Forum » Problemi človeštva » Podražitve elektrike - Gen-i
Podražitve elektrike - Gen-i
Boštjan__Q ::
Ti misliš da bi tip res se šel samogradnjo sončne elektrarne, zato da bo prihranil 6000 EUR, če pa kot sam pravi zagoni 20.000 EUR samo za pijačo zase v enem večeru? Torej nekaj ni res, al se ne gre samogradnje, al pa ne zagoni 20.000 EUR za pijačo v enem večeru kot se je hvalil. Al eno ali drugo, oboje nekak ne gre skupaj. Če ima tolk keša da mu 20.000 EUR nič ne pomeni, zakaj bi potem sploh šel v gradnjo gospodinjske sončne elektrarne, pa v karkšnikoli izvedbi že?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: sbawe64 ()
WizzardOfOZ ::
Za 6000€ se dobi že 15kwh baterij za solarno elektrarno.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Sc0ut ::
Svet je sprevidel, daje potrebno množično pojačat jedrsko energijo.
Bild.de piše že obupan članek kdaj bo nemški politiki kapnilo da so v epski riti.
https://m.bild.de/politik/kolumnen/kolu...
Bild.de piše že obupan članek kdaj bo nemški politiki kapnilo da so v epski riti.
https://m.bild.de/politik/kolumnen/kolu...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
kriptobog ::
Boštjan__Q je izjavil:
Ti misliš da bi tip res se šel samogradnjo sončne elektrarne, zato da bo prihranil 6000 EUR, če pa kot sam pravi zagoni 20.000 EUR samo za pijačo zase v enem večeru? Torej nekaj ni res, al se ne gre samogradnje, al pa ne zagoni 20.000 EUR za pijačo v enem večeru kot se je hvalil. Al eno ali drugo, oboje nekak ne gre skupaj. Če ima tolk keša da mu 20.000 EUR nič ne pomeni, zakaj bi potem sploh šel v gradnjo gospodinjske sončne elektrarne, pa v karkšnikoli izvedbi že?
Pizda si pa res debil. A ce ne vzames na kljuc je pa samogradnja? Samogradnja bi bila ce bi vse sam zmetal na streho in priklopil. Pa sploh se ne gre za prihranek. PA neumno bi bilo, da bi za isto stvar placal dvakrat vec. Faking ista ekipa bo delala, kot bi v primeru da bi vzel na tvoj jeben kljuc pri geniju. Po tvoji logiki moram ko zelim kupit sir Jost iti tja, kjer je najdrazji, ker pac imam. Ali moram pac pri tok kesa kupit mlekarno al kako si to predstavljas? Se opravicujem vsem debilom, ker sem vas uzalil, ko sem Nikota oznacil za debila. Sploh ne najdem besede s katero bi lahko oklical tako neumnega cloveka.
Zdaj lahko spet pricakujem zaljenje po ZS ane?
Tud če bo delala ista ekipa, maš pa koodinacije več, pa kot sam praviš si sam moral spisat vlogo, pa kuhal jim boš in stregel pijačo, pa še dosti drugega, dosti bolj enostavno bi bilo da bi šel lepo k Gen-iju, rekel "hočem elektrarno" in tu se tvoje delo neha. Oba dva veva kdo od naju je debil in neumen in kristalno jasno je da to nisem jaz. Noben ti ne verjame ničesar, sploh pa ne da 20.000 EUR zmečeš za pijačo zase v enem večeru, kot si veselo nabijal kako leto nazaj..so na forumu tudi ostali opazili da se tvoje zgodbice ne skladajo med sebo, čeb mel ti res tolk keša kokr se hvališ, da ti je 20.000 EUR tako kot večini ljudi par centov v žepu, ni šanse da bi sploh kakršnekoli panele dajal na streho.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Boštjan__Q ()
feryz ::
Kaj bi inženirček sploh rad povedal?
Jaz lahko plačam, da mi cel mesec, vsak dan eno nekam drugi postavijo. Z lahkoto.
