» »

Google Workspace - blokada maila

Google Workspace - blokada maila

zorike ::

Pozdravljeni!
Zasebno elektronsko pošto imam vezano na gmail, prav tako tudi elektronsko pošto svojega s.p. (s končnico, ki ni gmail.com).
Pred časom sem pričel dobivati sporočila od googla na svoj 'neslužbeni' mail, da je potrebno plačati neko pristojbino za uporabo aplikacije Google Workspace, ki je kao nadgradnja G-Suite. Ker mi je to pošto občasno metalo v reklame, sem sklepal, da gre za kaki spam, ker si jaz nobene od teh aplikacij nisem zavestno naložil.

Težava: 16.9.2022 sem izgubil dostop do svojega 'službenega' maila, se pravi, vanj se nikakor ne morem logirati, ker ga je google blokiral. Po raziskovanju ugotovim, da se je potrebno logirati v google račun preko povezave admin.google.com, kjer se nekje bojda pride do menija za poravnavo tega novega dolga.
Tu nastane hec, da mi kot admin ne prime ne moj zasebni mail (končnica gmail.com), ne službeni mail (ki je bil ukinjen) in ne mail od osebe, ki mi je izdelala spletno stran in na njeno domeno vezala končnico elektronske pošte. Druge ideje tu nimam, kaj bi še lahko vpisal.

Kontaktiral sem tudi Neoserv, kjer imam zakupljen paket prostora, in mi pričakovano ne morejo pomagati.

V glavnem, jaz bi rad poravnal to pristojbino, kolikšna pač je, da pridem nazaj do elektronske pošte, vendar nikakor ne morem priti v sistem (google konzolo). Predelal sem vse googlove nasvete in FAQs, pa me vrti v krogu.

Zanima me, če je kdo podobno zagato rešil oz. če obstaja kakšna otipljiva pot, da direktno kontaktiram google? Sicer sem jim že pisal o tem preko nekaj kanalov, vendar še ni bilo nobenega odgovora.
Upam, da nisem bil predolg ali premalo jasen...

janezvalva ::

IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

zorike ::

Hvala za odgovor, ampak mi ne pusti priti do passworda...

janezvalva ::

jih pokličeš po telefonu?
https://about.google/locations/?region=...
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

b3D_950 ::

zorike je izjavil:

Tu nastane hec, da mi kot admin ne prime ne moj zasebni mail (končnica gmail.com), ne službeni mail (ki je bil ukinjen) in ne mail od osebe, ki mi je izdelala spletno stran in na njeno domeno vezala končnico elektronske pošte. Druge ideje tu nimam, kaj bi še lahko vpisal.

Od osebe, ki je nastavljala e-pošto je potrebno dobiti podatke za admin username/password.

Lahko pa se uporabi recovery, ampak če ni podatka "E-mail" ne bo šlo.
https://support.google.com/a/answer/335...

-zasebni email @gmail ne bo deloval z workspace-om
-službeni email skoraj 100% ni nastavljen kot "admin", če je potem bi se lahko logiral kot admin v admin.google.com
-mail od osebe, ki je izdelala spletno stran tudi nima veze, ker je verjetno nekaj random ime.primek@izdelovalecspletnestrani.com
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

FanÄi ::

Pozdravljeni, je komu uspelo rešiti blokado službenega maila in na na kašen način? Sem v istih težavah, mail blokiran v preteklem tednu brez predhodnega obvestila. Google službeni račun mi je ustvarila oseba, ki je žal pokojna, torej "admin" podatkov nimam. Hvala za odgovor. Lp

b3D_950 ::

Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

FanÄi ::

b3D 950 hvala. Je to preskušeno in deluje? Kot rečeno mi je službeni google mail postavljal znanec, ki je žal umrl. Kot kaže je imel on status admina. Do njegovega uporabniškega imena in gesla žal ne morem priti. Zadevo sem sicer rešil, da sem gostovanje zakupil pri podjetju, kjer imam tudi domeno in mi sedaj službeni mail dela, žal brez arhiva preteklih sporočil. Torej rabim dostop do zgodovine službenih mailov. Torej začasen dostop, da potegnem maile dol. Če ima kdo izkušnje, da se da to z Googlom rešiti oziroma dogovoriti, da ti začasno dodelijo dostop?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Službeni mail, ko odideš (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6924361 (9321) johnnyyy
»

Google Wave (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
20480489 (75051) root987
»

vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9714878 (8666) neonX

Več podobnih tem