» »

Odpiranje portov

Odpiranje portov

lonewolf_ ::

Rad bi odprl porte za Valheim server.

Zaenkrat dela samo, če izklopim oba firewalla (kljub temu, da je v Windows FW vnešen IP računalnika s serverjem in porti TCP/UDP posebej od 2456-2458).

Iste porte sem nastavil tudi na modem/routerju (zadeva je v enem) in sicer na lokalen IP 192.168.0.11, katerega dobim v ipconfig-u.

Gre za modem EPC3940ADL, ampak isto ni šlo z TC7210.

Porte preverjam preko telefona 4G z https://www.yougetsignal.com/tools/open... (vpišem svoj WAN IP in port)

25565 dela in se odpre, ko se Minecraft server zažene. 2456, 2457 ali 2458 pa nikakor.

Portov ne odpre niti DMZ.

Imam še en star router 1043ND, ampak pol bi moral spreminjat modem v bridge. Tega pa nimam več v uporabi, ker ne zmore čez 35mb/s hitrosti.

Tehniki z ISP nimajo pojma. Pravijo, da bi moralo delati. Ne vem kaj bi še lahko probal, sistem je posodobljen na win 10 in pa gonilniki štimajo.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Tody ::

Portov preko telefona ne vidis ker imajo na omrežju ponudnika vrjetno to bolj zaprto. Poskusi kake port scanerje iz interneta

Tody je izjavil:

Portov preko telefona ne vidis ker imajo na omrežju ponudnika vrjetno to bolj zaprto. Poskusi kake port scanerje iz interneta

No, saj preko laptopa z istega omrežja vseeno ne zazna odprtih portov, razen za Minecraft pa še nekaj za steam sem poskusil, je vse delovalo/zaznalo.

mr_chai ::

požen tole znotraj mreže, pa povej kaj javi.

nmap -sV -p 2456-2458 ip-od-serverja

mr_chai je izjavil:

požen tole znotraj mreže, pa povej kaj javi.

nmap -sV -p 2456-2458 ip-od-serverja

'nmap' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Gapi ::

Imaš ta server na linux ali windows platformi? Oba imata še svoj firewall.
No person is rich enough,to buy back his past.

MrStein ::

lonewolf_ je izjavil:

Zaenkrat dela samo, če izklopim oba firewalla (kljub temu, da je v Windows FW vnešen IP računalnika s serverjem in porti TCP/UDP posebej od 2456-2458).

Potem je jasno, da je problem v teh firewallih.
Vklopi samo enega, da ugotoviš, ali oba blokirata ali samo en.
Potem se "igraj" z nastavitvami tistega, ki blokira, dokler ne bo šlo skoz.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Nič sreče. Bilo kateri FW vklopim, ne gre na server ostalim. Pravila za porte so pravilno vpisana, sem že najmanj 5x preverjal vse od začetka. Na routerju pa tudi.

Ko sta oba na OFF, potem se server tudi vidi na listi serverjev in se lahko moji kolegi direktno povežejo na moj IP.

Ne vem s čim se še naj igram. Niti DMZ ne spusti skozi, če je FW vklopljen...

SeMiNeSanja ::

Mogoče malo zdrave kmečke logike uporabiti?

Po kateri logiki naj nekaj deluje, če imaš bilokje vklopljeno nekaj, kar ne dovoljuje komunikacijo?
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Ales ::

Kot sem jaz razumel, je tudi na firewallu odprl porte oz. dovolil promet. Je pa očitno, da v nastavitvah firewalla nekaj ni ok in očitno promet ni dovoljen.

@lonewolf_, morda prespiš pa poskusiš nastaviti firewalle ponovno. Včasih pomaga, da za nekaj časa nehaš gledati zadevo.

Lahko pa tudi nalimaš kak posnetek ekrana sem, pa bo morda kdo drug opazil napako.

Pač kmečka pamet, ja. Včasih pač nisi dovolj pameten, ali pa ti "zašteka".

Na server listi sem preveril porte ostalih serverjev in ugotovil, da če vpišem 28700, server dela in povezovanje na server je celo hitrejše (tak je bil feedback).

Zanimivo pa je to, da port še vedno ni odprt.

Samo vpisal sem port in zagnal server na portu.

Pojma pa nimam kaj je na 28700 portu, zdaj lahko imam vsaj firewall na routerju vklopljen.

morda prespiš pa poskusiš nastaviti firewalle ponovno. Včasih pomaga, da za nekaj časa nehaš gledati zadevo.

Cepanje drv je zgleda pomagalo...

lonewolf_ je izjavil:

Pač kmečka pamet, ja. Včasih pač nisi dovolj pameten, ali pa ti "zašteka".

Na server listi sem preveril porte ostalih serverjev in ugotovil, da če vpišem 28700, server dela in povezovanje na server je celo hitrejše (tak je bil feedback).

