Forum » Pomoč in nasveti » Win ME rabm pomoč
Win ME rabm pomoč
crusader ::
Torej en prjatu mi je posodu disk.Ampak ta disk je skompresiran in win ME mi ga nočejo spoznat.Pozna kdo kak programček za to??10x
Ma nism mislu cd-ja.Jst mam win ME.Prjatu pa mi je posodu en hard disk ki je skompresiran .On ma win98 pa mu dela lepo men pa na win me noče.
R@C@ ::
Teb ga noče spoznat, ker si ga samo na IDE dal, jumperjev na napravi pa nisi premaknil, tko da sta oba master - master, na istem IDAju. Al pa podobno skombiniru naprave.
Če je pa res kakšen čuden format diska, pa dej zagonsko disketo not, pa k prideš v dos napiš: FDISK, pa ga sformateri na FAT32...
Če je pa res kakšen čuden format diska, pa dej zagonsko disketo not, pa k prideš v dos napiš: FDISK, pa ga sformateri na FAT32...
Disk je že prav prključen.Formatirat ga ne mislim k so gor ene stvari.Format diska je fat16 in je skompresiran. Se pravi, da je na disku samo en fajl,ki ga winsi obravnavajo kot disk.Mislim, da se uni programček kliče free space sam v win ME ne dela.
Krtek ::
Tist tvoj kolega ma ziher vklopljeno tisto bedarijo, ki se ji reče DriveSpace. To je narejeno tako, da OS kompresira datototke na disku. Na računa tega imaš več placa, stvar pa je zaradi tega nekaj počasnejša. Za WinME ne vem ce to ima v sebi. Poglej v Add/Remove Programs . WIn98 vem da jo ima. Prej (v času 95, dos) se je to imanovalo DoubleSpace). Poglej malo na i-net na microsoftovo stran ali kaj podobnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri program za system backupOddelek: Programska oprema | 1525 (1237) | neres |
» | 6 GB disk na stari kištiOddelek: Strojna oprema | 1115 (983) | energetik |
» | od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...Oddelek: Strojna oprema | 1984 (1660) | sirotka |
» | trdi disk hitachiOddelek: Strojna oprema | 2116 (1751) | kerrigh |
» | Ne morem instalirat Win98 SEOddelek: Operacijski sistemi | 1576 (1371) | Sp|di |