Forum » Strojna oprema » HP Prodesk nadgradnja
HP Prodesk nadgradnja
rs1975 ::
Doma imam mini računalnik HP Prodesk 600 G1 DM, CPU Intel Core i5-4590T + 4GB RAM. Celotna specifikacija:
https://support.hp.com/si-en/document/c...
Ga je sploh smiselno nadgradit za osnovno uporabo (net, za napisat kak dokument)? Sicer sedaj dela, ampak je odzivni čas bolj slab... :)
V data sheet piše, da podpira PCIe SSD do 128GB. Sicer berem, da dela tudi 256GB. Bi bil tale pravi?
https://eigre.si/catalog/product/view/i...
Dodal bi še 4GB RAM:
https://eigre.si/teamgroup-elite-4gb-dd...
Se bo kaj poznalo, če nadgradim s temi komponentami?
PS. koliko je sploh tole vredno, če bi ga prodajal brez nadgradnje?
https://support.hp.com/si-en/document/c...
Ga je sploh smiselno nadgradit za osnovno uporabo (net, za napisat kak dokument)? Sicer sedaj dela, ampak je odzivni čas bolj slab... :)
V data sheet piše, da podpira PCIe SSD do 128GB. Sicer berem, da dela tudi 256GB. Bi bil tale pravi?
https://eigre.si/catalog/product/view/i...
Dodal bi še 4GB RAM:
https://eigre.si/teamgroup-elite-4gb-dd...
Se bo kaj poznalo, če nadgradim s temi komponentami?
PS. koliko je sploh tole vredno, če bi ga prodajal brez nadgradnje?
mtosev ::
To kar si prilepil ne pomeni, da podpira samo do 128gb SSDja. Samo specifikacije s čim si ga lahko tedaj kupil. Kaj poganjaš gor trenutno? Windows 10? Win 10 bo sicer podprt do oktobra 2025. Win 11 pa na tale komp ne boš spravil, ker je prestar. Takole bi reko, če vložiš not do 150eur se verjetno še izplačila, drugače rajše vzameš nov komp.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Ja, gor so WIN 10. RAM in SSD iz linkov prideta cca. 45 EUR, tolk bi še dal za nadgradnjo, samo me bolj zanima, če ima sploh misel, se bo kaj poznalo ali je problem v CPU?
jukoz ::
Če sedaj nimaš SSD notri se ob vsak SSD konkretno poznal.
Kaj pa delaš da je počasen? Web, office in multimedia ali delaš kaj bolj konkretnega?
dodatnih 4GB rama tudi ne bo škodovalo =)
Kaj pa delaš da je počasen? Web, office in multimedia ali delaš kaj bolj konkretnega?
dodatnih 4GB rama tudi ne bo škodovalo =)
FireSnake ::
Jaz bi samo 4GB RAMa dodal (to se bo poznalo).
Ostalo pustil.
Bo zadeva bolj odzivna.
Več se pa ne splača vlagat. Boš zapravil denar, bo pa še vedno počasno.
Ostalo pustil.
Bo zadeva bolj odzivna.
Več se pa ne splača vlagat. Boš zapravil denar, bo pa še vedno počasno.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Gejspodar ::
>Jaz bi samo 4GB RAMa dodal (to se bo poznalo).
Zdravo,
Veliko prej se bo poznal SSD, oziroma SSD v kombinaciji z večjo količino RAM-a.
Zdravo,
Veliko prej se bo poznal SSD, oziroma SSD v kombinaciji z večjo količino RAM-a.
Uporabljala ga bosta starša za čisto osnovne zadeve - bolj kot ne samo za brskanje po netu, pa kakšen youtube. Kaj več pa ne.
jukoz ::
RAM in SSD bosta v tem primeru povsem dovolj, lahko vzameš tudi kakšen cenejši 2.5" SSD oz za ta denar malo večjega, če ga kje dobiš.
Baja ::
kot pravijo predhodniki se bo ssd in ram poznal.
PRVO pa preveri, da imas prosto režo za ram in če ima zadeva pcie ležišče za disk (ki si ga linkal). drugače vzames klasični 2,5" ssd in bo 100% kompatibilen.
PRVO pa preveri, da imas prosto režo za ram in če ima zadeva pcie ležišče za disk (ki si ga linkal). drugače vzames klasični 2,5" ssd in bo 100% kompatibilen.
Invictus ::
Vzmeš najcenejši RAM in SSD, pa si zmagal...
HDD danes, pa čeprav v neki mašini za ta stare, je preprosto fail...
