Forum » Strojna oprema » Računalnik ne prepozna USB ključka
Računalnik ne prepozna USB ključka
SlyCrespo ::
Pozdravljeni!
Na enem starejšem računalniku z na novo nameščenim Windows XP, mi ne delujejo USB ključki. Probal sem dva različna ključka, ampak nobenega od njiju mi sistem ne prepozna. Sicer se desno spodaj pojavi balonček, kjer piše, da je zaznana nova naprava, ampak v raiskovalcu pa ključka ne kaže. Za enega od ključkov, ki sem jih probal, vem da je verzije USB 3.0, za drugega pa nisem prepričan katere verzije je... Naj omenim, da pa USB oddajnik za tipkovico, deluje normalno na tem računalniku (vseeno v katero USB vtičnico ga vtaknem). Plata je MSI G31TM-P21. Sem iskal USB 3.0 driverje na netu, ampak nisem našel nič.. Prosim za pomoč! LP
Na enem starejšem računalniku z na novo nameščenim Windows XP, mi ne delujejo USB ključki. Probal sem dva različna ključka, ampak nobenega od njiju mi sistem ne prepozna. Sicer se desno spodaj pojavi balonček, kjer piše, da je zaznana nova naprava, ampak v raiskovalcu pa ključka ne kaže. Za enega od ključkov, ki sem jih probal, vem da je verzije USB 3.0, za drugega pa nisem prepričan katere verzije je... Naj omenim, da pa USB oddajnik za tipkovico, deluje normalno na tem računalniku (vseeno v katero USB vtičnico ga vtaknem). Plata je MSI G31TM-P21. Sem iskal USB 3.0 driverje na netu, ampak nisem našel nič.. Prosim za pomoč! LP
Han ::
Ta plata ima samo USB 2.0. USB 3.0 lahko dobiš le s PCIe kartico, a če imaš v mašini PCIe grafično, nimaš proste PCIe reže... Skratka, ali najdeš starejši oziroma kompatibilen USB ključ, ali pa poskusiš še z 32 bitnim Windows 7, 8.1 ali 10.
Ahim ::
Pozdravljeni!
Verzija USB nima veze, ker je v principu vsaka stran sposobna tudi znizat standard/hitrost.
Ko reces, da ZSB kljucka "ne vidis v raziskovalcu" - poglej najprej Device Manager, se pokaze med USB napravami (najbrz kot nek mass storage)?
Nato poglej v Disk Management (desni klik na My Computer, Manage, Disk Management), se vidi tam? (poscrollaj navzdol v oknu spodaj, ce je potrebno)
Ce se vidi, ali ima gor filesystem, je healthy, ima doloceno "crko pogona"?
Tvoja tezava se precej verjetno skriva v slednjem.
DeeCoy ::
Pozdravljeni!
Izbriši windows xp in hardware na katerem je nameščen. To bo edina rešitev, razen če je potreba po kakih specializiranih programih in je mašina "offline".
DirkDiggler ::
Bom si sposodil to temo. Namreč na prenosnem računalniku imam nameščen Windows 11. Na računalniku imam en 3.0 port in en 2.0 port. Imam težavo, da mi računalnik ne zazna USB 3.0 ključka na 3.0 portu. Če v 2.0 port dam USB 3.0 mi ga zazna vendar pa hitrost ni hitra (ker je v 2.0 portu seveda). Če pa v 3.0 port vtaknem USB kateri ni 3.0 deluje normalno. USB 3.0 deluje normalno na drugem računalniku s 3.0 portom. Skušal sem formatirati USB in ponovno namestiti gonilnike vendar še vedno neuspešno. Mogoče kakšna ideja ?
V-i-p ::
Če ga vtakneš samo polovico, deluje kvečjemu kot USB 2.0.
Jp, pri telefonih je isto. Sem enkrat dal polnit A51 pa gledam kakšnih 16ur do konca :). Je telefon potem javil, naj preverim napajalnik in kabel pa je res bil samo na pol kabel notri.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gigabyte 970A-UD3P Rev 2.0 in USB 3.0 problemOddelek: Strojna oprema | 2717 (2522) | Sami |
» | kateri usb kljuc (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14623 (12198) | knap |
» | USBOddelek: Pomoč in nasveti | 2897 (1751) | Dzhimen |
» | Ali je USB 3.0 kompatibilen z 2.0...Oddelek: Strojna oprema | 5230 (3473) | Dr_M |
» | priklop zunanjega diska na dvd predvajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1201 (1067) | polde66 |