» »

Yahoo zapustil Kitajsko

1
2
»

joze67 ::

poweroff je izjavil:

Pa dobro, a zdaj bomo pa ravnanja enih opravičevali z ravnanji drugih?

Se pravi ker ZDA bombardirajo Bližnji vzhod, pa Izrael fura koncenctracijska taborišča, je pa kitajsko zatiranje Ujgurov pa kar naenkrat OK?

Poleg tega pozabljaš, da nekateri smo kritični tudi do početja ZDA, Izraela... ampak glede Kitajcev bi morali biti pa kar tiho - zakaj že?

Če drugega ne, kitajski režim represije nad internetom bi moral skrbeti vse nas, ker Kitajska je v globalnem smislu testbed za tehnologije represij, ki se bodo kasneje uvedle tudi pri nas.

Če ne vidiš, kdaj si zmanipuliran, je to pač tvoj problem.

WhiteAngel ::

Poldi112 je izjavil:

kitajci, ki so imeli namesto izobražene raje same kmete (100 let kolonizacije ni ravno prineslo prosperitete):
- dobili 20 let brutalne izolacije
- teroriziranje s strani USA, kar jih je prisililo v investiranje v vojsko in razvoj jedrskega orožja.

Američani so pač naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da čim bolj ustavijo kitajski napredek.


To je bulšit. Kitajska je doživela svoj razcvet v zadnjih 20 letih, odkar so jih sprejeli v WTO kot deželo v razvoju. To pomeni nič carin za njihov izvoz in zelo visoke za uvoz. Posledično je skoraj vsaka proizvodna firma na zahodu premaknila svojo proizvodnjo tja. Nobenega drugega "čudeža" ni. Aja, pa ne pozabit, da Kitajec ne more zapustiti svoje dežele brez kolaterale :|

Poldi112 ::

poweroff je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Smo del NATO pakta in kot taki SOODGOVORNI za zločine, ki jih v imenu svobode povzročamo po svetu.

Tegale ne razumem čisto.

Po eni strani trdiš, da smo kolonija ZDA, torej napol okupirana država, po drugi strani smo pa soodgovorni za zločine. Se pravi država A okupira (ali pa na mehek način "okupira") državo B, potem napade državo C in zdaj je država B soodgovorna za ta napad. Se pravi je tudi Poljska soodgovorna za nacistične zločine (Hitler jo je napadel najprej)?


Za NATO smo se odločili na referendumu, za razliko od poljakov, katere so nemci okupirali.

Smo mar suvereni? Ker ali smo, ali pa smo za zaščito odvisni od američanov in smo posledično njihova kolonija (ne ravno na nivoju onih v 3 svetu, a vendarle).

poweroff je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Ter od kje ti ideja, da se imaš pravico vtikati v njihove interne zadeve? Sploh po stoletju "zahodne demokracije", ki jih je s prestola sveta zbila v vukojebino.


Idejo sem dobil od tebe, ki imaš idejo, da se imaš pravico vtikati v zadeve svetovnega policaja. Saj veš, ZDA so svetovni policaj, svet pa njegovo igrišče. In kdo smo mi, da se bomo vtikali v svetovnega policaja?



Jaz ne zagovarjam sankcij za nobeno državo, niti za američane, ki bi si jih še najbolj zaslužili. Redno pa izpostavljam hinavščino, ko zločine držav pod okriljem USA, z njimi na čelu, pometamo pod preprogo, na tapeto pa pribijamo neposlušne oz. "nedemokratične" države, ki nam po zločinih ne sežejo do kolen.

poweroff je izjavil:


Šalo na stran. Ja, kot človeško bitje imam pravico opozoriti na krivice, kjerkoli jih vidim. Torej imam pravico obsojati kitajsko zatiranje Ujgurov kot tudi ameriški izvoz "demokracije" v Faludžo.


Ponovno, te pravice ti v ničemer ne odrekam. Pogrešam pa odgovor, ki se mu prikladno izobigaš - kako jim s tem pomagamo? Je Afganistan danes na boljšem, ker smo jih 20 let okupirali in ker jim ne dovolimo dostopa do njihovega denarja? Je HK danes na boljšem, ker smo jih podpirali? Bo Tajvan?

Stoletja izkušenj nam govorijo, da ne širimo pravic, ampak zločine. Zakaj se torej spravljaš nadme, če izpostavljam laži, s katerimi svetovni policaj nadaljuje klanje in stradanje civilov po svetu?

