Forum » Pomoč in nasveti » Polomljeni tecaji na laptopu
Polomljeni tecaji na laptopu
bosem31529 ::
Torej ko sem odpiral HP prenosnik sem opazil da se tecaji drzijo samo se na 1 vijaku na vsaki strani. Sedaj se to ne vec.
Zanima me kako bi to najceneje, najhitrejem najbolje popravil? Imam se vse tiste zlate matice ampak vsa plastika kjer bi te matice morale biti je polomljena.
L.p.
Zanima me kako bi to najceneje, najhitrejem najbolje popravil? Imam se vse tiste zlate matice ampak vsa plastika kjer bi te matice morale biti je polomljena.
L.p.
Baja ::
če še maš delce plastike jih lahko zlepiš nazaj skupaj s sodo in sekundnim lepilom. nasujes sodo na dno, na plastiko naneses sekundno in pritisneš na mesto. se bo strdilo takoj. če plastike nimaš, lahko s sodo in sekundnim zgradiš nove distančnike. bo pa verjetno malo trajalo.
bosem31529 ::
če še maš delce plastike jih lahko zlepiš nazaj skupaj s sodo in sekundnim lepilom. nasujes sodo na dno, na plastiko naneses sekundno in pritisneš na mesto. se bo strdilo takoj. če plastike nimaš, lahko s sodo in sekundnim zgradiš nove distančnike. bo pa verjetno malo trajalo.
Super, hvala lepa za idejo.
Slipi ::
Sam sem rešil tako, da sem v kotu zvrtal luknjo in dal skozi vijak z nizko glavo, da ne mori zapiranje pokrova ali da ne pritiska v ekran.
Spodaj na zunanji strani pa nizko matico, tako, da ne ovira nogic ali da se ne premika.
Zadeva mi deluje brezhibno, je pa treba paziti, da najdeš prazen del ohišja ob pantih.
Spodaj na zunanji strani pa nizko matico, tako, da ne ovira nogic ali da se ne premika.
Zadeva mi deluje brezhibno, je pa treba paziti, da najdeš prazen del ohišja ob pantih.
MIHAc27 ::
Sam sem rešil tako, da sem v kotu zvrtal luknjo in dal skozi vijak z nizko glavo, da ne mori zapiranje pokrova ali da ne pritiska v ekran.
Zgleda grozno ampak ja, edino to pomaga. Razna lepila so bolj kratkoročne rešitve (včasih še 2 dni ne zdrži). Bolj permanentno je edino najti spodnji del ohišja in zamenjati. Ni druge.
fikus_ ::
Namesto karbonskih vzameš steklena vlakna/tkanino.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Dri3r ::
Zadnjič sem enega rešil z epoxy lepilom in pa pant od ekrana je imel na vsaki strani še eno dodatno luknjo za vijak katera ni bila v uporabi. Pod njo sem v plastiko vtisnil okrogle matice z spajkalnikom na 300'C.
dri3r
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo, prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1057 (748) | solatko |
» | lepilo za plastiko prenosnikaOddelek: Loža | 1254 (1039) | Stari maček |
» | S čim zlepiti plastiko prenosnika, da bo res držaloOddelek: Pomoč in nasveti | 1825 (1442) | ToniT |
» | Prenosnik - kako zalepiti tečaje od ekranaOddelek: Pomoč in nasveti | 1018 (844) | Invictus |
» | Muchos Velikos ( plastikus ) ProblemosOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1475 (1201) | DrSergioDJ |