» »

Elektronska ključavnica in kamere

Elektronska ključavnica in kamere

max00slo ::

Zdravo

V našem Prostovoljnem Gasilskem Društvu razmišljamo o elektronski ključavnici. Vse več etničnih pripadnikov je na pohodu in bi bila škoda, da nam kaj opreme sfali za brezveze.
Kaj priporočate? Sedaj so klasična vrata v orodjarno, debeline cca 40mm, klasičen cilinder z navadnim ključem. So edina vrata za vstop v prostor v katerem se nahaja intervencijsko vozilo in vsa oprema poleg dvižnih vrat.

Najbolj bi nam ugajalo da je:
- baterijsko napajanje
- še vedno možna uporaba ključa
- vstop z PIN

NI pomembno, lahko pa je:
- Prstni odtis ...
- NFC ...
- WIFI/APP/Smart/Dumb, ...

Kaj se iz izkušenj predlaga?
Si non confectus, non reficiat.

s1m0n ::

Za kontrolo pristopa imamo pri nas v društvu že več let (4+) sistem podjetja ZKTeco (model C3-100 + čitalec, za ena vrata/obstajajo še variante za več vrat), komplet je v kovinskem ohišju v katero se le doda baterijo za varnostno napajanje. Čitalci so lahko poljubni (Wiegand), kombinacija tipk/čitalca pametni kartic ali le čitalec pametnih kartic... Sistem vodi evidenco pristopa, odpiranja/zapiranja vrat, omogoča enostavno vodenje uporabnikov preko računalniškega programa (od dodanaja kod, kartic do določitve funkcij). Omogoča tudi priklop na alarmne sistem, če bi prišlo do nedovoljenega vstopa (brez kartice, kode...)

Je na začetku malo več dela s konfiguracijo/nastavtivijo, a je sistem kar robustno narejen. Ne gre za reklamo ampak drugje kot pri G-Rega, Gregor Omersa s.p., tega pri nas takrat nismo našli. Nakup v tujini pa za društvo takrat ni prišel v poštev. Je pa verjetno teh sistemo kar veliko (tudi bolj poceni in manj zmogljivih), a takrat smo imeli striktne zahteve :)

Za video nadzor pa uporabljamo kamero in snemalnik Dahua (kupljeno pri podjetju Digitklik).

Imamo pa drugače preko 150 uporabnikov, ki ta sistem uporabljajo (kontrolo pristopa). Dostop še je vedno možen s ključem konec koncev je to del ključavnice/vrat in ne samega sistema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

darkolord ::

Npr. Aqara N100 je dobra opcija.

Paše na standardna vrata, zraven dobiš standarden (oz. mislim, da lahko uporabiš svojega) cilindrični vložek.

Po želji lahko vklopiš PIN, prstni odtis, NFC (kartice), apple HomeKey ...

Je dobro sestavljena (precej odporna na silo), ob morebitnem poskusu vloma dobiš obvestilo, ima AA baterije, za nujne primere pa USB-C.

Mislim, da je edina negativna stvar, ki sem jo videl, da je številnica touch, in sicer deluje brez težav, jasno pa ne deluje v debelih rokavicah (kot klasična številčnica na gumbe).

floyd1 ::

Kamere po mojem Reolink. Solidne kamere in dober software za PC in telefon. Nekajmesečno testiranje je zaenkrat potekalo super. Tiste z"A" v imenu imajo prepoznavanje oseb in avtov na posnetku (prevod: če je na posnetku kaka oseba ali se je mimo peljal avto, ti to označi pri posnetku in ne rabiš pregledovati vseh posnetkov, kar je izjemno praktično).

El. ključavnica pa naj bi bila po price-performance zelo dobra Nuki smart lock, ampak te (še) nimam doma.

max00slo ::

darkolord je izjavil:

Npr. Aqara N100 je dobra opcija.

Ja, ampak koliko sem gledal po spletu, v Sloveniji je ni? Ker glede na to da PGD ni davčni zavezanec iz tujine ne bi najrajši naročeval.

Ima še kdo kakšne izkušnje z čim podobnemu temu:
WeLock ključavnica.
Si non confectus, non reficiat.

novak-t ::

Malo bi si sposodil temo.

Kaj bi lahko obesil na krpan sistem zaklepanja? Oz. s čim zamenjati krpan sistem, da je podobno večtočkovno brez dviganja kljuke pri zaklepu?

M-XXXX ::

Katere ključavnice so se kaj zanimive?
Gledam malo review pa kaksna mi ni vizualno všeč (ne bom imel cele žoge na kluki) kakšna je oglaševanja cena 150€, greš gledati nakup so po 300,...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6515652 (1225) G_mAn
»

Pametne ključavnice in protivlomna vrata

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161964 (1566) borut_p
»

Ključavnica na remote

Oddelek: Loža
10980 (533) starfotr
»

KLjučavnica na prstni odtis (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8518465 (13460) poweroff

Ključavnice na prstni odtis (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9712914 (10827) Brane2

Več podobnih tem