» »

Krajsi delovni cas

Krajsi delovni cas

spamer ::

Ali podpirate krajsi delovni cas?

Komentirajte in delite dalje, ce hocete delati manj ali hocete biti suznji naprej, dolocitev je vasa. Skupaj zmoramo, saj nas je vec kot delodajalcev in nadrejenih, saj jaz ne mislim delati do 65leta za cakati penzijo, ker nekoc so sli pri 55ih in prej v penzijo, rajsi sem brezposelen in na socialni ali grem v kriminal ali vojno, kot, da bom delal 40 ur kot suzenj, lahko pa vi delate naprej 40ur namesto mene ce zelite vam privoscim, ker jaz ne bom delal!!!!!! DOVOLJ!!!!

https://predlagam.vladi.si/predlog/1533...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Reycis ::

Blagostanje, ki so ga imeli naši očetje in dedki je bila posledica nebrzdane izrabe naravnih sredstev in demografske ekspanzije. Tako dobro zlepa ne bo več. Je pa res, da smo grdo izkoriščani. Ne samo medgeneracijsko ampak tudi preko raznih cehov (notarski, odvetniški, finančni, itd) in preko raznoraznih uživalcev takšnih in drugačnih rent. Morda sem izpustil še kaj. Žal pa se zdi, da je edino kar lahko mi storimo to, da nehamo podpirat ta nemoralni sistem tako, da smo še naprej voljni sužnji. Vsakega, ki gre na socialo absolutno podpiram. Bogu hvala za mlade, da nočejo sodelovat v tej kalvariji.
Diversity is our greatest strength

T440 ::

Lahko gres v Hofer, oglasujejo 30 urni delovnik. Lahko postanes s.p. in delas kolikor zelis, bodisi vec ali pa manj. Kaj bi pa se rad?

c3p0 ::

Sociala in 400 EUR, hotel mama. Borza dela jim ne teži, tu pa tam se oglasijo tam. Torej max. uro dela na mesec. Beat that.

Samael ::

spamer je izjavil:

Komentirajte in delite dalje, ce hocete delati manj ali hocete biti suznji naprej

To nisi okej zastavil.

Prvo vprašaš ljudi, če podpirajo krajši delovni čas, vendar te odgovor v bistvu ne zanima, ker že v naslednjem stavku zaključiš, da tisti ki ga ne podpira očitno želi biti suženj. Tak način diskurza je skrajno neumen in doseže ravno nasprotni učinek od želenega. A si pomislil, da mogoče pa kdo rad hodi v službo. Da mogoče pa kdo dela po dvanajst ur čeprav bi jih lahko osem ali manj, pa mu tako odgovarja. In podobno.

Vse to ne pomeni, da je oseba a priori proti opciji dela s skrajšanim delovnim časom, vendar to v bistvu tebe ne zanima, si se že vnaprej odločil in označil ljudi, ki se pa iz tega ali onega razloga, ki je lahko povsem legitimen, ne strinjajo s teboj.

Predlagam, da zadeve malce premisliš, se jih, če želiš podporo ostalih, lotiš upoštevajoč tudi druge, ne zgolj samega sebe.
Samael != Samuel

Machete ::

Že sedaj je 6. urni delovnik, kaj bi še radi? Sicer pa brezvezna tema. Svoboden si, da delaš kar ti je volja. Če te okoliščine silijo biti suženj, lahko samo sam presekaš okove. Kot že rečeno, komot odpreš SP in delaš samo 2 dni naprimer.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

cias ::

spamer je izjavil:

ce hocete delati manj ali hocete biti suznji naprej

Že tako ne moremo konkurirati, sedaj bi pa še manj delat. Bo treba uvoziti ogromno tujcev da nas bo dosti za 4. smeno.

XIIT ::

cias je izjavil:

spamer je izjavil:

Že tako ne moremo konkurirati, sedaj bi pa še manj delat. Bo treba uvoziti ogromno tujcev da nas bo dosti za 4. smeno.

