» »

S čim zlepiti plastiko prenosnika, da bo res držalo

S čim zlepiti plastiko prenosnika, da bo res držalo

solatjek ::

Službeno se večkrat srečujem s polomljenimi deli prenosnika, bodisi polomljeno ohišje zaradi padca, večkrat gre za kak polomljen del, ko prenosnik razdreš, še posebej pri kakšnem HP jso odlomljene tiste kovinske matice s platiko vred, v katere pride vijek in drži ohišje skupaj.

Take zadeve bi zalepil, ko čistim notranjsot prenosnikov in me zanima, kaj uporabiti, da bo res držajo, torej mora prenesti zlepljen spoj tudi mehansko silo. Kaj priporočate?

Za notranjost prenosnika (kar je anjvečkrat problem) mi je vseeno, če bo zadeva debeleje namazana ali na ogled grda, tako da priporočajte karkoli, samo močno mora zagrabiti. Najbolj se mi gre za odlomljene matice s plastiko vred, največkrat v predelu pantov, da jih zlepim nazaj

Baja ::

jaz sem poskušal s sekundnim lepilom in se ni obneslo. posebaj ne pri pantih, zgleda je sila prevelika in jih takoj odtrga.

solatjek ::

Drži, sekundo lepilo ne drži, je prevelika sila. Zato iščem nekaj boljšega. Zdi se mi škoda menejvat ohišje ali del phišja prenosnika zaradi počene ene ali dveh delov plastike z maticami. Je pa res, da če ne menjam, se pa lomi naprej. Z nekim lepilom bi rad to uredil. Vprašanje je katerim?
Kaj pa pištola za vroče lepljenje in one štangice lepila, kako to kaj drži. Nisem poskusil in nimam izkušenj, na youtube sem pa videl, da marsikatero homememade zadevo lepijo s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: solatjek ()

Tribal ::

2 komponentno smolno lepilo. Lepo drži tele matice na miru, sicer malo bolj na debelo moraš namazati, ampak ponavadi pri teh maticah je še nekaj prostora. Za lepljenje zunanje plastike pa je najboljše z spajkalnikom z notranje strani malo stopiti plastiko ampak previdno, tako da narediš malo utorčka, v ta utorček pa nato 2 komponentno lepilo, še enkrat povdarjam z noztranje strani, da se ne vidi.

Invictus ::

Vzemi steklena vlakna (mrežico) in jo prelepi čez s smolo. Mislim, da je to najbolje.

Pri pantih pa včasih kar vijak skozi ohišje, ker se dostikrat zjebe plastika, ki drži kovinske navoje noter. Mogoče zraven še ojačaš s kako kovinsko ali plastično ploščico na zunanji strani. Odvisno kako tanko ohišje imaš. Pač kar imaš na razpolago. Vse skupaj potem še zaliješ z epoksijem.

Matice tisto dvokomponentno lepilo slabo drži. Moraš biti zelo pazljiv, ko jih vijačiš, ker z lahkoto tisti navoji podrsajo tisto lepilo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Tribal ::

Ponavadi ko se matice odlomijo se skupaj s plastiko ki naj bi jih držala tako, da za plastiko lepit drži čisto vredu.

SimplTech ::

Jaz sem v podobnih situacijah bil zadovoljen z hitrim dvokomponentnim epoksi lepilom. Običajno v Merkurju vzamem tega: link

mzakelj ::

epoxy + carbon ali steklena vlakna. To drži da vse drugo okrog prej popusti :D

ToniT ::

Poskusi z lepilom Pasco skupaj s katalizatorjem (prah za zapolnitev lukenj). To lepilo se je pri meni pokazalo daleč najboljše za take stvari.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lepilo za plastiko prenosnika

Oddelek: Loža
61185 (970) Stari maček
»

Lepilo za plastiko

Oddelek: Loža
2612270 (10162) knesz
»

Prenosnik - kako zalepiti tečaje od ekrana

Oddelek: Pomoč in nasveti
6983 (809) Invictus
»

Polomljeno vzvratno ogledalo v avtu

Oddelek: Loža
177439 (7022) aiko
»

Lahko kdo izdela en bakreni hladilnik?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161526 (1125) frenk

Več podobnih tem