» »

Problemi z router-adsl-lan

Problemi z router-adsl-lan

_spirit_ ::

Imam level-onov router s printer serverjem. Signal adsl imam z modema priklopljen na router. Od tam pa dva kabla, ki gresta na dva različna računalnika. Na enemu mi je uspelo nastavit povezavo, na drugemu pa ne. Tudi kadar kabel od prvega priklopim na router gorijo lučke, pri drugem pa ne. Če ju zamenjam in dam od drugega v prvo luknjo (iz lan 2 v lan 1), pa pri temu gorijo lučke, pri drugemu pa ne. No, na kratko povedano povezava z adsl dela samo na prvem izhodu za lan in samo tam gorijo lučke. Pod drugim izhodom lan 2 pa nič. Ravno tako na 3 in 4.

Ve kdo kaj bi bilo lahko narobe?

Dead_Eye ::

si priklopu adsl modem na WAN port in poglej kable - jaz imam iz modema do routerja cross, potem pa vse patch kable....

provaj uni kabel/rač ki dela priklopit še na druge porte - 2/3/4, meni se zdi da bi vsaj lučke mogle goret (da sploh obstaja priklopljen računalnik)

pa še to: poglej v nastavitvah routerja DHCP setting al nekaj takega in nastavi 4 users....
The one and only

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dead_Eye ()

_spirit_ ::

Sej ravno to je problem. Ker z istim kablom gorijo lucke samo na prvem portu in na nobenem drugem :'( sem že skoraj obupal. Kaj da naredim?

ToniT ::

A maš ti prave kable? Mislim, da ima ta router en uplink port in ker uporabljaš crossover kable, ti seveda gori lučka samo na tem portu.
Poglej na kablih, če so žičke na obeh konektorjih enako razporejene (barve mislim).

Dead_Eye ::

modem priklopi s cross kablom na WAN port, ne LAN in NE uplink, ostali kabli naj bodo navadni - ne cross

če ti na enem rač dela, ostali pa ne preveri dhcp settings in nastavi mx users ma 4
The one and only

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8933566 (12474) Lonsarg
»

WRT54 GL v1.1 noče dobit IPja

Oddelek: Omrežja in internet
61141 (1025) Pro_moted