» »

Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. kopij.

Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. kopij.

«
1
2

glinik ::

Če kupujete printer na katerem se bo precej printalo, raje pozabite na laserske printereje ranga 100k sit. Na firmi smo kupili Samsunga CLP 510. Mesečno se dela cca. 3000 kopij. Printerji tega ranga nikakor niso primerni za takšno št. kopij!!

Na kaj je potrebno paziti, ko kupuješ printer:

- obvezno vprašat SERVISERJA kateri printer je primeren za vas - nikakor ne prodajalec, ki nima pojma. Obvezno podat št. kopij ki bi se predvideno printale!
- ko se kupujejo tonerji je potrebno pogledat za koliko kopij je toner, saj so polnjeni različno!!! Npr. za zgoraj omenjeni printer je toner z oznako CLP-510D2Y, za 2000 kopij! 2Y nam pove št. kopij.

Pa prijetno nakupovanje ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

perci ::

a to je vse? glede na naslov topica, sem mislil, da bos napisal vsaj 5-stranski tutorial za nakup printerja za podjetje :\

glinik ::

Saj pravim, da se morajo pogovorit s serviserjem.

Če sem samo enemu pomagal s tem, je moj trud poplačan.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Vikking ::

Jah evo jst sm zej nabavu Kyocera 1030, čakam da ga pripeljejo. Kar se tiče spraševanja serviserja pa HVALA LEPA;(( . Tip mi hoče na vsak način prodat tiskalnik, itak sem se odloču da ga kupim pri njemu, pa tudi točno kaj bom kupil. Ampak sm ga malo še spraševal in se neki trudi, pa ugotovim da vem več od njega. Nazadnje mu rečem za skonto, da dobim pri spletni trgovini ceneje. Pa mi začne metat, da kako mi morjo uni priklopit tiskalni, pa dat toner noter, pa inštalirat software. Pa bolj ko mu govorim da je to mala malca, bolj mi govori da je to nek zafukan posebno filigranski zajeban del, da je treba pazit, da to ne zna vsak, da se takoj vse uniči, pa da se bom zajebu ko bom kupu pri spletni trgovini..... v glavnem sm mislu da se bom pobral vsak cajt, pa je dau skonto.

Za Xerox Phaser serijo ki so jo tud neki hvalil, sem slišal iz "neuradnih virov" da so stranke nezadovoljne ker je vzdrževanje predrago.

krho ::

Vikking pazi se Kyocere... Mi smo imeli grozne probleme s šumniki...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

glinik ::

Mogoče si res priletel na cvetko, smola pač.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

itak37 ::

Ah, problem je, ker ste kupili en poceni barvni laser, ki je namenjen za domaco uporabo, ne pa za pisarno. Pred nakupom se niste niti pozanimali, koliko stane toner in kolko listov se sprinta z njim.

Klemzz ::

jst mam že lep čas konico minolto pagepro 1300W, z enim tonerjem sm naredu cca. 6000 kopij, je tut cenouno dost ugodn...sm zadovoln :D

Big_Al ::

Saj so tudi 5K barvni tonerji ter 7K črni za 510-ko.

glinik ::

itak37,
ja seveda. Povsem na slepo smo kupili ... prosim te lepo ... saj nismo v vrtcu.

Da obstajajo različno polnjeni tonerji, do sedaj nisem vedel. Sem prepričan, da sedaj to ve marsikdo.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

itak37 ::

Ce se niste pozanimali glede cene tonerjev in koliko strani zdrzijo in ste zdaj razocarani, se mi zdi da niste opravili domace naloge.

glinik ::

Seveda smo se o vsem pozanimali ...

Problem je v tem, da tak printer ni delan za 3000 kopij na mesec, saj se že po pol leta (ali prej) mora zamenjt "celo" drobovje, ki stane skoraj tolko kot celoten printer ;( .

