» »

Se delo v Avstriji dejansko sploh splača?

Se delo v Avstriji dejansko sploh splača?

««
6 / 6
»
»»

feryz ::

codeMonkey je izjavil:

Ja, in na Dunaju imas lahko oboje
Lahko. In še ultra preseravaš se lahko. Sprobano pred kratkim.
Na kratko, seveda. Na dolgo čimprej spizdiš ven.

Btw, ob zadnjem obisku gremo v oštarijo. Naročimo, pojemo, spijemo in zahtevamo račun.
Pride račun, vse našteto in spodaj pribita napitnina 15 procentov.
In ko sem rekel, da bom plačal s kartico, me kelnar sprašuje, koliko naj da še na pos napitnine.
Sem ga vprašal, če so vsi doma.

O tistem iz Kranja pa škoda besed. Tako župan, kot tudi zgornji fikusi iz šol, bi morali po hitrem postopku leteti ven iz služb.
Ampak Slovenija ni država in nikoli ne bo. Kar se zakonov in njih upoštevanja tiče.
Je pa ostalo ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Sparkxl ::

karafeka je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

"Muslim students now account for 41.2 percent of all students, while Christian students fell to 34.5 percent."

https://www.zerohedge.com/geopolitical/...

"This Is No Longer Immigration, This Is Displacement..."

Zdaj pa ugani pri kateri religiji moraš plačevat še cerkveni davek?

In kaj točno ima to veze s kislim zeljem novembra?

Bi pa bilo fino ločiti med večmiljonskim dunajem in 1 šolo v kranju. In beg v privat šole je za vas rešitev, problem rešen?

codeMonkey ::

Ne vem kaj je resitev, ampak ti trdis da je tam slabse. Medtem ko za isti problem imas tam alternativo, v Kranju je ni. Pa tudi ne gre za eno solo v Kranju. Tega je vec, ni pa povsod. Tako kot je to na enem Dunaju, ce gres pa na obrobje ali malo ven, pa je popolnoma drugace. Dejstvo je, da posplosujete.

Nič ne posplošujemo.
Samo hočemo povedati, da je kovanje Avstrije v nebo mimo.
Zmaga je avstrijska plača in življenje v Sloveniji.

codeMonkey je izjavil:

Ne vem kaj je resitev, ampak ti trdis da je tam slabse. Medtem ko za isti problem imas tam alternativo, v Kranju je ni. Pa tudi ne gre za eno solo v Kranju. Tega je vec, ni pa povsod. Tako kot je to na enem Dunaju, ce gres pa na obrobje ali malo ven, pa je popolnoma drugace. Dejstvo je, da posplosujete.

Koliko ljudem je ta alternativa dosegljiva? Ali je ta alternativa brezplačna, tako kot državne šole?

Meni je v glavem fino se 3x na teden zapeljati k njim delat in se potem popoldne vrniti nazaj v civilizacijo. 10 let nazaj bi sebe po zdravju vprašal, če bi napisal ta stavek, ampak žal je danes zelo drugače kot pred 10 leti

karafeka ::

Sparkxl je izjavil:

karafeka je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

"Muslim students now account for 41.2 percent of all students, while Christian students fell to 34.5 percent."

https://www.zerohedge.com/geopolitical/...

"This Is No Longer Immigration, This Is Displacement..."

Zdaj pa ugani pri kateri religiji moraš plačevat še cerkveni davek?

In kaj točno ima to veze s kislim zeljem novembra?

Kako pa misliš, da ugotavljajo kdo je musliman, pa kdo katolik? Po faci?

Dejansko se veliko švabov in jodlarjev uradno izpiše iz RKC, da jim ni treba plačat davka in so posledično zajeti v statistiko kot ateisti. Muslimanom pač tega ni treba, ker ne rabijo plačevat dodatnega davka. In potem dobiš izjave, da delež kristjanov pada.

Ko se v Švabiji prijaviš za začasno bivanje, je prvo vprašanje ali hodiš v cerkev ali ne.
Najprej vsi butnejo da hodijo, par minut kasneje se vsi izpišejo.
Najbrž v štartu mislijo, da bodo dobili kakšne subvencije iz vatikana ali bonus točke pri davkih. Ampak jim je hitro jasno, da ne bo ravno tako.

feryz je izjavil:

Nič ne posplošujemo.
Samo hočemo povedati, da je kovanje Avstrije v nebo mimo.

