Forum » Zvok in slika » izračun velikosti digitalne fotke
izračun velikosti digitalne fotke
globoko grlo ::
Mogoče se bo kkšn smejal, ampak nej mi en pove kako se zračuna velikost fotke (MB) narejene z digitalcem, rečmo pr 2288 x 1712 velikosti.
Al pa če čte kok fotk pr tej velikosti spravm na 256 mb kartico?
tnx
Al pa če čte kok fotk pr tej velikosti spravm na 256 mb kartico?
tnx
Senitel ::
Če je ne kompresiraš bo velika 15MB (32 bitna barvna globina), če jo pa kompresiraš, potem je pa velikost od slike do slike različna, saj se ne dajo vse slike enako dobro kompresirat.
LoneWolf ::
> Al pa če čte kok fotk pr tej velikosti spravm na 256 mb kartico?
( Na 256 milibitov? Ne prav veliko... Dajte se no ze naucit pisat enote)
Zelo odvisno od nastavitev. Moj Digimax V4 podpira vec stopenj JPEG kompresije in glajenja slike, na 256 MB kartico jih gre med 225 in 394, odvisno kaj izberem. Toliko javi fotoapart, tocna stevilka je pa dejansko odvisna od konkretnih fotografij, ki jih poslikas.
( Na 256 milibitov? Ne prav veliko... Dajte se no ze naucit pisat enote)
Zelo odvisno od nastavitev. Moj Digimax V4 podpira vec stopenj JPEG kompresije in glajenja slike, na 256 MB kartico jih gre med 225 in 394, odvisno kaj izberem. Toliko javi fotoapart, tocna stevilka je pa dejansko odvisna od konkretnih fotografij, ki jih poslikas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri izbiri digitalnega fotoaparata....Oddelek: Kaj kupiti | 2535 (2129) | Koci |
» | Digitalni fotoaparat 'dilema'Oddelek: Kaj kupiti | 1711 (1440) | Koci |
» | CF karticaOddelek: Kaj kupiti | 1005 (932) | OnTheMic |
» | Število fotk na 512MB CF karticoOddelek: Zvok in slika | 1665 (1425) | BadB0y |
» | Digitalni fotoaparat na dopustu - kam s slikami?Oddelek: Kaj kupiti | 2133 (1492) | BlackHole |