In vendar sem jo postavil sam samcat. Ne neka ekipa, sam. Pa še 15 drugih sem kasneje, znancem, neznancem. Gratis.
Hobi, izziv, zadovoljstvo ob opravljenem delu, pomoč ljudem, ki ne zmorejo tega ob tržnih cenah, kar tako, za hec...
Če ti je za karkoli ali pa celo za vse, denar motivacija, potem delaš v življenju stvari hudo narobe.
Sicer pa, kaj razlagati stvari nekomu, ki bi kupil neko kanto, nek pol izdelek na štirih kolesih samo zato, ker bo v dvajsetih letih na gorivu prišparal in dobil ta jajca noter?
Jaz rajši kupim avto kot se gre, skeširam za gorivo in se vozim kot človek. Navsezadnje si to lahko privoščim, ker v prostem času po strehi plezam in mi kak evro ostane.
Jaz lahko plačam, da mi cel mesec, vsak dan eno nekam drugi postavijo. Z lahkoto.
In vendar sem jo postavil sam samcat. Ne neka ekipa, sam. Pa še 15 drugih sem kasneje, znancem, neznancem. Gratis.
Hobi, izziv, zadovoljstvo ob opravljenem delu, pomoč ljudem, ki ne zmorejo tega ob tržnih cenah, kar tako, za hec...
Če ti je za karkoli ali pa celo za vse, denar motivacija, potem delaš v življenju stvari hudo narobe.
Sicer pa, kaj razlagati stvari nekomu, ki bi kupil neko kanto, nek pol izdelek na štirih kolesih samo zato, ker bo v dvajsetih letih na gorivu prišparal in dobil ta jajca noter?
Jaz rajši kupim avto kot se gre, skeširam za gorivo in se vozim kot človek. Navsezadnje si to lahko privoščim, ker v prostem času po strehi plezam in mi kak evro ostane.
Boštjan__Q je izjavil:
Tud če bo delala ista ekipa, maš pa koodinacije več, pa kot sam praviš si sam moral spisat vlogo, pa kuhal jim boš in stregel pijačo, pa še dosti drugega, dosti bolj enostavno bi bilo da bi šel lepo k Gen-iju, rekel "hočem elektrarno" in tu se tvoje delo neha. Oba dva veva kdo od naju je debil in neumen in kristalno jasno je da to nisem jaz. Noben ti ne verjame ničesar, sploh pa ne da 20.000 EUR zmečeš za pijačo zase v enem večeru, kot si veselo nabijal kako leto nazaj..so na forumu tudi ostali opazili da se tvoje zgodbice ne skladajo med sebo, čeb mel ti res tolk keša kokr se hvališ, da ti je 20.000 EUR tako kot večini ljudi par centov v žepu, ni šanse da bi sploh kakršnekoli panele dajal na streho.
vav, eno bogo vlogo sem moral sam spisat. Koliko je pa ostale koordinacije? Poklicem elektro ko je fertik. Za jesti in pijaco bi dal pa tudi drugim. Majstre na bajti sem vedno pocastil. Res, dela vrednega vsaj 6k eur. Zakaj ne bi dajal panelov na streho, ce bi imel denar? Poznam ljudi, ki imajo kako niclo vec na TRRju pa imajo panele na strehi, tesla hranilnik na fasadin in vsaj eno polnilnico. Zakaj imajo vse to, ce so miljonarji? KAksen debil si Niko no. Sj sm vedel, da si, ampak da si tako zarukan si pa nisem mislil.
Kaj bi inženirček sploh rad povedal?
