» »

Kako ugotoviti kaj je hin? Plata ali procesor?

Kako ugotoviti kaj je hin? Plata ali procesor?

HitriPepe ::

Ja problem je naslednji: mam plato qdi kudoz 7 pa procesor AMD XP 1.7 ? Sistem v glavnem ne boota več, plata sicer zažene diske in vse ostalo ampak monitor se ne zalaufa več!!

Zdaj me pa zanima kak naj ugotovim ali je hin procesor ali plata, če nimam nobene druge plate ali procesorja, tule okol pa tud ni nobenga ko bi mel kaj takega da bi lahko probal.

To sprašujem zarad tega ker, če grem kupit nov proc pa bo plata hin potem bom mel dva proca oziroma glih obratno? Če ima kod kako idejo kak to rešit, na dan z besedo!!

Lp
www.STROJI.NET

frenk ::

povej s kje si pa ti bo verjetno kšn slo-techar sprobal:)

rfmw ::

emmm, torej na monitorju nič ne vidiš? slisiš pa, da se je disk zaspinal? preveri grafo, da je dobro vstavljena v slot
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rfmw ()

Ja to sem že vse sprobal, skor ziher je neki z procesorjem al pa z plato, ampak problem je v tem da tud nič ne piskne ko bi se mogl bootat, (verjetno bi mogl kaj pisknat).

Zanima me al je tud možn da bi plata proc skurla? To je pomembn zarad tega, da neb sprobal enga novga proca pa bi ga pokadilo? Ker pol bi blo bolše da bi enga starga durona probal? Ja če ma kdo kje kerga viška bi se priporočal! Drugač pa sem iz okolice Celja, pa velik tud v mariboru!!!

Lp
www.STROJI.NET

Zgodovina sprememb…

K0K0 ::

Probej najprej vse pci kartice vn pobrt (modem, mrezna itd...) pa probi mašino zalaufat brez njih.mene je enkat isto zaebaval pol sm pa ugotovu da mi je mrežno skuril!

Groovy ::

pepe, pa je ta komplet kdaj sploh delal? Brat ma namreč Kudoz 7, pa ni ratalo zastartat kompjutra z XP 1800+, ker kot kaže plata noče... Pa čeprav v vseh specifikacijah piše da naj bi že z osnovnim BIOSom podpirala čez 2.0 +... Fleshal BIOS, spreminjal cse mogoče na plati...no way! 8-O
I am the captain of my soul

Ja komplet je delal z Amd XP 1.6 pol pa je na enkrat neki počakalo, ni hleto več bootat!
Nič druga mi zgleda ne preostane kot da dobim nekje drug procesor pa probam. Če ne bo
delalo je verjetno plata hin, drugače je pa proc skurlo. Al je pa oboje skup švasnalo!! Neki od tega more bit. Morem enga durona nekje za male pare kaufnat!8-)

Druge ideje skor nimam več, je pa plata v2.0 tak da ma že kt266a čip, torej naj bi podpirala amd Xp do 2400.
www.STROJI.NET

Zgodovina sprememb…

Dead_Eye ::

hmm, preveri če ni proc okrušen, meni je okrušen duron delal še kak teden preden je crknil
The one and only

OZZY ::

A si pomislu, da je mogoče ram fuč. Vsaj pri meni je blo tko. Simptomi pa so bili isti.
Go with the flow.

:D Ne ram ni, ker sem ga vzel iz druge mašine pa isto!! Ni kaj druga kot da kaufnem še en proc, pa da vidim kaj je hin. Če ne bo delalo je plata, če pa bo delalo je proc! Druge ideje zdajle nimam. Škoda da je drugi kompjuter intelov!;(

Problem je sam v tem, da si ne upam dat dobrega proca gor, da neb slučajno kaj
švasnalo:D , tak da bom kaufnal enga pocen durona, pa da vidimo kaj bo iz tega!

Sem mislu da se bi dalo kak drugače ugotovit, kot recimo pri MSI ko so one kontrelne
led diodice, sam na tej plati se prižge sam ena rdeča led diodica, verjetno za power.
Ne vem pa kaj je z piskecom, mam filing da mi je včasih neki pisknalo, zdaj pa nič od tega.

No torej če ima kod slučajno kakega durona viška (more bit od 600 mhz naprej), seveda za male pare, ga kupim!

Pa en gasilni aparat bom nabavil za vsak slučaj!!:D :D
www.STROJI.NET

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se ne zboota (več)

Oddelek: Pomoč in nasveti
6826 (781) Pyr0Beast
»

Procesor ali plata?