Forum » Pomoč in nasveti » Pregrevanje CPU - Dell Inspiron 15 7548
Pregrevanje CPU - Dell Inspiron 15 7548
hafo123 ::
Od kolega sem dobil rabljen prenosnik Dell Inspiron 15 7548. Pri obremenitvi (video 1080) se temperatura cpu dvigne nad 100°c. Odprl sem računalnik, očistil ventilatorje ter zamenjal termalno pasto pa se prenosnik še vedno pregreva in posledično ugaša.
Kaj lahko še pogledam, da se prenosnik ne bi pregreval?
Kaj lahko še pogledam, da se prenosnik ne bi pregreval?
Han ::
Ventilator deluje? Hladilnik je topel/vroč? Heatpipe je cel - nikjer počen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Ventilator deluje. Hladilnik je pri delovanju vroč. Nikjer ne vidim, da bi bil heatpipe počen.
Če ima ta prenosnik Radeon R7 grafiko in so vsi gonilniki ažurirani, bi predvajanje videa lahko dekodirala radeonka. Preveri v MPC-BE predvajalniku.
Naredil sem tudi en test pri odprtem prenosniku. Cpu je imel temperaturo 75%c. Heat pipe je bi hladen še preden pride do ventilatorja. Pri temperaturi cpu 95%c pa brez težav držim prst (topel občutek) na heat pipe še preden pride do ventilatorja.
Takole mestoma stisnjen heatpipe je skoraj gotovo glavni vzrok za slab prenos toplote do hladilnika in ventilatorja. Pri takšnih T bi moral biti vroč.
Se pravi je najbolje, da ga zamenjam. Kje pa lahko kupim novega? Našel sem ga samo na Aliexpressu.
Ja, če ne pride toplota s procesorja do hladilnih reber, katera prepihuje ventilator..
Če bo pošiljka ustrezno zaščitena pred mehanskimi poškodbami, je načeloma vseeno, kje nabaviš. eBay ima le rabljene, Amazon pa samo za CPU.
Če bo pošiljka ustrezno zaščitena pred mehanskimi poškodbami, je načeloma vseeno, kje nabaviš. eBay ima le rabljene, Amazon pa samo za CPU.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje GPUOddelek: Pomoč in nasveti | 1566 (1108) | ExSpirit |
» | Pregrevanje laptopa po novem nanosu pasteOddelek: Pomoč in nasveti | 3299 (2324) | MrStein |
» | pregrevanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1896 (1369) | mulc007 |
» | i5 v prenosniku - se pregreva?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1614 (1105) | SkyEye90 |
» | Prenosnik se greje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7003 (5904) | Pyr0Beast |