Forum » Loža » Življenje v hribih, kako ste zadovoljni z občino
Življenje v hribih, kako ste zadovoljni z občino
zobnik ::
Mi je prišla misel ta trenutek da povprašam ostale iz Osrednje regije kako ste zadovolji s krajevno skupnostjo, medsebojnimi sodelovanjem z drugimi, Karitas, občina. Govorim za občine, ki so v okolici Ljubljane in v hribih. Predvsem zahodni del.
Kaj vas moti. Kaj vas je pozitivno presenetlo. Menite da občine premalo naredijo za podeželje.
Kanazlizacije so zgleda še vedno speljane v greznico, ceste so solidne, občina ima pomoč na domu za starejše ljudi, financirajo 50%.....
Kaj vas moti. Kaj vas je pozitivno presenetlo. Menite da občine premalo naredijo za podeželje.
Kanazlizacije so zgleda še vedno speljane v greznico, ceste so solidne, občina ima pomoč na domu za starejše ljudi, financirajo 50%.....
__Devil__ ::
Pri nas naredijo/gradijo samo v centru občine, kjer je več ljudi, na nas oddaljene ob robu občin pa pozabijo, sploh glede optike
xseki ::
Pri nas naredijo/gradijo samo v centru občine, kjer je več ljudi, na nas oddaljene ob robu občin pa pozabijo, sploh glede optike
^^ to.
Pozabijo na oddaljene vasi, ki so ob robu občine. V centru pa zgradijo vse kaj si zamislijo. Na srečo je leta 2018 na pozicijo župana stopil moj sokrajan, ki res dobro opravlja svoje delo. Moj kraj bo končno dobil optično omrežje (več kot 10 let za centrom).
</head> ::
^^ to.
Pozabijo na oddaljene vasi, ki so ob robu občine. V centru pa zgradijo vse kaj si zamislijo. Na srečo je leta 2018 na pozicijo župana stopil moj sokrajan, ki res dobro opravlja svoje delo. Moj kraj bo končno dobil optično omrežje (več kot 10 let za centrom).
A to se vam zdi čudno?
Potegneš par kablov po centru in ima par tisoč ljudi internet, ali pa moraš 10km čez hribe in doline vlečt kabel, da tri kmetija dobijo internet.
A ni logično, da je center prej na vrsti? Zato so nepremičnine cenejše v vukojebinah.
xseki ::
^^ to.
A to se vam zdi čudno?
Potegneš par kablov po centru in ima par tisoč ljudi internet, ali pa moraš 10km čez hribe in doline vlečt kabel, da tri kmetija dobijo internet.
A ni logično, da je center prej na vrsti? Zato so nepremičnine cenejše v vukojebinah.
Je logično, da se optika najprej naredi po centru. Vse lepo in prav ampak če že gradiš optiko v centru moraš mislit tudi na ostali del občine. Pri nas ima optiko na razpolago nekje 1000-1500 občanov od 3500.
Zdaj pa smo primorani čakati na nesposobni Rune ali pa na Telekom/GVO če nas najdejo na zemljevidu
solatko ::
xseki - Vsi čakajo, da se stari iz teh uralnih območji spravijo na drug svet, itak večine ne zanima net, mladih pa je v teh krajih premalo, da bi se to splačalo v naslednjih 300 letih, tako, kot se ni telefonija, vodovod, kanalizacija,....
Hočete mir, redko poseljenost, da vam sosedovi otroci ne serjejo po glavi, v to pa hočeš nočeš spada tudi infrastruktura, ki je ni, cene hiš pa 10x nižje od tistih v mestih.
Odločite se ali hočete lepote narave in manj tehnike ali več tehnike in gostejšo naseljenost. Sicer pa ima vsak možnost stopiti do nesposobnežev, jim ponuditi lastno financiranje priključka in v nekaj dneh boš na optiki. Bill Gates bi to imel v nekaj urah. Bi še monterje svoje pripeljal.
Hočete mir, redko poseljenost, da vam sosedovi otroci ne serjejo po glavi, v to pa hočeš nočeš spada tudi infrastruktura, ki je ni, cene hiš pa 10x nižje od tistih v mestih.