Niko bi rad povedal, da ce imas denar moras pogledati kje je zadeva najdrazja in vzeti tam. Tako da v ponedeljek grem po fasngo tja kjer je najdrazja, ker bojda je tako prav. Verjetno bo rekel, da zakaj pri toliko denarja sploh hodim v trgovino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Spet neke blodnje, oba dva veva da si si izmislil da daš 20.000 EUR za pijačo v samo enem večeru, oba dva veva kdo od naju je zarukan debil in kristalno jasno je da to nisem jaz. Naj ti resnica ne bo v napoto pri širjenju laži, over and out, totalno si zasmetil temo, sploh ti nima smisla odgovarjat, ker dojameš poante tako ali tako ne.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Boštjan__Q je izjavil:
Spet neke blodnje, oba dva veva da si si izmislil da daš 20.000 EUR za pijačo v samo enem večeru, oba dva veva kdo od naju je zarukan debil in kristalno jasno je da to nisem jaz. Naj ti resnica ne bo v napoto pri širjenju laži, over and out, totalno si zasmetil temo, sploh ti nima smisla odgovarjat, ker dojameš poante tako ali tako ne.
Te pocastim drugic kak kozarcek. Februarja picim v Dubaj, tam ni tezko zapravit.
Da ostalim osvezim spomin. To je nas trolcek izenircek. "Nadpovprecen" iq, leta in leta izkusenj, ceprav ni dokazal se ene stvari, itd. Mamin sinko Niko.
https://www.facebook.com/kralj.niko
Študent na mamini joški.
To nisem jaz lol, ti pa tud najdeš nekega random modela. Živim sam v Lj že 10 let, ne rabiš nič častit, že davno nisem več študent. Skratka na forumu so drugi že dostkrat opazil da se tvoje zgodbice ne skladajo med sabo, pa nima veze kaj bullshitariš. Koga ti farbaš šizo? Še v službi nisi kot si sam povedal. Si pa še en trolček ki projecira, priključen na mamini joški, zaprt v mamini kleti, ki mu je life goal da zmerja neznance na internetu. Kako more bit beden tvoj lajf, da ti je vrhunec dneva zmerjenje neznancev na forumu? Zdej pojdi pa še enkrat zapravit 20.000 EUR za pijačo v enem večeru, ker "seveda ti to vsak verjame". Mislim ne še enkrat, še 100x magar. Preveč imaš časa fant, najdi si kakšen hobi.
Zgodovina sprememb…
Boštjan__Q je izjavil:
To nisem jaz lol, ti pa tud najdeš nekega random modela. Živim sam v Lj že 10 let, ne rabiš nič častit, že davno nisem več študent. Skratka na forumu so drugi že dostkrat opazil da se tvoje zgodbice ne skladajo med sabo, pa nima veze kaj bullshitariš. Koga ti farbaš šizo? Še v službi nisi kot si sam povedal. Si pa še en trolček ki projecira, priključen na mamini joški, zaprt v mamini kleti, ki mu je life goal da zmerja neznance na internetu. Kako more bit beden tvoj lajf, da ti je vrhunec dneva zmerjenje neznancev na forumu? Zdej pojdi pa še enkrat zapravit 20.000 EUR za pijačo v enem večeru, ker "seveda ti to vsak verjame". Mislim ne še enkrat, še 100x magar. Preveč imaš časa fant, najdi si kakšen hobi.
Kar nakladaj Niko. O zmerjanju pa ne bi. Ne vem kdo zali ljudi na zasebna sporocila. Sajonara trolcek. Ne pozabi jutri registrirati novega accja
bciciban_ ::
Ko bodo Ruski tanki v Berlinu ;)
A tisti ki še do Kijeva ne morejo
Boštjan__Q je izjavil:
Kar nakladaj Niko. O zmerjanju pa ne bi. Ne vem kdo zali ljudi na zasebna sporocila. Sajonara trolcek. Ne pozabi jutri registrirati novega accja
LOL, a to je res ta model?
Sej ujema se ko piše o SE na hiši staršev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bciciban_ ()
Kakšen Niko, vemo kdo naklada, bedarije kot vedno. Ampak važno da ti zapraviš za šampanjec 20.000 EUR v enem večeru, sure, vsi ti to verjamemo. - Teh tvojih zgodbic na forumu, ki se ne skladajo med sabo je še mnogo.
Zgodovina sprememb…
Ko bodo Ruski tanki v Berlinu ;)
A tisti ki še do Kijeva ne morejo
Boštjan__Q je izjavil:
LOL, a to je res ta model?
