» »

sporazum o prenehanju pogodbe o zaposlitvi

sporazum o prenehanju pogodbe o zaposlitvi

tony1 ::

Na šihtu sem dal redno odpoved pogodbe, kar so normalno podpisali. Novo pogodbo v drugi firmi že imam.

V stari firmi smo se vse tudi že dogovorili (izraba dopusta, vračilo dela regresa itd.), v podpis pa so mi dali sporazum o prenehanju pogodbe o zaposlitvi.

Je to normalno ali gre za kakšno finto? (Nadomestila na zavodu itak nimam, ker sem dal sam odpoved.)

Hvala vsem za nasvet!

shadeX ::

v podpis pa so mi dali sporazum o prenehanju pogodbe o zaposlitvi.

To je še "uradni" dokument za evidenco z njihove strani. Pač nek papir (tako kot za podpis prvotne pogodbe), ki potrjuje da si dal odpoved "mora" obstajat.

Nič narobe, nobenih fint. Razen če bi potreboval nadomestilo za zavod, ampak to si že povedal da ne potrebuješ.

Tidule ::

Sporazum se podpisuje z namenom, da se uredi medsebojne odnose na papirju. Ob prenehanju delovnega razmerja z odpovedjo praviloma ni nujen, razen če se v njem dogovori za morebitna odstopanja od ZDR in obstoječe pogodbe (recimo skrajšanje odpovednega roka itd...).

Se pa pogosto sporazum podpiše ravno zato, da se vse tisto kar ste se dogovorili (izraba dopusta, vračil oregresa itd...) jasno zapiše, tako da ni kasnejših konfliktov ali nejasnosti.

Glede na to, da si ti podal odpoved o zaposlitvi, sporazm o prenehanju delovnega razmerja ne vpliva na tvoje pravice.

shadeX zgroraj razlaga stvari, ki jih ne razume. "Uradni" dokument, ki je relavanten za firmo je tvoja osnovna odpoved delovnega razmerja. Dodatnih dogovorov, nimaš nikakršne obveze podpisovat, če nočeš. Predvsem pa dobro preberi, če je notri zapisano skladno z vašimi dogovori. Če ti je karkoli sumljivo, lahko mirno zavrneš podpis.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

UkrFTW! ::

Noter se zapiše, da bo plačan regres ali pa vračilo dela regresa, glede koriščenja sorazmerneega dopusta, npr. vračila delovne obleke, verjetno pa tudi se ugotovi, da delovno razmerje preneha na podlagi odpovedi. Nič posebnega. Papir služi nato tudi odjavi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, ker potruje, da delavec ve, da mu bo prenehalo delovno razmerje.
Ureja se pač razmerja, ki obstajajo ob odhodu, da potem službam ni treba ugibati, kaj je treba storiti glede regresa, dopusta itd.

tony1 ::

Super. Po vsebini sporazuma je vse tako kot smo se dogovorili.

Hvala vsem!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konkurenčna klavzula (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17146208 (8166) Beli_Zajcek
»

Odpoved pogodbe in vročitev

233903 (3064) Vetrolov
»

Odpoved - Kaj moram vedeti?

2212056 (10303) mojca
»

Sporazumna prekinitev pogodbe (dolg delodajalca) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5514148 (12472) Pithlit
»

Prosim za nasvet: sporazumna odpoved

2810934 (10334) MadMicka

Več podobnih tem