Forum » Loža » Najbolje cenejeni perksi na delovnem mestu
Najbolje cenejeni perksi na delovnem mestu
enemon ::
Sladoled, kava, čaj ... itak gre za drobiž, če je plača 50 evrov več, si pol lastni izbiri nakupiš tistih stvari, ki ti paše, pa si na istem. No, na bolšem, ker izbereš sam, ne ga skupno točko vseh sodelavcev.A boš rekel, da ti nikoli ne zapaše sladoled (ali pivo, kokakola, kava, koka, whatever), npr. sredi vročega poletnega dne?
Ali da bi - če bi imel nekaj evrov višjo plačo - dejansko šel večkrat v trgovino posebej po sladoled?
I call bullshit - da v resnici ne bi, ker se ti ne bi ljubilo.
Kakorkoli, ne skrivajmo dejstva, da ti s tem delodajalec leze v rit in upa, da te bo s tem kupil. Mogoče potem ne boš težil s povišico, ko se imaš tako fajn.
darkolord ::
Kakorkoli, ne skrivajmo dejstva, da ti s tem delodajalec leze v rit in upa, da te bo s tem kupil. Mogoče potem ne boš težil s povišico, ko se imaš tako fajn.Površ(i)n(sk)a interpretacija.
S plačo se poskrbi, da je delavec zadovoljen po finančni plati.
S "perksi" se pa zagotovi boljše delovno okolje in ozračje.
Nobene potrebe ni po mešanju poslovnega in privatnega življenja. Prav nobene ovire pa ni, da se ne bi v obeh imel fino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
V-i-p ::
Eh, dejstvo je, da eni ne razumejo teh bonbončkov. Logično je, da je fino imet v čajni kuhinji na voljo recimo kakšen rogljiček, kavo, hladne sokove... in meni to odtehta več kot par desetakov na mesec več. Se ti zalušta, se lepo fino kot gospod sprehodiš in vzameš :). V štacuno 800 metrov stran in čakat v vrsti, po možnosti sredi zime pri minus deset pač ne bi šel. To so plusi, sigurno.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
endelin ::
Kateri delodajalec pounuja kokain kot perk? Rastoder?
Namesto kave potegnejo črtico.
Ejga enemon a greš na jutranjo črtico?
Saj na produktivnost bi bilo kar ok pomoje če ne bi bilo preveč. Da ti pripada ene 3g kokaina mesečno :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
m0LN4r ::
Ja mislim, ce si ti izkljucno v hladnem kapitalizmu, je to tvoj problem.
Dodatki so tam, ce si jih vzames al ne je tvoja stvar. Jaz poleti nimam nic proti, da imamo v hladilniku zastonj sladoled, takrat ko se mi zalusta, ne pa po sihtu, ko se mi ne lusta vec ali pa da si ga moram it sam iskat v trgovino.
Jaz tudi nimam nič proti, sam da bi v tem videl neko dodano vrednost ... pa ne.
Sladoled, kava, čaj ... itak gre za drobiž, če je plača 50 evrov več, si pol lastni izbiri nakupiš tistih stvari, ki ti paše, pa si na istem. No, na bolšem, ker izbereš sam, ne ga skupno točko vseh sodelavcev. Malo pravzaprav vse skupaj spominja na bone za Merkator iz socializma ;).
Ne razumes, da ni isto. Eno je "ruski bife" drugo pa je, da moram jaz it v trgovino, ce se mi zalusta sladoled. Pa se po vrocini se naj vlacim do trgovine in nazaj. Tudi hladno pivo, kaj mi pomaga 2 evra, ce je vrocina, jaz pa zejen, hladilnik pa prazen.
Ce ti ne maras sladoleda in piva, takrat ko se ti zalusta, brez tega, da bi moral prej vse to nabavljati pa si nositi na siht, je to tvoj problem. Placa tistega, ki je sladoled in tistega, ki ga ne je, bo ista.
Sladoled, kava, čaj ... itak gre za drobiž, če je plača 50 evrov več, si pol lastni izbiri nakupiš tistih stvari, ki ti paše, pa si na istem. No, na bolšem, ker izbereš sam, ne ga skupno točko vseh sodelavcev.A boš rekel, da ti nikoli ne zapaše sladoled (ali pivo, kokakola, kava, koka, whatever), npr. sredi vročega poletnega dne?
Ali da bi - če bi imel nekaj evrov višjo plačo - dejansko šel večkrat v trgovino posebej po sladoled?