Polek tega je printer zelo neracionalen in potraten. Če ima fotokopirana stran vsaj eno modro črko, se smatra enako, kot če je 1/4 strani v modrem ??!! Dražji printerji bi naj to imeli pošlihtano ...

P.S. Me res zanima kdo ima tak printer za domačo uporabo ;)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

s53zo ::

Kako je pa kaj z Nashuatec 620?

dolenska ::

lp
hja glede nakupa tiskalnika za podjetje je pomembno da je dovoljena mesecna obremenitev printov dost velka, saj v nasprotnem primeru pridejo kmalu veliki stroski z vzdrevanjem naprave.tonerji za tiskalnike imajo ponavadi več kapacitet (3000,5000,6000 printov).

za podjetja se tudi priporoča nakup tiskalnika, ki ima vgrajeno mrežno kartico, ker preko usb kabla celo podjetje ne more printat.

vse več podjetij se pa odloča za nakup fotokopirnega stroja oz. multifunkcijske naprave, saj današnji fotokopirci omogočajo fotokopiranje, skeniranje, faksiranje, printanje. praviloma so fotokopirni stroji že po velikosti večji kot printerji, so samostoječi in omogočajo večjo mesečno obremenitev printov.

v nekaj letih (1-2) se bojo barvni fotokopirni stroji tako pocenili da bojo skoraj enako dragi kot črnobeli fotkopirci. Se pa splača za podjetje nakup barvnega fotokopirca oz.multifunkcijse naprave, saj potlej odpade nakup barvnih tiskalnikov. ti fotokopirci imajo možnost tiskanja na format A3 ali celo A3+, kar je za večino podjetij dovolj.barvni tiskalnik, ki printa na A3 je v primerjavi z barvnim fotokopircem, res za polovico cenejsi, vendar nima take funkcionalnosti in razširljivosti, tako da bi jaz za svoje podjetje definitivno kupil barvni fotokopirc.
tonerji za fotokopirne stroje so pa neprimerno cenejsi kot za tiskalnike, z enim tonerjem pa naredijo bistveno več izpisov.
Tukaj se da podpisat se pogodbo, o servisiranju in vzdrževanju fotokopirnega stroja. podjetje plačuje od vsakega natisnjega ali kopiranega lista 2-4 sit, s tem pa ima ves potrošni material (tonerji, bobni...), redne in izredne servise, ter rezervne dele zastonj.

Duhec ::

@Glinik je napisal:
Če kupujete printer na katerem se bo precej printalo, raje pozabite na laserske printereje ranga 100k sit. Na firmi smo kupili Samsunga CLP 510. Mesečno se dela cca. 3000 kopij. Printerji tega ranga nikakor niso primerni za takšno št. kopij!!
...Seveda smo se o vsem pozanimali ...
Problem je v tem, da tak printer ni delan za 3000 kopij na mesec, saj se že po pol leta (ali prej) mora zamenjt "celo" drobovje, ki stane skoraj tolko kot celoten printer ...


Hm, hm !
Samsung CLP-510 je namenjen za male in srednje pisarne in ima mesečni ciklus 35.000 kopij kar je več kot 10x toliko kot naredite vi na mesec (3000) !
In verjemi, da je vsa mehanika v notranjosti temu ustrezno narejena in da JE primeren za več kot 3000 kopij/mesec.
V pol leta ste naredili recimo 6x3000=18.000 kopij. Če imate 'manjše' tonerje za 2000 kopij raje nabavite večje za 5000 C/M/Y in 7000 Black.
Boben se menja pri cca. 50.000 kopijah.
Zanima me, kaj od 'drobovja' ste že čez pol leta morali zamenjati pri tem tiskalniku in zakaj niste uveljavili garancijo ?

Bi pa (naj)prej pomislil na:
- imate v delovnem okolju kakšnega preveč pametnega sodelavca ali več njih, ki vtika kakšen pavs ali bubble jet prosojnico ...
- zagozden papir vlečejo na silo
- stvarna mehanska okvara v notranjosti (uveljavitev garancije)
- ....

glinik ::

Duhec,
res ne vem kaj je vzrok, da se mora menjat "celotno" drobovje. Tudi jaz sem mnenje, da takšen printer MORA delat 3000 kopij/mesec z levo roko, zato sem začuden kaj vse se dogaja.

