» »

Kateri SIP softphone?

Kateri SIP softphone?

poweroff ::

Nekaj sem preskušal razne kliente za SIP (VoIP) in ugotavljam, da Linphone na Linuxu in iPhonu dela izredno slabo (na Androidu pa še kar OK - problem je le, da ima malo preveč nastavitev). Preskusil sem tudi Blink (na Linuxu) in se je dobro obnesel (če odmislimo, da ni hotel sprejemati klicev, verjetno zaradi firewalla), na koncu pa sem pristal na Zoiper.

Luštna zadeva, z nekaj fine tuninga lepo dela, ima pa eno ... hmm ... "napako". Pro verzija je malo draga. Sicer osnovna verzija dela super, bi pa vseeno imel TLS, SRTP in po možnosti še ZRTP podporo.

TLS na Androidu in iPhone dela, na Linuxu je pa zaklenjen. Teh softphonov je na Apple tržnici malo morje, ampak kar nekaj jih ima že v imenu kitajske pismenke. Kar po moje ni dobro za zdravje, pardon varnost/zasebnost. ;)

V glavnem, ima kdo kakšen predlog, katero SIP aplikacijo bi priporočil? Jasno, po možnosti naj bo opensource.

Pa še podvprašanje, kaj bi pa priporočili od fizičnih VoIP telefonov? Malo sem gledal Yealink, ne izgleda slabo. Se kakšen rabljen VoIP telefon prodaja tudi kje v Sloveniji?
sudo poweroff

Sindrom ::

Če zadevo iščeš za desktop, bi ti svetoval programa Ekiga ali pa Jitsi Desktop, za pametne telefone pa žal ne vem.

Matthai, ker smo že pri tej temi, me nekaj zanima. A slučajno poznaš kakšnega dobrega SIP ponudnika v Sloveniji?
Gre se, da bi si uredil stacionarni "softphone" telefon preko osebnega računalnika in klical z njega v omrežje.
Mobilni telefoni me tukaj ne zanimajo.

lp
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

Ekiga za Ubuntu ne obstaja več, Jitsi pa ni VoIP.

Ne vem, se pa trenutno igram z Asteriskom, ki sem ga skonfiguriral tako, da imam preko njega trunk v mobilno omrežje. In ja, zadeva teče na RaspberryPi.
sudo poweroff

jukoz ::

poweroff je izjavil:

Nekaj sem preskušal razne kliente za SIP (VoIP) in ugotavljam, da Linphone na Linuxu in iPhonu dela izredno slabo (na Androidu pa še kar OK - problem je le, da ima malo preveč nastavitev).

Linphone je za moje pojme najboljši program, vsaj kar sem gledal ene 5 let nazaj nazadnje. Cela firma je na njem, tako na Androidu kot na Unixih + kak Windows. Na iPhonu nismo testirali pri nas, smo na iPad in je OK. iPhone so poslovni partnerji testirali in je bilo OK.

poweroff je izjavil:

Pa še podvprašanje, kaj bi pa priporočili od fizičnih VoIP telefonov? Malo sem gledal Yealink, ne izgleda slabo. Se kakšen rabljen VoIP telefon prodaja tudi kje v Sloveniji?

Stari android telefoni - reset, izbris google accounta, gor daš ali F-Droid ali pa na roke naložiš npr Linphone in dela.

Strankam svetujemo, da iz predalov vzamejo svoje stare android telefone in jih priključijo - imajo že jih, poznajo jih tudi, za telefoniranje so pa OK. Prostoročno lahko gor zvežeš bluetooth slušalko in je.

Sindrom je izjavil:

Matthai, ker smo že pri tej temi, me nekaj zanima. A slučajno poznaš kakšnega dobrega SIP ponudnika v Sloveniji?
Gre se, da bi si uredil stacionarni "softphone" telefon preko osebnega računalnika in klical z njega v omrežje.
Mobilni telefoni me tukaj ne zanimajo.