Kakorkoli, ne skrivajmo dejstva, da ti s tem delodajalec leze v rit in upa, da te bo s tem kupil. Mogoče potem ne boš težil s povišico, ko se imaš tako fajn.
Ja tako kot z kurjavo in klimo. Naj se vse izklopi, pa si bomo kupli bunde in delali v bundah. /s poleti pa v kopalkah ampak za par evrov na mesec vec, se splaca.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Eh, dejstvo je, da eni ne razumejo teh bonbončkov. Logično je, da je fino imet v čajni kuhinji na voljo recimo kakšen rogljiček, kavo, hladne sokove... in meni to odtehta več kot par desetakov na mesec več. Se ti zalušta, se lepo fino kot gospod sprehodiš in vzameš :). V štacuno 800 metrov stran in čakat v vrsti, po možnosti sredi zime pri minus deset pač ne bi šel. To so plusi, sigurno.
Na eni firmi sem videl, da nimajo avtomata za vodo pa si zaposleni vlacijo sixpacke 1,5L vode/pijace na siht, pa po kavo si grejo sami nekam v picku materino, pol pa flase nosijo domov, se niti kozarcev in skodelic nimajo, si jih nosijo od doma in perejo doma.
Da bi jaz vlacil vse to na siht zarad pet evrov vec na mesec. Moras bit res bogi.
Ja mislim, ce si ti izkljucno v hladnem kapitalizmu, je to tvoj problem.
Dodatki so tam, ce si jih vzames al ne je tvoja stvar. Jaz poleti nimam nic proti, da imamo v hladilniku zastonj sladoled, takrat ko se mi zalusta, ne pa po sihtu, ko se mi ne lusta vec ali pa da si ga moram it sam iskat v trgovino.
Jaz tudi nimam nič proti, sam da bi v tem videl neko dodano vrednost ... pa ne.
Sladoled, kava, čaj ... itak gre za drobiž, če je plača 50 evrov več, si pol lastni izbiri nakupiš tistih stvari, ki ti paše, pa si na istem. No, na bolšem, ker izbereš sam, ne ga skupno točko vseh sodelavcev. Malo pravzaprav vse skupaj spominja na bone za Merkator iz socializma ;).
Ne razumes, da ni isto. Eno je "ruski bife" drugo pa je, da moram jaz it v trgovino, ce se mi zalusta sladoled. Pa se po vrocini se naj vlacim do trgovine in nazaj. Tudi hladno pivo, kaj mi pomaga 2 evra, ce je vrocina, jaz pa zejen, hladilnik pa prazen.
Ce ti ne maras sladoleda in piva, takrat ko se ti zalusta, brez tega, da bi moral prej vse to nabavljati pa si nositi na siht, je to tvoj problem. Placa tistega, ki je sladoled in tistega, ki ga ne je, bo ista.
Ja tako kot z kurjavo in klimo. Naj se vse izklopi, pa si bomo kupli bunde in delali v bundah. /s poleti pa v kopalkah ampak za par evrov na mesec vec, se splaca.
Ja ne fuck. Najboljsi perk je zastonj WC papir. Lahko pa bi dobil 50 centov vec na mesec, pa si nosis wc papir sam. Haha.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
oemdzi ::
Jaz ga zjutraj vedno not tiščim, da lahko kasneje v službi serjem in sem hkrati še plačan za ta čas ...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
SmolWhale ::
Jaz ga zjutraj vedno not tiščim, da lahko kasneje v službi serjem in sem hkrati še plačan za ta čas ...
A si predstavljaš, da bi se moral pred skretom odštempljat, da bi te not spustil.
Si predstavljam, ker ljudje zaradi lenobe taktično zadržujejo drek. FUJ, kaka se doma!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmolWhale ()
To ni lenoba, to je osebna časovna organiziranost. Lenuhi, ki ne razmišljajo se nespametno že doma userjejo, ker je za njih to lažje, kot pa slediti začrtanem urniku.