Odločite se ali hočete lepote narave in manj tehnike ali več tehnike in gostejšo naseljenost. Sicer pa ima vsak možnost stopiti do nesposobnežev, jim ponuditi lastno financiranje priključka in v nekaj dneh boš na optiki. Bill Gates bi to imel v nekaj urah. Bi še monterje svoje pripeljal.
Delo krepa človeka
c1aps ::
Katere so po vasem mnenju najvecje "vukojebine" v sloveniji, ki imajo po nekem cudezu zrihtan optiko?
Vuli ::
^^ to.
pri nas je pa lih obratno. Župan iz sosednje vasi, tam 1. leto položili optiko, tu pa čakamo in čakamo.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
koli99 ::
Jaz zivimi v eni, meja med vipavsko dolino in krasom. Brez vodovoda in kanalizacije. Imam pa optiko ze par let.
Aja, najblizja hisa je 500m v dolino.
Aja, najblizja hisa je 500m v dolino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koli99 ()
Pred leti se je napeljevala optika po odmaknjenih zaselkih z evropskimi sredstvi, vendar je denarja prej zmanjkalo, tako da projekt ni bil končan po celi SLO. Največ so pri tem zaslužili notarji, ki so potrjevali služnost 200€ od številke parcele v pogodbi o brezplačni služnosti, v nekaterih je bilo tudi 20 in več parcel. Posle je vodil in izvajal Telekom.
Vem, ker sem sestavljal in printal pogodbe, katere so študentje nosili po področjih.
Vem, ker sem sestavljal in printal pogodbe, katere so študentje nosili po področjih.
Delo krepa človeka
Hemi426 ::
gruntfürmich ::
nobeden resen ne vlaga v rovte, sploh če se gre za takšne denarje ko bi vsi vse imeli.
rovte se pusti propasti, ali pa da se tam redi živina, ne pa da bi folk imel optiko. danes gre vse po zraku. najnovejše ceste delat tja je tudi izguba resursov, ampak v sloveniji pač radi vse asfaltiramo da uničimo vso zemljo da so kmetavzi navdušeni in župani bogati zaradi kšeftanja zemlje.
pač rovte so rovte, v katere je treba imeti terenca in satelistki internet, ne pa vse pritekline civilizacije. te se dobijo 10 minut (kar je še vedno extremno malo) vožnje v dolino, in za veliko manjšo ceno.
rovte se pusti propasti, ali pa da se tam redi živina, ne pa da bi folk imel optiko. danes gre vse po zraku. najnovejše ceste delat tja je tudi izguba resursov, ampak v sloveniji pač radi vse asfaltiramo da uničimo vso zemljo da so kmetavzi navdušeni in župani bogati zaradi kšeftanja zemlje.
pač rovte so rovte, v katere je treba imeti terenca in satelistki internet, ne pa vse pritekline civilizacije. te se dobijo 10 minut (kar je še vedno extremno malo) vožnje v dolino, in za veliko manjšo ceno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
JH84 ::
Haha, o optiki v vukojebini....js sm vesel, da imam tel signal, hot pa tethering 2 mb na s za 10 eur na mesec...vecji problemi so pluzenje pozimi, pa ko zmanjka vode itd...ampak mam pa mir pa delam kar hocem, so prednosti in slabosti
koli99 ::
gruntfürmich je izjavil:
nobeden resen ne vlaga v rovte, sploh če se gre za takšne denarje ko bi vsi vse imeli.
Se strinjam, upam da se čim manj ljudi preseli na podeželje ("rovte").
feryz ::
So občine in so občine. V hribih. Je treba vprašati za konkreten primer. Imate hribske občine, na katerih ima vsaka vas z več kot enim prebivalcem, po dva optična voda in še kabelsko do hiše. Plus vse ostalo.
Drugje pa nikoli ne bodo imeli nič.
Tako kot povsod.
Drugje pa nikoli ne bodo imeli nič.
Tako kot povsod.
Svibno? Ni niti pametnega telefonskega signala pa je Kum streljaj stran, viden.
Delo krepa človeka
V fotrovi vasi na Blokah, pa 150/40. Mobič, bogu iza nogu, sredi hribov.
