» »

Pametni dom Xiaomi

Pametni dom Xiaomi

deltacqb ::

Zdravo,

a ima kdo izkušnje z izgradnjo pametnega doma na podlagi xiaomi naprav? Sem bil v trgovini v MB in se pravkar selimo v novo hišo. Pametnega doma nismo ekstra načrtovali, vse kar imamo je internetna povezava do vsake sobe (LAN vtičnica).

Torej sem na začetku. Luči, klima, toplotna imajo vse wifi capability, tv itak, dva računalnika in en laptop, dve tablici in trije telefoni.

Finančno sem malce omejen zaradi stroškov hiše tako da ne bi takoj nakupil za 5k opreme.

Najverjetneje bi bilo najlažje, da dobim enega študenta, ki bi to znal vse skupaj povezati.

Edini pogoj od žene je - brez vidnih kablov :) (v trenutnem domu imam lan kabel kar čez hodnik in vsakič dobi ošpice :) )

Hvala vnaprej za debato in nasvete.

Zimonem ::

Večji del teh stvari ne rabiš. Ostale se pa pokažejo sproti. Sploh če ni super duper projektirano za "pametni dom". Btw imaš sploh ozemljitev pri lučeh ali se že tu zaplete?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Magic1 ::

Če imaš keš, je treba premislit, kaj sploh uporabljaš. Prodat ti hočejo avtomatiko vsega, kar pa seveda ne rabiš. Ne rabiš avtomatike na stvareh, ki jih preklapljaš enkrat mesečno. Avtomatiko jaz vidim v kakšnem senčenju, torej krpanke ki se nastavljajo glede na razmere. Vhodna in garažna vrata, da se hitro odklenejo/odprejo. Kurjava in prazračevanje itak dela 24/7 na min., ko imaš izolacijo. Luči je brez veze, ker dobiš praktično đabe luč na senzor, če se ti ne vklaplja. Potem pa počas že zmanjka stvari, ki jih konstantno uporabljaš.
Magic

Cveto ::

Sam imam nekaj zadev od Xiaomija (kamere, vtičnice, luči) in sistem deluje dobro. Sploh kamere, za ta denar (par deset evrov), so vrhunske.

floyd1 ::

Vsekakor razmisli tudi o "shelly" varianti kot alternativi xiaomiju. Velika izbira naprav, stvari enostavno delujejo, app je tudi super.
Jaz imam sicer v home assistant potem vse združeno, da lahko upravljam iz ene aplikacije (pa še marsikaj drugega) s sesalcem (xiaomi), stikali (sonoff in shelly), žaluzijami (shelly)...

Prednost te rešitve je, da od vsake firme lahko kupiš le najboljše, slabost pa, da je s tako integracijo kar nekaj dela. So pa na netu super navodila za vso to "solato" skupaj spravit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 450 51 52 53 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2646483988 (2653) Lonsarg
»

wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7527233 (415) shadowfax
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21938236 (5074) fulgur
»

Consumer tech stagnira? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
969708 (6598) m0LN4r
»

Pametna vtičnica - vprašanja

Oddelek: Pomoč in nasveti
171778 (1091) Zimonem

Več podobnih tem