Če si na telekomu vzameš poleg interneta še telefonijo. Če dobiš Fritzbox ga vržeš stran, urediš VLANe za telefonijo in imaš SIP trunk. Seveda se moraš še zmenit z njimi, da ti pustijo priklop oz moraš posnifat promet da ugotoviš prijavne podatke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jukoz ()

A se da na Fritzboxu izklopiti SIP ALG?
sudo poweroff

Sindrom ::

poweroff je izjavil:

Jitsi pa ni VoIP
Čakaj malo, o katerem VoIP protokolu točno govoriš? Če govoriš o SIP, bi ga njihov klasični program Jitsi Desktop moral podpirati, saj se je prvotno imenoval "SIP Communicator". Novejši Jitsi Meet pa bi moral podpirati tudi "bridge" oz. medprotokolno povezavo iz WebRTC na SIP preko ustreznega gateway-a (jigasi). Vsaj tako omenjajo na spletni strani.

https://github.com/jitsi/jigasi
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

starfotr ::

poweroff je izjavil:

Tule malo poglej.
http://maloprodaja.iskratel.com/

oziroma http://data.iskratel.com/maloprodaja/ka...

Tnx!

Gledam pa RaspberryPi 4 - kaj se dogaja? Nemogoče ga je sploh naročiti, celo pri Kitajcih so cene v povprečju dvakrat višje od običajne, priporočene cene...
sudo poweroff

starfotr ::

Globalna komponentna kriza je. Robe ni, cene v nebo.

Sicer bi mi še en RPi4 prav prisel, ampak zadnjega sem kupil ravno tik pred pomanjkanjem...
sudo poweroff

ToniT ::

Dobi se na Rpishop.cz.
Ravnokar sem naročil. Pošljejo ti mail z linkom za plačilo. Poštnina je 4 Eur.

U, hvala. Pa je tole zanesljivo, da ni kakšen scam shop?

Na hitro sem pogledal in IP kaže na thinline.cz, v ASN omrežju VSHOSTING, CZ. MX zapis je tudi pri hosting providerju, na hitro je tole videt OK.

Sumljivo je samo to, da RPi malenkost cenejši kot pri nas in da naj bi bil še na zalogi.
sudo poweroff

Ales ::

Kar se SIP klientov za Android tiče, sem imel najboljšo izkušnjo z MizuDroid.

App je profi. Vse je nastavljivo in DELA. Na žalost ni odprtokoden.

Na Linux desktopu sem na koncu tudi pristal pri Zoiperju, četudi je tu nekaj skoraj dovolj dobrih alternativ.

Sem kar nekaj tega pretestiral in tudi kar nekaj let vsakodnevno uporabljal na raznih koncih sveta, ali v povezavi z lastnim Asteriskom ali direktno na VoIP ponudnike, kakor v katerem obdobju...

poweroff je izjavil:

U, hvala. Pa je tole zanesljivo, da ni kakšen scam shop?

Na hitro sem pogledal in IP kaže na thinline.cz, v ASN omrežju VSHOSTING, CZ. MX zapis je tudi pri hosting providerju, na hitro je tole videt OK.

Sumljivo je samo to, da RPi malenkost cenejši kot pri nas in da naj bi bil še na zalogi.

Včeraj je bil paket poslan na moj naslov. Javim, ko ga dobim.

MrStein ::

https://apple.stackexchange.com/questio...

En povzetek iPhone appov. Malo staro, ampak...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Danes sem prejel paket iz Češke.

Ales ::

ToniT je izjavil:

Danes sem prejel paket iz Češke.

...v njem pa rabljen cegu? :)

Maline!

Kaj si pa izbral kot državo? Jaz vidim samo Slovaška, Poljska in Češka...
sudo poweroff

Čisto na dnu strani imaš Information for foreign customers. Klikneš in odpre se ti stran s formo, kjer napišeš vse podatke in artikle, ki jih želiš. Pošljejo ti mail s predračunom in povezavo do plačila. V treh dneh so poslali naročeno.

Evo, sem ga naročil (RPi4, 4Gb RAM), danes je prispel, dela, vse OK.

Vsekakor priporočam nakup, zaloge očitno imajo, cene so pa primerljive oz. celo malce nižje kot pri nas.
sudo poweroff

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dual SIM: VoWifi preko LTE?

Oddelek: Mobilne tehnologije
352984 (481) D3m
»

Asterisk VoIP - izkušnje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11417511 (3158) webbacklink
»

Kako na android sistemu postaviti SIP/VoIP preko katerega kličem SLO številke ko sem

Oddelek: Omrežja in internet
122994 (2829) Pesimist
»

Microsoft prebira vaša Skype sporočila (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Varnost
17340534 (32901) enadvatri
»

Spet težave z omrežjem Skype

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
297061 (4989) Markoff

Več podobnih tem