Glede tonerjev ni problem, se pač kupi model z večjo kapaciteto. Printer je star kakšna 1/2 leta, seveda je v garanciji. V podjetju je samo 5 ljudi - in ne, nobenega pametnjakoviča ni. Za tehnične zadeve se vsi k meni obrnejo, zato to točko izklučujem. Vse se je začelo, ko je rumeni toner začel barvat po kotih liste. Rečemo so OK, ga bomo dali na servis in potem presenečenje! Tip nam reče, da printer ni delan za tolikšno kopiranje! Da se mora nabavit neki model za 300-400k sit, kar se meni zdi pretiravanje. Da delaš 3000 kopij/mesec in za to potrebuješ mašino za tako ceno ... ??!! Na te zadeve se ne spoznam, zato sem ustvaro to temo.

Skratka, pooblaščeni serviser (Printer je bil kupljen pri Gambitu) nam je rekel, da se mora zamenjat (sem pozabo kaj) in ta zadeva stane 50-60k sit + DDV. Samo gledali smo ... :\ 8-O

Kot sem že rekel, printer je delal OK, če ne upoštevamo barvanje listov. Sedaj je itak na servisu ... Mogoče smo tudi naleteli na "vrhunskega" serviserja, kaj pa vem ... ?

Duhec, se bom pozanimal, kaj bi on zamenjal na printerju.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

smetko ::

Tudi pri nas smo kupili ta printer in smo pravtako še z originalnim barvami imeli probleme z rumeno barvo. življenska doba bobna pa ni 50.000 listov temveč 50.000 prehodov, kar pomeni, da če se tiska v barvah, je to 4-krat manj !!!! (to pomeni, da je potrebno zamenjati boben po zamenjavi dveh kompletov tonerjev).
Če sam menjavaš ta boben ima ta printer tudi eno nepraktično lastnost in to je da priner ne zazna, da je vstavljen nov boben, temveč mu moraš to povedat v servisnem meniju. Iz tega sledi, da ta priner ne meri resnične obrabe bobna, temveč samo število prehodov preko njega.

Duhec ::

Hehe, ti bi moral tole temo začet s tem tvojim zadnjim postom.:)
Lahko da gre za res kakšno napako, mogoče celo na kaseti s tonerjem.
Še mal me firbec matra:
Saj ta tiskalnik že ima mrežno kartico integrirano ?
Koliko tonerjev ste zamenjali v teh pol leta ?
So bili vsi originalni ali je bila kaka toner kaseta obnovljena (nasuta) ali klon (neoriginal)?

Me prav zanima kaj od drobovja stane 50-60 KSIT (razen bobna, ki stane cca. 48 KSIT z DDV in transferne enota za 34 KSIT, obe pa se menjata pri cca. 50.000 razen, če nista fizično poškodovani !) ?
Bi bilo fajn, če sporočiš kaj so vse zamenjali in zaradi česa je po njihovo prišlo do take okvare !?
Zna pa kaka sponka, ki se 'vtihotapi' preko pladnja za ročno dodajanje narediti svoje.

glinik ::

Saj ta tiskalnik že ima mrežno kartico integrirano ?

Mislim, da je nima ta model oz. prepričan sem.

Koliko tonerjev ste zamenjali v teh pol leta ?

Kar nekaj, glede na to, da smo kupovali tonerje z 2000 oz. 3000 kom.

So bili vsi originalni ali je bila kaka toner kaseta obnovljena (nasuta) ali klon (neoriginal)?

Vse originalno! Mislim da je omenjal, da je nekaj z bobnom narobe. Potem še našteje kakšno malenkost in že smo pri ceni 50-60k sit + DDV

Prišlo je na plan, da so tile printerji za ZELO male pisarne oz. za podjetnike, ki vsake toliko časa printajo kakšen prospekt ;( - ŽAL !