1. Kaj nas dela nekonkurenčne in kdo ustvarja pogoje za našo nekonkurenčnost?
2. Kaj so posledice naše nekonkurenčnosti in kdo profitira od tega?
3. Obstaja kakšna alternativa uvozu tujcev?
4. Kako uvoz tujcev vpliva na kakovost življenja na mikro in makro nivoju?
5. So tujci neto plačniki v proračun?
6. Kakšna je situacija glede dostopnosti nepremičnin? Ima priseljevanje na to kakšen vpliv?
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: XIIT ()

Reycis je izjavil:

Blagostanje, ki so ga imeli naši očetje in dedki je bila posledica nebrzdane izrabe naravnih sredstev in demografske ekspanzije. Tako dobro zlepa ne bo več. Je pa res, da smo grdo izkoriščani. Ne samo medgeneracijsko ampak tudi preko raznih cehov (notarski, odvetniški, finančni, itd) in preko raznoraznih uživalcev takšnih in drugačnih rent. Morda sem izpustil še kaj. Žal pa se zdi, da je edino kar lahko mi storimo to, da nehamo podpirat ta nemoralni sistem tako, da smo še naprej voljni sužnji. Vsakega, ki gre na socialo absolutno podpiram. Bogu hvala za mlade, da nočejo sodelovat v tej kalvariji.

Bravo, pameten odgovor, isto jaz pravim, treba podpirati vse, ki so na socialni in brezposelni. Zalostno je, da so ljudje tako nevoscljivi in napadajo te ljudi, ceprav lih oni so gonilo za spremembe, saj, ce bi vsi dali odpoved in nebi sprejeli sluzbe za tako sramotno placo, bi se stvari ze zdavnaj spremenile, bi delodajalce malo pazili kaksen odnos imajo do zaposlenih in bi ponujali visje place, ce bi hoteli koga zaposliti, tako pa ljudje silijo v to suzenjstvo in so celo zadovoljni, da dobijo minimlec in pol kazejo z prstom na brezposelne in ne na direktorje, ki prakticno dobijo 3x visjo placo za nic delat.

Zakaj bi delali 40 ur na teden, ce bi lahko delali manj, samo eni se bojijo, da bodo ostali brez sluzbe in denarja in pol govorie, da jaz nocem delati, ker sem len in ker hocem visjo placo? Jaz bi takoj delal 20ur na teden in omogocil se komu, da se zaposli, samo eni tega nocete, ker potem bi morda delodajalec vidu, da v 20urah naredite isto kot v 40, kar za mnoga delovna mesta drzi, saj vem koliko je clovek zmozen delati in koliko je dejanske potrebe po delu, vecina casa je clovek samo prisoten na delovnem mestu in nic ne dela, to zato, ker je pac tak sistem.

T440 je izjavil:

Lahko gres v Hofer, oglasujejo 30 urni delovnik. Lahko postanes s.p. in delas kolikor zelis, bodisi vec ali pa manj. Kaj bi pa se rad?

Kaj res, hvala za info ej, nisem vedel ves, sem se rodil vceraj, samo nisem neumen da bi delal za 30 ur za minimalca, rajsi sem direktor firme in delam samo 10 ur na teden za 3000e na mesec. Pac eni nismo tako neumni, da bomo delali 40ur za minimalca, niti 30 ur in niti 20ne, ker cas je prevec dragocen in res nisem tako neumen, saj lahko odprem tudi s.p. in ne delam nic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spamer ()

Samael je izjavil:

spamer je izjavil:

Komentirajte in delite dalje, ce hocete delati manj ali hocete biti suznji naprej

To nisi okej zastavil.

Prvo vprašaš ljudi, če podpirajo krajši delovni čas, vendar te odgovor v bistvu ne zanima, ker že v naslednjem stavku zaključiš, da tisti ki ga ne podpira očitno želi biti suženj. Tak način diskurza je skrajno neumen in doseže ravno nasprotni učinek od želenega. A si pomislil, da mogoče pa kdo rad hodi v službo. Da mogoče pa kdo dela po dvanajst ur čeprav bi jih lahko osem ali manj, pa mu tako odgovarja. In podobno.

Vse to ne pomeni, da je oseba a priori proti opciji dela s skrajšanim delovnim časom, vendar to v bistvu tebe ne zanima, si se že vnaprej odločil in označil ljudi, ki se pa iz tega ali onega razloga, ki je lahko povsem legitimen, ne strinjajo s teboj.

Predlagam, da zadeve malce premisliš, se jih, če želiš podporo ostalih, lotiš upoštevajoč tudi druge, ne zgolj samega sebe.

A si ti kdaj pomislil, da vecina ljudi bi rada delala krajsi delovni urnik oziroma sploh nebi radi delali, ker jim tako odgovarja, recimo tako kot meni tako pase, ceprav nimam nic proti ce delate tudi po 60-80ur na teden, vam privoscim nimam nic proti, samo mene pustite pri miru in mi omogocite, da lahko tudi jaz delam krajsi delovni cas oziroma nic, ker mene vsi stalno silijo da se zaposlim, jaz pa nikomur ne tezim toliko da naj da odpoved.