Kabelski internet je možen do 100/10, na obeh optikah pa kolikor ti srce poželi. Ali denarnica.
Štrom je normalen, asfalt do vasi tudi. Kanalizacija laufa.
Smeti so po 12 evrov, za vodo pa dva voda, ena gratis, druga ovešena z državnimi davki. Na državni plačuješ pavšal, goniš pa zastonjsko, kolikor ti srce poželi. Državna je itak kurac. Ko je gorelo in so jo poizkusili uporabiti, ni hotelo priteči nič. Ker se je glih slučajno nekdo tuširal z njo. Važno da so požrli evropska sredstva in cevi zabrisali v zemljo.
Kabelski internet je možen do 100/10, na obeh optikah pa kolikor ti srce poželi. Ali denarnica.
Štrom je normalen, asfalt do vasi tudi. Kanalizacija laufa.
Smeti so po 12 evrov, za vodo pa dva voda, ena gratis, druga ovešena z državnimi davki. Na državni plačuješ pavšal, goniš pa zastonjsko, kolikor ti srce poželi. Državna je itak kurac. Ko je gorelo in so jo poizkusili uporabiti, ni hotelo priteči nič. Ker se je glih slučajno nekdo tuširal z njo. Važno da so požrli evropska sredstva in cevi zabrisali v zemljo.
Hemi426 ::
Velikokrat so ceste v hribih bolje splužene, kot v mestih.
Seveda so. Ker ponavadi po dogovoru krajevne skupnosti, ali preko občinskega najema pluži član skupnosti z poznanim imenom in se bo potrudil.
V mestih je pa pač služba po navodilih šefa tipo"bilo smo dobro pripravljeni, a nismo pričakovali takšne količine padavin", ko pa neka aplikacija na Androidu že dva dni kaže velik snežen naval.
sekvap ::
če je v hribih 10cm snega na cesti smo tiho. Razumemo kakšne stroške ima občina s čiščenjem cest, vozimo avte, ki so primerni za v sneg, imamo dobre zimske gume in tudi verige, ki jih namestimo na avto, za razliko od žabarjev, ki se kurčijo po 24kur, ker center ljubljane ob snežnem metežu - 3cm snega ni očiščen.
op: pozimi je zima, ne bit razočaran, če boš moral 3x na leto dat verige na avto, načeloma pa je takrat, ko hodi folk na šiht in iz njega spluženo. Kaj me moti? Mene osebno nič, ceste popravljajo in so večinoma asfaltirane, tam kjer niso, pa ljudje ne pustijo dat asfalta, ker bi bile ceste potem mimo njihove hiše preveč v uporabi. Je pa veliko odvisno tudi od občine same. Mir, dobri sosedski odnosi in pozimi sonce pa odtehtajo odmaknjenost od mest.
op: pozimi je zima, ne bit razočaran, če boš moral 3x na leto dat verige na avto, načeloma pa je takrat, ko hodi folk na šiht in iz njega spluženo. Kaj me moti? Mene osebno nič, ceste popravljajo in so večinoma asfaltirane, tam kjer niso, pa ljudje ne pustijo dat asfalta, ker bi bile ceste potem mimo njihove hiše preveč v uporabi. Je pa veliko odvisno tudi od občine same. Mir, dobri sosedski odnosi in pozimi sonce pa odtehtajo odmaknjenost od mest.
svecka ::
Pametne občine imajo koncesije z določenimi kmeti, ki imajo nalogo splužiti vaške ceste. Vsaka vas ima ponavadi enega določenega s strani občine, ki ima traktor+plug in lepo spluži takoj ko pade sneg.
Zanimivo kako je v Italiji (sever), Avstriji in da ne omenjam Švice poskrbljeno za podeželje, Njih niti na 2000m ne preseneti 80cm snega, ker ga bodo odstranli....se predobro spomnem prelazov, spluženo za 3 kamione...in tud samo podeželje je 30 let pred nami, vse nekak urejeno, porihtan.