Meni je bila zmaga ze ko sem za roko peljal otroka v vrtec. Ker prej sem ju moral voziti iz Kranja v Ljubljano, kjer sva oba z zeno delala. In seveda ga precej placati (ker pac privat in razlika v subvenciji med KR in LJ). Kranjski vrtci so namrec ponudili Trstenik (rovte, precej s poti, ce ni jasno).

Ko sem ju oddal, pa sem lepo nadaljeval s kolesom naprej do pisarne in nisem kot prej dnevno stal v koloni po 45 min (ce sem imel sreco) na eno smer.

Da pa bi se vozil iz Slovenije v Avstrijo zaradi sluzbe, bi se pa tudi vprasal po zdravju.

Zgodovina sprememb…

A bejž no? Iz Lendave se pa lahko v Koper?
Vseeno mislim, da bi bil Gradec malo bližje. Nisem pa ziher, ker nisem od tam.

Za 35 min vožnje 3x na teden bi se ti spraševal po zdravju? Mislim da se res moraš vprašat po zdravju. Še zdaj ne vemo, koliko ta dunajska alternativa stane, da pobegneš islamizaciji? In tebi se zdi popolnoma normalno, da moraš plačevati konkretne zneske, da pobegneš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sparkxl ()

Manj kot Montessori vrtec 6 let nazaj v Ljubljani. Za gimnazijo.

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

A ni bolje biti privatnik v Sloveniji? Ker jaz, ce bi ostal, sem mislil naprej furati s.p., mogoce iti celo v d.o.o. in potem bi spilal frajerja kot feryz :)

denabiker ::

a s.p. zdajle, kaj ne vidiš kako obremenjujejo s.p. to je noro, eni res životarijo na s.p. polno prispevkov, meja se je znižala za davek, od korone so se ful dvignili prispevki....te pa rečejo, da vlada dela dobro za gospodarstvo. Ta golobnjak je pravi recept, kako uničit vse po vrsti. Socialkarji pa navijajo za goloba, kako je super.

codeMonkey je izjavil:

feryz je izjavil:

A ni bolje biti privatnik v Sloveniji? Ker jaz, ce bi ostal, sem mislil naprej furati s.p., mogoce iti celo v d.o.o. in potem bi spilal frajerja kot feryz :)
Ampak moraš biti fery, če želiš špilati frajerja kot fery.
So mnogi poizkusili in pri tem neslavno pogoreli.

Btw, nimam sp-ja, imam pa 3 doo-je.
Saj veš, dolžan okrog in okrog in te fore.
Ne vem, če bi lahko v Astriji fural zafiro, s tako malo privatizma, tako kot jo lahko v Sloveniji. Pravzaprav sem skoraj ziher, da jo ne bi mogel.

Tam bi jo dobil, ker bi bil, tak kaliber kot si, 100% na polozaju kjer pride zafira zraven. :)

Zgodovina sprememb…

Ni to point, tukaj sem jo tudi.

Sem absolutno ziher, da v Sloveniji ne obstaja oseba, razen mene, ki se je leto in pol furala s popolnoma novo zafiro v vrednosti 150 jurjev, popolnoma brezplačno.
Pa ne samo to, tudi gume, servise, registracije, zavarovanja, vinjeto so mi plačali, samo da sem se vlačil naokoli.
Edino dizla mi niso častili, to sem moral sam.

Gambino ::

Sparkxl je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Koliko ljudem je ta alternativa dosegljiva? Ali je ta alternativa brezplačna, tako kot državne šole?

Meni je v glavem fino se 3x na teden zapeljati k njim delat in se potem popoldne vrniti nazaj v civilizacijo. 10 let nazaj bi sebe po zdravju vprašal, če bi napisal ta stavek, ampak žal je danes zelo drugače kot pred 10 leti

Nekaterim je čas bolj pomemben, kot vožnja in zapravljanje časa v prometu, kot 20% viška plača v avstriji!

feryz je izjavil:

Sem absolutno ziher, da v Sloveniji ne obstaja oseba, razen mene, ki se je leto in pol furala s popolnoma novo zafiro v vrednosti 150 jurjev, popolnoma brezplačno.
Pa ne samo to, tudi gume, servise, registracije, zavarovanja, vinjeto so mi plačali, samo da sem se vlačil naokoli.

