» »

Opozorilna lučka za tlak v pnevmatiki pri novem avtu

Opozorilna lučka za tlak v pnevmatiki pri novem avtu

Stellungnah ::

Glede na to, da se je pojavila, kljub resetu in preverjenem stanju napoljenosti gum, ki so vse +-0,2 od vrednosti na vratih, ali bi se vi odločili za obisk servisa?

Avto je manj kot 1 leto star, po menjavi gum že resetiral senzor.

Utk ::

Če je ena plus 0,2 druga pa minus 0,2 je to že kar velika razlika. Je tako težko napumpat vse enako?

WizzardOfOZ ::

Stellungnah je izjavil:

Glede na to, da se je pojavila, kljub resetu in preverjenem stanju napoljenosti gum, ki so vse +-0,2 od vrednosti na vratih, ali bi se vi odločili za obisk servisa?

Si jih preverjal med vožnjo (vozil, ustavil na pumpi, preveril pritisk in se odpeljal dalje) al si jih preverjal ko je bil avto celo noč na miru? Koliko imaš pritisk v gumah?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

IL_DIAVOLO ::

Boljse vse +0.5, kot pa -0.1.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

janezvalva ::

meni se je tudi prižigala lučka nadzor tlaka v pnevmatikah in sicer se je pojavila napaka "senzor ni prisoten". na servisu so zamenjali senzor. zdaj je vse ok.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Zdaj so vse gume na točno +0,2 od vrednosti na vratih, pa lučka še vedno gori. Oboje: preverjal med vožnjo (vozil, ustavil na pumpi, preveril pritisk in se odpeljal dalje) in preverjal zjutraj, potem ko je bil avto celo noč na miru.

Glede na to, da tovarniška garancija še velja, verjetno je treba iti na pooblaščeni servis, saj to verjetno spada pod garancijsko popravilo?

Zgodovina sprememb…

profii ::

Za kater avto gre?
Si ponastavil vrednosti?

PacificBlue ::

Ponavadi traja nekaj časa, da sensorji registrirajo nove vrednosti. Kar pomeni lahko tudi 10 ali več prevoženih kilometrov
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Ponavadi traja nekaj časa, da sensorji registrirajo nove vrednosti. Kar pomeni lahko tudi 10 ali več prevoženih kilometrov

Ali pa pritisk na gumb za tyre pressure Set in avto prevzame nove vrednosti.

Ahim ::

profii je izjavil:

Si ponastavil vrednosti?

Napisal je, da je "po menjavi gum ze restiral senzor" ... razen ce misli, da jih je, ampak v resnici ni (otiroma vulkanizer ni naredil tega).

Točno to sem jaz pomislil, ker takrat avto sprejme vsako vrednost v absolutni cifri, tudi če je izven pravih vrednosti...
Avto zapiska takrat, ko je dejanska vrednost začela odstopati od nastavljene, pa tudi če je še vedno v "fabrških okvirjih".
(npr, da napumpaš gume na 3bar, resetiraš, in pade na 2.7bar in ti piska, pa čeprav na vratih piše, da morajo biti 2.5bar)

Zdaj ko sem nastavil vse gume na točno +0,2 nisem ponovno resetiral senzor, saj sem ga resetiral po menjavi gum (3 mesece nazaj). Avto je v vmesnem času opravil več 1k km in pred par dnevi se je naenkrat prižgala ta lučka. Takrat sicer nisem bil zraven, ampak ženi (njeni navedbi) zaupam, da se je lučka res prižgala sama od sebe.

Gre za twingo. Ko se je lučka prižgala so bile gor letošnje gume in okoli 0,1 manj od vrednosti na vratih samo pri eni gumi, ostale so bile v okvirih vrednosti, ki so navedene na vratih.

Zgodovina sprememb…

Vuli ::

baterija v senzorju je šla, ali pa celo senzor
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

Ahim ::

Stellungnah je izjavil:

Zdaj ko sem nastavil vse gume na točno +0,2 nisem ponovno resetiral senzor, saj sem ga resetiral po menjavi gum (3 mesece nazaj). Avto je v vmesnem času opravil več 1k km in pred par dnevi se je naenkrat prižgala ta lučka. Takrat sicer nisem bil zraven, ampak ženi (njeni navedbi) zaupam, da se je lučka res prižgala sama od sebe.

Gre za twingo. Ko se je lučka prižgala so bile gor letošnje gume in okoli 0,1 manj od vrednosti na vratih samo pri eni gumi, ostale so bile v okvirih vrednosti, ki so navedene na vratih.

OK, poanta tistega reseta je ravno v tem, da ti avtu dopoves koliko je nova normalnost, torej da resetiras po tem, ko spremenis tlak v gumah.