Ja pa vsaj 15 minut per session moras biti na wcju.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Pa ja, menda ne bom svojega prostega časa zapravljal za pisanje po Slotechu, se razume ... 15 min minimum za WC, potem še 10 min kofi, 10 minut zijanje skozi vrata v marketing oddelek, nato pa delat do naslednje manjše ali večje potrebe.
thramos ::
Itak da zapaše. Sej zato maš, tako kot doma, na zalogi tisto, kar ti paše, ne pa, kar ti kupi delodajalec. Ne vem no - itak gre za drobiž, tako pri hladnem piru v hladilniku al pa 50 € višji plači. K sreči mi trenutno ne eno ne drugo ne pomeni praktično nobenega faktorja pri izbiri službe. Zato se mi pa zdi nenavadno, da se eni prodajo oziroma vidijo dodano vrednost v 'zastonj' kavi.
matic492 ::
Itak da zapaše. Sej zato maš, tako kot doma, na zalogi tisto, kar ti paše, ne pa, kar ti kupi delodajalec. Ne vem no - itak gre za drobiž, tako pri hladnem piru v hladilniku al pa 50 € višji plači. K sreči mi trenutno ne eno ne drugo ne pomeni praktično nobenega faktorja pri izbiri službe. Zato se mi pa zdi nenavadno, da se eni prodajo oziroma vidijo dodano vrednost v 'zastonj' kavi.
Zato ker so plače skoraj iste.... in če imaš dve pondube za isto ali podobno plačo, pač izbereš službo, kjer ti je bolj všeč pisarna in je novejša kofe mašina.
Še posebej kot junior/začetnik, jaz sem dobil, ko sem začel dobesedno isti znesek v € ponudbo in sem se odločal samo na podlagi podjetja/perkov.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
thramos ::
Če bi bilo vse ostalo čist isto, ok.
Ampak je ponavadi, če bi bila že plača enaka, cel kup drugih okoliščin (ki jim ne rečemo 'perks') toliko drugačnih, da majo bistveno večji vpliv na odločitev kot pa vrsta kavomata.
Ampak je ponavadi, če bi bila že plača enaka, cel kup drugih okoliščin (ki jim ne rečemo 'perks') toliko drugačnih, da majo bistveno večji vpliv na odločitev kot pa vrsta kavomata.
BadgerSkin ::
Popust na izdelke/storitve firme za katero delaš to mi je najbolj pošteno in privlačno, so mi na razgovoru nekoč ponujali že neomejeno količino sladoleda, drugje pa zelo velike popuste na "malice" pri poslovnem partnerju, saj sliši se lepo, tistih dveh šihtov tako nisem dobil ne vem pa tudi ali obstajajo kakšne omejitve.
poweroff ::
Mike_Rotch je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
ampak računa ti pa tudi ni zmanjšal
Seveda ne, zakaj bi ga? Nekateri tukaj če nekaj časa razlagamo, da je plača eno, dodatne ugodnosti pa drugo.
Pri zidarjih je cena v najprej določena in popolnoma neodvisna od kavic in mrzlega pira. Je pa res, da se bo zidar pri meni verjetno bolj potrudil kot pri nekomu, ki mu teh stvari ne nudi.
Bistvo je pač, da včasih daš (plačaš) kavo tudi prijateljem, brezdomcu, itd. Gre preprosto za nek človeški odnos - in ravno take male stvari držijo na koncu družbo skupaj. Ustvarjajo zaupanje med ljudmi.
To je bolj stvar psihologije kot ekonomije. Eni tega žal ne razumejo čisto. Kot si lepo razložil - denar ni edini motivator.
sudo poweroff
poweroff ::
A si predstavljaš, da bi se moral pred skretom odštempljat, da bi te not spustil.
Ja.
Na določenih delovnih mestih je WC v drugi varnostni coni in rabiš to cono zapustiti (s spremljevalcem!), da greš lahko na WC. In seveda ko vstopiš nazaj spet obvezna kontrola. Bolano, ampak so taki primeri, ja.
sudo poweroff
Mato989 ::
Mike_Rotch je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
ampak računa ti pa tudi ni zmanjšal
Seveda ne, zakaj bi ga? Nekateri tukaj če nekaj časa razlagamo, da je plača eno, dodatne ugodnosti pa drugo.
Pri zidarjih je cena v najprej določena in popolnoma neodvisna od kavic in mrzlega pira. Je pa res, da se bo zidar pri meni verjetno bolj potrudil kot pri nekomu, ki mu teh stvari ne nudi.
Bistvo je pač, da včasih daš (plačaš) kavo tudi prijateljem, brezdomcu, itd. Gre preprosto za nek človeški odnos - in ravno take male stvari držijo na koncu družbo skupaj. Ustvarjajo zaupanje med ljudmi.
To je bolj stvar psihologije kot ekonomije. Eni tega žal ne razumejo čisto. Kot si lepo razložil - denar ni edini motivator.
Dobro razumemo ampak denar je glavni motivator... In zelo smesno izpade ce nisi zadovoljen s placo hkrati pa gledas direktorja ki se hvali da pa je pri vas kabica pa sadje pa katkoli pac je.....