Menda smo moralno odgovorni za dejanja, na katera imamo vpliv? Na kitajsko ravnanje z Ujguri nimamo vpliva, na NATO pa kot članica imamo nek vpliv - dasiravno skorajda zanemarljiv.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

WhiteAngel je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

kitajci, ki so imeli namesto izobražene raje same kmete (100 let kolonizacije ni ravno prineslo prosperitete):
- dobili 20 let brutalne izolacije
- teroriziranje s strani USA, kar jih je prisililo v investiranje v vojsko in razvoj jedrskega orožja.

Američani so pač naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da čim bolj ustavijo kitajski napredek.


To je bulšit. Kitajska je doživela svoj razcvet v zadnjih 20 letih, odkar so jih sprejeli v WTO kot deželo v razvoju. To pomeni nič carin za njihov izvoz in zelo visoke za uvoz. Posledično je skoraj vsaka proizvodna firma na zahodu premaknila svojo proizvodnjo tja. Nobenega drugega "čudeža" ni. Aja, pa ne pozabit, da Kitajec ne more zapustiti svoje dežele brez kolaterale :|


Bullsnit? Kitajci so bili stoletja na čelu ekonomije (z Indijo iirc). Nato so jih kolonialisti izropali in porušili, nato pa še 20 let stradali.

Ja, odprava mednarodne izolacije jim je vsekakor močno pospešila razvoj, a to je bila posledica mednarodnega pritiska držav na američane, da sprostijo mendarodno blokado, ter njihovih lastnih firm, ki so želele dostop do tega ogromnega trga.

VSE okoliške države so bile proti mednarodni izolaciji in so želele trgovati s kitajci. Američani svetu tega niso dovolili, ker niso mogli preboleti "Loss of China", ko so naredili revolicijo proti ameriški "demokraciji" (brutalni diktaturi).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

poweroff ::

Kot prvo sem jaz eden prvih, ki je glasno opozarjal na razne rabote ZDA - od globalnega prisluškovanja in vzpostavitve globalne družbe nadzora, do Iraka, itd.

Od kje pa mislite, da se v Sloveniji danes toliko govori o množičnem nadzoru, ki ga izvajajo predvsem zahodne države? Zato, ker smo nekateri o tem pisali članke, knjige, o tem govorili v oddajah, itd.

In ja, ko je bil napad na Irak, sem zadevo podrobno spremljal in pomagal širiti informacije. Celo moja kolegica je šla tik pred napadom tja in sem ji tehnično pomagal, da je lahko poročala o tem, kaj se tam dogaja. Tako da meni očitat da zagovarjam ZDA je precej ... zgrešeno.

Aja, jaz tudi nisem glasoval za vstop v NATO, da ne bo pomote.

Ampak za razliko od vas, "romantikov", ki voljno iščete gospodarja, ki se bo skupaj z vami "boril" proti hudobnim ZDA, razumem, da druge države niso dosti boljše.

Glede Kitajske in držav v njeni soseščini. Tam poznam par ljudi, ki so zagrešili strašne zločine - eden je hotel brati BBC, eden uporabljati Facebook (da se je lahko pogovarjal s prijatelji na Zahodu - hmm, tudi to, da imaš prijatelje na Zahodu je zločin), eden je pa - o groza - hotel uporabljati Google Scholar. Od njih sem iz prve roke slišal zgodbe, kako so jih klicali na policijsko postajo, ker so želeli preko messengerja kolegu poslati povsem nedolžno sporočilo. Recimo čestitko za rojstni dan.

Zaradi Kitajske cenzure interneta tega niso mogli, zato sem jim pomagal tehnično zaobiti cenzurni sistem.

Zame taka država ni normalna.

Da ne govorimo o tem, da sem s tem, ko sem dobil vpogled v delovanje kitajskega sistema cenzure interneta, dobil tudi znanje kako se boriti proti zahodni cenzuri interneta, ki se bo enkrat v bodoče pojavila. Ne mogoče - sem kar prepričan, da se bo.

Ampak hej, važno, da se nabija proti ZDA in zagovarja vse tiste, ki so trenutno na "naši" strani.
sudo poweroff

Poldi112 ::

Poznam tvoja prizadevanja, sem tudi dobrih 20 let nazaj na faksu videl, kupil in prebral tvojo knjigo. In vsekakor cenim tvoj aktivizem in ti hkrati brez problema priznavam, da ti na tem področju ne sežem do gležnjev.