Sej ujema se ko piše o SE na hiši staršev.
Jp. Tudi po fbju se najde njegove copy paste zapise. Ce se vsakic skrije za drugi nick, vseeno ni tako pameten, da bi vsaj tekst malo okoli obrnil Predvsem zapis o superiornosti EVjev. Copy paste pod vsemi 50+ racuni in na facebooku v vseh zivih grupah o EVjih in pod novicami o EVjih, itd. Ga niti ni tezko najti.
Boštjan__Q je izjavil:
Kakšen Niko, vemo kdo naklada, bedarije kot vedno. Ampak važno da ti zapraviš za šampanjec 20.000 EUR v enem večeru, sure, vsi ti to verjamemo. - Teh tvojih zgodbic na forumu, ki se ne skladajo med sabo je še mnogo.
20k je lahko se poceni. Imas tudi serije, ki presegajo milijon na steklenico ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Kot vedno same neumnosti. Daj reči še da naslednjo leto letiš na Mars.
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
Damn se to temo je zasral zakompleksani ljubljancan aka inzenir na skiroju kateremu kotlinski zrak smrdi :)
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Boštjan__Q je izjavil:
Kot vedno same neumnosti. Daj reči še da naslednjo leto letiš na Mars.
Glede na vso to tvojo namisljeno pamet si lahko pogledas vene sampanjcev, ki so cez milijon na steklenico. Lahko prides tudi na solanje okoli penin. Sem velik fan penin, zato si tudi privoscim kaj bolj iskanega.
Na Mars bi sel, zakaj pa ne? Saj Musk dela nekaj na to temo.
sbawe64 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Študent na mamini joški.
https://plus.cobiss.net/cobiss/si/sl/bi...
inžinir nima diplome na fslj.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Kalibri ::
Je pa facebook model identiko t.i. inženirčku. Enake blodnje, elektrika in grafi. Tako, da @kriptobog, good find!
deco16 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kje dobiš 6 komadov 2.5kwh baterij za 1500€?
https://eu.nkon.nl/rechargeable/lifepo4...
16 celic 305Ah = 15,6kWh
1.166€ + poštnina + BMS.
Te pride manj kot 1500€ recimo 1350 je bolj realno.
O kakih 2,5kWh baterijah govoriš pa nevem, to je za 48V sistem, je kar standard v DIY svetu.
TilenS ::
Ja nekaj je definitivno odvisno od baterije. Morm rečt da sam tut nimam preveč zaupanja v tele magične modre kvadratke, ki jih dobiš poceni pri kitajcih. Bolj z razloga, da ne vem kako so narejene notri. Ampak v večini primerov ni po moje problem v samih baterijah ampak bolj v sami izvedbi ter kako rešiš BMS. Drugače pa razen tega baterija sama od sebe ne bo naredila nič, če pa z njo ne delaš pravilno potem pa pride do problemov.
Tudi sam razmišljam v katero smer iti z baterijo. Trenutno sicer ciljam na že narejene rešitve, recimo od Deye dobiš 18kWh za 4.5k (hitro ena cena iz neta). Je pa res kot so že omenili, če greš v čisti DIY prideš skozi dosti ceneje.
Tudi sam razmišljam v katero smer iti z baterijo. Trenutno sicer ciljam na že narejene rešitve, recimo od Deye dobiš 18kWh za 4.5k (hitro ena cena iz neta). Je pa res kot so že omenili, če greš v čisti DIY prideš skozi dosti ceneje.
To so LFP baterije, drugi kot kitajci jih skor ne znajo delat. Baje ne gorijo, je druga kemija.
Ampak če sprašuješ kako se veže to na panele naj ti raje kak mojster to zrihta al pa kupiš narejeno in preplačano zadevo.
Ampak če sprašuješ kako se veže to na panele naj ti raje kak mojster to zrihta al pa kupiš narejeno in preplačano zadevo.
Ampak so b-grade.