Ce si ti gume napumpal na drugacen tlak, kot je bil prej po zadnjem resetu (mi ne vemo ali je prej tudi bilo morda povsod +0.2 bara, zato nam podatek o tem da je zdaj spet povsod +0.2 bara ne pomeni prav nic), potem resetiraj se enkrat.

Ce problem ostaja ... je dejansko problem. Ce pa problem z lucko izgine, pa pac deluje sistem normalno kot je zamisljen.

bemfa ::

Še dobro da mamo slo-tech, ker eni še gum ne znajo napumpat brez tega. No pa tudi s pomočjo tega gre bolj težko zgleda.

janezvalva ::

mislim, da je na slotech precej uporabnih informacij.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

puda ::

Če ne zazna senzorja po menjavi gume, pri prižganmu avtu spusti gumo pa napihni na novo. Pomagalo pri ene treh avtih do sedaj.

feryz ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Saj najbrž veste, da imajo zjutraj vse okrog 2,9, popoldan pa 3,2? Ko ste že na decimalke točni.

greedy ::

feryz je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Saj najbrž veste, da imajo zjutraj vse okrog 2,9, popoldan pa 3,2? Ko ste že na decimalke točni.

A res? Pri vseh gumah je tako? Imam 5 avtomobilov doma, stare, nove, pa je pri vseh isto, zjutraj in zvečer. Tlak je enak. Kako pa ti meriš tlak, da imaš take razlike? Imam namreč profi manometer za dirke ki naj bi bil pri 25 stopinjah celzija na 0,01bar natančen.

Zakaj bi pa jaz meril tlak, če ga avto sam?
Dobro, če je tebi fetiš, da s profi manometrom 3x dnevno meriš tlak na petih avtomobilih, verjetno ni nič narobe s tabo. Pač imaš tak fetiš.
Jaz raje na ekran pogledam.

PINki ::

Na vagu se tlak v pnevmatikah baje meri preko abs senzorja in ne ventilckov. Ko se eno kolo zacne pocasneje/hitreje vrteti od ostalih treh se vklopi opozorilo, da se preveri tlak. V glavnem jaz zaupal temu in nic preverjal, nato sel menjat pnevmatike in pravi vulkanizer da sta sprednji spusceni za recimo 0,5 bara. Vprasam zakaj mi ni sprozilo opozorila. Ker sta obe istocasno spuscali in sistem tega ni zaznal. Od takrat vseeno sam preverjam tlak, ker ta sistem ni ravno ziher.

wcpapir ::

Tole z merjenjem tlaka v pnevamtikah je največja bedarija kar so jo lahko izmislili v avtomobilizmu.

Sam sem naredil cca 2mio km pa sem imel 1x na cesti problem s pnevmatiko. Hvala bogu. False alarmov pa kar nekaj pa vozim razlicne avte od renaulta, vw, audi, bmw čisto vsak je 2x na sezono javil neko bedarijo ki me ni zanimala.

delavec44 ::

Samo da dodatno zaslužijo in da ima Evropa kaj delati. Saj je isto sedaj z obveznimi neuporabnimi asistenčnimi sistemi.

Moj bremza kot kreten, odkar so ga nazadnje updajtali. In to brez potrebe.
Šopam zadnjič po AC, pred sabo vidim kolono. Začnem počasi zavirati, obzirno, ker nisem bil sam v avtu. Kar naenkrat mi izgine pedal izpod noge, mi pa vsi letimo na zobe.
M bremze, v navezi z računalniškim zaviranjem, pač naredijo svoje. Hvala k..., da zraven še vse štiri žmigavce užge. Ker prva stvar, ki sem jo ob tem naredil, da sem preveril ogledalo, da vidim, koga bom kasiral od zadaj. Ker nimajo vsi takih sistemov.
Je pa res, da ponavadi ni nikogar za mano. Če ga ni pred mano. Tudi tokrat ga ni bilo.

IL_DIAVOLO ::

Kaj nimaš psa, ki bi poslušal tvoje kozlarije?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rumena lučka na armaturki po menjavi gum (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
567384 (5926) TheBlueOne
»

Senzor tlaka pnevmatik - TPMS (strani: 1 2 )

7914357 (8716) rafunc
»

Pirellijeve pametne gume znajo opozarjati sosednje avtomobile (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6213553 (10270) proto
»

Nove gume: kaj izbrati, oziroma je še kje ceneje? (strani: 1 2 3 )

13543439 (28774) beta1
»

Obraba letnih pnevmatik? (strani: 1 2 )

6217716 (16098) GrimReaper

Več podobnih tem