Problem je, da ljudje sami ne vedo kaj zelijo in sami sebi kopljejo grob.
Ali podpirate mir? Kdor ne podpira miru hoce vojno, ker eni pac pase vojna in radi pobijajo ljudi, to so pac dejstva in, ce zdaj zaradi mene nocete miru, ker vam povem v faco, kaksni ste, to nisem jaz kriv, sami ste krivi da so vojne, da nimamo krajsega delovnega casa, zato ker sami ne veste kaj hocete, govorite eno, delate drugo, se pritozujete, koliko delate, toda nocete podpreti krajsi delovni cas, ker se bojite posledic in se bojite, da bo delodajalec zgubil prihodke ali nevem kaj? Hocete mir? Vcasih treba iti tudi v vojno, ce zelite mir, ker ostali ljudje vam ne bodo privoscili miru in ja, vcasih bo treba tudi opraviti kaksno nadur, toda zdaj ste prav tako delali nadure pa se niste neki pritozevali, torej kje je problem?

Machete je izjavil:

Že sedaj je 6. urni delovnik, kaj bi še radi? Sicer pa brezvezna tema. Svoboden si, da delaš kar ti je volja. Če te okoliščine silijo biti suženj, lahko samo sam presekaš okove. Kot že rečeno, komot odpreš SP in delaš samo 2 dni naprimer.

Brez skrbi, jaz sem ze brezposelen in tudi vojaksi rok nisem odsluzil, ceprav bi moral, jaz ne delam to zase, to delam za vas in za vas smo tudi UKINILI OBVEZNO SLUZENJE VOJASKEGA ROKA IN VAM OMOGOCILI CELO PLACAMO SLUZENJE VOJASCINE, to vse smo storili za vas. Tudi stanovanje imam jaz svoje, toda rad bi zrihtal stanovanja za tiste, ki ga nimajo, samo to je druga tema, samo toliko v vednost, da jaz tega ne pocnem zase, ker jaz sem ze dobro priskrbljen, tudi si sem, nisem lacen, toda bi rad, da bi nebi nihce bil lacen, kdor pa zeli stradati in hujsati nimam nic proti, NIKOGAR NE SILIM DA MORA JESTI, zelim samo porskrbeti osnovne cloveske potrebe, da zboljsam socjalni polozaj ljudi, to je vse, pol pa delajte kar zelite.

Aja tudi hocem uvesti UTD, samo to je ze druga tema. Pomagajte, da vam pomagam, da pomagam sebi, nekako tako no.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spamer ()

XIIT je izjavil:

cias je izjavil:

spamer je izjavil:

1. Kaj nas dela nekonkurenčne in kdo ustvarja pogoje za našo nekonkurenčnost?
2. Kaj so posledice naše nekonkurenčnosti in kdo profitira od tega?
3. Obstaja kakšna alternativa uvozu tujcev?
4. Kako uvoz tujcev vpliva na kakovost življenja na mikro in makro nivoju?
5. So tujci neto plačniki v proračun?
6. Kakšna je situacija glede dostopnosti nepremičnin? Ima priseljevanje na to kakšen vpliv?

Lepo je videti, da obstajajo tudi inteligentne osebe na temu forumu, ki znajo racionalno razmisljati, pa brez zamere do ostalih, toda zal ne vem ali so drugi res neumni ali se samo delajo? Vcasih se pocutim kot v filmu IDIOCRACY, ce ga kdo ne poznampriporocam ogled, mogoce boste razumeli, ko clovem mora razlagati ljudem, da se roze zaliva z vodo in ne z energy drinki... Pac za ene nekaj samoumnevnega, za druge nekaj nerazumljivega.

Pa dejmo tisti, ki to razumemo probajmo druge prebuditi shrati dalje predlog in teziti, mediji so ze parkrat objavili moj predlog, toda treba se naprej pritiskati medije in vlado in sherati predlog po socialnih omrezjih, da ljudje razumejo, da to je mozno doseci.
Jaz pa itak ne bom delal, saj tudi v vojsko nisem sel, to pocnem za druge ljudi in prav je, da mi placujejo socialno, ker jaz vam omogocam, da ste zaposleni, jaz sem vam omogocil, da ne rabite iti 6 mesecev sluziti vojaski rok, kar so mi prej vsi govorili, da je nemogoce, ker zmeraj se je sluzilo vojaski rok tudi po 2 leti, jaz vam bom omogocil krajsi delovni cas in UTD. Kdo sem jaz, jaz sem visja inteligenca kolektivne zavesti, jaz sem del revolucije, koliko ljudi lahko rece, da je storila isto, koliko ljudi bo bilo del revolucije in kdo bo BRANIL MATRICO?

