» »

Pregrevanje GPU

Pregrevanje GPU

ExSpirit ::

Prenosnik HP G62 se mi je občasno začel ugašati ob preobremenitvi (npr. igre), tako da sem ga odprl, sčistil prah in zamenjal termalno pasto, ampak zadeva se še vedno pregreva, sedaj še hitreje, sedaj samo daodprem igro grejo stopinje na GPU na 100+ in se ugasne. Ni mi jasno zakaj, sem 3x ponovil menjavo paste (od preveč do minimalnega nanosa) pa enostavno se zadeva takoj pregreje (še preden pridem v igro). Je možno da je pasta zanič (cooler master V1 IC value thermal compound) ali pa senzor?

737 ::

Prenosnik temu ni namenjen. Za takšen način obratovanja ima daleč premajhna hladilna telesa, pa tudi ostale komponente na tak način ne bodo dolgo delovale.

perpetum ::

737 je izjavil:

Prenosnik temu ni namenjen. Za takšen način obratovanja ima daleč premajhna hladilna telesa, pa tudi ostale komponente na tak način ne bodo dolgo delovale.
Tut osebni avto ni namenjen voznji po makedamu, pa ti ne bodo vrata odpadla ce bos gor zapeljal.

Kaksen hladilnik pa je ? Lahko da je tak z plinom in je spustil.

edicl ::

Si ga dal na Coronavirus test?

Pomoje hladilnik ne montiraš pravilno in maš zrak med čipom in bakrom.

ExSpirit ::

Takole nekako izgleda ko je gor namontiran ventilator -


Da ne bi dobro zmontiral ne vem - lahko sploh fališ, načeloma samo zategneš vijake po označenem vrstnem redu. Sem pa pri enem poskusu dal precej več paste pa isto ni pomagalo. Je pa res da je ta dokaj redka pasta, samo vseeno ne vem, če je ta pasta lahko zanič in problem?

ExSpirit ::

Pa še nekaj sem ugotovil sedaj, če mi dela na baterijo se ne segreje tako hitro - sedaj nekaj minut obremenjujem pa je na 85°C, takoj ko priklopim na elektriko se pa takoj ugasne, ker ga takoj spravi na 100°C+. Pa v obeh primerih imam nastavljeno visoka učinkovitost delovanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ExSpirit ()

Gejspodar ::

Uporabi program ThrottleStop da majo undervoltaš procesor...

Pentium ::

Slikaj še snet hladilnik in ploščo brez hladilnika.
Je bila pod GPU-jem morda termalna blazinica (takšen čigumijast sloj)?

ExSpirit ::

Trenutno nimam te slike.

Termalna blazinica je bila oziroma sem jo pustil na drugem čipu. Na temle -


Na tem čipu je bila samo termalna pasta -


Tukaj je pa označeno, kje sta ta 2 čipa -

Bizkit45 ::

verjetno imaš termal pad na gpu? ta se ti tudi pregreva.
poizkusi s pasto tudi na gpu, ni dizajnirano tako zaradi gap-a ki ga zapolni pad, ampak it's worth a try :)

Littlaman ::

https://www.amazon.com/CQ42-laptop-DELT... FAN

https://www.ebay.co.uk/p/551496359?iid=... FAN + heat pipe.

Jaz na tvojem mestu bi izbral nekaj od tega in zamenjal. To sem na hitro pogledal, morda najdeš še kaj cenejšega.

Kakor sem gledal ta prenosnik ni bil mišljen za igrice, tako da glede na njegovo starost je ventilator blizu konca. Z novim znajo biti temp. bolj znosne. Dokler ne dobiš novih delov priporočam načrt porabe energije " varčevanje porabe".

Na lastno pest lahko razstaviš ventilator in ga naoljiš. Včasih sem uporabljal neko mazivo od Braun brivnika.( Dobri stari časi z mojo GeForce 3) 8-)

Bizkit45 je izjavil:

verjetno imaš termal pad na gpu? ta se ti tudi pregreva.
poizkusi s pasto tudi na gpu, ni dizajnirano tako zaradi gap-a ki ga zapolni pad, ampak it's worth a try :)


Na netu piše da je tam kjer je thermal pad, da je chipset(C2) in načeloma ni problematičen. Kakokr sem zgoraj napisal, verjamem da je njegov ventilator blizu konca, ker če igra igrice to laufa skoz na 100%. ...

Zgodovina sprememb…

solatko ::

GPU čip ti hladi pleh, ki je pod tipkovnico. Verjetno ni stika, zato preveri sestavo, če se sploh dotikata. Pri nekaterih prenosnikih je hladilnik CPU in GPU-ja v enem kosu in ima dve hladilni telesi, povezani s heatpipe-om, ta model ima hladilnik samo za CPU, na GPU pa imaš trak, ki se mora stikat s plehom, ki je na spodnjem delu pokrova s tipkovnico.

Sicer pa HP-jevi prenosniki slovijo po pregrevanju.
Delo krepa človeka

ExSpirit ::

Ventilator je OK - razumem pregrevanje v daljšem času oziroma ko začne ventilator pihati ven zelo vroč zrak. V mojem primeru piha hladen zrak, GPU se pa pregreje v roku 5-10 sekund od vklopa (sploh če je priklopljen na elektriko). Pa da ni ravno namenjen igram vem - z neko ne preveč zahtevno igro testiram samo zato, da se hitreje testira oziroma opazi problem.

Littlaman ::

Po prebranem na netu in to kar si napisal sedaj da ti hladno piha imaš nek defekt v heatpipe. Ostane ti samo še drugi link da menjaš komplet. Druge rešitve ne vidim, ker če piha hladno, ne odvaja toplote in se zato v par sekundah ustavi/ resetira. Da na bateriji zdrži malo dlje je zato, ko mu najbrž ne da enake moči. Zamenjaj heatpipe in poročaj.

ExSpirit ::

Če imam prižgano dlje časa kaj manj obremenjujočega (pač da grafika ne dela) začne tudi topleje ven pihat, pač od procesorja ampak procesor se ne segreje, samo GPU. Tako da verjetno je nek problem samo pri tistem delu kjer je GPU, samo da je možno, da se tako hitro segreje čip (dejansko 5-10 sekund od vklopa)? Je to lahko zaradi zraka vmes oziroma slabe paste?

solatko ::

ExSpirit - Sem ti že napisal, da nimaš stika s kovinskim delom pokrova pronosnika. Grafika je tako čisto brez hlajenja, saj zrak ne more dovolj odvajat toplote.
Delo krepa človeka

ExSpirit ::

Upam da je res tamo to, sem ga dal na servis naj tam probajo z drugo pasto ali nečem (se mi ne splača kupovat in testirat in nakoncu plačati še več).

ExSpirit ::

Dobil nazaj in za enkrat izgleda da dela - po popravilu smd elektronike (karkoli že to je).

Bizkit45 ::

kolk si plačal za to da ti je zamenjal termalni pad? :)

ExSpirit ::

cca 70€.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736760 (4876) care20
»

Termalna pasta

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
272690 (1335) negrdiraček
»

pregrevanje prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
341719 (1192) mulc007
»

HP overheating

Oddelek: Pomoč in nasveti
406668 (6050) fr4nc
»

Prenosnik dela počasi

Oddelek: Pomoč in nasveti
454500 (3768) solatko

Več podobnih tem