» »

Excel pomoč

Excel pomoč

nurmaln ::

Živjo

V excel tabeli imam sledeče stolpce:

* IME DELAVCA
* DATUM PRIČETKA ZAPOSLITVE
* DATUM KONCA ZAPOSLITVE

Ker je bilo lahko s posameznim delavcem lahko sklenjenih več zaporednih pogodb ima lahko delavec na primer tri vrstice (od 2011 do 2013, od 2013 do 2015 in od 2015 do 2018).
Kako bi dosegel, da mi excel prešteje samo tiste, ki so v nekem letu dokončno zapustili podjetje? Se pravi kako iz treh vrstic prikažem samo eno (zadnjo) za vsakega sodelavca?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Thomxy ::

Bi pomagal, ampak ne razumem vprašanja dovolj natančno.

ytodf ::

nurmaln je izjavil:

Kako bi dosegel, da mi excel prešteje samo tiste, ki so v nekem letu dokončno zapustili podjetje? Se pravi kako iz treh vrstic prikažem samo eno (zadnjo) za vsakega sodelavca?

Pomaga kaj =FILTER(..., ISBLANK(...)) ?

Argonavt ::

Na prvo žogo, verjetno obstajatud hitrejša rešitev pa dve varianti sta različni na listu:

fdfd

fdfd

nurmaln je izjavil:

Živjo

V excel tabeli imam sledeče stolpce:

* IME DELAVCA
* DATUM PRIČETKA ZAPOSLITVE
* DATUM KONCA ZAPOSLITVE

Ker je bilo lahko s posameznim delavcem lahko sklenjenih več zaporednih pogodb ima lahko delavec na primer tri vrstice (od 2011 do 2013, od 2013 do 2015 in od 2015 do 2018).

nurmaln ::

Najlepša hvala.
Sem uporabil Argonavtov namig za MAXIFS. Ker moja verzija excela te funkcije še nima sem pač uporabil =MAX(IF...) in array funkcijo tako, da sem v nov stolpec pri vsakem zaposlenem dobil datum zadnjega konca zaposlitve. Potem sem iz podatkov naredil vrtilno tabelo in Voila!

hvala vsem
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč excel (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
587912 (3489) -JM-
»

Prosim za pomoč - Excel