Forum » Pomoč in nasveti » Lenovo prenosnik se ne "boota"
Lenovo prenosnik se ne "boota"
denisek123 ::
Pozdravljeni
Imam problem z Lenovo L340 prenosnikom (Win 10). Ko pritisnem gumb za vklop se prenosnik vključi vendar je zaslon kar črno osvetljen in se ne zgodi nič. Ne pride niti do Lenovo logotipa. Poskusil sem z odstranitvijo baterije in RAM-a ampak vse brez uspeha. Poskusil sem tudi s pritiskom Novo gumba pa tudi nič. Enkrat mi je uspelo priti v BIOS tako, da zaslon očitno deluje. Drugače pa kljub pritiskom tipk nikakor ne pridem v BIOS. Kaj še lahko poskusim?
Hvala
Imam problem z Lenovo L340 prenosnikom (Win 10). Ko pritisnem gumb za vklop se prenosnik vključi vendar je zaslon kar črno osvetljen in se ne zgodi nič. Ne pride niti do Lenovo logotipa. Poskusil sem z odstranitvijo baterije in RAM-a ampak vse brez uspeha. Poskusil sem tudi s pritiskom Novo gumba pa tudi nič. Enkrat mi je uspelo priti v BIOS tako, da zaslon očitno deluje. Drugače pa kljub pritiskom tipk nikakor ne pridem v BIOS. Kaj še lahko poskusim?
Hvala
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10
mr_chai ::
Ja probi še enkrat v bios in tam zalaufi diagnostiko...oziroma, mogoče te bo vrglo v diagnostiko, če odstraniš disk. Hmmm...probaj tole
1. Iztakni polnilec in odstrani baterijo
2. Pritisni na power button 10x zapored na 1 sekundo. Potem pritisni in drži power button za 30 sekund. Potem daj noter nazaj baterijo in ga prižgi.
Če je v garanciji pa kar na servis.
1. Iztakni polnilec in odstrani baterijo
2. Pritisni na power button 10x zapored na 1 sekundo. Potem pritisni in drži power button za 30 sekund. Potem daj noter nazaj baterijo in ga prižgi.
Če je v garanciji pa kar na servis.
Hvala
Žal ni pomagalo. Ni več v garanciji, tako, da lahko še kaj preizkusim.
Žal ni pomagalo. Ni več v garanciji, tako, da lahko še kaj preizkusim.
Čudno mi je, da z uporabo Novo tipke (na strani prenosnika), ki se uporabi za prehod v BIOS do le tega praktično ni možno dostopati. V BIOS mi je v bistvu uspelo priti samo 2x. Ko pritisnem gumb za vklop se ventilator vklopi, potem se za nekaj sekund računalnik izklopi in nato spet vklopi nazaj nakar se črno osvetli zaslon in to je to. Nikjer se nič ne izpiše, samo črn zaslon.
Invictus ::
Je kdo podiral laptop?
Dostikrat je za to razlog slabo vstavljen konektor..
Dostikrat je za to razlog slabo vstavljen konektor..
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Han ::
Verjetno fuč gumbek baterija, disk ali kaj na osnovni plošči.
Če pritiskaš F2 ali Fn+F2, tudi ne prideš v BIOS?
Če pritiskaš F2 ali Fn+F2, tudi ne prideš v BIOS?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo matične ploščeOddelek: Pomoč in nasveti | 4903 (3841) | solatko |
» | Lenovo 3000 n100 se ne prižge večOddelek: Strojna oprema | 942 (807) | d4vid |
» | osebni računalnik ne prizgeOddelek: Pomoč in nasveti | 2011 (1321) | Wolfman |
» | Prenosni računalnik postane neodzivenOddelek: Pomoč in nasveti | 3939 (3779) | butec |
» | bios se je zaklenilOddelek: Pomoč in nasveti | 1992 (1666) | TOP |