Aja saj res take zadeve iz tujine so v Sloveniji prepovedano govorit, NOVINARJI imajo o tem prepoveda pisanja...iz ujine vzamemo same slabe zadeve....ker potem bi manj dnarja pobasal dolinarji, majo pločnike, kanalizacijo, asfalt do vhodnih vrat, ....aj pa za posrednike mora še ostat dovolj, da si lahko jahte kupjo in porihtajo an Hrvaškem vikende....ta denar ki bi ga moral dobit podeželje.
Novinarji so lažnivci
Aja saj res take zadeve iz tujine so v Sloveniji prepovedano govorit, NOVINARJI imajo o tem prepoveda pisanja...iz ujine vzamemo same slabe zadeve....ker potem bi manj dnarja pobasal dolinarji, majo pločnike, kanalizacijo, asfalt do vhodnih vrat, ....aj pa za posrednike mora še ostat dovolj, da si lahko jahte kupjo in porihtajo an Hrvaškem vikende....ta denar ki bi ga moral dobit podeželje.
Novinarji so lažnivci
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Ti se spomniš prelazov, na katere tebe spustijo. Ogromno cest, na katere do pomladi ne bodo avta spustili gor, niti ne vidiš. Kar je logično.
Invictus ::
Zanimivo kako je v Italiji (sever), Avstriji in da ne omenjam Švice poskrbljeno za podeželje, Njih niti na 2000m ne preseneti 80cm snega, ker ga bodo odstranli....se predobro spomnem prelazov, spluženo za 3 kamione...in tud samo podeželje je 30 let pred nami, vse nekak urejeno, porihtan.
Daj ne seri, v Avstriji plužijo nad 25 cm, in dobiš svcinjsko kazen, če ustaviš promet na cesti zaradi slabih gum ali da nimaš verig...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: zobnik ()
Logično imaš pozimi zimske gume in + verige za prelaze, ampak klasika Slovencev je iz tujine bodo vnašal samo tisto kar je slabega, ne bodo pa tist kar tujci naredijo z odliko a saj res zato ker bi moral mi zato nekaj več naredit. Vložit milijone.
Zimonem ::
Daj ne seri, v Avstriji plužijo nad 25 cm, in dobiš svcinjsko kazen, če ustaviš promet na cesti zaradi slabih gum ali da nimaš verig...
Daj ga no srat. Brener in Arlberg sta takorekoč takoj prevozna. Večje vukojebina pa malo kasneje. Le preveč služijo od hribov da bi se hecali. Ko pa zabaše pač zabaše ampak redko.
LeXani ::
pri nas na vasi je boljša optika kot pa v mestu, v kratkem so nam 100 let stare vodovodne cevi menjal pa števce montiral, prej smo imel vodo zastonj. zdej bo končno tudi asfalt teh 300m ceste po vasi.. v glavnem če ne težiš na občino sz temi vlogami ni nč, je pa napredek ker se priseljujejo ljudje iz mest..ker staroselci se raje kregajo med sabo za vsak cm
Čas prve prijave 04.11.2005
IL_DIAVOLO ::
Še vedno si hribovec
Je rekel, končno asafalt
Je rekel, končno asafalt
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zimonem - Ko smo hodili v A po fasngo, je bil Ljubelj na naši strani spucan do kopnega, na avstrijski strani prevozen samo z verigami, za nazaj so spodaj čakali kmetje s traktoji in so te za 1000ATS (cca 120DEM) potegnili gor.
Delo krepa človeka
aviator ::
^^ to.
A to se vam zdi čudno?
Obstaja WM2MP tehnologije in za hribe sploh ni slaba.
Ostali imajo optiko ampak, dej poglej realna, vec kot 50/10 ne rabis.
Nasploh bi moral razmisljamo o tem kaj od infrastructure kam vlecti,in komu subvencionirati drugacno resitev.
Res je, da nisem hribovc, je pa prejsni zupan v moji bivsi obcini samo gradil in betoniral po zakotnih vaseh, za tisto eno bogo kmetiji nekje v bozjih rovtah.
Je smiselno vleci do vsake kmetije vodovod, ko pa cloveku lahko placas izgradnjo stirne in povrh vsega je voda iz stirne celo boljsa od unega sranja v dolini.
Dolina pa nima optike in industriske cone, in da bi imel kako privat firmo, postajas spalno naselje za Lj in par vaskih posebnezev, ki bojda "samo oni delajo", vsi Ostali pa so lenuhi.
