» »

Problem z novimi RAMi

Problem z novimi RAMi

Lateralus ::

Danes sem kupil nove RAMe: 512MB DDR 400 (no name), prej sem mel 256MB DDR 333(Kingston) . Najprej sem stare RAMe (256MB 333) odstranil iz pc-ja, nato pa vstavil nove (512MB 400). Pc se je normalno zagnal, windowsi so mi prepoznali RAMe, vse je blo OK dokler mi ni zmrznil računalnik! Pol sem ga resetiral pa je čez pet minut spet crknil! Vsakič ko sem ga zagnal je priblizno po petih minutah crknil! Ko sem menjal RAMe (dal sem nazaj stare) je spet vse normalno delovalo! What a hell!?

Je to možno, da so rami skurjeni?
Jih je možno zamenjati?:\

Konfiguracija:
- plata VIA P4PB
- proc. P4 2.4Gh
itd...

ganzi ::

če bi bli skurjeni se sploh nebi zagnal računalnik kolikor jst vem

SavoS ::

Veš ka....... bo treba v bios in malo pregledat nastavitve za tote nove rame, mogoče mu pa prejšnje nastavitve ne pašejo kaj preveč, malo se igraj z timingi, mogoče pa sploh niso cas2, ampak cas2,5........>:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Lateralus ::

V bistvu sem danes update-al bios, pa ni pomagalo. Potem sem pa dal vse nastavitve v biosu na neki FAIL-SAFE DEFAULT pa tudi ni pomagalo!

Kak pravis, da bi lahko spreminjal timinge? Kak pa bi to "zgledalo"? Nimam pojma kje bi to v biosu sporeminjal...

V bistvu tega še nikoli nisem delal... spreminjal timing RAM-ov!

Vikking ::

raje stestiraj ram čez noč, vzemi prog. memtest86 pa izberi extended test, pa pusti celo noč nej laufa prog.

OZZY ::

možnost-rami so defektni. kako ugotovit - z memtestom. Lahko pa se plata z njimi ne zastopi. Se zgodi. Mislim pa da je prvo.

jaz sem tud dobil take rame in jih pol zamenjal. se zgodi.
Go with the flow.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stirje RAM moduli in konflikt?

Oddelek: Strojna oprema
261691 (1413) Tilen
»

Malo pomoči pri navijanu

Oddelek: Navijanje
362250 (1642) gofra
»

PC Mark 2002 (strani: 1 2 3 4 5 )

20613301 (9714) DjTonic
»

"težava" z NF7-S in AthlonXP 2500+ (strani: 1 2 )

735548 (4289) Tilen
»

Memory Benchmark @ Sandra

331809 (1103) pop

Več podobnih tem