Res ne morem verjet, da je to takšen šrot printer - po moje ostali ne izstopajo! Sedaj lahko kupimo nov printer, cena je tak zelo podobna ... ;(

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

MadMax ::

Samsung CLP 510 nima mrežne, CLP 510N pa jo ima.


Samsung CLP-510 je namenjen za male in srednje pisarne in ima mesečni ciklus 35.000 kopij kar je več kot 10x toliko kot naredite vi na mesec (3000) !

No, ne da se mi brat specifikacij, ampak 1500 printov dnevno ni ravno mačji kašelj, kolikor mi je ta tiskalnik poznan. To je en print na vsake dobre 3 minute.
Kar pa je že heavy-duty za moje pojme....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

smetko ::

število kopij na mesec je maximalno priporočljivo število, vendar če malo pogledaš po Samsungovih straneh vidiš da moraš menjati naslednje komponente:
Boben(OPC drum) in prenosni trak(transfer belt) na vsakih 50000 prehodov. Če printaš v barvah, potem je to 4 prehode na list in to pomeni da moraš to menjati na vsakih 12500 strani. Poleg navedenega pa moraš menjati posode za odpadni toner (po izkušnjah s tem printerjem je odpadnega tonerja kar precej).
Glede na ceno pa te prideta menjava bobna in prenosnega traku več kot 60% cene novega tiskalnika. Ko sešteješ vse to, potem ugotoviš da ta nakup sploh ni tako ugoden kot se zdi(pač hudič je v podrobnostih).
No comment

glinik ::

Točno tako je smetko.

Očitno se sploh ne izplača kupovati printerje srednjega razreda. Ali kupiš printer za 20k ali onega za 200k sit. Vmesne opcije skorajda ni ... tako kaže :\

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Kolos ::

glinik:
tudi če kupiš printer za ca. 200 jurjev, npr. HP-3800, kjer ni potrebno menjavati nič drugo razen tonerjev, te pride toner 37 jurjev za 4000 listov.
Model hp-4700 za 400 jurjev, toner za 11.000 strani pri 5% pokritosti 40 jurjev.

Mam pa Samsunga clp-550 in polnim tonerje. Obnova bobna in transfernega traku me je stala 28 jurjev.

ThinMan ::

Kolos:
Dej malo več o polnjenju povej. Imam isti model ko ti. Novi tonerji so dragi ko pes
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

smetko ::

Glede velikega števila printov, bi pa imel sledeče vprašanje kaj kupiti.
rabil bi tiskalnik značilnosti (lahko bi bila tudi dva tiskalnika):
-20.000 izpisov na dan (500.000 na mesec), katere mora biti sposoben stiskati v 5. urah
- poleg tiskanja mora dokumente tudi speti in to od 2 do 5 listov (število spetih listov se kontrolira programsko, za vsak sveženj).
- zdržljivost printerja: vsaj 3. leta
- čimnižji stroški tiskanja na list papirja
-Hiter in zanesljiv servis
No comment

roscha ::

@ smetko

Glavno stvar si pozabil:Samo črnobelo tiskanje, barvno ali kombinacija obojega?


Pa tista zahteva 3 leta je malo huda. Življenska doba 12MIO izpisov bo težka..


Več kasneje ko zvem kakšna je zahteva glede barv.

dolenska ::

smetko: za to potrebujes fotokopirni stroj kateri sprinta ene 50listov na minuto. zraven moraš dodati še finišer kjer ti spenja. mislm da takega tiskalnika ne bos nasel...tako da je najcenejša varijanta fotokopirc. ce te kej več zanima me kontaktiraj na zs.