Dejstvo je tudi da na hribovski kmetiji se vedno najde kak traktor, obstajajo 4x4 vozila, moral bi se pogovarjati o tem, da je recimo hribovc oproscen kakega davka, pa naj si zrihta stvari sam saj ni mali otrok. Neumno je tudi, da so subvencije za kmete v dolini iste kot za hribovce, ki se resnicno muci.
Ker pri nas se je vleklo, le da je lokalni gazda gradil svoje bajtice na morju, pa razpisi se pisal zgolj za enega itd.
Smotano je to tkole, teren zjeban racunice ni, poleg tega pa tudi tam po hribih, pol hektarske flike pa miljon mejasev in lastnikov.
Vem da ni vse ekonomija, ampak ta nasa sela in miniobcine so cisto neekonomicne.
Tehnika je sla naprej, hrib ogradis in pases, secnja je malodane povsod, kjer se kaj vec obraca strojna.
Da bos gonil starga zetorja in nakladalko za vsako ceno in grabil na roke je slo v Jugoslaviji, sedaj pa kmetijstvo ustvarja toliko bdp kot ga. Mamo zlahtnike v hribih, samo neko jokanje kake bregove kosijo, pa bi komot pasli, zraven pluzili kako cesto pa se bavili z cim dopolnilnim. Ampak ne ta breg bom kosil, ker ga ze 40 let, namensko ima se gorski traktor za 0,5 ha, ki je v breg ostalo ima obvladljivo. Ce ne drugega ima eno registracijo na leto vec, za tisti 2 nakladalko mrve letno. Pa bi soseda vprasal, ce mu pokosi in on placa to pa ne. Dedki po vasi umirajo, kmetije so bojda vredne bajne milijone, pa se vse zarasuje, ker po sentimentalnih cenah nihce ne bo kupil in je folk skregan med sabo. Pasa, kosis tisto kar lahko in podjetnost. 15 GVZ zal ne da boghve kaksnih dohodkov in delati je treba tako da se pokrijes.
V neki opusteli vasi se je gradila nova podruznicna osnovna sola, kraj pa se prazni, niti gostilna vec ne obratuje, trgovine ni, mularija pa zadnje 3 razrede dela v vecjem kraju, ker enostavno z ucitelji ne morejo pokriti. Recimo, jaz bi se preselil tja, pa ni recimo parcele za gradnjo, obstojece pa se prodaja za nerealne cene. Govorim o bajta iz 1920 kosta 150 000 itd. Kraj umira, za infrastrukturo pa se trosi na polno.
Naucimo se kaj od Avstrijcev, subvencij je manj bolje so targetirane in zacuda dobro zivijo tudi v hribih. So pa kmetije vecje, strojne usluge si posojajo, pridelki dobro placani in predvsem kmecki nacin zivljenje vseeno cenjen. Mi pa smo prvaki v stevilu traktorjev na prebivalca. Toliko kmetov bi rekel, pa nimamo samooskrbe. Vazno je imet traktor.
Imamo bojda 60 000 kmetij, eni bi se sirili pa se ne morejo, drugi pa dobi za svojo neumnost ravno toliko subvencij, da se naprej goni svojo zahojenost.
Mojstri po dolina pa itak bolj zivijo od prekupcevanja z zazidljivo zemljo kot od same dejavnosti zato fovsija hribovcev.
Nas mejas ima recimo raven travnik v kraju, kjer zivimo mi pa ga butelj noce zamenjati za malo bolj hribovit a vecji 300 m od bajte in se raje vozi 20 min stran v 1 smer. Pri tem da ima vso mehanizacijo za pokosit sploh ne hud breg.
Recimo, ko je nek plemiski gospod nekoc zelel poseliti neko novo zemljo, npr. Kocevsko, je ljudi oprosti davkov in jim dal neke svoboscine, predvsem ekonomske narave.
Ostalo so ljudje zrihtali sami, in Kocevarji niso ziveli nic bolj revno.
V razmislek "hribovcem" in "ravnincem". .
