» »

Po flashanju Biosa se ne zažene

Po flashanju Biosa se ne zažene

jjohny ::

Zadeva je taka:
Flashal sem Bios na plati MSI 6163 PRO. Najprej sem naredil bootable disketo, nato pa sem na disketo razširil fajl, ki sem ga potegnil direkt iz MSI-jeve strani.
Vse je potekalo navidez v redu. Potem se je comp vztavil in napisal:
CMOS checksum error- Defaults loaded
Sedaj tudi ko ga ponovno zaženem, vedno to napiše.

Kako lahko rešim zadevo???

jani

jjohny ::

Sedaj sem za 5 minut odstranil baterijo iz plate. Ponovno sem restartal in sedaj napiše:
CMOS checksum error- Defaults loaded
Warning! CPU has been changed.
Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!
Sedaj tu stoji in tudi če kaj pritisnem ne gre naprej.

A je komu kaj jasno, kaj naj sedaj naredim??

jani

pirx ::

Si ziher uporabil pravi BIOS za tvojo plato? Če so kje verzije zadev pomembne, potem so tukaj.

Drugače pa če ne moreš do disketnika, pol je dokaj hudo. Bivši sodelavec je nekaj razlagal, da ko se je njemu to zgodilo, je ven vzel BIOS čip, ga odnesel na pooblaščen servis, kjer so mu ga nazaj flashali, tako kot mora biti.

Sicer pa upam, da ima kdo kakšno boljšo idejo...

Pojdi v BIOS (če lahko), nazaj naštimaj frekvenco procesorja, vstavi disketo (zagonsko najprej) in upaj, da jo bo prepoznal. Če jo, boš na dobri poti, da popraviš zadevo sam.

jjohny ::

Zadeva je taka:
Torej po restartu mi napiše:
CMOS checksum error- Defaults loaded
Warning! CPU has been changed.
Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!

Bolj po naključju kot karkoli drugega sem pritisnil F1 in zadeva je stekla naprej v Win98. Vse zgleda normalno, samo ob vsakem zagonu se mi tam ustavi in pritisnit moram F1, da gre naprej.
Sem si oddahnil, vendar še vedno ni popolnoma v redu. Sem že mislil, da sem kaj skuril.

če kdo ve kako uštimat dokončno zadevo naj prosim pove.

jani

pirx ::

Ja pol pa še naredi kaj računalo zahteva :) V BIOSu nastavi frekvenco procesorja, ki ga imaš in pol bi moralo it naprej brez tistega opozorila.

jjohny ::

No sedaj sem nastavil tudi frekvenco procesorja v Biosu: 500 MHz (66x7).
Upam da je to prav, kajti imam Celerona 500 MHz.
Vendar še zmeraj mi ob zagonu piska in napiše z rdečimi črkami:
Sistem hardware abnormal, press any key to continue.....

Kaj moram še nastavit???

jani

pirx ::

Poglej v priročniku kaj piše o tem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

crn ekran, ne shrani nastavitev...

Oddelek: Pomoč in nasveti
7802 (745) Duhec
»

Kako naj ponovno naložim xp-je? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
685447 (4682) pilotgirl84
»

opozorilo ob vklopu pc

Oddelek: Strojna oprema
10991 (744) _Nejz_
»

Problem pri zagonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
14861 (809) Duhec
»

8rda+, max:1684 MHz kaj delam narobe

Oddelek: Navijanje
271576 (1180) waters

Več podobnih tem