Jaz sem glasoval za NATO. Sem bil pač opran in verjel v pravljice, ki so nam jih prodajali.

Jaz nisem romantik, ampak realist, in ne iščem nobenega gospodarja - nasprotno - želim se znebiti okovov američanov. Sem absolutno zato, da z njimi sodelujemo, a ne pri širjenju terorja po svetu. In to je vsekakor dosegljiv cilj.

Ne dvomim v brutalnost kitajskega režima - dvomim zgolj v pravilnost naše strategije. Jaz jo želim spremeniti, ker menim, da je stradanje držav, ki na čelo ne postavijo naše lutke, zločin proti človeštvu.

Na naši strani ni nihče, "nabijanje proti ZDA" je pa edini način, da preprečimo zločine naših "zaveznikov".

Imamo glas kot članica NATA in EU parlamenta. Tu lahko izpostavljamo prodajo orožja zločinskim režimom, ki potem z njim raketirajo civiliste. Tu lahko izpostavimo nesmiselnost "branjenja" američanov v Afganistanu, ko nam rečejo, da se sklicujejo na "Article 5".

Medtem ko na pravice kitajcev pač nimam vpliva. Česar se očitno zavedaš tudi sam, glede na to da še kar ignoriraš vprašanje, kako smo z okupacijami pomagali Iraku, Afganistanu, Vietnamu? Kako smo s propagandno vojno pomagali HK-ju? Ukrajini? Tajvanu? Ujgurom?

Če se že 100 let trudimo pomagati, pa nam konstantno ne uspeva, ni mar največ, kar lahko storimo za svobodo kitajcev, da jim nehamo "pomagati"?

Ne me držati za besedo, a cca 100 let nazaj so imeli 2 leti dejanske demokracije. Nato so američani podprli najmočnejšega warlord-a, ki je bil nato njihova lutka, kljub intenzivni ameriški vojaški pomoči popušil državljansko vojno (podobno kot NATO nedavno v Afganistanu), nato pa s pomočno ameriške mornarice preživel na Tajvanju, kjer je s trdo roko vladal do smrti. Nato je do smrti vladal njegov sin, nakar so si LJUDJE izborili demokracijo.

Z vojaškimi grožnjami zgolj silimo kitajce v nacionalizem. Kako jim s tem pomagamo, če si res želimo, da se demokratizirajo? Kako smo Iranu pomagali z povsem nesmiselnimi, da ne rečem barbarskimi sankcijami? Povsem predvidljivo je zmerna politika, ki je naivno zaupala zahodu, sedaj popušila proti bolj skrajnim strujam.

>Ampak hej, važno, da se nabija proti ZDA in zagovarja vse tiste, ki so trenutno na "naši" strani.

Nimam pojma, kdo misliš, da je na "naši" strani. Ter koga naj bi zagovarjal. Menda ne zagovarjam kitajcev zgolj s tem, ko izpostavljam laži, s katerimi nas pitajo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

poweroff ::

Poldi112 je izjavil:

Jaz sem glasoval za NATO. Sem bil pač opran in verjel v pravljice, ki so nam jih prodajali.

Ja, potem pa sprejmi odgovornost za škodo, ki si jo s tem povzročil. Predvsem pa bodi bolj samokritičen in se redno sprašuj katere pravljice vse ti kdo skuša še prodajat.

Poldi112 je izjavil:

Sem absolutno zato, da z njimi sodelujemo, a ne pri širjenju terorja po svetu. In to je vsekakor dosegljiv cilj.

Se strinjam. Ne tudi pozabit, da so navadni Američani verjetno največji ujetniki njihovega režima (pod čemer mislim vojaško-industrijski kompleks, skupaj s politično elito).

Poldi112 je izjavil:

Imamo glas kot članica NATA in EU parlamenta. Tu lahko izpostavljamo prodajo orožja zločinskim režimom, ki potem z njim raketirajo civiliste. Tu lahko izpostavimo nesmiselnost "branjenja" američanov v Afganistanu, ko nam rečejo, da se sklicujejo na "Article 5".

No, če je pa tako, bi pa za začetek pričakoval, da se bo začelo izvajati pritisk na našo politiko. Recimo zaradi nepodpisa nuclear treaty, pa še par drugih zadev bi se našlo.

Ampak ja, na splošno kritizirat "hudobne Američane" (pri čemer kot sem rekel, so preprosti ljudje večinoma ujetniki celotnega sistema), je poceni.