Kolos ::

Navodila za polnjenje tonerjev:

Navodila v nemškem jeziku

Polnila v tujini:
Toner-fabrik

ali pa poglej na e-bay (Slabe izkušnje imam s firmo TintoTech)

Obnovljeni tonerji in polnila v SLO:

Svet Črnil
Cosmo d.n.o.
Dobro je poslati prazen toner, ali pa sam napolniš s polnili pri Cosmo.

Toner lahko napolniš na dva načina:
1. (izi varianta) Ga odpreš, izvlečeš zamašek ter pred prvim polnjnjem dobro posesaš star odvečen prah iz tonerja. Pri ponovnem polnjenju z istim prahom sesanje ni več potrebno.

2. (hard varianta) Razstaviš toner na prafaktorje po navodilih, pri tem da odstraniš valj in še tam posesaš odvečen prah. Dobro si je prvič označiti zaporedja zobnikov, poslikaj s fotoaparatom.

Jaz osebno nisem odstranjeval vseh zobnikov, samo tako daleč, da sem lahko zamenjal valj na tonerju, ker je bil poškodovan. Valj se sčasoma obrabi. Lahko uporabiš od drugega tonerja (barve) valj.

Za model CLP-510 je obvezna menjava čipa, za CLP-500/550 ni potrebno.
Po priporočilih je dobro pri modelu CLP-500/550 izklopiti vse alarme na tiskalniku za tonerje. Čeprav lahko printaš tudi z napolnjenim tonerjem in ti piše, da je toner prazen se lahko zgodi, da boš sprintal samo še 1000 listov. Potem naj bi bil toner neuporaben. Naj bi nekaj na čipu pregorelo. To sem zasledil na nemškem forumu.

glinik ::

Kolos,
nam lahko zaupaš, kje si prišel tako poceni skoz (valj in trak). Če daš kakšen naslov? Za te iste stvari je "naš" serviser pošteno zakasiral!
Glede printerja - OK, potem še pozabimo na printerje ranga 200k sit. Torej je 400k sit prava liga :'( .

smetko,
za tako velike serije uporabblja podjetje MCA plotanje (če se ne motim), je dosti hitreje in ceneje!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Kolos ::

glinik:
V svetu črnil Svet-Črnil

Obnovo bobna imajo na ceniku 12.500 SIT, transportni trak pa stane 15.000.

Pravzaprav se za obnovo ne bi odloči, ker sem sprintal v 1 letu nekaj nad 30 tisoč listov, pa bi lahko samo resetiral števec za boben in trak.
Ker pa mi je začel puščati sledi in nisem vedel kaj je vzrok do danes, sem pač poslal boben in transferni trak. Pa boben naj ne bi zdržal tako dolgo so mi zagotovili. No ja, kaj pa vem, mogoče pa bi, pa bi pač zamenjal samo transferni trak.

Boben so mi lahko premazali, transferni trak pa je bil preveč poškodovan, verjetno res od kakega spetega lista, ker so na listu bile sledi v obliki sponke.
Zna pa kaka sponka, ki se 'vtihotapi' preko pladnja za ročno dodajanje narediti svoje.

To se mi je danes posvetilo, ko sem prebral kaj je napisal Duhec.
No so mi vseeno poslali drugo obnovljeno transferno enoto.

Po eni strani mi je žal, ker nisem nabavil še enega CLP-550, ker zdaj tak moram napolniti vse barvne kartuše, pa še ta obnovljena transferna enota ni dobra.Tiskalnik ne more izvesti kalibracije, (neki senzor na transferni enoti jebe kao) tako da sem itak nabavil še eno.

