Forum » Pomoč in nasveti » Excel pomoč
Excel pomoč
nurmaln ::
Živjo
V excel tabeli imam sledeče stolpce:
* IME DELAVCA
* DATUM PRIČETKA ZAPOSLITVE
* DATUM KONCA ZAPOSLITVE
Ker je bilo lahko s posameznim delavcem lahko sklenjenih več zaporednih pogodb ima lahko delavec na primer tri vrstice (od 2011 do 2013, od 2013 do 2015 in od 2015 do 2018).
Kako bi dosegel, da mi excel prešteje samo tiste, ki so v nekem letu dokončno zapustili podjetje? Se pravi kako iz treh vrstic prikažem samo eno (zadnjo) za vsakega sodelavca?
* IME DELAVCA
* DATUM KONCA ZAPOSLITVE
Ker je bilo lahko s posameznim delavcem lahko sklenjenih več zaporednih pogodb ima lahko delavec na primer tri vrstice (od 2011 do 2013, od 2013 do 2015 in od 2015 do 2018).
Kako bi dosegel, da mi excel prešteje samo tiste, ki so v nekem letu dokončno zapustili podjetje? Se pravi kako iz treh vrstic prikažem samo eno (zadnjo) za vsakega sodelavca?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
ytodf ::
Argonavt ::
Na prvo žogo, verjetno obstajatud hitrejša rešitev pa dve varianti sta različni na listu:
Živjo
* IME DELAVCA
* DATUM KONCA ZAPOSLITVE
nurmaln ::
Najlepša hvala.
Sem uporabil Argonavtov namig za MAXIFS. Ker moja verzija excela te funkcije še nima sem pač uporabil =MAX(IF...) in array funkcijo tako, da sem v nov stolpec pri vsakem zaposlenem dobil datum zadnjega konca zaposlitve. Potem sem iz podatkov naredil vrtilno tabelo in Voila!
hvala vsem
Sem uporabil Argonavtov namig za MAXIFS. Ker moja verzija excela te funkcije še nima sem pač uporabil =MAX(IF...) in array funkcijo tako, da sem v nov stolpec pri vsakem zaposlenem dobil datum zadnjega konca zaposlitve. Potem sem iz podatkov naredil vrtilno tabelo in Voila!
hvala vsem
"I will be quoted in someone's signature,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7912 (3489) | -JM- |
» | Prosim za pomoč - ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 1205 (680) | Twixz |
» | Excel in štetje črk ?Oddelek: Programska oprema | 2148 (1669) | smetko |
» | Nadzor na, izven delovnega mestaOddelek: Informacijska varnost | 1991 (1565) | ThinkPad |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4731 (4153) | veteran |