» »

Medijska srednja šola v Ljubljani - SMGŠ

Medijska srednja šola v Ljubljani - SMGŠ

realize ::

Pozdravljeni,

brat je pred vpisom na srednjo šolo in se zanima za par šol, med njimi tudi za medijsko. Ker sam nisem slišal ravno najboljših mnenj o medijski, me zanima, če kdo tukaj ve kaj več o tej šoli in ali se je tja vredno vpisati. Vsakršne informacije bom zelo vesel.

Hvala in lep pozdrav.

4Beast ::

Živijo,
vidim da je tema sicer stara že 1 mesec ampak kakor vem je vpis šele v marcu tako da verjetno je še čas. Najprej bi rad razčistil o slabih mnenjih ki kot praviš si jih slišal. Stvari ki jih je treba vedeti pred vpisom na to šolo je da ne bodi preveč navdušen nad informativci saj večino stvari ki jih tam vidiš delaš šele v 3. in 4. letniku. Če ti malo porazdelim strokovno snov po letnikih gre pribljižno takole (tega ti na informativcih ponavadi ne povejo):

1. letnik imaš glede strokovcev IKT, OPI, GOB in pa GMP. IKT oz informacijsko komunikacijske tehnologije imas razdeljene na teorijo in prakso. Pri teoriji se učiš neke osnove računalništva, zgodovino računalnikov, ročno pretvarjanje v binarno kodo itd. Pri praksi se učiš v programih iz offica, natančneje excel, powerpoint in word. Pri OPI oz. od predloge do izdelka se učiš o tisku in grafični dodelavi, vglavnem večino leta pišeš snov o tiskarskih strojih in načinih tiskanja na neke dnevnike kjer se ocenjuje kako lepo si napisal prav tako pa imaš še pripravo kjer ročno rišeš prelom tiskovine. GOB oz grafično oblikovanje je vbistvu kar je v osnovki umetnost, vbistvu nekaj barvaš s temperami, barvicami itd. GMP oz. grafično medijski procesi je vbistvu predmet kjer se učiš o komunikaciji skozi zgodovino, napravah kot je radijo, telefon itd.

2. Letnik imaš TRE, GOB, MOB in ISZ. TRE oz tipografija in reprodukcija je predmet kjer se pri teoriji zopet učiš o tisku in pa pisavah npr. kaj je minuskula pa majuskula pa to, pri praksi imaš prvo polletje Adobe Illustrator, drugo polletje Photoshop in na koncu malo Indesigna. Pri GOB oz grafično oblikovanje imaš tokrat teorijo in prakso, pri teoriji delaš bolj ali manj isto kot prvi letnik, pri praksi delaš celostno grafično podobo zase v Corell Draw ali Illustratorju. MOB - medijsko oblikovanje imaš pri teoriji delovanje spleta in HTML in CSS kode, pri praksi izdeluješ spletno stran s pomočjo HTML in CSS, konec leta delaš nekaj animacij v Animatu. ISZ - izražanje s sliko in zvokom je v 2. letniku vbistvu fotografija, pri teoriji imaš zgodovino fotografije in pa delovanje fotoaparata. Pri praksi ti šola da fotoaparat in delaš vaje zunaj. Zelo lahek predmet za nardit sploh če te zanima fotografija, mi smo vaje za oceno lahko delali doma tko da ce mas fajn fotič ti prov pride.

3. letnik imaš spet MOB, ISZ in TRE, pri MOB imaš tokrat samo animacijo teorijo mas pać teorijo animacije, zgodovino pa to pri praksi pa najprej delaš v after effectu animacijo potem pa naj bi slikofrc (ne vem še nisem tam). Ne vem meni osebno je predmet za slovenski trg malo odveč. ISZ je tokrat o filmu gledaš filme pri pouku in na podlagi teh delaš svoje. Snemaš pa s svojim telefonom. Pri TRE pri teoriji delaš seminarsko nalogo o nekem grafičnem izdelku, jaz sem imel zemljevid npr. pri praksi pa imaš spet najprej Photoshop in nato Indesign.

Long story short vsega je preveč skupi pa se ne naučiš nič Preveč je predmetov kot je animacija kjer boš v Slo težko službo dobil in premalo usmeritve v določeno smer. Vse povsod znamo neke osnove a skupaj se vsega če sam nisi dovolj zinteresiran da se boš v roke vzel in v prostem času delal stvari ki te na tem področju zanimajo. Če te zanimajo kakšne podrobnosti ki jih nisem omenil ni problema kar vprasej, glede 4. letnika pa še ne vem ker še nisem tam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij na FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6013434 (6725) BivšiUser2
»

FERI Računalništvo

Oddelek: Šola
183517 (3146) Anivia
»

študij - multimedijske komunikacije

Oddelek: Šola
149475 (5853) zuz3k
»

Računalniška srednja šola

Oddelek: Šola
3011299 (8416) Halfdead987
»

[Delphi] Pomoč pri reševanju naloge ! Nujno :/

Oddelek: Programiranje
161713 (1303) Suly

Več podobnih tem