HDD danes, pa čeprav v neki mašini za ta stare, je preprosto fail...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
filip007 ::
Če bo za osnovno uporabo, ker Win 11 ne podpira, potem se nadgradnja ne splača in je vseeno, če daš Ubuntu gor.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Sicer Linuxa ne bi priporočam ljudem kateri poznajo samo Windows. Sn enim enkrat omenil linux in so prašali, če je to isto kot windows sn reko ne in da rekli, da to nočejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
d4vid ::
Meni core2 duo dela cist super s windows 7, pa zadevo dnevno uporabljam za CNC in 3D tisk in brskanje po spletu.
Seveda s 120 GB SSDjem. Rama je pa samo 4GB, pa ne čutim neke potrebe po nadgradnji. Za kaj zahtevnejšega mam itak močnejšo mašino s 16GB rama.
Seveda s 120 GB SSDjem. Rama je pa samo 4GB, pa ne čutim neke potrebe po nadgradnji. Za kaj zahtevnejšega mam itak močnejšo mašino s 16GB rama.
Sicer Linuxa ne bi priporočam ljudem kateri poznajo samo Windows. Sn enim enkrat omenil linux in so prašali, če je to isto kot windows sn reko ne in da rekli, da to nočejo.
Seveda so rekli, da ne, če ne znaš predstaviti.
Zdaj pa mi razloži, kaj je razlika Windows proti Linuxu za uporabnika, ki brska po spletu?
Slabo razumeš, ker jih ne zanima. Jaz sem tudi mamini prijateljici Ubuntu v vm, ji pokazal. Interesa ni imela za karkoli novega. Laufa win 10, katerega sem jih jaz kupil v Mimovrste.
Zgodovina sprememb…
KTr1sk ::
Pri tem pcju manjka samo ssd in mogoče nekaj dodanega ram-a, potem bo dovolj hiter za povprečnega uporabnika neglede kateri operacijski sistem uporablja.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Slabo razumeš, ker jih ne zanima. Jaz sem tudi mamini prijateljici Ubuntu v vm, ji pokazal. Interesa ni imela za karkoli novega. Laufa win 10, katerega sem jih jaz kupil v Mimovrste.
Postavim ti nedvoumno vprašanje ti pa meni, da ne razumem.
1) Česa, natančno, jaz ne razumem, oziroma slabo razumem?
2) Zakaj se izmikaš odgovoru?
------------------------
Za OP-ja: da se nadgradi RAM sem svetoval zato, ker ne verjamem, da se splača investirati malo bolj resen denar v tak sistem.
Preprosto ni vredno.
Tiste 4GB RAM-a se pa dobi za relativno mali denar.
Sicer je namigov dovolj, da se odloči.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Vanadium ::
Za domačo rabo si šel kupit win 10 na mimovrste? Na cdkey oz kateri koli podobni spletni strani ali ebay-u nisi mogel kupit licence za 10EUR? Si kupil slučajno box verzijo? Sam prosim te razsvetli me koliko je stala licenca? Zastonj libre office? Jebemu jaz bi se še celo spomnil predstavit linux kot nasprotnika globalnem korporativnem fevdalizmu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
Valvoline ::
Ta prodesk mini je se vedno top strojcek, das se 1x 4gb noter pa bo ram deloval v dual channel, z ssdjem bo to prava mini raketa, brez skrbi.
Seveda. Sam tudi imam box licence. Sranja prek random websitov, ki prodaja samo key ne kupujem. Gospa je prej imela visto na prenosniku in sem ji kupil windows 10 home. Cena tega je bila 120 eur. To sem ji vzel pa še ram in SSD. Prej je imela not 1gb rama in še HDD. Ta prenosnik je potem šel v marolo in sem ji to retail licenco iz prenosnika prenesel na desktop komp, ki ga je imela. Na tistemu kompu je imela gor celo win 10 education, kateri je crashal nonstop. Sn ji naredil fresh install windows 10 home in ji aktiviral tole licenco iz prenosnika na desktop komp. Komp ji še vedno crashal bsod zaradi integrirane grafe. Grafa je bila ATI Radeon HD 3000, amd Phenom II X4 830 cpu, ki je bil tedaj star 9 let. Sem ji priporočal upgrade in je vzela 2200G, B450 plato in 8gb ddr4 rama. Prejšnji cpu in plata so romali v smeti. Zdaj ji vse dela, nič blue screenov. Prej je odprla Thunderbird, da pogleda pošto in je dobila bsod, tudi na random jih je dobivala. Zdaj ji vse deluje. Tudi libreoffice sn ji takoj namestil.
Zgodovina sprememb…
O tej gospe si že 16x pesnil.
Še vedno čakam na svoj odgovor.
Še vedno čakam na svoj odgovor.