Ko je pa treba recimo dvigniti glas o tem, da Slovenija (!!), ja, "jedrska velesila Slovenija", leta 2017 (!, takrat je bil predsednik vlade veliki humanitarec in visokomoralni Miro Cerar) ni podprla Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons, smo bili pa tiho, kajne? Spregledali smo tudi, da so 22. 1. 2021 na podlagi tega mednarodnega akta jedrska orožja postala nelegalna. In bi lahko kdo kaj rekel. Ali Slovenija to mednarodno pogodbo vseeno ratificirala.

Ampak hej, hudobni Janša, hudobni Američani, dobra levica, dobri Kitajci, dobri Putin...

Poldi112 je izjavil:

Medtem ko na pravice kitajcev pač nimam vpliva. Česar se očitno zavedaš tudi sam, glede na to da še kar ignoriraš vprašanje, kako smo z okupacijami pomagali Iraku, Afganistanu, Vietnamu? Kako smo s propagandno vojno pomagali HK-ju? Ukrajini? Tajvanu? Ujgurom?

Z okupacijami nismo pomagali nikomur. No, smo, vojaški industriji, ampak to ne šteje.

Ampak če je upanje na uspeh majhno - mar to pomeni, da smo pa lahko kar tiho, ko Kitajci prisilno sterilizirajo Ujgure, jih pošiljajo v prevzgojne kampe in izkoriščajo za suženjsko delovno silo, da imamo potem mi poceni izdelke?
sudo poweroff

Poldi112 ::

poweroff je izjavil:


Ampak če je upanje na uspeh majhno - mar to pomeni, da smo pa lahko kar tiho, ko Kitajci prisilno sterilizirajo Ujgure, jih pošiljajo v prevzgojne kampe in izkoriščajo za suženjsko delovno silo, da imamo potem mi poceni izdelke?


Če posledic ne bi bilo, potem bi imel prav. Imajo pa naša dejanja žal kar konkretne negativne posledice. Razlog je pa trivialen - ker našim gospodarjem dol visi za njihove pravice - to je zgolj poceni izgovor, s katerim pridobijo našo odobritev za širjenje imperija.

Stoletja ti že lažejo - zakaj jim še kar verjameš?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

poweroff je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Jaz sem glasoval za NATO. Sem bil pač opran in verjel v pravljice, ki so nam jih prodajali.

Ja, potem pa sprejmi odgovornost za škodo, ki si jo s tem povzročil. Predvsem pa bodi bolj samokritičen in se redno sprašuj katere pravljice vse ti kdo skuša še prodajat.


Saj to počnem - še več, skušam popraviti staro napako s tem, da izpostvljam laži, ki so nam jih prodali, z namenom da prenehamo brutalizirati svet.
In bi bom hvaležen, ko me boš objekvitvno opozoril na napke v razmišljanju.

poweroff je izjavil:


Poldi112 je izjavil:

Sem absolutno zato, da z njimi sodelujemo, a ne pri širjenju terorja po svetu. In to je vsekakor dosegljiv cilj.

Se strinjam. Ne tudi pozabit, da so navadni Američani verjetno največji ujetniki njihovega režima (pod čemer mislim vojaško-industrijski kompleks, skupaj s politično elito).


To mi je seveda jasno. In kako bomo američanom pomagali, če tiho kot miška izvajamo politiko njihove oligarhije, ki želi imperij, namesto da bi jim jasno povedali, da jim pridemo pomagati, ko bodo napadeni, imperij naj pa kar sami širijo.


poweroff je izjavil:


Ko je pa treba recimo dvigniti glas o tem, da Slovenija (!!), ja, "jedrska velesila Slovenija", leta 2017 (!, takrat je bil predsednik vlade veliki humanitarec in visokomoralni Miro Cerar) ni podprla Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons, smo bili pa tiho, kajne?


Nope, sem večkrati kritiziral Cerarja glede te dvoličnosti tu gori. Mislim pa, da sem bil zaradi tega tudi brisan. Imel sem njegov citat tudi v enem od prispevkov o kolonializmu, ki jih iskalnik prav tako ne najde več.

poweroff je izjavil:


Ampak hej, hudobni Janša, hudobni Američani, dobra levica, dobri Kitajci, dobri Putin...


