Forum » Strojna oprema » Čiščenje laserskega tiskalnika
Čiščenje laserskega tiskalnika
DamijanD ::
Že nekaj časa se na papirju pojavljajo sledi barve (ob strani črte). Danes sem na hitro pogledal predal s tonerji in ugotovil, da je "tekoči trak" na katerega verjetno pridejo valjčki zapacan z barvo. S čim se to lahko čisti? Lahko navadne papirnate brisačke ali so pregrobe? Mogoče nežni robčki za nos ali naj raje žrtvujem eno mikrokrpico za čiščenje očal? Ne vem koliko je ta trak občutljiv na praske...
Han ::
Če misliš gladek valj, ki je ponavadi sinje modre ali zelene barve, s čiščenjem zelo verjetno ne boš odpravil neželenih sledi na papirju. Obrišeš ga lahko z izopropanolom rahlo navlaženo mehko bombažno krpico ali robčkom.
Bolj trajna rešitev je nov valj ali cela kartuša, če valj ni ločen.
Bolj trajna rešitev je nov valj ali cela kartuša, če valj ni ločen.
Ne ne mislim valjčka od tonerja - ampak nek "tekoči trak" - možno, da se to imenuje transfer belt
bobby ::
Že nekaj časa se na papirju pojavljajo sledi barve (ob strani črte). Danes sem na hitro pogledal predal s tonerji in ugotovil, da je "tekoči trak" na katerega verjetno pridejo valjčki zapacan z barvo. S čim se to lahko čisti? Lahko navadne papirnate brisačke ali so pregrobe? Mogoče nežni robčki za nos ali naj raje žrtvujem eno mikrokrpico za čiščenje očal?
Ne vem koliko je ta trak občutljiv na praske...
-dej kako sliko postej
-ali so te črte točno določene barve ali je mavrica
-če je določene barve, vzami toner te barve ven in preveri spodnji zeleni valj, če ima črto.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
DeeCoy ::
Gobica, ki čisti "transfer belt" je šla oz. se je odlepila. Imam isti problem na nekem starem samsungu.. Novega kompleta se ni splačalo kupiti, tako da sem razdrl v prafaktorje in menjal samo trak, gobico pa zimproviziral.. Dela za silo, ni pa ravno za pogodbe printat.. Ponavadi se ne splača popravljat ker je nov tiskalnik skoraj cenejši kot transfer belt assembly..
Malo sem spucal, pa ni bilo bistveno bolje. Ko sem pa še tonerje zamenjal in spucal je pa OK. Tako da je očitno en toner "puščal" in ni delal pravilno. Vglavnem zdaj zgleda, da bo ok.
tony1 ::
Imam nekoliko podoben problem s 5 let staro Kyocero FS-1061DN. Že nekaj časa izpisuje blago sivo po celem listu. Črke so zares črne, ampak v bistvu hudič še celo stran pobarva blago sivo.
Ima kdo kakšno idejo, kaj je narobe?
Ima kdo kakšno idejo, kaj je narobe?
Nejcos ::
Verjetno si uporabljal razlicne firme neoriginalnih tonerjev. Potrebno je ocistiti razvijalno enoto. Potem pa uporabljati samo eno firmo neoriginalnih tonerjev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tiskalnik tiska vertikalne črte? Kaj je vzrok..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1306) | mailer |
» | Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8564 (3317) | noraguta |
» | laserski printer "paca"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1696 (1367) | [D]emon |
» | Neoriginal tonerOddelek: Pomoč in nasveti | 2059 (1373) | mat xxl |
» | barvni laserski printer - multi napravaOddelek: Kaj kupiti | 5699 (3430) | mailer |