Zanimivo pa je to, da port še vedno ni odprt.

Samo vpisal sem port in zagnal server na portu.

Pojma pa nimam kaj je na 28700 portu, zdaj lahko imam vsaj firewall na routerju vklopljen.

morda prespiš pa poskusiš nastaviti firewalle ponovno. Včasih pomaga, da za nekaj časa nehaš gledati zadevo.

Cepanje drv je zgleda pomagalo...

"Odprt port" je relativen pojem.

Če testiraš porte ali so 'odprti', potem se testira kaj se bo zgodilo ob poskusu povezovanja na določeni port na nekem IP naslovu.
V tem primeru obstaja nekaj možnosti (recimo, da je IP naslov dosegljiv):
- port je popolnoma neodziven
- nekaj odvrne TCP RST (router, firewall ali program)
- nekaj (običajno firewall) se zlaže, da je ICMP port/protocol/network/host nedosegljiv
ali pa....
- nekaj se aktivno 'oglasi' na določenem portu

Tako imaš lahko 1000 portov 'odprtih' na routerju, pa če ni zadaj nečesa, kar bi se aktivno 'oglasilo', boš po vsej verjetnosti dobil rezultat, da imaš port 'zaprt' - čeprav to ni čisto res.

Tako da predvidevam, da si testiral 'odprtost portov' predenj si pognal server. Tako se ti ni nič aktivno 'oglasilo' in si dobil rezultat kakršnega si dobil.

TPCView javi, da server laufa na 28700, se pravi, bi moralo pokazati, da je port odprt, ali?

Testiral sem pred, med in po zagonu serverja... in samo 25565 se je na strani pokazal kot zelen - odprt port.

Meni je važno, da se folk lahko poveže, zato bom pustil tako kot je, ker 28700 deluje, kljub temu, da je "zaprt" navidez.

lonewolf_ je izjavil:

TPCView javi, da server laufa na 28700, se pravi, bi moralo pokazati, da je port odprt, ali?

Testiral sem pred, med in po zagonu serverja... in samo 25565 se je na strani pokazal kot zelen - odprt port.

Meni je važno, da se folk lahko poveže, zato bom pustil tako kot je, ker 28700 deluje, kljub temu, da je "zaprt" navidez.

Ne vem kaj za en server to poganjaš. Lahko da je port 28700 outgoing port in sploh ne 'posluša', če se skuša kaj povezati. Če pogledaš z "netstat -ab" boš lepo videl lateri porti imajo status 'Listening', skupaj s pripadajočo aplikacijo (jaz sicer raje uporabljam ProcessHacker, ki omogoča tudi filtriranje, pa ne čakaš celo večnost, da se vsi porti pregledajo).

Več podrobnosti bi izdali tudi kakšni bolj podrobni firewall logi - po možnosti z routerja. Ne rečejo zaman "The network never lies" - samo moraš imeti ustrezna orodja, znanje in potrpljenje, da izluščiš 'resnico'. Toda mislim, da se ne boš šel detektiva z port mirroring-om in Wireshark-om...

Baja ::

po mojem vidis zaprt port ker čekiraš tcp namesto udp.

GupeM ::

Baja je izjavil:

This. Če na routerju spremeniš iz UDP na TCP ali Both, potem ti bo tudi tisti "test" verjetno pokazal, da je port odprt. Ampak če spremeniš na TCP, potem ti špil spet ne bo delal, ker uporablja UDP. Uporabi UDP ali Both.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

GupeM je izjavil:

Baja je izjavil:

This. Če na routerju spremeniš iz UDP na TCP ali Both, potem ti bo tudi tisti "test" verjetno pokazal, da je port odprt. Ampak če spremeniš na TCP, potem ti špil spet ne bo delal, ker uporablja UDP. Uporabi UDP ali Both.

Sprobal sem vse možne kombinacije. Včeraj, ko sem nastavil 28700 na UDP je server bil dostopen, ampak port kaže zaprt. FW je vklopljen. 28700 na Both ni delovalo.

2456/2457 in 2458 pa nikakor, ali poskusim Both ali samo UDP, se ni šlo povezovati, če ni bil FW izklopljen.

Mislim, da sem zaenkrat zaključil s tem, ker dela.

predi ::

Ko si prvič zagnal dedicated Valheim server, te je vprašalo, če ti avtomatsko odpre porte na lokalnem firewall-u (Windows). Mogoče nisi potrdil izjeme.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341622 (42078) ignats
»

Port Forwarding nikakor noče delovati?

Oddelek: Pomoč in nasveti
217681 (6821) AC_DC
»

Omrežna vrata (porti)

Oddelek: Omrežja in internet
386867 (5296) Daniel
»

Telemach in porti za SIP ?