Stari tiskalnik bi itak bil dober za kake kopije, tudi če je tu pa tam kaka packa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kolos ()

smetko ::

roscha
printi so samo črnobeli a4 velikosti. Zaradi velikega števila listov na masec in zanesljivosti (časovni okvir) bi bila potrebna dva printerja, s tem da bi v tem času 5h lahko tudi s samo enim naredil vse izpise(če slučajno en crkne). Še najtežja zahteva je, da mora tiskalnik znati spenjati različno število listov v različnih zaporedjih. Zaporedje izpisov se ne more spremeniti, tako ni mošno tiskati in spenjati samo po 2 lista nato po 3 liste in tako naprej.
midi
Fotokopiranje ne pride v poštev, ker niso listi enaki.

tec ::

A imas kdo izkusnje z TallyGenicom 8008? Sem ga ravno dobil in me mal zanima, ce ga kdo uporablja za vecje printe?

dolenska ::

ja pa sj fotokopirc uporabis kot printer, tako da to ni problem. pa če so listi enaki al pa ne

igy pop ::

Smetko poslušaj midija ker ima prav! Najcenejša varianta zate je multifunkcijska naprava,ranga 50-60 printov na minuto! Ne pozabi na finisher! Dobro se posvetuj ker to ni majhni nakup!

dolenska ::

hja no jst ti sam dobr hocm, vedi pa da tak fotokopirc ni tako poceni, vedi pa da s tiskalnikom tega ne bos dosegu, al pa bos dal za tiskalnik tolk al pa se več dnara kot za fotokopirc. če te zanima kej bolj podrobno se pa mi oglas na zs pa se bova pomenla.pri nas v firmi prodajamo fotokopirce in tiskalnike in ti lahko pomagam....

igy pop ::

Midi nekaj si pa pozabil. Smetko zahteva 500000 printov mesecne obremenitve. Zdaj pa mene zanima kaj bi ti lahko ponudil.Napiši še katero znamko trzi vase podjetje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: igy pop ()

dolenska ::

Jaz sem serviser pri firmi Konica Minolta. Mi prodajamo tako tiskalnike kot fotokopirne stroje, ki so pravzaprav multifunkcijske naprave. Vsi fotokopirci so digitalne naprave tako da ponujajo poleg kopiranja tudi tiskanje in skeniranje. Zdj kot vidm bi on želel kar 500.000 izpisov na mesec. Ja to je možno. Imamo fotokopirc (bizhub 920)ki na minuto naredi 92 kopij, mesečna obremenitev pa je 750.000 kopij. Celoten strošek kopiranja ene strani pride 1.4sit kar je najmanj kar lahko sploh dosežeš. Če se stranka odloči tudi za sevisno pogodbo, katero sklenejo skoraj vsi, stranka od vsake kopije plačuje 1.4sit, vendar je v ta strosek vštet ves potrošni material, vsi redni in izredni servisi, vsi nadomestni deli…. Življenska doba fotokopirca je 30.000.000 kopij, katera se pa lahko močno poveča če se stroj redno servisira. Imamo stroje, katera je njihova življenska doba 1.500.000 kopij, vendar so naredili že preko 5.000.000 kopij.
Naredil sem tudi izračun stroškov našega fotokopirca in HP 9050DN tiskalnika za tri leta..
Nabavna cena fotokopirca bizhub 920 je 4.400.000 sit dodati bi bilo potrebno še kontroler in pa finišer. Računal sem da stane bizhub 4.400.000 sit. Ker za HP ne vem koliko stane finišer če je seveda sploh možen.
HP 9050DN stane 1.000.000 sit ima pa celo samo 300.000 mesečne obremenitve.


No sedaj pa izračun pri pogoju da se na mesec naredi 500.000izpisov:

Konica minolta bizhub 920
Strošek na izpis: 1.4sit
Stroški po 3 letih: 29.600.000 sit

HP9050DN

Strošek na izpis: 2.28sit (vštet samo toner)
Stroški po 3 letih: 42.040.000 sit(vštet samo toner)

Prihranek ob nakupu fotokopirnega stroja: 12.440.000 sit


Kot vidite pri tej kalkulaciji v katerem je tiskalniku všet samo toner in nič posegov ter drugih rezervnih delov, medtem ko je pri Konici Minolti všteto vse je prihranek če se odloči za fotokopirc v 3 letih 12.440.000 sit. Na mesec mora pa naredit okoli 110.000 kopij, da se mu nakup takega fotokopirca v primerjavi s tem tiskalnikom izplača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenska ()

igy pop ::