Mislim da se tu malo precenjujes. Je eden od starsev delal v racunovodskem servisu, preden je zaradi vsega videnega sel na svoje, in sem marsikaj slisal ze kot otrok.

Tukaj ti pa ne sledim.

Marsikaj se da "zrihtat". Glava nato boli predvsem tiste, ki se morajo ukvarjati s papirji in kontrolami.

Gambino je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Nekaterim je čas bolj pomemben, kot vožnja in zapravljanje časa v prometu, kot 20% viška plača v avstriji!

Si slučajno se zatipkal in eno 0 pozabil za 20%?
Pol Slovenije se vozi v lj na delo za žepnino, meni pa hočeš dopovedat da je 35 min v eno smer ful problem?

Sem pa se nekoč vozil 10 min v službo s kolesom. Fino, ampak vse ostalo pa horror. Če bi mi takrat nekdo rekel da se bom 2 ure vozil v eno smer, samo da grem iz firme ven, bi hvaležno takoj sprejel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sparkxl ()

codeMonkey je izjavil:

Marsikaj se da "zrihtat". Glava nato boli predvsem tiste, ki se morajo ukvarjati s papirji in kontrolami.
Mislim da nisi dojel.
Ni to mišljeno, da v firmi dobiš gratis avto (kar je popolnoma normalna stvar), ampak da ti da BMW (oz. njegov zastopnik) gratis avto.

Sem dojel.

gruntfürmich ::

jst pa sem vedno bolj mnenja, da so za slabo stanje na zahodu krivi sami zahodnjaki - 'staroselci', ki so preleni, prebutasti in prepohlepni da bi ohranili države takšne kot so jih dobili v roke od predhodnikov.
vsak zahodnjak gleda na 1 cent profita, na minimalni standard, samo da je za silo narejeno, spucano, v smislu se bo že narod znašel, bo že nekako, in najbolj elita kanalizira večino denarja zase, in siromaši srednji razred.

in v tej luči jaz vidim migrante, pa tudi muslimane, kot rešitelje teh propadajočih držav, da bodo prišleki znova vzpostavili red in disciplino. ker zarukani, revni in leni lokalci sigurno ne bodo pošlihtali države.

rečte kakor hočete, ampak mislim da ravno staroselci uničujejo zahod.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::

gruntfürmich je izjavil:

jst pa sem vedno bolj mnenja, da so za slabo stanje na zahodu krivi sami zahodnjaki - 'staroselci', ki so preleni, prebutasti in prepohlepni da bi ohranili države takšne kot so jih dobili v roke od predhodnikov.
vsak zahodnjak gleda na 1 cent profita, na minimalni standard, samo da je za silo narejeno, spucano, v smislu se bo že narod znašel, bo že nekako, in najbolj elita kanalizira večino denarja zase, in siromaši srednji razred.

in v tej luči jaz vidim migrante, pa tudi muslimane, kot rešitelje teh propadajočih držav, da bodo prišleki znova vzpostavili red in disciplino. ker zarukani, revni in leni lokalci sigurno ne bodo pošlihtali države.

rečte kakor hočete, ampak mislim da ravno staroselci uničujejo zahod.

Ah to je res, sem videl na ang tv ko je D Murray rekel, tudi naši ljudje bi lahko bili čistilci, delavci itd, medtem je sam šel na fax, tako mentaliteto vidiš pri naših nasprotnikih exyu migracij, kar nekako razumem, hočejo zaščititi kulturo jezik, ampak samo z verbalnim protestom.

Ne delajo pa dovolj otrok in vsak si misli, jaz že ne bom otroka dal za snažilko,delavca na gradbišču, medtem bi pa lahko kak drug avtohton to delal..
In večina njih misli isto.

Potem pa ven mečejo taka skropucala, da če bi jih plačal več bi ostali avtohtoni pucali drek,kanalizacije, delali v gradbeništvu,komunali...