Eni ljudje so res suznji MATRICE, poglejte malo video ANDREW TETE, on tudi marsikaj pove in zato ga mnoge zenske sovrazijo lol.

GeranIran ::

Spamer ti se pa kruha v življenju ne boš najedel, ne trdega ne mehkega.

Machete ::

To so teme nekje na ravni šintota. Delno mentalno neuravnovešeno vse skupaj. Samo motijo nas zaposlene, ker to beremo in komentiramo, namesto, da bi delali za spemerjevo socialno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Goran's Blog ::

Mislim, da je vedno več podjetij katere poskušajo 30 urni delavnik s tem, da imajo plačo za 40 urni delavnik.
Počasi počasi bomo prišli do tega, seveda ne v vseh podjetjih ampak le tistih katerim je mar za delavca in vedo, da je uspeh podjetja odvisen od zdravih in veselih zaposlenih.

Machete je izjavil:

To so teme nekje na ravni šintota. Delno mentalno neuravnovešeno vse skupaj. Samo motijo nas zaposlene, ker to beremo in komentiramo, namesto, da bi delali za spemerjevo socialno.

Pretezke debate zate ane? Ti samo pridno delaj naprej, ne se preobremenjevati, ne skrbeti, bos lahko delal normalno naprej, ti privoscim da delas 40 ur in vec tudi 80 ce zelis. Upam, da si ti tudi tako prijazen do mene, kot jaz do tebe in tvojih potreb, da znas in si sposoben razumeti moje zelje in potrebe in, da tudi ti meni zelis vse najboljse in mi provoscis, da delam krajsi delovni urnik, oziroma, da ostanem lepo na socialni, se ne bom pritozeval in bomo vsi srecni, volk sit in koza cela, vsakdo bo delal toliko kot mu ustreza in pase in nihce ne bo nikogar silil delati vec ali manj, bomo imeli SVOBODO.

StevicaM ::

Iskren nasvet. Dela se primi predno zgubis misicno maso, dobis sladkorno in depresijo. Iz 0 delas dvojno 0.

Pozdravljeni,

dobili smo novo vlado v kateri vas je vecina podpirala krajsi delovni urnik, med njimi tudi ROBET GOLOB, je rekel, da bi lahko v roku 4 let presli na 32 urni delavnik. Blizamo se koncu leta, toda od vlade in ostalih stank, se nisem slisal kej, da bi se zaleo pogovarjati o uvedbi krajsega delovnega urnika, samo o visanju minimalne place v zacetku naslednjega leta, kar se mi zdi kot IZDAJANJE VOLILCEV, saj sem ze veckrat explicitno rekel, da zelim krajsi delovni urnik, kar je prijoriteta, ne pa visje place!!! Medtem casom ostale drzave ze uvajajo krajsi delovni urnik in namesto, da bi bili mi med prvimi drzavami, ki bi bili lahko vzgled ostalim, ZAOSTAJAMO in cakamo ostale, da vidimo rezultate.

V Veliki Britaniji, bodo uvedli 4 dni na teden delavnik in 3 dni doma, cepras smo na tem portalu ze vec let predlagali in zahtevali krajsi delovni cas, vlada in ostale stranke pa iscejo izgovore zakaj ni se pravi cas in se izgovarjajo na sindikate, da bi morali oni dati pobudo? Preden ste bili izvoljeni niste omenjali sindikatov, temvec ste se sklicevali, da ne morate nic storiti, ker niste v vladi, sedaj, ko pa ste v vladi boste z figo v zepu cakali 4 leta do naslednjih volitev, da boste lahko ponovno obljubili krajsi delovni cas? Ce se v tem mandatu ne uvede cimprej krajsi delovni cas, naslednjega mandata ne dobiste vec in ne grem vec na volitve.

Novice iz sveta:

Dejte glasovati in deliti naprej, ce se niste, jaz vam lahko omogocim krajsi delovni urnik, samo si morate zares zeleti in vztrajati, ker samo se ne bo nic naredili, tudi vlada caka sindikate in delavce, da dajo pobudo, ce pa vam je vsec delati 40 ur niamam nic proti, jaz ne bom delal boste pac vi namesto mene delali, ce pa je prevec dela, boste delali nadure pac.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svet pospeseno zmanjsuje delovnik slovenistan zaspal v fevdalizmu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31031734 (19107) delavec44
»

Zaposlitev za krajši delovni čas

162592 (1983) Tidule
»

Zaposlitev za krajši delovni čas od polnega.

476568 (4360) Mato989
»

Zaposlitev za polovični delovni čas in razlika do minimalne plače

159908 (9163) Blinder

Več podobnih tem