Piše da lahko delajo, lahko pa tudi ne.
Če imate srečo pri lotu, v nakup, drugače ovinek okrog.
Piše da lahko delajo, lahko pa tudi ne.
Če imate srečo pri lotu, v nakup, drugače ovinek okrog.
TESKAn ::
B grade pomeni da niso za v avte, ker niso čist enake in pod veliko obremenitvijo bi lahko imel probleme. Za 'domačo rabo' jih nikoli ne boš obremenil toliko, kot bi bile v avtu, še tisti ki ima grelec za pranje molznega stroja (iirc) bi prišel do kolk, 10% tega, kar bi lahko videle v avtu? Skratka za battery storage je b grade ok.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Sicer ne piše tako, kot ti praviš.
Ampak ok, raje verjamem tebi, ki praviš da so ok, kot trgovcu, ki pravi da niso in so zato izločene.
Ampak ok, raje verjamem tebi, ki praviš da so ok, kot trgovcu, ki pravi da niso in so zato izločene.
TESKAn ::
No, jaz verjamem temu kar so napisali na nkon.nl :).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
If you buy and test 16 and 15 cells give you 100% and one cells gives 5% lower results then we will replace one.
Če misliš da tiste katere prodajajo za 1k€ po kWh zapakirane majo kaj boljš celice notr se motiš.
Nič ne mislim, zakaj bi?
Vem pa da ne bi kupil robe, na kateri piše, da je drugoklasna.
Že če kupiš prvoklasno, dobiš svega i svašta.
Kaj boš pa pri teh? Reklamiral, da je par celic crknjenih?
Reklamiral da je takoj prazna?
Reklamiral, da imajo manjšo kapaciteto?
Veliko sreče s tem.
Vem pa da ne bi kupil robe, na kateri piše, da je drugoklasna.
Že če kupiš prvoklasno, dobiš svega i svašta.
Kaj boš pa pri teh? Reklamiral, da je par celic crknjenih?
Reklamiral da je takoj prazna?
Reklamiral, da imajo manjšo kapaciteto?
Veliko sreče s tem.
nkon je kar priznan nizozemski prodajalec baterij. Ni to neka alibaba.
Obstajajo orodja za testiranje. Vedo kaj si kupil, garantirajo kapaciteto, če ta odstopa pač zamenjajo. Pa tudi za 70€ na celico ni big deal, to je like desetina marže od navadne zapakirane baterije.
Obstajajo orodja za testiranje. Vedo kaj si kupil, garantirajo kapaciteto, če ta odstopa pač zamenjajo. Pa tudi za 70€ na celico ni big deal, to je like desetina marže od navadne zapakirane baterije.
Ok, na veliko ti napišejo, da kupuješ drek, da imajo negativne povratne informacije od kupcev glede teh smeti, ampak ti nabijaš dalje.
Ker ti je uspelo najti eno nižjo ceno in jo zdaj mečeš ven. Da so smeti pač zanemariš. Ker ti tako ustreza.
To so izmeti proizvodnje.
Če ti sede kupovati to, kar kupuj. Mislim pa, da točno vem, koliko si jih že kupil in sprobal do sedaj.
Ker ti je uspelo najti eno nižjo ceno in jo zdaj mečeš ven. Da so smeti pač zanemariš. Ker ti tako ustreza.
To so izmeti proizvodnje.
Če ti sede kupovati to, kar kupuj. Mislim pa, da točno vem, koliko si jih že kupil in sprobal do sedaj.
Magic1 ::
Jao si trd, z razlogom se v powerwallih uporabljajo rabljene celice. Tam te načeloma ne zanima ali je kapaciteta +-20%. Tukaj dobiš celico 30% ceneje z možnostjo zamenjave že če 10% odstopa. Seveda se mora vsak sam vprašat, ali ima znanje sploh ugotovit ali posamezna celica kaj odstopa. Če ne, je rešitev itak jasna, da kupiš komplet powerwall pri slovenskem dilerju za 5X ceno in not dobiš itak B grade celice. Samo si srečen, ker si plačal in nimaš pojma.
