in urejeno.
Zahod se spreminja v usran drek. Tisti, ki se še ni spremenil v to do sedaj.
Spomnim se Berlina kakih 25 let nazaj, ko je bila totalna revščina in zdaj. Takrat je bilo mesto, kot se šika, danes je dobesedno greznica. Kupi smeti, scanija in vonj po dreku vsepovsod, kjer ni masovnega turizma. Pa še tam, kjer so turisti, je čistoča pod vprašajem.
Tudi Dunaj bo prišel na to in to zelo kmalu.
Da ne govorim o bencinskih pumpah, ki so bile v Nemčiji še nedolgo nazaj tipa, gledaj i čudi se. Danes? Mislim, da ne rabim komentirati. Vstavite se enkrat in poskušajte iti na sekret. Boste rabili zelo dober želodec.
Pojdi še kam drugam, recimo proti vzhodu. Res je, da je vse skupaj bolj revno kot na zahodu, je pa 100x bolj čisto in urejeno.
Zahod se spreminja v usran drek. Tisti, ki se še ni spremenil v to do sedaj.
Spomnim se Berlina kakih 25 let nazaj, ko je bila totalna revščina in zdaj. Takrat je bilo mesto, kot se šika, danes je dobesedno greznica. Kupi smeti, scanija in vonj po dreku vsepovsod, kjer ni masovnega turizma. Pa še tam, kjer so turisti, je čistoča pod vprašajem.
Tudi Dunaj bo prišel na to in to zelo kmalu.
Da ne govorim o bencinskih pumpah, ki so bile v Nemčiji še nedolgo nazaj tipa, gledaj i čudi se. Danes? Mislim, da ne rabim komentirati. Vstavite se enkrat in poskušajte iti na sekret. Boste rabili zelo dober želodec.

Zakaj bi sel tja? Lahko tam razvijam se boljse stvari kot v Avstriji? Ce sem zdaj na razvoju avtomobilskih sistemov, bom tam razvijal, kaj, rakete?
Aja to ni standard. Standard je kako cist je random WC na AC, ali pa plocnik v glavnem mestu (tudi ce so potem takoj zunaj njega barake).
Aja to ni standard. Standard je kako cist je random WC na AC, ali pa plocnik v glavnem mestu (tudi ce so potem takoj zunaj njega barake).
Zgodovina sprememb…

Točno o tem govorim zakaj za živo glavo nebi živel pri njih.
Podatki so sicer za dunaj, ampak to je samo špica ledene gore
"Muslim students now account for 41.2 percent of all students, while Christian students fell to 34.5 percent."
https://www.zerohedge.com/geopolitical/...
"This Is No Longer Immigration, This Is Displacement..."
Podatki so sicer za dunaj, ampak to je samo špica ledene gore
"Muslim students now account for 41.2 percent of all students, while Christian students fell to 34.5 percent."

https://nova24tv.si/prvi-uradni-jezik-n...
S tem da na tvojem linku ni omenjeno, da je to v javnih solah in tudi v veliki meri zato, ker domacini posiljajo svoje otroke v privat sole. Medtem ko v Kranju imas kje tocno alternativo s privat solo?
S tem da na tvojem linku ni omenjeno, da je to v javnih solah in tudi v veliki meri zato, ker domacini posiljajo svoje otroke v privat sole. Medtem ko v Kranju imas kje tocno alternativo s privat solo?
Zgodovina sprememb…

Vsako ima svoje videnje.
Enim je glavno 5 ali 10 jurjev neto.
Drugim urejeno, čisto in mirno okolje.
Enim je glavno 5 ali 10 jurjev neto.
Drugim urejeno, čisto in mirno okolje.

karafeka ::
Zdaj pa ugani pri kateri religiji moraš plačevat še cerkveni davek?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako je IT služba v Avstriji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26533 (3323) | Kayzon |
» | Zakaj je Avstrija tako uspesna? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 49787 (39790) | feryz |
» | Obdavčitev dela v Avstriji (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 238787 (109346) | PersonaRuda |
» | DOHODNINA 2017, inženirji potegnili kratko... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 31894 (25875) | St235 |