Oboje rabimo in treba je razmisljat kaj pa v hribih imas. Kar sem uspel videt po hribih je ponavadi en kup placa, sam si svoji gospod sosed ti ni ravno blizu, lahko si glasen pa se nihce ne pritozuje.
Bud_Bundy ::
Sem blizu mesta, ampak smo dolgo čakali na nek internet, sedaj pa vse naenkrat in vsega preveč. Bolj, će bi prej neko solidno brezžično zadevo, kot, da se dlje čaka na optiko.
So pa tudi pri nas norci, ki bi radi do vikendov in dveh hiš vlekli vodovod. Seveda da bi lahko potem kaj drago prodajali. Koilikor vodovod stane, bi lahko 500 let vozil vodo 1km iz doline, da ne govorimo, da se vsi sami dnevno vozijo v mesto.
So pa tudi pri nas norci, ki bi radi do vikendov in dveh hiš vlekli vodovod. Seveda da bi lahko potem kaj drago prodajali. Koilikor vodovod stane, bi lahko 500 let vozil vodo 1km iz doline, da ne govorimo, da se vsi sami dnevno vozijo v mesto.
cronos1234 ::
....
Morda "norce" moti da pri gradnji plačajo komunalni prispevek in davke v isti višini kot tisti v dolini ki imajo vodovod direkt do hiše?
Načeloma komunalni prispevek ne zagotavlja komunalne opreme zmeljišča. Na žalost. Ampak zgolj možnost pridobitve le teh.
Folk si naredi bajto v rovtah, potem bi pa rad imel vse ugodnosti mesta.
A ni to malo dvolično ?!?!?!?
A ni to malo dvolično ?!?!?!?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Saj ne moreš gradit kar tako, po svoje. Če se pa že naredi prostorski plan se pa pričakuje nekaj več od zgolj pobiranja prispevkov.
Tisti drobiž, kar pride komunalni prispevek v rovtah, ne plača niti prevoza strojev...
Ampak to ni problem tistega, ki plača, ampak problem tistega, ki pokasira.
Pa ne bi prodali.
Pa ne bi prodali.
cronos1234 ::
Tisti drobiž, kar pride komunalni prispevek v rovtah, ne plača niti prevoza strojev...
Občina s zazidljivostjo parcele pove tudi da je na tej parceli možna komunalna opremljenost. Če je to za občino predrago naj teh parcel potem ne dela zazidljivih ali pa naj bo komunalni prospevek bistveno manjši za tako parcelo če na njej niso možni komunalni priključki. Občina že vnaprej ve da bo komunala do rovt draga - pa vseeno odobrijo zazidljive parcele v rovtah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cronos1234 ()
Bud_Bundy ::
cronos1234 je izjavil:
....
Morda "norce" moti da pri gradnji plačajo komunalni prispevek in davke v isti višini kot tisti v dolini ki imajo vodovod direkt do hiše?
2 hiši sta tam in zidanice. Ceneje bi blo tistim dvema kupit hišo v dolini, kot jima vlečt vodovod. Sicer pa bi raje imeli vikendaši vodovod, kot tista dva, za pit imata itak cvička dovolj, z vodo se samo umivata.
Tujina nič ne poskrbi za rovte, od kje vam to? Nimaš vode, elektrike, kanalizacije. Ampak, če zidaš v rovtah, to veš.
Ne da pozidaš nekaj in pol težiš na občini, da ti vse napelje...
Ja boli nas ku*ac za rovtarje, kdo hoče kaj imeti z njimi...
Ne da pozidaš nekaj in pol težiš na občini, da ti vse napelje...
Ja boli nas ku*ac za rovtarje, kdo hoče kaj imeti z njimi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko bi doplačali za hišo čisto na samem? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 22731 (4645) | 111111111111 |
» | Nakup hiše na podeželju (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 22733 (15034) | link_up |
» | Pretrgan podmorski optični kabel od sveta odrezal pacifiško otočjeOddelek: Novice / Omrežja / internet | 11055 (9163) | madog |
» | Googlov optični internet na poti v Evropo? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17418 (14560) | LuiIII |
» | V Nemčiji želijo uzakoniti pravico do širokopasovnega internetnega priključkaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 13210 (11194) | sidd |