Strawman.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

BCSman ::

ZDA je samo še nek kripelj, totalno zdegeneriran, rasne napetosti, LGBT dekadenca, osovražena od 3/4 sveta.
Kitajska bo pač v desetletju ali dveh glavna velesila sveta, odločna, močna, ima zdravo domoljubno ljudstvo s zdravimi vrednotami.

Poldi112 ::

LGBT, BLM in podobno niso ravno relevantni glede ocene moči, 3/4 sveta jih je pa sovražilo že od prej.
Gospodarsko so še vedno močni, vojaško tudi.

Kitajci bodo regionalna velesila, ki bo z ostalimi v regiji skrbela za medsebojno ravnovesje moči, s čimer ohranjajo suverenost. Za dominacijo sveta imajo pa izrazito neugodno geografijo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

opeter ::

Markoff je izjavil:

Kitajci bodo šli po podobni poti. Ne moreš biti družba kimanja in uboganja ter hkrati inoviranja. Does simply not compute.


Da in ne. Med drugim so z eksperimenti iznašli trenutno najmočnejše steklo (AMT-III) na svetu, ki lahko poškoduje celo površino diamanta.

World's strongest glass can scratch the surface of a diamond
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

poweroff ::

BCSman je izjavil:

ZDA je samo še nek kripelj, totalno zdegeneriran, rasne napetosti, LGBT dekadenca, osovražena od 3/4 sveta.
Kitajska bo pač v desetletju ali dveh glavna velesila sveta, odločna, močna, ima zdravo domoljubno ljudstvo s zdravimi vrednotami.

To, to!

Bi pa rad videl, kako te bo ta velesila z zdravimi vrednotami s svojimi policijski silami nabutala s pendreki, stlačila v prevzgojna taborišča in ti omejila uporabo interneta in ostalih komunikacij.

Rad bi videl, kako boš takrat jokal... :))
sudo poweroff

Poldi112 ::

So kitajska prevzgojna taborišča res tako drugačna od sužnjske delovne sile v USA?

Pa se kitajci res vtikajo v interne zadeve držav? Nam nabijajo sankcije, ker imamo demokracijo? Nas bombardirajo, ker imamo svobodo govora? Ali so pragmatična država, ki se glede internih zadev briga zase in enako pričakuje od ostalih?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

Zdaj so recimo kitajski bolniki prepovedali FlightRadar.

Nenormalno, nepotrebno, malenkostno. Razkazovanje mišic s strani bolnikov.
sudo poweroff

Poldi112 ::

Tudi meni deluje smešno, dvomim pa, da za to niso imeli racionalnega razloga, pa četudi je to zgolj prepoved civilom nadzirati polete partijcev k ljubicam.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

To je mogoče racionalen razlog za bolnike. V resnici je takšna prepoved vredna vsega obsojanja.
sudo poweroff

Poldi112 ::

Če gojiš kult osebnosti, ni fino, da ti leta truda uniči nekdo s preveč prostega časa.

Se ti resnično zdi kitajska politika, glede na njihove rezultate, iracionalna?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

To ne, fašistična pa.
sudo poweroff

poweroff ::

Primer iz domačih logov: vietnamski delavci protestirajo proti slabim - bodimo pošteni: suženjskim - delovnim pogojem v kitajski tovarni v Srbiji: https://twitter.com/ljubofil/status/146...

Skratka, imperialistična Kitajska je prišla v Srbijo, kjer izkorišča tuje in domače delavce... Poldi pa molči. ;)
sudo poweroff

Mr.B ::

poweroff je izjavil:

Primer iz domačih logov: vietnamski delavci protestirajo proti slabim - bodimo pošteni: suženjskim - delovnim pogojem v kitajski tovarni v Srbiji: https://twitter.com/ljubofil/status/146...

Skratka, imperialistična Kitajska je prišla v Srbijo, kjer izkorišča tuje in domače delavce... Poldi pa molči. ;)

Sem mislil da nasi kapitalisti vkljucujoc slovenski, ne izkoriscajo delavce v balkansko stojecih podjetji.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

poweroff ::

Tudi naši, seveda.

In tudi tam je Poldi tiho.
sudo poweroff

Poldi112 ::

Kaj hočeš povedati? Razen tega, da nimaš odgovora na enostavni vprašanji, kateri si že 2x "spregledal":

Kako je po tvojem mnenju Ujgurom dosedanja "pomoč" v obliko večletne propagande koristila, ter koliko držav (procentualno) je danes zaradi pomoči USA na boljšem, kot bi bilo, če nas ne bi skrbele njihove "človekove pravice"?