Dejansko mene osebno to demotivira ne pa motivira
zee ::
- delo od doma
- sposobno visok budget za opremo in nadgradnjo strojne opreme in domače pisarne
- podpora, tudi finančna, za pridobivanje novih znanj
- 50 dni letnega dopusta
- dodatno zdravstveno in zavarovanje zame in za družino
V prejšnji službi smo imeli free flow pivo. Je bilo zanimivo prvi mesec, potem pa ne več. Službeni telefon in avtomobil me ne zanimajo, rajši imam na ta račun ustrezno višjo plačo.
Pojasnilo zadnjih dveh alinej: Letni dopust je v Singapurju žalost, enako zdravstvene storitve brez zavarovanja.
- sposobno visok budget za opremo in nadgradnjo strojne opreme in domače pisarne
- podpora, tudi finančna, za pridobivanje novih znanj
- 50 dni letnega dopusta
- dodatno zdravstveno in zavarovanje zame in za družino
V prejšnji službi smo imeli free flow pivo. Je bilo zanimivo prvi mesec, potem pa ne več. Službeni telefon in avtomobil me ne zanimajo, rajši imam na ta račun ustrezno višjo plačo.
Pojasnilo zadnjih dveh alinej: Letni dopust je v Singapurju žalost, enako zdravstvene storitve brez zavarovanja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
SambaShare ::
Tisti ki omenjate prigrizke/sadje. Jih imate v "neomejenih" količinah? Sprašujem ker v bivši firmi, so prinesli enkret tedensko, brez nekega urnika in je takoj pošlo. Tako da je bil bolj generator nezadovoljstva, dobili so samo tisti posedeni zraven kofetarnice. Pa sem isto slišal tudi za druge firme.
kuall ::
50 dni dopusta je kr luxus ampak po moje nuja. 20 dni je standard, ne? no jest si ga sam pol mau potegnem oz. 30 urni tedenski delavnik pa gre. pregori človek dokaj hitro posebej pri programiranju.
50 dni dopusta je kr luxus ampak po moje nuja. 20 dni je standard, ne? no jest si ga sam pol mau potegnem oz. 30 urni tedenski delavnik pa gre. pregori človek dokaj hitro posebej pri programiranju.
Je kar nuja. Greš enkrat letno v Evropo, pa gre 15-20 dni takoj. 30 urni delovnik ni slaba ideja.
zee
IL_DIAVOLO ::
Če se 3 ure na wc-ju skrivas, ne pomeni da imas 30 urni delavnik.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
mojsterleo ::
Samostojna organizacija dela mi je pomembna, da mi nekdo ne pametuje kaj in kako.
Glede materiala:
službeni avto Octavia karavan za privat uporabo (plačam samo prevožene km oz. direktno bencin - dizel), službeni laptop za privat uporabo, službeni telefon s sim kartico na firmo.
Nič od tega si ne rabim kupovat = prihranek.
Glede materiala:
službeni avto Octavia karavan za privat uporabo (plačam samo prevožene km oz. direktno bencin - dizel), službeni laptop za privat uporabo, službeni telefon s sim kartico na firmo.
Nič od tega si ne rabim kupovat = prihranek.
Dajmo se potruditi in držati nek nivo debate, no.
zee
Rok Woot ::
Ja sedaj je pa že služben laptop perk? Kar se mene tiče, to ni perk, saj pričakujejo, da boš delal na njem.
Dober perk v podjetju je, recimo socialna varnost. Če se zaposliš, te povozi traktor, te firma vzdržuje do konca življenja.
Kar se drugih perkov tiče, vidim, da vas ima več službena stanovanja/hiše. To se mi zdi res super, sploh če ti ga firma kupi, je pa tudi najem super. Vidim, pa da je povečini povezan s selitvami. A ima kdo v Sloveniji službeno hišo kot delavec (pa da on sam ni tujec)?
Dober perk v podjetju je, recimo socialna varnost. Če se zaposliš, te povozi traktor, te firma vzdržuje do konca življenja.
Kar se drugih perkov tiče, vidim, da vas ima več službena stanovanja/hiše. To se mi zdi res super, sploh če ti ga firma kupi, je pa tudi najem super. Vidim, pa da je povečini povezan s selitvami. A ima kdo v Sloveniji službeno hišo kot delavec (pa da on sam ni tujec)?
urli ::
Najbolje je, da imaš svojo pisarno. Zjutraj prideš, pozdraviš, oddelaš svoje in se po 8ih urah spokaš domov. Z mojega vidika bi bilo to daleč, daleč najboljše.
