» »

Rožljanje v HP LaserJet P3015DN

Rožljanje v HP LaserJet P3015DN

Han ::

Kaj bi lahko bil vzrok za takšno rožljanje v HP LaserJet P3015DN?

Glavni motor sem zamenjal z novim, grelno enoto sem zamenjal z brezhibno iz drugega enakega tiskalnika, zobata kolesca izgledajo vsa v redu. Povzroča takšen hrup motor za grelno enoto?

mat xxl ::

Na desni kjer se zavrti je najbrž en zobnik zlaman ali izrabljen in zdrsava in struži ob ostale ..............

Kot rečeno - zobniki izgledajo v redu - sem imel vse narazen...

Če prek menija tiskalnika poženem diagnostiko komponent, vključno z motorjem fiskirne enote, rožlja le v teh dveh testih:

- motorček bobna (zamenjan je bil zgolj motor, ne pa tudi plastična zobata kolesca, ki niso videti izrabljena ali polomljena)

- notranja sklopka podajalnega valja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

bobby ::

Predal 2 daj ven pa s prsti se dotikaj pobiralnega valja pa povej, če se kaj trese, ko rožlja?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Misliš "pick-up roller"?

Ja.
Tole ali imas polomljeno osovino pobiralnega valja, snet bushing-ne poznam slo izraza za to-te osovine ali pa je solenoid zvit za to iato sklopko.

Ok, bom še to preveril, čeprav je bil pred kratkim zamenjan, vključno z gumico v pladnju za papir, ker so bile težave s pobiranjem in zagozdevanjem papirja. Po tej menjavi je ca. 2 meseca deloval tiskalnik brezhibno, potem pa naenkrat začel ropotat...

Zgodovina sprememb…

Vse kaže, da je nekaj narobe z notranjo sklopko podajalnega valja, z njo povezanimi zobniki ali, kot praviš, osjo, ki je, glede na drug brezhiben tiskalnik, bolj majava oziroma sumljivo rahlo vpeta. Če med testom potisnem plastično os desno od jezička spodnjega "pickup rollerja" navzgor, rožljanje preneha. Pickup roller je na sredi te osi.

Zgodovina sprememb…

Zadeva rešena - rožljanje odpravljeno - napaka pa skrajno banalna: za 1 mm se je po dveh mesecih uporabe "odhakljal" nov Tray 2 pickup roller, zaradi česar je prišlo do vibracij in ropotanja osi, v katero je vpet ta valjček.

dobro, s skupnimi močni nam je uspelo :D

Ha, težav še ni konec! Zdaj ne zazna papirja v spodnjem predalu. ;((

zato, ker imaš jeziček, ki se dvigne, ko zazna papir, premaknjen na stran, bolj proti valjčku kot v senzor in ko je papir notri, za jeziček dvigne in na drugi stani je kontra jeziček, ki prekine optični senzor,..

Sem popravil tudi to, tako da zdaj papir zazna, a se mu po vklopu vsakič "zrola" - na suho pobere 6 listov, od tega se dva vedno zagozdita. Skratka, sem obupal, bo za rezervne dele (imamo še en identičen tisklanik).

Ja, sklopka ni ok postimana. Papir daj notri, pa daj tiskat vec strani. Iz zadnje strani z baterijo pa skozi spranjo med printetjem in predalom opazuj valjcek. Ce se konstantno vrti brez presledka, sklopka ni ok.

Ne da se mi več s tem zafrkavat. Očitno je nekaj zjahano okrog te sklopke. Poleg tega je grelna enota že skoraj za zamenjat...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laserski tiskalnik - Težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
133147 (2475) brlo
»

Tiskalnik vzame več listov hkrati

Oddelek: Pomoč in nasveti
172320 (1862) tony1
»

laserjet 8500 (rabim nekoga ki ve malo več o laserskih tiskalnikih)

Oddelek: Strojna oprema
161103 (822) roscha
»

Barvni laserski tiskalniki

Oddelek: Kaj kupiti
203720 (2802) Pina
»

Čiščenje tiskalniškega valja laserskega tiskalnika

Oddelek: Strojna oprema
337130 (6735) Brane2

Več podobnih tem