To, da kitajci furajo verzijo kapitalizma, itak vsi vemo. Cel dan lahko lepiš take linke, pa od tega ne bo nobene dodane vrednosti, ker to itak že vsi vemo. Vse, kar imamo od tega, je sledenje američanom v hladno vojno s kitajci, ki nas bo bankrotirala (ni ekonomske računice, da bi manjša ekonomija dolgoročno vzdrževala vojaško nadvlado nad večjo).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

Preberi si o nečloveških razmerah in samopašnosti Kitajcev v Srbiji: https://siol.net/novice/svet/vietnamski...

Niso pa na ministrstvo hoteli pojasniti, kako je mogoče, da se lahko kitajsko podjetje obnaša, kot da je gradbišče del Kitajske in ne dovoli pregleda delovišča nevladnim organizacijam, kar bi jim sicer po srbskih zakonih moralo.

Zato je treba opozarjati na rabote Kitajske!

Ker jutri bodo Ujguri postali srbski delavci, pojutrišnjem pa tudi mi.
sudo poweroff

Poldi112 ::

Poceni propaganda.

Gospodarji želijo, da je pozornost na kitajcih, namesto na domačem izkoriščanju delavcev.

Mar ni zanimivo, da smo v EU parlamentu, kjer imamo demokratični glas, da lahko izpostavimo zlorabe španskih obiralcev sadja, a se namesto tega raje ubadamo s kitajci?

Komu to koristi? Američanom, ki se že leta z sankcijami "pogajajo" s kitajci v korist svojih podjetij, ali EU, ki jim kot cucki sledimo in si zmišljujemo trapaste izgovore:
- China%E2%80%93European Union relations @ Wikipedia

Pritisk na oblast lahko izvajaš v domači državi. Če jo v tuji, si zgolj imperialist, ki se ne more soočiti z dejstvom, da je tretji svet po več kot polovici tisočletja zahodne dominacije še kar vukojebina. Ampak naslednjič nam bo pa ziher uspelo, ane?

Demokracijo lahko kitajcem prinesejo zgolj kitajci. Mi jih pri tem z vojaškimi grožnjami in preprečevanjem dekolonizacije pač ne pomagamo, saj zgolj podpihujemo tako naš, kot njihov nacionalizem.

Kako točno bomo vojaško premagali kitajce, če še talibanov ne moremo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Mr.B ::

Poldi112 je izjavil:

Poceni propaganda.

Gospodarji želijo, da je pozornost na kitajcih, namesto na domačem izkoriščanju delavcev.

Mar ni zanimivo, da smo v EU parlamentu, kjer imamo demokratični glas, da lahko izpostavimo zlorabe španskih obiralcev sadja, a se namesto tega raje ubadamo s kitajci?

Komu to koristi? Američanom, ki se že leta z sankcijami "pogajajo" s kitajci v korist svojih podjetij, ali EU, ki jim kot cucki sledimo in si zmišljujemo trapaste izgovore:
- China%E2%80%93European Union relations @ Wikipedia

Pritisk na oblast lahko izvajaš v domači državi. Če jo v tuji, si zgolj imperialist, ki se ne more soočiti z dejstvom, da je tretji svet po več kot polovici tisočletja zahodne dominacije še kar vukojebina. Ampak naslednjič nam bo pa ziher uspelo, ane?

Demokracijo lahko kitajcem prinesejo zgolj kitajci. Mi jih pri tem z vojaškimi grožnjami in preprečevanjem dekolonizacije pač ne pomagamo, saj zgolj podpihujemo tako naš, kot njihov nacionalizem.

Kako točno bomo vojaško premagali kitajce, če še talibanov ne moremo?

Pozabil si dodati, Italijo in izkoriščanje vseh teh beguncev na jugu italije..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

poweroff ::

Saj ko govorimo o tem pomagamo Kitajcem, da se bodo lažje uprli.
sudo poweroff

Poldi112 ::

In kako kaj napreduje upor Ujgurov in demokratizacija kitajcev? Kako je na njihovo blagostanje vplivala normalizacija odnosov v sedemdesetih, ter kako zaostrovanje odnosov zadnje desetletje ozirima dve?

