Forum » Zvok in slika » brnenje iz zvocne
brnenje iz zvocne
Mr_Oizo_ ::
Pozdrav,
Nekaj casa nazaj se mi je nekak "pokvaril" razdelilec tako da ni bil ozemljen in sem imel strom na ohisju racunalnika. To sem opazil, ko me je enkrat zrukal ko sem se drzal se za eno kovino!!!
Zdej me pa zanima a mi je mogoce kej "skuril", ker od takrat naprej slisim cudne zvoke iz zvocne. Npr. ko racunalnik ni prizgan pa dam na ojacevalcu izvor zvoka iz racunalnika, se sllisi eno konstantno brnenje kot napr. kaksen transformator, ko pa prizgem racunalnik se pa ta zvok se ojaca!!!
PLIZ HELP
DEJAN
Nekaj casa nazaj se mi je nekak "pokvaril" razdelilec tako da ni bil ozemljen in sem imel strom na ohisju racunalnika. To sem opazil, ko me je enkrat zrukal ko sem se drzal se za eno kovino!!!
Zdej me pa zanima a mi je mogoce kej "skuril", ker od takrat naprej slisim cudne zvoke iz zvocne. Npr. ko racunalnik ni prizgan pa dam na ojacevalcu izvor zvoka iz racunalnika, se sllisi eno konstantno brnenje kot napr. kaksen transformator, ko pa prizgem racunalnik se pa ta zvok se ojaca!!!
PLIZ HELP
DEJAN
Yohan del Sud ::
To brnenje ponavadi pomeni da imaš bananco na pol vštekano v kartico... Pravim ponavadi...
Mate ::
Hmm.. mozno je... poskusi dat svojo zvocno v kasen drug comp.. in ce tam tud hresci pol je zvocna... ce pa ne pa poskusi z drugim napajlnikom
Jinxy ::
O tej temi je ze bilo govora...problem ni v tem, da bi ti skuril kaksno zvocno ali kaj podobnega, problem je v tem, da imas napajanje za racunalnik in napajanje za ojacevalec (kamor imas prikljuceno zvocno) prikljucena za 2 raztlicna izvora napetosti (2 vticnici, ki nista vezani na isto varovalko).
Rsitev: Racunalnik in ojacevalec povezi na ISTO vticnico ali pa na enem koncu prekini ozemljitev (pri racunalniku ali pa pri ojacevalcu)
Rsitev: Racunalnik in ojacevalec povezi na ISTO vticnico ali pa na enem koncu prekini ozemljitev (pri racunalniku ali pa pri ojacevalcu)
Tomaz ::
Kot prvo zagotovi da bos imel ozemljen čarunalnik.
Ohišje lahko povežeš z žico z najbljižjim radiatorejem v sobi.
Kot drugo preglej ali imaš povezave v banaci
dobro povezane. Lahko se ti je pretgala masa. Pri trm ponavadi cujes zvok, ampak z ogromno bruma.
Tretje pa, kot je nekdo ze ugotavljal, da imas ojačevalec in čarunalo na različnih fazah. Priključi oboje na isto vtičnico.
LP Tom
Ohišje lahko povežeš z žico z najbljižjim radiatorejem v sobi.
Kot drugo preglej ali imaš povezave v banaci
dobro povezane. Lahko se ti je pretgala masa. Pri trm ponavadi cujes zvok, ampak z ogromno bruma.
Tretje pa, kot je nekdo ze ugotavljal, da imas ojačevalec in čarunalo na različnih fazah. Priključi oboje na isto vtičnico.
LP Tom
element ::
Men se je to dogajal, dokler nisem ugotovu, da zvočniki SUX. Sem jih zamenjal, zdej dela BP. Mam pa Abit AU10 + daljinc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8702 (5923) | settler |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7515 (5291) | bullet321 |
» | Težave onkyo receiver + jamo zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 1954 (1649) | delfinus |
» | Brum pri PC--->Hi-FiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2868 (2379) | Moravče |
» | V zvočnikih brniOddelek: Zvok in slika | 2506 (2267) | ferjan |