Forum » Omrežja in internet » Modem Genexis - slab Wifi
Modem Genexis - slab Wifi
Superman77 ::
Zadeva je sledeča, imam paket 300/40 Mbps, vendar mi preko Wifi-ja vlece največ 65 Mbps downloada. Modem je Genexis, operater pa A1.
Kako bi lahko zadevo pohitril? Doma imam tudi viska ruter.
Kako bi lahko zadevo pohitril? Doma imam tudi viska ruter.
verto ::
Genexis ki ga daje A1 dosega maxsimalno 100Mbs.Pri meni je bilo isto in so mi zamenjali za Zxel modem. Zdaj je na wifi 160Mbs. Zahtevaj zamenjavo.
Superman77 ::
Je menjava modema s strani A1 brezplacna ali so potrebna doplacila?
Kot sem omenil imam doma tudi ruter, ki sedaj ni priklopljen. Tezava je da ga ne znam priklopit. Sem iskal na netu kako ga priklopiti in mi ne uspe. Lahko kdo prilepi kaksen link z enostavno razlago priklopa ruterja na modem? In ali bo potem wifi povezava hitrejsa? Ruter dopušča višje hitrosti.
Kot sem omenil imam doma tudi ruter, ki sedaj ni priklopljen. Tezava je da ga ne znam priklopit. Sem iskal na netu kako ga priklopiti in mi ne uspe. Lahko kdo prilepi kaksen link z enostavno razlago priklopa ruterja na modem? In ali bo potem wifi povezava hitrejsa? Ruter dopušča višje hitrosti.
Han ::
Z menjavo modema zaenkrat nimam izkušenj.
Router priklopiš v enega od LAN portov na modemu. Na slednjem v nastavitvah pod Network izklopi Wireless (odstrani kljukico pri Enable Radio), smiselno je izklopit tudi DHCP, ker bo vklopljen na routerju.
Router priklopiš v enega od LAN portov na modemu. Na slednjem v nastavitvah pod Network izklopi Wireless (odstrani kljukico pri Enable Radio), smiselno je izklopit tudi DHCP, ker bo vklopljen na routerju.
Pinzl ::
Na katerem omrežju pa si? Te genexise so talali na OŠO omrežju kjer si "itak" omejen na 100mbit...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OŠO hitrost (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12940 (3733) | Lightning5 |
» | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 82764 (25169) | Tilen |
» | WLAN brezžična kartica PCIeOddelek: Kaj kupiti | 4827 (121) | FireSnake |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5094 (4297) | CyberDuck |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23540 (22456) | MTB |