» »

Adblock kateri

Adblock kateri

1
2
»

velikBrokoli ::

Na lokalni server naložiš adguard ali pa pihole, da preko DNSja zblokiraš večino oglasov, na naprave pa naložiš Firefox z uBlock Originom.

Caracas ::

Ales je izjavil:

Tako svoje DNS zahtevke furaš preko freemium ponudnika iz ZDA, kjer ni čisto jasno, do katere mere je uporabnik dejansko produkt.

Zapri se v svojo luknjo. Al pa glej oglase. Aja, al pa oni podn od štekajočega lisičjega browserja uporabljaj. Da ne boš produkt ;)

Ales ::

Caracas je izjavil:

Ales je izjavil:

Tako svoje DNS zahtevke furaš preko freemium ponudnika iz ZDA, kjer ni čisto jasno, do katere mere je uporabnik dejansko produkt.

Zapri se v svojo luknjo. Al pa glej oglase. Aja, al pa oni podn od štekajočega lisičjega browserja uporabljaj. Da ne boš produkt ;)

Ti pa poslušaj B.B. Kinga, da se malo sprostiš. ;)

Sprostitev več kot očitno ti bolj potrebuješ. Kažeš vse očitne znake klinične preganjavice.

Ring0Ruin ::

velikBrokoli je izjavil:

Na lokalni server naložiš adguard ali pa pihole, da preko DNSja zblokiraš večino oglasov, na naprave pa naložiš Firefox z uBlock Originom.

Skratka, za brez veze uporabljas adguard ali pihole, ker uBlock Origin blokira oglas, se preden se domena sploh klice, ergo klic do DNS serverja sploh ne pride.

Ales je izjavil:

Ti pa poslušaj B.B. Kinga, da se malo sprostiš. ;)

Ignoriraj Caracasa, saj nima pojma kaj govori, malo je prisel trolat.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

Tako ja, vsakega ki opozori na tvoje idiotsko, paranoično, brez dejstev razmišljanje označi za trola pa bo.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: dr.Akula ()

joez7 ::

Med deluje še najbolje kombinacija UblocK Origin in AdBlocker Ultimate.
Tudi videe mi podpira. Če pa vklipim Ublock Lite, mi pa na določenih straneh ne odpre videa.
Včasih se je treba mal pomatrat. Sem mal za štos probal iz izklopljenim blokerjem. Pa na nekaterih straneh popolnoma znoriš. Le kaj si mislijo postavljalci strani, al so bolani....
Drgač pa Edge in W11.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Caracas je izjavil:

Tako ja, vsakega ki opozori na tvoje idiotsko, paranoično, brez dejstev razmišljanje označi za trola pa bo.

Tako kot ti, pod drugim nickom. S tem, da ti si trol.

joez7 je izjavil:

Med deluje še najbolje kombinacija UblocK Origin in AdBlocker Ultimate.
Tudi videe mi podpira. Če pa vklipim Ublock Lite, mi pa na določenih straneh ne odpre videa.
Včasih se je treba mal pomatrat. Sem mal za štos probal iz izklopljenim blokerjem. Pa na nekaterih straneh popolnoma znoriš. Le kaj si mislijo postavljalci strani, al so bolani....
Drgač pa Edge in W11.

Probaj Firefox, ker chrome (=edge) bo s casom vedno bolj prepreceval blokiranje oglasov. Ne pozabit, da imate tukaj opravka z podjetjem, ki vecino denarja zasluzi od oglasov, stranski produkt pa so platforme za serviranje oglasov in sledenje uporabnikom (android, chrome,...). Microsoft je pa samo "jaz bi tudi", kar lepo kaze, kako iz verzijo v verzijo Windowsov postajajo bolj polni oglasov in "telemetrije" (aka sledenju uporabnikov in gradnjo baze za targetirano oglasevanje).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

Preganjavice je težka reč...uporabljam samo en nick. Pa over and out še mi ne da več s tabo off topic nabijat. Uživaj v luknji in še naprej se trudi druge not povleči.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: dr.Akula ()

Caracas je izjavil:

Preganjavice je težka reč...uporabljam samo en nick. Pa over and out še mi ne da več s tabo off topic nabijat. Uživaj v luknji in še naprej se trudi druge not povleči.

Seveda trol.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

Mimogrede, samo iz firbca, zakaj uporabljate Chrome/Opero/Brave/ChromeKlon namesto Firefoxa? Kaj Opera/Brave ima, kar Firefox nima, ce ne drugega v obliki pluginov?

Ker to mi je bila vedno uganka, ja, saj se je Firefox malo bolj vlekel, preden so spisali nov rendering engine (10 let nazaj?), ampak danes dejansko ne vidim, kaj vam manjka, performancne razlike pa so tako majhne, da niti slab izgovor niso vec.

Je spet neka modna fora? Ne vidim nekih prednosti ostalih browserjev, razen, da jim je osnovna funkcionalnost (pri enem eno, pri drugem drugo,...) to, kar pri Firefoxu dobite kot moznost izbire preko pluginov in, da so, zaprta koda, kjer se nikomur vec ne da, dissasemblirat zadeve in ugotoviti, kaj skrivajo za zaprto kodo.