Midi vidim da si se zelo potrudil in dobro opravil domačo nalogo. Lahko narediš izračun za Bizhub 1050 PRO imam podatke da ima najcenejši izpis od vseh ČB multif.naprav.
Poznaš še kakšno podobno multif.naprav. iste zmogljivosti? (canon,hp,ricoh.....)
Lahko narediš še kakšno primerjavo?(konica minolta 1050-hp?)

dolenska ::

hmm ja tale bizhub 1050 je pa orenk zadevca ja. 105 kopij na minuto. glede te mašine moram vprasat prodajo. ti povem kej več o njej v ponedeljek popoldne.
kyoncera nima takega fotokopirca, največ kar lahko ponudi je mislim da 300.000kopij na mesec....
canon ima tudi fotokopirni stroj z 105 kopijami na min. vendar močno dvomim da ima tako ugodno vzdrževanje in tako majhen strošek na izpis.
mislim da med konico minolto 1050pro in kakšnim tiskalnikom ni primerjave.

dolenska ::

sem na naši servisni strani našel da so servisni intervali za Konico Minolto 1050 PRO na vsakih 750.000 kopij. življensko dobo pa ima 40.000.000 kopij. to je kar velika številka......
vrjetno je strošek na izpis okoli 1 sit.

roscha ::

Minolta je zakon ja. NOT

Če bi bilo vse tistole hvalisanje res, bi v Sloveniji imel Canon 10% tržni delež, Minolta pa vsaj 50%. Je pa ravno obratno.

S&M pogodbo naj vsak, ki gre v to DOOOBRO naštudira. Pri nas (delamo večinoma s Canonom) dobiš za cca 3 SIT/ izpis
tudi stroj. Pri Minolti ga KUPIŠ! Malenkostna razlika nekaj miljonov SIT.

PŠT: Smo sodelovali tudi z Minolto, zaenkrat tudi s Kyocero. SMEHA. Ni zastonj Canon par % dražji. Kaj so šolanja, tehnična podpora in skladišče rezervnih delov bosta morala Minolta Slovenija in Xenon Forte še precej naštudirat.


LP!

igy pop ::

Tale zadeva 1050 je pa res huda zadeva,sem jo gledal na c-bitu. Res ji ni ne konca ne kraja,na izgled je res velika zadeva. Me pa zanima če je v Slovenji ze kakšna prodana,in koliko moraš delati mesečno(minimum) da se je izplača kupiti?

Matev ::

mi imamo hp tiskalnik
hp1100 - sicer ima pokvarjen podajalec papirja
a je tiskalnik praktično že nekaj let povsem delujoč - sprinta cca 5000 kopij na mesec

poleg tega imamo HP4000 in ta je še hujši
dela že najmanj 6-7 let in je praktično neuničljiv

hevy duty zadeva

lavfa k urca (samo podajalec papirja ima pokvarjen - tako da je treba papir ročno not devat)

igy pop ::

Roscha vidim da si pameten kot čebela, kar se tržnega dela tiče bi jaz na tvojem mestu malce preveril preden devaš podatke na forum! Sem bil na c-bitu vas sploh blizu ni blo,kaj šele da bi se predstavljali z kakšnimi novimi modeli. Kar se tiče pa suporta in rez.delov pa ne vem zakaj bi vi imeli prednost???????????????? Imam zelo dobre izkušnje z Konico Minolto in tudi z Canonom,ampak samo z faxi(so res dobri).Kar se pa tiče multif.naprav pa ti povem da so šli mimo vas kar se tiče cene in kvalitete. Vidim da premalo poznaš Konico Minolto in Canona da bi se lahko tako hvalu. Kar se pa tiče vašega s&m in mašine zastonj,so pa to komercijalne fore.

dolenska ::

Očitno nekaterim ni čist jasn glede teh zadev tako da moram mal popravljat:

ROSCHA: ti se orenk motiš in tukaj pišeš NE preverjene zadeve.
Tržni delež Minolte je kar velik, saj imamo v celotni državni upravi mislim da večinski delež fotokopircev in tiskalnikov. Na štajerskem in prekmurju gorenjski ter ljubljanski regiji ima Konica Minolta vrjetno največji delež med fotokopirci v primerjavi s konkurenco. Bom v sluzbi povprasal dejansko stanje.
Glede teh zadev se stalno dogajajo razpisi in smo skoraj vedno mi izbrani!!
Le zakaj??? Zaradi najugodnejše ponudbe, visoko usposobljenega kadra v servisu, najugodnejših pogodb, kvalitete, dobave rezervnega materiala.
Če kakšen rezervni del ni na zalogi in se ga rabi nujno se ga lahko dobavi v manj kot 24urah in vgradi v stroj. Me zanima za kolk je canon hitrejsi?
Prav prejšni mesec smo dobili razpis za skoraj 200 novih fotokopirnih strojev v naslednjem mesecu bo pa izvržba in ne bo dopustov……
Prejšni mesec smo izvrševali razpis za 45 novih fotokopirnih strojev naj povem da so stran metali canon fotokopirne stroje na njihovo mesto so prišli pa naši…
Lansko leto k je blo zasedanje OVSE smo imeli mi noter vse faxe in fotokopirne stroje….
Šolanja strank k dobijo nove stroje se izvršijo ob dostavi in inštalaciji stroja. Serviser ob dostavi stroja pove vse glavne stvari in jih tudi preizkusi. Stranke naredijo tudi v prisotnosti serviserja ali predstavnika firme kopije s katerimi preizkušajo različne nastavitve. Tako šolanje traja od pol ure do uro in pol. Če kateri stranki v prihodnje ni kaj jasno lahko pokliče v dispečarsko sluzbo kjer z veseljem pomagajo.
Tudi pri nas v Konici Minolti se lahko podpise najemna pogodba, da dobi stranka zastonj stroj in s&m pogodbo. Plačuje pa samo od vsake strani določene tolarje je pa res daje potlej malo dražja cena.
Lahko ti pa samo to povem da se glede cen in vseh teh zadev močno motiš in mlatiš prazno slamo.

dolenska ::

igy pop: ne tega modela v sloveniji še nismo prodali ker zaenkrat se ni potreb. upam pa da ga bo kdo kupil vendar upam tudi da ga ne bo potrebno prenašat v kakšn 5-6 štuk, ker ni luštn...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenska ()

perci ::

midi, malo oladi s tole reklamo. Dol men visi, koga je KM sponzorirala. Za oglase naj tvoj šef kontaktira team@slo-tech.com

dolenska ::

a je perci zdj bolje?
sicer pa če te ne zanima ni treba brat te noben ne sil

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenska ()

perci ::

Je malo bolje.

Pa ne gre za vprašanje, kaj men paše brat, ampak gre za vprašanje zastonj reklame - te pa ne bom toleriral - pa naj bo še tako prikrita.

Če imaš še kakšno vprašanje, ZS ali pritožbe.

Tule naj tema teče o tiskalnikih in ne o firmah, ki jih prodajajo.

igy pop ::

MIDI:Zanima me če ima KM(da ne delamo reklame, da perci ne bo joku),tiskalnik barvni A3+ ki bi imel samo 10% odstopanja od tiska? Ali drugače da bi bil čim bolje podobno pravemu tisku.
(brez fiery omestnika,je predrag)samo imulacijo PS3
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem tiskalnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
374761 (477) showsover
»

Barvni laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
51972 (1859) Marchello
»

Nakup barvnega laserskega tiskalnika

Oddelek: Kaj kupiti
161882 (1577) Tea Time
»

[Laserski tiskalnik] - barvni do 100.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
192390 (1988) glinik
»

Kateri laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
324876 (4231) dolenska

Več podobnih tem