» »

laserski tiskalnik XEROX 3020

laserski tiskalnik XEROX 3020

lnnvk3 ::

laserski tiskalnik XEROX 3020 mi ne vzame-pobere papirja-lista.
Zgornji valji se vrtijo, spodnji pa ne. Pri sestri je baje stroj deloval.
Ne natisne niti preiskusne strani, na monitorju sicer izpiše: printing...

Za kakršen koli nasvet se zahvaljujem. Na youtube je sicer video vendar je mehanika zelo zapletena.
LP in srečno ter varno! Leon

Buzdovan ::

Imel podoben problem z istim modelom. Tisti gumijasti valjček se navzame mikro umazanije (prahu) in drsi. Posledično ne uspe "zgrabiti" lista. Če ti ga uspe vzeti ven, ga operi z vodo, če pa ne pa vsaj temeljito obriši oba valjčka z vlažno krpo, ki se ne mucka.

tikitoki ::

Tudi sam imam tezave s temi jajci od printerja, definitivno se ga je za izogibati.

kulSMS ::

Tudi jaz imam iste težave, sem ga imel na servisu (v garanciji), naj bi bilo vse ok. Doma poskusim in ne povleče.

errhec ::

dd

MIHAc27 ::

Temu se reče pickup roller. Čez čas rata gladek. Sploh če je čisto bel, rata tak od papirja. Včasih je dovolj z navlaženim robčkom malo očistit gumo.
Pri enih tiskalnikih predvsem HP, je recimo roller pobiral papir z točno določeno isto točko, ki se je zelo iztrošila, ostala guma je bila pa še ok. Začasna rešitev je, da si gumo vzel ven, in malo zasukal plastiko okoli obročka. Potem je pobirala točka, ki predtem ni bila nič uporabljena.

Če je guma na otip gladka, pomaga tudi če jo narediš malce hrapavo. Sem že z olfa nožem naredil majhne črtice, in je pomagalo. Samo pazi da ne prerežeš pregloboko. Mogoče kak sirkov papir pomaga.. čim bolj grobi.

Se pa da roller tudi kupit.. cena tam 15-20 evrov (kitajc verjetno še cenej)

V-i-p ::

Oče ma istega in oče ma isto sranje :|.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

lnnvk3 ::

Še 1x HVALA vsem za branje in nasvete. HB ni bil hardware ampak software. Tiskalnik dela super kvalitetno in hitro ter ima še 67% črnila. Večkrat še1x inštaliral ter pustil, da se poveže z USA strežnikom. Grejo pač baje kopije dokumentov v Ameriko, če vsakič ne ustavljam povezave.
LP in srečno ter varno in hladno vsem!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laserski vs Injket TISKALNIK

Oddelek: Kaj kupiti
263795 (3156) styrian
»

Rožljanje v HP LaserJet P3015DN

Oddelek: Strojna oprema
15781 (535) Han
»

servis tiskalnikov

Oddelek: Strojna oprema
111945 (1534) franckranc
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8337981 (28629) Tomi
»

Tiskalnik vzame več listov hkrati

Oddelek: Pomoč in nasveti
172320 (1862) tony1

Več podobnih tem