Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pralni stroj - centrifuga slabo osuši
Pralni stroj - centrifuga slabo osuši
-žiga- ::
Pralni stroj Beko, srednji rang, star par let.
Ne glede na izbrani program, hitrost centrifuge in količino perila v stroju, perilo po pranju ostane povsem mokro.
Če še enkrat poženem samo centrifugo, se perilo normalno ožame.
Očistil sem filter in odvodno cev. Voda iz odvodne cevi sicer izteče hitro, tako da mi ne izgleda, da je težava v cevi, ali črpalki.
Kaj še lahko preverim?
Ne glede na izbrani program, hitrost centrifuge in količino perila v stroju, perilo po pranju ostane povsem mokro.
Če še enkrat poženem samo centrifugo, se perilo normalno ožame.
Očistil sem filter in odvodno cev. Voda iz odvodne cevi sicer izteče hitro, tako da mi ne izgleda, da je težava v cevi, ali črpalki.
Kaj še lahko preverim?
c3p0 ::
Pa se med programom centrifuga suče enako hitro kot potem? Pumpa se kaj vklopi med centrifugiranjem?
Enako hitro, ja.
Ob centrifugiranju (pri programu) se zdi, kot da voda zastaja na spodnjem srednjem delu, med vratci in spodnjim gumijastim robom centrifuge.
Mislim, da pumpa dela tudi med centrifugiranjem. Sicer voda iz cevi ne izteka enakomerno, ampak nekaj časa nič, potem se ulije, potem spet nič (ko prazni boben sredi programa pa naenkrat in hitro odteče vseh X litrov).
Ob centrifugiranju (pri programu) se zdi, kot da voda zastaja na spodnjem srednjem delu, med vratci in spodnjim gumijastim robom centrifuge.
Mislim, da pumpa dela tudi med centrifugiranjem. Sicer voda iz cevi ne izteka enakomerno, ampak nekaj časa nič, potem se ulije, potem spet nič (ko prazni boben sredi programa pa naenkrat in hitro odteče vseh X litrov).
Se vrti, torej ni nič zataknjeno. Tudi ne vidim, da bi bilo na njej ali okoli kaj umazanije.
FoxKnox ::
Preglej in očisti odtočni sifon, tisti v steni kamor je priključena odtočna cev. V njem je krogljica, ki zaradi blokade lahko omejuje pretok.
Preglej in očisti odtočni sifon, tisti v steni kamor je priključena odtočna cev. V njem je krogljica, ki zaradi blokade lahko omejuje pretok.
Sem imel odtočno cev izključeno iz stene in odloženo v kad (za test), pa je rezultat enak - perilo ostane mokro, čeprav voda hiti ven.
Verjetno je nekje zamašen odtok (filter, sifon, ...).
Vodo sicer odvaja kar hitro, vsaj ko je bila cev speljana v kad. Ampak kot zgoraj omenjeno, perila ni nič bolj oželo.
Je še kaj, kar lahko preverim ali odmašim sam, ali bo naslednji korak serviser? Ne bi ravno razstavljal do te točke, da ne bom znal spraviti nazaj :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -žiga- ()
residual ::
Jaz sem imel zabito cevko med bobnom in crpalko. Ni sans da ugotovis s prve. Vse deluje a cote mokre in slabo splaknjene (pene).
Kot drugo preveri jermen oz. Obrate ... a se boben res vrti na full ali jermen zdrsuje, cvili.
Kot drugo preveri jermen oz. Obrate ... a se boben res vrti na full ali jermen zdrsuje, cvili.
matobeli ::
Nagneš stroj in spodaj pogledaš kaj gre iz bobna proti črpalki.
Poglej pa še če je veternica črpalke fiksno notri v ohišju. Pri mojem Bekotu sem imel podobne težave in sem ob študiranju kaj je narobe "ponesreč" ven potegnil celo veternico. Se je vrtela, ampak bila polomljena.
Je pa uradni serviser takoj prišel in zrihtal (garancija).
Poglej pa še če je veternica črpalke fiksno notri v ohišju. Pri mojem Bekotu sem imel podobne težave in sem ob študiranju kaj je narobe "ponesreč" ven potegnil celo veternico. Se je vrtela, ampak bila polomljena.
Je pa uradni serviser takoj prišel in zrihtal (garancija).
Trapasto vprašanje, tista kroglica na začetku cevi, pri bobnu, tam opravlja nek namen?
Od nikjer drugje sicer ne bi mogla tja priti, samo ne vem, a bi morala biti kje fiksirana, ali kaj podobnega.
Od nikjer drugje sicer ne bi mogla tja priti, samo ne vem, a bi morala biti kje fiksirana, ali kaj podobnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako odmašiti cev v kopalnici (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34188 (1577) | zee |
» | Cevosan za čiščenje odtočne cevi v kuhinjskem lijaku? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8550 (6375) | hruske<> |
» | V pralnem stroju ne odteče vodaOddelek: Loža | 6161 (6026) | Mato989 |
» | Problem s pralnim strojem CandyOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6900 (4457) | francek1 |
» | Pralni stroj se mi ne ustavi!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 43425 (41485) | Pyr0Beast |