Magic
Ndivia ::
Za elektriko je treba računat da bo kilovat nekje 3x več kot je sedaj že srednjeročno. Nikoli več ne bo kot je bilo. Verjetno pridejo še dodatne dajatve za električna vozila, ko jih bo dovolj na cesti. Nič dobrega torej.
stara mama ::
Avti se bojo plačevali po kilah in bo problem rešen za vse.
Za frica pa ne vem kaj mu gre po glavi, pa tak biznismen kot je.
Je menda logično, zakaj je Musk dodatno šel v powerwalle. Ker slabše celice je tud treba nekomu prodat.
Za frica pa ne vem kaj mu gre po glavi, pa tak biznismen kot je.
Je menda logično, zakaj je Musk dodatno šel v powerwalle. Ker slabše celice je tud treba nekomu prodat.
Danes so trošarine na ICE gorivo. Z umikom ICE goriv bo ta denar treba nekako dobiti. In ta denar bodo dobili s trošarinami na polnjenje EV.
Niso to ravno neki majhni zneski. Nekje okoli 1.1 milijarde letno se dobi samo od trošarin na gorivo.
Niso to ravno neki majhni zneski. Nekje okoli 1.1 milijarde letno se dobi samo od trošarin na gorivo.
WizzardOfOZ je izjavil:
Danes so trošarine na ICE gorivo. Z umikom ICE goriv bo ta denar treba nekako dobiti. In ta denar bodo dobili s trošarinami na polnjenje EV.
O tem bo razmišljala vlada, ki bo takrat Verjetno pa ne bo takoj hudega izpada, ker se bomo še lep čas vozili z ICEji. Samo novih ne bomo mogli kupovat.
Ja, bo razmišljala. Ampak nadomestit 1.1 milijarde ni lahko.
Od vsega skupaj kar se tiče prometa v Sloveniji (cestnine, DMV, CO2 davek, trošarine,...) dobi država več kot 2.5 milijarde evrov letno v proračun.
Od vsega skupaj kar se tiče prometa v Sloveniji (cestnine, DMV, CO2 davek, trošarine,...) dobi država več kot 2.5 milijarde evrov letno v proračun.
Sej pravim, plačevali bomo na kile, pa bo problem rešen za vse, še posebej za državo. Norvežani so že nagruntali, mi še nismo skopirali :)
Razen une na ICE, ki bojo plačevali dvojno (razen če grejo cestnine dol, kar je malo verjetno)
Razen une na ICE, ki bojo plačevali dvojno (razen če grejo cestnine dol, kar je malo verjetno)
A to boš potem vsak mesec plačeval davek na kilo avta?
Ja seveda, na vago ga boš zapelju in bojo pogledli, če se kaj rediš...... kere mate no...
Kamot se to uvede pri registraciji, kot nadomestek zdajšnje cestnine oz. dodatek.
Pa boš hkrati še rešil problem širjenja SUVjev, tud tiste bo treba obrat :P
Kamot se to uvede pri registraciji, kot nadomestek zdajšnje cestnine oz. dodatek.
Pa boš hkrati še rešil problem širjenja SUVjev, tud tiste bo treba obrat :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
c3p0 ::
Počasi, nismo še tam. Je treba navlečt dovolj ljudi na EV, nato sledijo vse možne dajatve, konec olajšav, vzpodbud (itak bodo tudi ICE vedno bolj obdavčeni) in krepke podražitve štroma.
Ndivia ::
Najbolj pošteno je da se plača po prevoženem kilometru dajatev za EV. Tako je pošteno za vse. Ker vemo da je elektrika dokaj umazana dandanes.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov način obračunavanja omrežnine (strani: 1 2 3 4 … 119 120 121 122 )Oddelek: Loža | 468184 (70) | Utk |
⊘ | Sončna elektrarna? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 63648 (34038) | BigWhale |
» | Soncna elektrarna (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31418 (28969) | Kaboom |