S tem, da se Firefox drzi standardov, Chrome pa nekaj po svoje, tako kot nekoc Internet Explorer.

Zgodovina sprememb…

Dve zame najpomembnejši kaj zna mobilna Opera in ne zna Firefox: prikazati spletne strani avtomatsko v temi (temna / svetla) katero imaš izbrano na telefonu in ne zna vrap texta na page. Pa mnogo počasnejši je Firefox. Ker 90% uporabljam web browser na telefonu mi to pač odtehta.

Caracas je izjavil:

Dve zame najpomembnejši kaj zna mobilna Opera in ne zna Firefox: prikazati spletne strani avtomatsko v temi (temna / svetla) katero imaš izbrano na telefonu in ne zna vrap texta na page. Pa mnogo počasnejši je Firefox. Ker 90% uporabljam web browser na telefonu mi to pač odtehta.

Glede barve, imas extension, Dark Reader. In Firefox ni nic pocasnejsi na nivoju, kjer bi to lahko opazil. To je nek bullshit iz 2015, ki ga FUDate po nepotrebnem, ce te pa strani zajebavajo v glavo, ker ne uporabljas najbolj priljubljenega browserja, za prikazovanje oglasov, spremeni User-Agenta v chrome (o ja, ne, da je Firefox pocasnejsi, internetne strani ga nalasc ovirajo, ker ne dobijo toliko podatkov o uporabnikih preko Firefoxa). Imas Extension. Youtube, je ze en primer, ki zacne precej hitreje delovati, ce misli, da uporabljas chrome (doh, ocitno). S tem, da kdorkoli danes uporablja youtube preko browserja, je dobesedno nor. Dela NewPipe (https://newpipe.net/) toliko bolje, da nisem youtuba odprl preko browserja ze leta. In ja, seveda, ga google ne mara.

Naslednji.

Zgodovina sprememb…

Ti dam dva, napačno napišeš samo za enega - Dark reader ti vse da vedno v dark, ne deluje glede na izbrano temo telefona, pa vrap teksta še zmeraj ne zna. Malo bolj se potrudi.

Ej, ej, kritike SW so čisto na mestu. Nihče ni popoln, Firefox še zdaleč ne, v marsičem.

Le boljša izbire je od na Chromiumu baziranih brskalnikov because Google. Je pa seveda jeba, če imaš kak priljubljen feature, ki ga med razširitvami ne najdeš.

Moj "desktop" workflow bi recimo zelo zmotilo, če ne bi več imel Firefox Multi-Account Containers in Container proxy (ter Tab Session Manager, ampak ta je tudi za Chromium).

joez7 ::

Kako je z blokerji pod Linuxom? Tle sem NOB.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Samo omenim, da imas tudi -P switch za firefox. Odpres vec browserjev (tako ali tako je vsak tab svoj process), pod drugim profilom, mu nastavis temo in plugine, ki jih uporablja.

Aha, tudi to mi je zelo uporabno. Vzel sem si čas in si ločil profile, ločeni zaznamki, ločene seje... pomaga pri ohranjanju pozornosti. Uporabljam le en profil hkrati in v njem ni nič, kar ni v kontekstu uporabe.

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

Nikonja ::

Če rabim zasebnost imam inštaliran Tor Browser, za navadno drk...e po spletu Opera funkcionira odlično. Zakaj se je...t še z Firefoxom in drkat z kompromisi če mi ni treba!
On topic, Ublock mi še najbolj funkcionira od vseh add blockerjev in ga imam povsod inštaliranega!

Nikonja je izjavil:

Če rabim zasebnost imam inštaliran Tor Browser, za navadno drk...e po spletu Opera funkcionira odlično. Zakaj se je...t še z Firefoxom in drkat z kompromisi če mi ni treba!
On topic, Ublock mi še najbolj funkcionira od vseh add blockerjev in ga imam povsod inštaliranega!

Zakaj imas sploh instaliran Tor browser? Instaliraj Firefox. Izklopi tistih par nastavitev, ki niso ok in to je to. Opera pa pac zaudarja in pocnete enako kot ste naredili, ko ste sli iz Firefoxa (mislim, da smo bili per capita, pred nastopom idiotskih post milenijskih generacij, njegov najvecji uporabnik na svetu), prestopate na vecje sranje in se tolazite.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Ring0Ruin je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Skratka, za brez veze uporabljas adguard ali pihole, ker uBlock Origin blokira oglas, se preden se domena sploh klice, ergo klic do DNS serverja sploh ne pride.

Na iphonu/televiziji pac nimam ublock origina, ta del pa pokrije se DNS blokiranje.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi Edge ne podpira več uBlock Origin in ostalih razširitev Manifest V2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
746372 (693) joez7
»

Blokiranje oglasov v YouTubu ni dovoljeno (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
33346845 (5592) KTr1sk
»

AdBlock Plus in 24ur.com

Oddelek: Pomoč in nasveti
448453 (1541) KTr1sk
»

YouTube začel preganjati blokado oglasov, na Irskem že pritožbe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10414928 (4889) gansta
»

Konec brskanja brez oglasov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
9119204 (9516) ales85

Več podobnih tem