Ne vidijo, pa da tako kot pri AMerih, ki hočejo doma vse narejeno,da potem izdelek ali storitev postane 3x večja, seveda na račun ostalih stvari, kar bi pri nas pomenilo mnogo dražje zdravstvo...

Zgodovina sprememb…

aborko ::

Itak da so plače v Avstriji top of the top. Jaz lahko vsako snažilko vikam.

Res je, za 2 čistilke, ki delata cca 4 mesece na leto v AT, vsako leto oddajam doh. napoved na Finanzonline in se napitnine ter nakazila na račun (redna plača, del 13,14 plače, med 55 in 75% SV nazaj, ter celotna vplačana akontacija davka nazaj) nevarno približajo cifri 4k € mesečno, sicer za 48h delavnik. Od nemščine znata le hallo.

Mato989 ::

Jaz poznam čistilko ki dela v Avstriji preko s.p. in služi 40h na uro... je pa res da to pač ne moreš delat 8 ur na dan... dela realno nekje 5 ur na dan... pa 2 uri se vozi... ampak hja za 7 ur dela dobit 200 EUR na sp je kr odlično za nekoga ki ne zna glih ogromno nemško

Je pa res da 5 ur pa res DELA... ne bluzi.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ne vem, ko govorimo o standardu, je v Ljubljani tudi normalno, da je programerckom dovolj delati 3 ali 4 dni na teden? Pa to tako da ne zivijo doma pri starsih. Eden se malo ukvarja z glasbo, drug hoce biti s familijo, tretji bluzi...

Comandante ::

Da pa bi se vozil iz Slovenije v Avstrijo zaradi sluzbe, bi se pa tudi vprasal po zdravju.

3x tedensko po 45 minut v vsako smer. Za vsaj dvojno plačo + nekoč bom dejansko dobil penzijo, s katero se bo dalo preživeti. Plus nemščino sem lahko konkretno izpilil. Plus odlični delovni pogoji, plus več dopusta kot v Slo.

Ni potrebno kaj dosti razmišljati. Ne bi živel gori, da živim v Slo in delam gori pa je super kombinacija.

3x tedensko je ok, posebej ce si ob meji oz. blizu. Kolega se pelje v Villach iz LJ, in ima po nekaj letih pocasi ze dovolj. Cisto odvisno. Grem pa jaz v okolico MB lahko kadarkoli ziveti, ker imam zdaj tam drugi dom. V bistvu v precej bolj luksuzno hiso, pa se nam ne gre.

bm1973 ::

codeMonkey je izjavil:

Zmeniš še 3+2. 3 dni gor, 2 dni od doma.

Za tiste 3 dni 2x prespiš, popoldne/zvečer tretji dan si doma...

Seveda, če je razlika pri plači dobra...

konj123 ::

Gambino je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Žal je resnica, da ni samo 20% ampak govorimo o 2x višji plači v avstriji. To pa pomojem je razlika ki je vredna vožnje cca80km v mojem primeru v eno smer. Se pravi pride cca 55min..ker ko gledam folk ki se iz Celja vozi vsak dan v Lj, pa ljudje dragi, mislite da so v Lj take plače..daj nehajte imajo 10% višje plače kot ostale regije slovenije, in to je to..gužva na cesti taka da te mine živet..iz celja do Lj se zjutri cjazijo več kot 1h do lj, torej mislim da je še vedno boljša varianta Avstrija

tony1 ::

feryz je izjavil:

Ni to point, tukaj sem jo tudi.

Jezik prehiteva pamet.

Vsa Lj je vedela, da je en Lj BMW diler je Zokitu potalal novo sedmico za đabe in niso je nazaj vzeli po letu in pol. Aja, avto najbrž niti ni bil smrdljiv dizel.

So pa najbrž podobne rabote spravile tega BMW dilerja v bankrot. Zoki je pa itak večen kot rostfrej, rešimo se ga lahko samo tako, da gre za receptorja v hotel Kresija. (Nam bo ostala pa... Creina.)
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je IT služba v Avstriji? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11726439 (3229) Kayzon
»

Zakaj je Avstrija tako uspesna? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35449290 (39293) feryz
»

Obdavčitev dela v Avstriji (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

978237787 (108346) PersonaRuda
»

DOHODNINA 2017, inženirji potegnili kratko... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10531811 (25792) St235

Več podobnih tem