» »

Manifest V3 in kaj nam ostane za blokiranje reklam?

Manifest V3 in kaj nam ostane za blokiranje reklam?

saveconsult ::

Zadnje čase opažam, da uBlock Origin v Chromu ne blokira več vsega kar je nekoč. Manifest V3 počasi reže razširitvam funkcionalnost in po tem kar berem, bo samo slabše.

Na Firefox sem se sicer preselil za privatno brskanje, ampak na službenem laptopu in na telefonu nimam vedno te izbire. Pa sem začel razmišljat, kaj sploh ostane, če browser razširitve postanejo neučinkovite.

Ena stvar ki sem jo začel raziskovat je DNS blokiranje. Načeloma se reklame ustavijo preden sploh pridejo do naprave. Dela na vsem (telefon, računalnik, router), brez nameščanja česarkoli. Pi-hole sem imel doma na Raspberryju eno leto, dela OK ampak samo na domačem omrežju.

NextDNS sem probal, ampak zgleda da ga nihče več ne razvija?

Videl sem na Ublock Origin strani, da je nek ublockdns.com tud opcija, brezplačen pa brez emaila ampak še nisem podrobno testiral. Zgleda lep vmesnik.

Ima kdo tukaj izkušnje z DNS blokiranjem kot primarno zaščito?

pegasus ::

Na telefonih je kar ok. Pač sprejeti moraš, da če site servira reklame iz lastne domene, stvar ne more delovati.

starfotr ::

krucymucy ::

Brave browser?

vke4XC ::

uBlock Origin Lite V3 na Optimal ni v redu? saj lahko svoje filtre uvoziš
nekaj še verjetno pripomore vpn s svojim sekuritatem,
posebej pa agentski comet (23.9K ads and trackers blocked?), s prenosom iz chrome v3

DePalmo ::

uBlock Origin Lite? A ni Manifest v3 že zunaj ali je samo selektivno? Imam Chrome Version 146.0.7680.71 (Official Build) (64-bit), kateri naj bi že imel v3 in na računalniku ne vidim oglasov. Na telefonu imam pa Blokada 5, deluje v 99%. Zanimivo da ponavadi odpove na slovenskih straneh, na tujih deluje.

DNS66 mi je nekaj znan, mislim da sem ga že probal, pa nisem bil zadovoljen. Je Blokada lažji in boljši.

bm1973 ::

Origin uBlock ne obstaja več za Chrome.

Sam vprašanje časa, kdaj bo izginil tudi za Firefox in Edge.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

vke4XC ::

uBlock Origin LITE (ne Latte, FFS, čeprav paše zraven) na Optimal nastavitvah, podpira manifest V3, prav zato. Ne vem, koliko rešuje sam lite in koliko mu pomaga vpn bunker, naj kdo poeksperimentira in obvesti vesoljno bralstvo.

Comet browser je pa čisto svoje poglavje - nekoč so podarili 1mo PX, če si instaliral Comet in sem ga ohranil, da AI podprt browser dela agentsko tudi z drugimi AI web chati - pravi pa - mater tole pa leti 24K ads and trackers blocked, žal ne gre za čistost zlata ;-)

PunkDude ::

Uporabljam Ghostery.

nekipac ::

Pi-hole ne blokira vseh oglasov, sploh pa ne kakšnih Youtube, ki so najbolj moteči. V službi sem si brez težav namestil Firefox ampak le na svojemu uporabniku. Nisem potreboval administratorskih pravic.

jakapaka ::

za strani ki si kritične uporabljam Brave Browser, strani kot thepiratebay in hianime deluje super

vres.ales ::

brave je tudi za youtube super

deskstar ::

Za Youtube so super tudi NewPipe, PipePipe, Tubular, Grayjay in ReVanced.

Daniel ::

Pri DNS obstaja tudi ControlD. Je pa plačljiv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Xserces ::

yt oglasov ne moreš blokirat na dns ravni. oglase ti servirajo z iste domene...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Kn3dL ::

Cromite (chrome engine) + ublock origin (manifest v2) je opcija in deluje super na androidu. Po instalaciji se omogoči dev settings in extensions pa namestiš iz tega linka addon https://chromewebstore.google.com/detai.... Če se ne motim se lahk namestijo vsi desktop extensni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo Nemčija prepovedala blokiranje oglasov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
848636 (4297) GY)y86YdAimE
»

Tudi Edge ne podpira več uBlock Origin in ostalih razširitev Manifest V2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7511058 (2955) joez7
»

Firefoxa brez Googla ni (strani: 1 2 )

619954 (4521) gruntfürmich
»

Adblock kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
697865 (4312) velikBrokoli
»

Konec brskanja brez oglasov? (strani: 1 2 )

9124773 (15085) ales85

Več podobnih tem