» »

Zmore GTX 1070 poganjat 4K pri 120Hz+?

Zmore GTX 1070 poganjat 4K pri 120Hz+?

Stari89 ::

Živjo!
Razmišljam o nakupu novega monitorja (recimo nekaj v rangu LG 27GN950-B) in imam preprosto vprašanje. A bo moj GeForce GTX 1070 zmogel poganjat monitor z resolucijo 4K pri 120 ali 144 hercih (ali več)? V specifikaciji na uradni spletni strani piše, da je zadeva "DisplayPort 1.2 Certified, DisplayPort 1.3/1.4 Ready." V teoriji bi moralo delovat? Če je že kdo poskusil s to generacijo grafičnih kartic in mu deluje, bom jako vesel, če to sporoči.
Pa vljudno prosim brez "Ne boš mogel poganjat iger pri tej resoluciji in frekvenci!!!". Vem.
LP
  • spremenilo: Stari89 ()

Motion ::

Brskalnik in pasjanso bo ja, AAA igre ki so izšle v zadnjih 5ih letih pa ne. vsaj ne da bi blo igralno

Stari89 je izjavil:

Pa vljudno prosim brez "Ne boš mogel poganjat iger pri tej resoluciji in frekvenci!!!". Vem.

Motion je izjavil:

Brskalnik in pasjanso bo ja, AAA igre ki so izšle v zadnjih 5ih letih pa ne. vsaj ne da bi blo igralno

1A odgovor, res.

https://www.pcmag.com/news/ultimate-pc-...

tuki je mal razloženo kakšen bandwith rabiš za 4K in visok refresh rate. Pa naj te ne moti če je za igre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Jp, to mi je jasno.
Vprašanje je, a je že kdo od na forumu preveril, če GTX serije 10 zares podpirajo DisplayPort 1.4 ali ne.

Za mojga MSI armour GTX 1070 piše https://www.msi.com/Graphics-Card/GeFor...
Neč ne omenjajo DisplayPort 1.2 Certified, DisplayPort 1.3/1.4 Ready. Sam da je output po standardu 1.4B
kaj za en GTX 1070 maš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Enaka informacija je navedena za mojega Gigabyte GeForce(R) GTX 1070 G1 Gaming 8G (rev. 1.0).

Ne želim si nabavit 120Hz+ monitorja, da bi ga na koncu moral poganjat pri 60Hz, dokler ne nadgradim grafične kartice čez nekaj let. Do takrat bojo taki monitorji cenejši.

mirancar ::

jst mam 1080ti z 4k144hz in je situacija taka:
-kartica mi ne podpira "DSC", to je display screen compression, tko da polni output ne dela brez nekih drawbackov
-drawback je da namest "RGB" je "ycbcr422", to je nekaj z barvami
-lahko imam 4k144hz, ampak je potem v IDLE poraba grafične kartice ~65W, kar je nesprejemljivo
-na 4k120hz je idle poraba ~22W, kar rata sprejemljivo, ni pa ravno optimalno

torej jst laufam na 4k120 ycbcr422

kot zanimivost, ko sem dobil ekran je delalo 4k120hz z RGB, v 4k144hz pa samo z ycbcr422
potem je prišel nek nov firmware za monitor, zdaj pa nimam več možnosti laufati 4k120 z RGB

rekel bi tud da neke očitne razlike ne opazim med 144hz RGB (preko alder lake integrirane grafike) in 120hz ycbcr422

Odlično. Hvala za info!

TheBlueOne ::

To bi bilo vejretno bolj vprasanje za 3070 kot pa 1070. Meni se ze 3070 pri skoraj 4K (DELL ALIENWARE AW3821DW) kar bori. AAA so menda tam pri 80hz, je pa res, da sem bolj poredko gledal.

mirancar ::

ja ni vse v AAA in igre,
jaz igram večina dota2 in lepo laufa 4k120 brez glitchev
tud sam desktop usage je precej bolj prijeten

v dober monitor se ti kr splača investat če mene vprašaš, je več vredno kot najboljša grafična in novi procesor

meho7 ::

Motion je izjavil:

Vezda da gre

Samo graficne detajle zmanjsas pa siba z 40-50fps

Sheteentz ::

OP-ja zanima, ali zmore 1070 poganjat 4K/144, eni pa tle nabijate o nekih igricah. Funkcionalna pismenost na nivoju našega JJ-ja, bravo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29274545 (24387) Yenk
»

Display Port v Sloveniji ?

Oddelek: Kaj kupiti
345906 (4009) Heisenberg
»

HDMI kabel ne deluje (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
809613 (7565) deejay2
»

Samsung bo podprl FreeSync

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
208909 (6647) hojnikb

Več podobnih tem