» »

Sporazumna prekinitev pogodbe (dolg delodajalca)

Sporazumna prekinitev pogodbe (dolg delodajalca)

1
2
»

jooker ::

NonPlusUltra je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ja, na idiotsko podpisovanje sporazumne odpovedi, ko te hoče delodajalec odpustiti, je treba opozarjati non-stop ...

Bolje enkrat preveč kot premalo ...

Se strinjam.
Mislim pa, da v primeru avtorja ne pride v poštev tisti slabšalni pridevnik. Nasprotno: mislim, da je izredno razumen in zrel, in če hočeš, tudi pameten, glede na to, da sam priznava, da ne ve, je morda naiven in nima izkušenj - ravno zato prosi tiste, ki bi jih morda imeli kaj več in se je pripravljen na napakah drugih tudi česa naučiti. Bravo jooker. Res upam, da boš zadevo srečno rešil.


Hvala za lepe besede! Tako da da od vsega skupaj kar ste mi svetovali bo zame osebno najverjetneje najbolj idealno, da se držim sledečega in sicer da vztrajam pri tako imenovanem fair playu (če lahko v tem primeru temu sploh tako rečem) in podpišem takoj ko dobim svoj denar, dlje bo vlekel več ga bo stalo in potem zaključim zadevo in pustim za sabo. Glede nadomestil z zavoda pa tako ali tako nemorem dobiti ničesar ker kolikor sem razbral iz vaših odgovorov moraš biti zaposlen vsaj 6 mesecev jaz pa imam celotnega dela na pogodbo skupaj vsega le cca 4 mesece in pol...

gorazdkop ::

Še ena glede odpravnine, saj se v tej temi pojavljajo izključujoča se mnenja
V ZDR-1 piše v 79. členu:

1. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi za določen čas

79. člen

(splošno)

(1) Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena, oziroma ko je dogovorjeno delo opravljeno ali s prenehanjem razloga, zaradi katerega je bila sklenjena.

(2) Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, lahko preneha, če se pred potekom časa po prejšnjem odstavku o tem sporazumeta pogodbeni stranki ali če nastopijo drugi razlogi za prenehanje pogodbe o zaposlitvi v skladu s tem zakonom.

(3) Delavec, ki mu preneha pogodba o zaposlitvi za določen čas po prvem odstavku tega člena, ima pravico do odpravnine. Pravice do odpravnine iz prejšnjega stavka nima delavec v primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, če gre za nadomeščanje začasno odsotnega delavca, v primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas za opravljanje sezonskega dela, ki traja manj kot tri mesece v koledarskem letu, ter v primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas za opravljanje javnih del oziroma prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ki je bila sklenjena zaradi vključitve v ukrepe aktivne politike zaposlovanja v skladu z zakonom.

(4) Osnova za odmero odpravnine je povprečna mesečna plača delavca za polni delovni čas iz zadnjih treh mesecev oziroma iz obdobja dela pred prenehanjem pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

(5) V primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ki je sklenjena za eno leto ali manj, ima delavec pravico do odpravnine v višini 1/5 osnove iz prejšnjega odstavka. Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena za več kot eno leto, ima delavec ob prenehanju pogodbe o zaposlitvi pravico do odpravnine v višini iz prejšnjega stavka, povečane za sorazmerni del odpravnine iz prejšnjega stavka za vsak mesec dela.

(6) Če delavec po prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas pri istem delodajalcu nepretrgoma nadaljuje z delom na podlagi sklenjene druge pogodbe o zaposlitvi za določen čas, se odpravnina izplača za ves čas zaposlitve za določen čas ob prenehanju zadnje pogodbe o zaposlitvi za določen čas pri tem delodajalcu. V tem primeru ne velja omejitev iz petega odstavka 55. člena tega zakona.

(7) Delavec nima pravice do odpravnine po tretjem oziroma petem odstavku tega člena v primeru, ko delavec in delodajalec v času trajanja ali po poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas skleneta pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas oziroma če delavec nadaljuje z delom na podlagi pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas ali če delavec ne sklene pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas za ustrezno delo, ki mu ga je ponudil delodajalec po poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

lisaac ::

Jaz se strinjam s tem da mu rečeš da podpišeš takoj, ko dobiš ves denar nakazan (ne obljubljen!) katerega ti je dolžan ..mogoče se ti zdi mal preveč predrzno, ampak tuki se gre za tvoje preživetje zaradi napake drugih in ne tvoje napake

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lisaac ()

Magic1 ::

Predrzni do konca so delodajalci, ki brez slabe vesti ne izplačajo tistega, kar si oddelal. In nato te še prosijo za usluge!?!
Magic

lisaac ::

To itak vem, ampak napisal sem zato ker sem dobil filing da bi avtor te teme rad speljal na prefinjen lep način ..ampak tega delodajalec ne bi nikoli naredil, če bi se mu godili boljši časi.
Tako da ja, mora bit smotan in pri svojem vztrajat..

Pithlit ::

Čaki malo... delavec mora bit smotan da dobi kar mu pripada? Se zajebavaš?
Life is as complicated as we make it...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved pogodbe o zaposlitvi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7517800 (7836) val46
»

Odpoved - Kaj moram vedeti?

Oddelek: Loža
2211452 (9699) mojca
»

Spodrivanje zaposlenih

Oddelek: Loža
437422 (5309) Double_J
»

Prosim za nasvet: sporazumna odpoved

Oddelek: Loža
2810750 (10150) MadMicka

Več podobnih tem