HK je padel po letu intenzivne propagandne vojne. Kitajcem se enostavno ni več izplačalo tolerirati "svobode govora" in so naredili mir.
V retrospektivi, mar ne bi bilo za HK bolje, da bi se protestniki sprijaznili s pridobljenimi (v smislu ohranjenimi) pravicami, namesto da so šli full retard ven z dodatnimi zahtevami (ob polni pomoči zahoda), na katere CCP pač ne more pristati?

S propagandno vojno jim zgolj podpihujemo nacionalizem, s čimer jim aktivno škodimo pri njihovih prizadevanjih za demokracijo. Z vojaškimi grožnjami jih pa silimo v razvoj vojske. Kitajci po 2. sv. vojni niso hoteli vlagati v jedrsko orožje - v to so bili prisiljeni. Enako kot nočejo vlagati v vojsko, ampak so v to prisiljeni. Za suverenost pač moraš biti sposoben varovati svoje trgovinske poti. Če ti okupator pred obalo paradira letalonosilke, kar so američani v preteklosti redno počeli, je možnost le ena - razvoj mornarice.

Danes so že presegli američane glede kapacitet, kar je neposredna posledica vojaških groženj izpred par desetletij. To je geopolitična realnost, in nadaljevanje uradne ameriške politike svetovne dominance nas bo zgolj bankrotiralo. Ter znukalo, če bomo dovolj neumni, da bomo gospodarju sledili v boj za "svobodo" in poslali Triglav v boj za Tajvan.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

Kako pa kaj napreduje boj proti "ameriškemu imperializmu"?

Aja, Amerika je tik pred propadom... že zadnjih 40+ let... :))
sudo poweroff

Mr.B ::

poweroff je izjavil:

Kako pa kaj napreduje boj proti "ameriškemu imperializmu"?

Aja, Amerika je tik pred propadom... že zadnjih 40+ let... :))

Kolikor vem, v Ameriški tovarni avtomobilov z imenom tesla, dobiš na mesečni ravni toliko plače, kot te pride najem enosobnega stanovanja v okolici tovarne. Je pa res, da če gledamo slovenske delovne razmere v Avto industriji, je to celo primerljivo z slovenskim stanjem.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Poldi112 ::

poweroff je izjavil:

Kako pa kaj napreduje boj proti "ameriškemu imperializmu"?

Aja, Amerika je tik pred propadom... že zadnjih 40+ let... :))


Kakšen boj? Glede na zgodovino zahodnih obračunavanj z levico si ne delam utvar, da bom karkoli spremenil. Niti ne delam na temu - me nič ne mika, da bi končal v samici kot Assange.

Amerika pa seveda ni pred propadom. Dejstvo, da dominirajo svoj kontinent ostaja nespremenjeno in s tega stališča bodo imeli vedno prednost pred Evrazijo. Edina njihova skrb, s stališča varnosti, je enotna Evropa/Azija/Afrika, ker bi jih zgolj taka celovita koalicija lahko pregazila.

In to je kar konkretna prednost v primerjavi z Evropo/Azijo, kjer sile vzdržujejo medsebojno razmerje moči in so prisiljene v kopensko vojsko.

Tako da govorice o propadu so zgolj strawman. Se jim bo pa seveda obseg imperija zmanjšal, ker se je spremenilo razmerje ekonomske in vojaške moči.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

joze67 ::

Tukaj dajem z odhodom Yahooja še kako povezan kos intervjuja Richarda Moora, šefa Mi6, za BBC (povzeto po FT):

In an interview just ahead of the speech, the spy chief expressed concerns that Beijing was seeking to "harvest data from around the world" via surveillance technologies. "If you allow another country to gain access to really critical data about your society then, over time, that will erode your sovereignty, you will no longer have control over that data," Moore told the BBC. "That's something in the UK we are very alive to and we have taken various measures to defend against."

poweroff ::

To bi morali dati prebrati našim butljem na oblasti. :))
sudo poweroff
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Yahoo zapustil Kitajsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8210493 (6173) poweroff
»

Velika zgodba 90. let končana: Yahoo prodan Verizonu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
147149 (5459) hendriks
»

Yahoo razmišlja o prodaji osnovne dejavnosti

Oddelek: Novice / Ostale najave
229984 (8416) Phantomeye
»

Alibaba in ZDA v pričakovanju največje javne ponudbe delnic

Oddelek: Novice / Ostale najave
96932 (5555) Tilen
»

Yahoo spravil v zapor še enega kitajskega disidenta

Oddelek: Novice / Zasebnost
244569 (3719) Daedalus

Več podobnih tem