Forum » Omrežja in internet » ADSL TV na PCju
ADSL TV na PCju
KoMar- ::
Lahko bi začel probavat usposobt ADSL TV za gledanje na računalih.
Situacija:
-menda bi se zadevo dalo usposobiti z VideoLAN klientom
-menda se strani amino.siol.net odpirajo samo, če je MAC naslov od STBja
-STB menda ustvari svojo PPPoE povezavo - ima torej IP? Potrebujemo tudi username in geslo.
To temo sem odprl, ker je glavna tema ADSL TV zamrla...
Vrjetno ni nič ilegalnega na tem početju?
Ideje na plan! :)
Situacija:
-menda bi se zadevo dalo usposobiti z VideoLAN klientom
-menda se strani amino.siol.net odpirajo samo, če je MAC naslov od STBja
-STB menda ustvari svojo PPPoE povezavo - ima torej IP? Potrebujemo tudi username in geslo.
To temo sem odprl, ker je glavna tema ADSL TV zamrla...
Vrjetno ni nič ilegalnega na tem početju?
Ideje na plan! :)
shock ::
Delam na tem in bom sporočil če bo kaj uspeha ok? Drugače baje nima svojega PPPoE klienta tako da nima nobenega usernama in passa. To STB se povezuje kot na neko svojo LAN omrežje preko ADSL modema. Kako to naredi nimam pojma ampak nima svojega javnega IP-ja. Zdaj bom prvo poskusil poslušati UDP pakete in z linux ruterjem jih zajet in potem posredovat na moj PC. Mislim da ne bo lih enostavno edino da ni kdo kak dober stručko v linuxu, ki je nam pripravljen pomagat za poslušanje in posredovanje paketov v linoxu.
shock ::
BTW signal mi je uspelo spravit na PC (udp pakete v moj pc in tam jih skodiram). Zdaj naslednji korak je samo še ugotovit kako pošljejo oni tam ukaze in nazaj za zamenjavo kanala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Omrežja in internet | 57826 (18150) | dinozaver7 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4926 (4445) | SasoS |
» | Siol TV, 2 računalnika ADSL, Kako?Oddelek: Omrežja in internet | 1630 (1478) | SasoS |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4556 (4106) | BBB |
» | WinXp in ADSLOddelek: Pomoč in nasveti | 1714 (1224) | Chessman |