Vanadium ::
Za 120€ dobis cca 12x licenco, če se potrudiš in najdeš deal še kako več, torej če gledamo do kdaj bo win10, podprta si res naredil nakup stoletja. Eto razumel bi, da je to služben računalnik oz od kake firme in rabiš račun imet ampak za home use.... pa ne vidim nobenega pametnega razloga. Sam se kupil tako licence že za vsaj 20 domačih računalnikov, ker pač linux ni prišel v poštev zaradi programov ala AutoCAD,... povsod drugje kjer res ni specifike da je nujno imeti windowse lepo gor ubuntu in to je to. Dejansko zdaj razumem odnos soforumašev do tebe skozi zgodovino foruma... Tudi jaz čakam odgovor na vprašanje od firesnake.
P.S.
Moja totalno antitalentirana mati uporablja ubuntu, ker faking ne vidi razlike med win in linuxom. Važna ji je ikona za chrome, skypee in documents od libreoffice na namizju.
P.S.
Moja totalno antitalentirana mati uporablja ubuntu, ker faking ne vidi razlike med win in linuxom. Važna ji je ikona za chrome, skypee in documents od libreoffice na namizju.
djabi ::
Prejšnji cpu in plata so romali v smeti.
off-topic: a veš, da te lahko kaznujejo za to, če te nekdo prijavi? Elektroniko moraš vreči v ustrezne zabojnike, odnesti na bližjo deponijo, če imajo tam zbiranje takih stvari ali pa oddati na DINOS/ZEOS ...
Avtorju teme: investiraj v navadni SATA SSD (recimo 250-256 GB, lahko tudi več, odvisno od cene) in dokupi še 4 GB RAM modula.
Nadgrajen računalnik bo še nekaj časa uporaben za marsikaj.
Prejšnji cpu in plata so romali v smeti.
off-topic: a veš, da te lahko kaznujejo za to, če te nekdo prijavi? Elektroniko moraš vreči v ustrezne zabojnike, odnesti na bližjo deponijo, če imajo tam zbiranje takih stvari ali pa oddati na DINOS/ZEOS ...
Avtorju teme: investiraj v navadni SATA SSD (recimo 250-256 GB, lahko tudi več, odvisno od cene) in dokupi še 4 GB RAM modula.
Nadgrajen računalnik bo še nekaj časa uporaben za marsikaj.
Nisem razumel. Jaz nisem nič v koš vrgo. Staro plato sn vem vzel in jim pustil. Oni so jo pol vrgli proč. Kolk vem so jo pravilno zavrgli.
Zgodovina sprememb…
Okoli linux pa za navadnega uporabnika nima veze, če uporablja linux, windows ali mac os. Problem je, če ta uporabnik ima natančno 0% interesa, da bi se naučil karkoli novega oz probal karkoli novega. Tej gospi sn hotel olajšati tudi, da bi pošto iz triera maila dobivala direkt v svoj gmail račun. S tem se je strinjala. Sem ji šel urediti to. Ji rečem, da mi pride vpisati not geslo od triere v google account, da uredim preusmeritev pa pravi, da ga ne zna. Pred enem mesecem me kliče, da na phonu ni interneta in da se ji telefon sploh ne poveže v omrežje. Vzamem ven sim kartico in njej sta dve ogromni črti. Vzamem sim kartico iz drugega phona, jo dam v njenega in takoj dela. Ji rečem, da je pač sim katica poškodovana in da rabi novo. Pišem na hot support kaj se rabi narediti, ker gospa bi hotela obdržati staro številko, ji pokažem, kaj so pri hotu odgovorili. Kupila je novo sim kartico in pri hotu so jo vodili po postopku. Čez par dni se mi je zahvalila, da ji vse dela zdaj. Pred nekaj meseci mi je poklicala, da ima njena hčerka ima probleme s prenosnikom in sn to uredil v roku 30 min. Še kaj bi lahko napisal okoli te gospe.
Zgodovina sprememb…
MIHAc27 ::
Če ni SSD-ja definitivno vsaj enga 240Gb not. Ram +4Gb je fino ampak manj pomembna nadgradnja kot SSD. Je pa fino vklopit Page file, če slučajno ni.
djabi ::
KTr1sk ::
Če ni SSD-ja definitivno vsaj enga 240Gb not. Ram +4Gb je fino ampak manj pomembna nadgradnja kot SSD. Je pa fino vklopit Page file, če slučajno ni.
koliko priporočaš za moj sistem optimalno nastavljen page file? minimum in maxsimum?
Imam quad ram 4x8gb=32gb-rama in 1080 gtx 8gb grafično
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KTr1sk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domači VM strežnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8126 (5691) | rostrum |
» | Katere Windowse naložiti na HP Compaq 6710b?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3482 (1743) | hojnikb |
» | Nadgradnja starega PC-ja? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10459 (7095) | hojnikb |
» | Medion Akoya E4214 - vredno nadgradnje z SSD in dodatnim ramom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5954 (4075) | anddrej |
» | Kaj z 10 let starima prenosnikoma Lenovo 3000?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3547 (2792) | Lukzii |