» »

Napeljevanje mrežnega kabla po plastični cevi - lubrikant?

Napeljevanje mrežnega kabla po plastični cevi - lubrikant?

Sheteentz ::

Kako napeljujete mrežne kable po plastični cevi, katere lubrikante za to uporabljate? Na vodni osnovi, silikonske?
Gledal sem nekaj podobnega, kot je tole:
https://www.spletninakupi.si/izdelek/2-...

Pa še nekaj, en koaksialni kabel mi je med izvleko tudi počil, na srečo ga je še toliko ostalo, da ga imam za prijet. Ker gre za medetažno povezavo, razmišljam, da bi v cev, po kateri gre kabel, vliv milnico, da bi stvar lažje potegnil ven. Še kakšna ideja?

SmolWhale ::

uporabi cet oz. milo za posode.

Čeprav je tale sprej kar poceni, ampak old school smo delali s Prillom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SmolWhale ()

driver_x ::

Najcenejša krema za roke, predvsem pa pazi, da na eni strani kabel vlečeš, na drugi ga pa porivaš. Ter seveda, da ti kabel teče ravno, brez vozlov in zavojev.

c3p0 ::

Nikakor ni šlo, predolga cev. Kako rešil? S sesalcem potegnil skozi zeleno vrvico za vezanje trte (ali nekaj podobnega, bila pri roki), je zelo lahka in močna.

Nato sem z velikimi napori uspel potegnit skozi kabel, ki sem ga dobro navezal na to vrvico oz. foršpan.

starfotr ::

Navadna mastna krema za roke je čisto super zadeva.

driver_x ::

c3p0 je izjavil:

Nikakor ni šlo, predolga cev. Kako rešil? S sesalcem potegnil skozi zeleno vrvico za vezanje trte (ali nekaj podobnega, bila pri roki), je zelo lahka in močna.

Nato sem z velikimi napori uspel potegnit skozi kabel, ki sem ga dobro navezal na to vrvico oz. foršpan.

To s sesalcem je pa super ideja! Bom uporabil naslednjič.

dope1337 ::

SmolWhale je izjavil:

uporabi cet oz. milo za posode.

Čeprav je tale sprej kar poceni, ampak old school smo delali s Prillom.

Se vedno najpogostejsi pristop, kadar si kdo izmisli dodatni kabel v ze zelo natrpani alu cevi xD

Drugace je pa od Tekasola silikonski sprej (vkolikor je pri roki) zelo dober cheat.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Miha 333 ::

Ob tem pazite, da ne prekoračite največje dovoljene vlečne sile za mrežni kabel, 110N, sicer ga poškodujete.

Verjetno se sila razlikuje med proizvajalci, pa kak SFTP bi moral več zdržat od UTP.

toro69 ::

Kreme za roke imajo olja, ki lahko topijo plastični ovoj. Uporabljaj klasično suho milo z malo vlage.

c3p0 je izjavil:

Verjetno se sila razlikuje med proizvajalci, pa kak SFTP bi moral več zdržat od UTP.

Tam tam je. 100 N je približno kar za vse mrežne kable. +/- morda 10 N. Poglej si datasheete od kablov.

Optika za notranjo uporabo ima približno maksimalno silo 80 N. Za zunaj pa od 250 N do 500 N, če visi. Spet odvisno od kabla.

Maybe, no en SFTP kabel sem vlekel s tem 300N bi rekel, res je težko šel skozi, pa deluje bp na 1Gbit.

GupeM ::

Tudi jaz imam doma stol, ki zdrži do 100 kg. Pa je na njem brez problema sedel tip s 130 kg.

steev ::

Razno razne kreme in prili na mineralni osnovi ne spadajo v cevi. Pril sploh nebi uporabljal, ker mogoče da občutek, da gre lažje, ampak ko se posuši, pa celo zadevo še poslabša.

Uporabi namenski lubrikant, po občutku (ni pa nujno) je na vodni osnovi. In pa seveda "foršpon". Dobiš v vsaki elektro trgovini, cena za oboje skupaj pa ne bi smela biti več ko 15 ali 20 eur. Pa lubrikant je v taki litrski flaši, za stiskanje. Pred vlečenjem ga stisneš nekaj v cev in se ti bo lepo razmazal med vlečenjem.

"Foršpon" uporabi tudi, ko vlečeš žice ali kable ven iz cevi. Tako da ga privežeš na nasprotni konec, iz katerega vlečeš. Če se ti zgodi, da strgaš kabel med vlečenjem, ja drugi konec še vedno na foršponu in ga lahko na drugi strani povlečeš ven. Če pa ti rata kabel lepo povlečti ven, te pa foršpon že čaka za vlečenje novega kabla.

Lubrikant

Lubrikant

Foršpon

Foršpon

:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

Vlečna sonda po slovensko. Da ne bomo tukaj odkrivali tople vode s foršponom.

steev ::

Nisem nikoli šel raziskovat pravilnega slovenskega izraza. Sedaj vem, hvala!
:|

Meni ta plastični ni dober, ker je preveč ukrivljen, posledično še sam dela dosti upora. Sem nato lepše rešil z vrvico in sesalcem, kot zgoraj opisano.

wcpapir ::

Sesalec je še vedno pomagal pri tej stvari. Sploh če si narediš reducir, da gre točno na cev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14127877 (5100) bbbbbb2015
»

Wifi domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
302873 (1978) WiFo
»