» »

Prenosnik - kako zalepiti tečaje od ekrana

Prenosnik - kako zalepiti tečaje od ekrana

Invictus ::

En manjši problem imam. Na obeh straneh je odtrgana osnova za tečaje od ohišja.

Zdaj, najprej jih bom zalepil z enim super lepilom. Tukaj ni panike.

Zanima pa me, ali obstaja kaka smola ali kaj podobnega, da bi še malo bolj zalil/ojačal tista podnožja, kjer tudi pridejo vijaki od ekrana?

Nekaj kar lahko počnem kar doma.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SimplTech ::

Za kaj takega je najboljši 5 minutni epoksi. Sam uporabljam tega: link

Iz obeh tub iztisneš potrebno količino smole v neko posodico (recimo star jogurtov lonček odrežeš), zmešaš s palčko za ražnjiče in naneseš na želeno mesto. Po 5 minutah se začne epoksi strjevat, končno trdnost dobi v 1 uri (kolikor se spomnim navodil).

Dobiš ga v Merkurju.

Samo za hec: za kater prenosnik pa gre?

SaXsIm ::

Sam sem popravljal takšne težave z lotanjem plastike. Za material sem uporabil kar vezice, črne. Na vsaj treh računalnikih tako funkcionira že vsaj eno leto.
SaXsIm

Invictus ::

Imam Lenovo e320. Preživel 3 leta metanja in potovanja okoli. Ne najbolj nežnega. Zgleda se je odlomilo že prej, sam je pokrov tipkovnice vse skupaj držal. ko sem ga podrl, je pa vse narazen padlo. Nima to najbolje urejeno. premalo plastike.

@SaXsim

S čim lotaš? Z navadnim spajkalnikom?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SaXsIm ::

Ja, kar navaden spajkalnik. Ne ravno najmanjši za elektroniko, 40W Ersa s ploščato konico. Vezico dodajam enako kot cin, se pa vse skupaj malo bolj paca. Je pa bistveno, da segreješ še originalno plastiko, da se stopita skupaj. Ponavadi tako popravljam ojačitve za matice, same matice pa potem prilepim s sekundnim lepilom. Saj verjetno bi s kakšnim dvokomponentnim lepilom prav tako šlo, ampak ko sem prvič imel tako poškodovan prenosnik na popravilu, nisem imel drugega pri roki.
SaXsIm

SimplTech ::

No jaz sem imel v rokah tri Lenovo prenosnike iz serije G570, pri katerih je bila situacija ista. Plastika okoli matic je krhka in hitro se same matice izdrejo ven. Je pa to kar pogost pojav pri določenih serijah, če malo zavrtiš YT vidiš veliko videov na to temo.

Sedaj imaš dva predloga kako se lahko lotiš problema in boš izbral tisto kar ti je najlažje.

Invictus ::

No, če malo poročam ...

Na Toshibi so se utrgali tečaji na ekranu. Ne na ohišju. Tam ima Toshiba kar v redu močno zadevo. Zalepil z epoxy, dodal še nekaj lepila, vendar ni pomagalo. Zgleda je preveč navora na vse skupaj. Bi najbrž najbolje pomagalo kar prevrtati ohišje monitorja in na zunanjo stran dati kar eno železno/plastično ploščico z vijaki skozi. Plastika je tako tanka da je skrivi že jezen pogled na tisto sranje. Na Toshibi je tudi problem, ker je tisti drekec plastike edino kar drži tečaje. Ne vem zakaj ne dajo tam malo več plastike in matice, ki imajo še več zarez na zunanji strani. Za popravek tečajev na ekran ti ni potrebno razstaviti ostalega ohišja, razen da odstraniš baterijo. Ziher je ziher.

Lenovo je šel skozi bolje. Odtrgali so se tečaji na ohišju, ne na monitorju. Zalepil najprej odtrgano plastiko z navoji in potem zalil z epoxyjem. Na eni strani v redu, na drugi strani ne tako. Zelo hitro se zgodi da se matica začne vrteti v epoxyju. Ne drži tako dobro kot bi mislil. Pri Lenovo je malo več plastike. Ravno tako je problem, ker je ekran težak, ohišje tanko, pa ti spotoma zaradi teže ekrana še zlomi ohišje kot meni. Zato je bolje najprej sam ekran odstraniti iz tečajev tako da odstaniš "bezel". Sam sem potem moral potem še zalepiti ohišje z sivim lepilnim trakom. Pač 3 in pol leta stara škatla. Se mora videti da je kaj popravljeno. Pri Lenovu je sreča da vrhnji pokrov od tipkovnice precej dobro drži ekran in tečaje na mestu. Zgleda da je nekdo pametno zasnoval zadevo. Tako da dokler ne podereš ohišja, sploh ne veš da imaš tečaje polomljene ...

Kaj sem se naučil:

1. Epoxy zelo hitro postane pregost. Zmešaš in takoj naneseš, ko je še precej tekoč. Zalije vse luknje. Suši se dlje kot piše na navodilih. Sam sem sicer po parih urah sestavil, ampak se ni čisto suh.

2. Vse matice so obdane s plastike katere ni dobro izgubiti. Fajn je če ostane v tistih original krogcih, kar pa je problem ker je vse ponavadi zlomljeno in hitro izgubiš kak košček.

3. Paziti je treba da epoxy ne pride v notranjost matice, ker je potem težko priviti vijake.

4. Mogoče bi bilo dobro počakati en dan da se epoxy res posuši.

5. Dobro je imeti pomagalo, ki nosijo težo komponent. Da ne zlomiš še česa.
5. Super attack in podobno je neprimerno za te zadeve.

Naslednjič se ne bom zafrkaval s epoxyjem, ampak bom kar na zunanjo stran dal eno železno ploščico z maticami.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lepilo za plastiko prenosnika

Oddelek: Loža
61245 (1030) Stari maček
»

S čim zlimati tole...

Oddelek: Loža
202691 (2379) Brane22
»

S čim zlepiti plastiko prenosnika, da bo res držalo

Oddelek: Pomoč in nasveti
81818 (1435) ToniT
»

Lenovo servis

Oddelek: Pomoč in nasveti
122166 (1895) Andrejpan
»

Muchos Velikos ( plastikus ) Problemos

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231467 (1193) DrSergioDJ

Več podobnih tem