Jasno, še bolje pa je, če lahko delaš od doma in se v celoti izogneš tem novodobnim bullshitom.
Jasno, še bolje pa je, če lahko delaš od doma in se v celoti izogneš tem novodobnim bullshitom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urli ()
Rok Woot ::
Jaz raje delam v službi, v svoji pisarni. Lahko bi večino delal od doma, pa mi ne paše. Pol skoz neki mešam službo in prosti čas.
Jaz raje delam v službi, v svoji pisarni. Lahko bi večino delal od doma, pa mi ne paše. Pol skoz neki mešam službo in prosti čas.
Enako, ko si doma si pac doma. Ce jaz prinesem kak racunalnik domov, se ze zena pizdi zakaj nosim delo domov. Enako se pizdim jaz, ko ona neki doma homeofficira nosi papirje, debatira z investitorjem, elektricarjem, dobavitelji, ja seveda. Naj se spoka na siht, tam opravi svoje in ko konca, pozabi na delo. Ne pa neki polpol, da neves ali imas glavo pri sihtu ali doma.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
hendriks ::
Perks?
- Kafe imamo v kuhni
- Kafe pijemo 1 uro na šihtu, pa nam nihče ne teži
- Delo od doma ali v pisarni (paše 1x ali 2x na teden v office)
- Kafe imamo v kuhni
- Kafe pijemo 1 uro na šihtu, pa nam nihče ne teži
- Delo od doma ali v pisarni (paše 1x ali 2x na teden v office)
sds ::
Udelezba pri dobicku, odkup lastninskega deleza, visina dopusta, visina regresa, visina 13. place.
Mimogrede, taksni perki so v nekaterih slovenskih podjetjih normala, ostala pa raje mecejo pesek v oci z omogocanjem neomejenih kolicin kofeina (da vec naredijo), bananane (da so nahranjeni), areside (ker delajo "for peanuts"),...
Mimogrede, taksni perki so v nekaterih slovenskih podjetjih normala, ostala pa raje mecejo pesek v oci z omogocanjem neomejenih kolicin kofeina (da vec naredijo), bananane (da so nahranjeni), areside (ker delajo "for peanuts"),...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sds ()
Udelezba pri dobicku, odkup lastninskega deleza, visina dopusta, visina regresa, visina 13. place.Še en, ki ne razume nič.
Udelezba pri dobicku, odkup lastninskega deleza, visina regresa, visina 13. place, ... je čisto enako pesek v oči z nekimi dodatki namesto višje osnovne plače.
OrkAA ::
Udelezba pri dobicku, odkup lastninskega deleza, visina dopusta, visina regresa, visina 13. place.Še en, ki ne razume nič.
Udelezba pri dobicku, odkup lastninskega deleza, visina regresa, visina 13. place, ... je čisto enako pesek v oči z nekimi dodatki namesto višje osnovne plače.
Ha? Glede 13. place in visine regresa se strinjam, glede deleza pa definitivno ne.
Ce bi hotel visjo osnovno placo spravit na potencialni nivo lastniskega deleza, potem bi rabil kristalno kroglo in ze ob odprtju firme preracunat kaksna bo vrednost cez 5-10 let. To je recept za katastrofo. Ali bo placa popolnoma podcenjena, ali pa bos skuril vso likvidnost, ker dejanska rast ne bo dohitela projekcij.
Lastniski delez je tam zato, da razumes, da imas lahko direktni vpliv na vrednost firme. In ce se projekcije uresnicijo, potem si "placan" mnogo vec kot bi bil od redne place.
Seveda obstajajo firme, ki z lastniskim delezem nategujejo, ker je ze iz velikosti marketa jasno, da nikoli ne bodo noro zrastle, ampak to ni point. Osnovni mehanizem se vedno deluje.
Verjetno nisi sledil temi - sem samo (rahlo sarkastično) apliciral isto logiko, kot jo nekateri tule uporabljajo.
Mehanizem seveda deluje.
Ampak tudi mehanizem s kavicami in sadjem še vedno deluje.
Mehanizem seveda deluje.
Ampak tudi mehanizem s kavicami in sadjem še vedno deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delo od doma se v Sloveniji očitno (še) ne bo uveljavilo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 53763 (19597) | Baja |
» | Delo od doma - stroški na delavcu? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12101 (7925) | GupeM |
» | Razgovor za službo - pomembna vprašanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12701 (9311) | PikaPoka828 |
» | Teambuildingi in socializacija s sodelavci zunaj službe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14499 (8068) | LeQuack |